Şimdi Ara

Fikir alışverişine ve tavsiyelerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Canon 700D ve 50mm 1.8 STM var. Makina bayadır bende ama bir türlü içime sinmedi, bu yüzden pek kullanmadım. Video, film yapımı tarzı şeylerle ilgilendiğim için elimdeki cihazı satıp Sony A6000 almayı düşünüyorum(Fotoğrafla da ilgileniyorum ama ağırlık burada). Bunun başlıca sebepleri ise:

-Çok çok iyi bir AF sisteminin olması (glidecam/gimball tarzı cihazlarla hareketli çekim yapmayı düşünüyorum.)
    -Dinamik aralığının daha iyi olması.
    -ISO performansı
    -Full HD'de 60 fps çekim yapması vs. diye gidiyor.

Eksilerinin de farkındayım(pil ömrü, güneş altında ekran performansı gibi) ve bunları göze alıyorum ancak bir şey beni düşündürüyor o da lens fiyatları.

Benim asıl düşüncem a6000 body alıp bütçeyi ayarlayabilirsem Sony 18-105 f4 almak, ayarlayamazsam kit lensle başlayıp bütçeyi ayarlayınca başka lense geçmek. Şu an kaliteli lenslerden bir set (sony 10-18, sony 35mm 1.8, sony 50mm 1.8 gibi) oluşturamayacağım için bana baya bir esneklik sunacak olan 18-105'i düşündüm.

Sizce Micro four thirds sistemlere bir göz atmalı mıyım ya da Sony'e yatırım yapmaya değer mi dersiniz? ya da Canon'da kal mı dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xginxa -- 29 Ağustos 2017; 23:12:47 >

• Evet a6000 harika bir gövde ama otofokuslu lens dizmesi çok zor ve pahalı.

Benim aklıma şu geldi.

İkinci el Panasonic LX100 alıp deneyebilirsiniz. Hem 4K çekim imkanı hem de iyi lens ile çekim yapmış olursunuz. MFT sensörü de denemiş olursunuz.

Kesn kararınız verdikten sonra GH4, OMD M2 filan alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Evet a6000 harika bir gövde ama otofokuslu lens dizmesi çok zor ve pahalı.

Benim aklıma şu geldi.

İkinci el Panasonic LX100 alıp deneyebilirsiniz. Hem 4K çekim imkanı hem de iyi lens ile çekim yapmış olursunuz. MFT sensörü de denemiş olursunuz.

Kesn kararınız verdikten sonra GH4, OMD M2 filan alırsınız.

Biraz araştırdım cihazı. Hoşuma gitti, baya iş görecek bir cihaza benziyor, yani lens değiştirememenin sorun olacağını sanmıyorum üstündeki gayet başarılı ama Türkiye'de pek yaygın değil sanırım ve ikinci eli nasıl bulacağımı bilemiyorum. MFT sistemler bir yandan şu yüzden de ilgimi çekiyor; Yarın öbür gün kendimi geliştirip Black magic'e falan geçersem lens açısından sıkıntı yaşamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xginxa -- 31 Ağustos 2017; 22:44:41 >
  • Merhaba ikinci el için en çok kullanılan site Sahibinden com. Orada bulabilirsiniz satanları. İletişim güven vs. tamamen size kalmış tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.