Şimdi Ara

fight club'un neresi güzel? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: caperoner

quote:

Orijinalden alıntı: sencer!

quote:

uzun uzun yazmaya tenezzül etmeyeceğim. benim lafım beğenmeyenleri aşağılayanlaraydı.
    yok ego, yok kendini beğenmişlik; oraya hiç girmek bile istemiyorum.

ben hollywood dışında film izlemeyenlere ergen, sinema cahili vs. dediğimi hatırlamıyorum.
    festival filmlerine avrupa sineması da girer, amerikan sineması da, uzak doğu sineması vs. de. ben özellikle avrupa sineması dediğimi de hatırlamıyorum.
    hollywood'u küçümsediğimi de hatırlamıyorum, şu an sığ, bayat ve gişe kaygısı taşıdığını söyleyebilirim sadece.

acaba ben mi yanlış hatırlıyorum tüm bunları, yoksa gözleriyle okuyup anlamayan birileri mi var, hayret.

Altı üstü tartışıyoruz bu laf cambazlığına gerek yok yani. Sizin orda holyvod kötülediğiniz ve onu izleyenleri daha aşağıda gördüğünüz çok açık bir şekilde ortada ama anlatmak istediğim bu değildi diye çeviriyorsunuz size kalmış bir şey lafım olmaz.
    Siz ergen, cahil dediniz demedim bende orda zaten son dönemde çoğu kişi de olan bir durum holyvod'a savaş açma. Sadece sizin üzerinizden yanıtladım ki ne kadar doğru yaptığımı cevabınzla birlikte görmüş oldum.
    Bu arada hayatlarında holyvod dışında izledikleri film sayısı 4 filmi geçmez lafı kendini beğenmişlik ve diğer insanları küçümse değil diye düşünüyorsanız ya söylediğinizi anlamadan yazmışsınız ya da lafınızın arkasında değilsinizdir.
    Ayrıca uzun yazmaya tenezzül etmediğiniz için teşekkür ederim.

bir de anlayabilsem tam olarak ne demek istediğinizi harika olacak ama, neyse artık.

ayrıca, benim üzerimden hiçbir şekilde genelleme yapamasınız, zira bu kendini beğenmişlik ve insanları küçümsemenin doruk noktasıdır. yazdıklarınızı göz önünde bulundurduğumda sizinle tartışmam bile havanda su dövmek oluyor ama, bir de hoş laftan eşeğin anlamaması durumu söz konusu tabi.

naçizane fikrim, sinemadan ziyade, kitap okumaya yönelmeniz.

İyi ama hala aynı şeyi yapıyorsunuz. Konuya verebilecek cevabınız yok ve sürekli ilkokul ağzıyla beni bozmaya çalışıyorsunuz. Yapmayın lütfen. İnsanlarla tartışabilmek insanlara özgü bir durumdur farkındayım ama sizde biraz zorlasanız kendinizi. Açıkca şunu diyin evet ben saçmalamışım sizde beni düzelttiniz ama ben bunu kendime kabul ettiremiyorum o yüzden saçma sapan cevaplar yazıyorum diyin bana. Ben sizin üzerinizden ısrarla genelleme yapıyorum çünkü genelleme yaptığım tiplerde aynı sizin kafanızdan. Hiç farkınız yok yani. Ayrıca kurduğunuz cümlelere kullandığınız deyimlere dikkat edin tanımadığınız birisine hakaretvari bir cümle ya da deyim kurmanız size yakışabilir belki ama ben yakıştıramam. Karşımdaki kim ya da ne olursa olsun.
    Bu arada kitap okumaya 1. sınıfta başlamış biriyim. Hatta hocamın bana hediye ettiği o kitabı hala saklarım. Bana kitap okuma tavsiyesi vermeyi bırakın bence, önce insanlarla tartışmak nasıl olur insanlara kendi fikirlerini(varsa eğer ki sizde olduğunu sanmıyorum) anlatmak nasıl olur onu öğrenin. Bide anlayamıyorsanız yazdıklarımı, bence biraz kitap okumak sizin için daha iyi olur kanısındayım. İyi forumlar.

• konuya verebilecek cevabım mı yok? fight club konusuna mı? ben o konuyu çoktan aştığımızı düşünüyordum. çünkü sizin gibi biriyle sinema tartışamam, bunun konuya cevap verip verememek ile bir ilgisi yok. ama kendimi cevap vermeye zorunlu hissettiğim için birkaç şey yazayım.

david fincher'ın filmografisine baktığınızda fight club filminden çok daha güzel filmler görebilirsiniz. ama niye bakasınız ki? fight club bu kadar seviliyorsa en güzeli odur değil mi? baktıysanız bile o bahsettiğiniz felsefi altyapının, örneğin benjamin button'ın hikayesinin anlatıldığı filmde çok daha belirgin olduğunu görürsünüz. veya se7en filminde, hatta zodiac filminde bile. ama yok, fight club da fight club. (bu arada evet, direkt olarak sizi küçümsüyorum burada.)

bana ilkokul ağzıyla bozmak gibi ithamlarda bulunmuşsunuz. ben size özellikle eşek demedim, sizin bana insan değilsin demeye çalıştığınız gibi. lütfen bu kadar büyütmeyin beni gözünüzde. insan olmadığımı biliyorum. en azından soninsan olmadığımı biliyorum; zira insan, alt edilmesi gereken bir kapıdır sadece.

saçmalayan biri var evet, bana kendi fikrin yok diyen biri var, evet. tartışmayı bilmeyen biri var, evet. yazı yazmayı bilmeyen biri var, evet. okuduğunu anlamayan biri var, evet. kitap okumaya çok ama çok ihtiyacı olan biri var, evet.

bu saatten sonra yazdıklarınızın tek çıkarı kendi egonuzu tatmin etmek olacaktır. siz tartışmak kavramını anlayamamışsınız çünkü.

İYİ FORUMLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CFBFF3AA -- 2 Ağustos 2014; 13:01:31 >

• Ben de ilk izlediğimde senin gibi düşünmüştüm.Tekrar izle çünkü hiçbirşey anlamamışsın Filmin görünenden öte çok daha derin anlamları var.
  • dovus filmi mi olarak izledin anlamadim kiGerci tabi ki zevk meselesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine sevilen güzel bir filmi başka bir filmle karşılaştırıp kendini sinema bilgini sanan ergen ve keko konumuzu da okuduğumuza göre normal hayatımıza geri dönebiliriz.

• Arkadaşlar kısaca filmde anlatılmak istenen ne? Ben izledim hiç bir şey anlamadım. Anlayanlar ne anladı kısaca özet geçsin de ne kadar cahilmişiz öğrenelim.
  • quote:

konuya verebilecek cevabım mı yok? fight club konusuna mı? ben o konuyu çoktan aştığımızı düşünüyordum. çünkü sizin gibi biriyle sinema tartışamam, bunun konuya cevap verip verememek ile bir ilgisi yok. ama kendimi cevap vermeye zorunlu hissettiğim için birkaç şey yazayım.

david fincher'ın filmografisine baktığınızda fight club filminden çok daha güzel filmler görebilirsiniz. ama niye bakasınız ki? fight club bu kadar seviliyorsa en güzeli odur değil mi? baktıysanız bile o bahsettiğiniz felsefi altyapının, örneğin benjamin button'ın hikayesinin anlatıldığı filmde çok daha belirgin olduğunu görürsünüz. veya se7en filminde, hatta zodiac filminde bile. ama yok, fight club da fight club. (bu arada evet, direkt olarak sizi küçümsüyorum burada.)

bana ilkokul ağzıyla bozmak gibi ithamlarda bulunmuşsunuz. ben size özellikle eşek demedim, sizin bana insan değilsin demeye çalıştığınız gibi. lütfen bu kadar büyütmeyin beni gözünüzde. insan olmadığımı biliyorum. en azından soninsan olmadığımı biliyorum; zira insan, alt edilmesi gereken bir kapıdır sadece.

saçmalayan biri var evet, bana kendi fikrin yok diyen biri var, evet. tartışmayı bilmeyen biri var, evet. yazı yazmayı bilmeyen biri var, evet. okuduğunu anlamayan biri var, evet. kitap okumaya çok ama çok ihtiyacı olan biri var, evet.

bu saatten sonra yazdıklarınızın tek çıkarı kendi egonuzu tatmin etmek olacaktır. siz tartışmak kavramını anlayamamışsınız çünkü.

İYİ FORUMLAR.

Cevabınızı okudum. Ve şunu gördüm, benim size yazdıklarımın aynısını bana geri söylemişsiniz. Benim için kapandı konu tamamdır.
    Size de iyi forumlar.

• fight club'ı beğenmemenin şu ağzınıza sakız ettiğiniz " zevkler ve renkler tartışılmaz " olayıyla alakası olduğunu düşünmüyorum zira beğenen çoğu insanın da "oğlum ne kadar süper senaryo ya aslında vay bee" düşüncesinde olduğu su götürmez bir gerçek.

kaldı ki 20. yüzyıla damgasını vurmuş bir kitap ve filmden bahsediyoruz. olayın sinematik kısmı bir yana, çağımızın en büyük sorunu (ve büyük ihtimalle gerek vicdani gerek insani bütün duyguları ortadan kaldıracak) olan konformizm, tüketimcilik gibi konuları bu derece vurucu bir biçimde anlatabilen bir yapıt var ortada. kusura bakmayın ama "fight club abartılıyor rererö" gibi söylemlerde bulunmanız haddinize değil.

he bir de herkes çok seviyor diye bana antipatik geliyorcular var. siz de umarım anti-popülizm'in de popülizm kadar saçma bir şey olduğunu idrak edebilirsiniz

• Anlamamışsın bencede
  • Filmi tam anlamamış olabilirsin. Filmin konusu sadece subliminal mesajlardan ibaret değil. Karakterin ruh hali, yaşanan olaylar, beklenmedik ilerleyiş benim filmi sevmeme neden olan etkenlerdi. Ayrıca sonu da fena değil.

• 6 saat bile olsa gözümü kırpmadan izlerdim. Film bitti diye nasıl da üzülmüştüm
  • Dün kitabını da bitirdim. Kitapla kıyaslayınca film de oldukça başarılı olmuş. Filmin replikleri,vermek istediği mesaj ek olarak oyunculuklar olağanüstü zaten. Sakin kafayla tekrar izle bence ya da repliklerini oku..

• Ufak bir hort olacak. Bugün izleme fırsatı buldum herkesin efsane dediği filmi, gerçekten beyinde karmaşa yaratan bir konusu var oldukça güzel. Fakat filmdeki sübliminal mesajları görünce soğudum resmen. 25.Kare tekniği kullanılarak yapılan bir sürü sübliminal mesaj var filmde. Ve filmin ortalarına doğru yönetmenlerin bu tekniği nasıl uyguladıklarını anlatmış Tyler'ı örnek göstererek. En belirgin sübliminal mesajlardan biri filmin sonunda yazılar çıkmadan önce gidip gelen ekran. Velhasıl film güzel ama araya sıkıştırdıkları mesajlar çok çirkin.
  • Filmi begenmeyenlere ergen denmesi de cok yakisiksiz olmus.

Film ilk ciktigi zaman bu konulara deginilmeye yeni yeni baslanildigi icin ilgi gormustu ama artik bu tip filmler kitaplar da fazlalasmaya basladigi icin bu filminde degerinde bana gore bir dusus oluyor.

Her seye ragmen bu filmin yeri de bende ayridir.

• Kötü film değil fakat ilk 3 de giremez
  • Sonunu tahmin edemedigim nadir filmlerdendir.Filmi izleyeli 1 sene olmuştur.Açıkçası ilk başlarda filmin isminden dolayı dövüş filmi zannedip filmi sürekli erteliyordum.Filme yapılan onca övgü ve olumlu yorumdan sonra izlemiştim.Gerçekten bu kadarını beklemiyordum.Kurgusuyla, oyuncularıyla oyunculuklarıyla seyirciyi ters köşeye yatıran bir film.Çoğu kişinin ilk 5`ine rahat girecek bir film.Yine de zevkler ve renkler tartışılmaz diyerekten belirteyim belki de film senin ruhuna seslenmiyordur.

• bu nasıl bir konu .....
    sana güzelliği mi anlatalım yani , sen sevmemişsin yada anlamamışsın diye bu film kötü mü oldu şimdi , ne alaka .....
    10 numara 5 yıldız film , sen atv dizileri izle güzel kardeşim yorma kafanı bu filmlerle
  • herşeyi güzel. ilk defa dövüş kulübünü beğenmeyen birine denk geldim. arkadaşın dediği gibi ya filmi anlamadın ya da çok sinirli bi haline denk geldi kızacak bişey aradın :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.