Şimdi Ara

Fikret Orman: Ben Euroleague'e karşıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlatmak istediğini yanlış söylemiş bence . Basketboldaki en büyük kupayı aldı fb , aldıktan sonra ben karşıyım gibi demeçler verilmesi kıskançlık olarak algılanır tabikide. Öyle parayı basanda hemen şampiyon olmuyor , belli bir vizyon , kadro kalitesi , koç kalitesi ve süreklilik lazım . Küçümsenmeyecek bir başarıdır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ben ne kadar fb başarısını küçük göstermek amacıyla demiyorum diye sözüme başlarsam başlayayım buna inanmayacak fbliler o yüzden demiyorum..

Bakin sonuçta biri bi lig yapmış ve en önemli organizasyon şu anda bu. Bunu kazanan Türk takımı da daha önce hiç olmamış demek ki çantada keklik de değil. Yani bunu kazanmak tabii ki mükemmel bir şey bin kere tebrik ettim. Ancak bugün bizim Başkanı dinledikten sonra biraz araştırdım ve söyledikleri doğruymuş onu öğrendim. Ben biraz cahil bir şekilde aynı şampiyonlar ligi gibi bir şey düşünüyordum fakat özel kurulmuş bir lig gerçekten ve gelirleri aşırı düşük. He ben ergenler gibi kim ne kadar izlemiş muhabbetine girmem elbet bir yerlerde duyulmuştur iyidir güzeldir reklamdir ancak o hayallerimizdeki sanki futboldaki şampiyonlar ligini aldık kıyaslaması tam olarak oturmuyor bunu izah etmek isterim.

Başkanın ben takımımı göndermem lafına katılmıyorum bence gidelim savaşalım kazanalım ne güzel olur ancak onun da dediği gibi dünyada inanılmaz ses getiren inanılmaz kar yapılan bir şey değil bu aklı başında besiktaslilar bunu anlatmaya çalışıyor bazıları tabii haksız yere kucumsuyor onlara bir şey demiyorum. Keşke tam olarak şampiyonlar ligi gibi bir şey olsa ama Basketbol nba ile yaşayan bir spor olduğu için bu taraflarda o kadar önemli o kadar bütçeli bir organizasyon kurulamıyor sanırım yine de en bilinen en üstteki kupa buysa bunu kazanan daha çıkmadiysa bunu kazanmak güzeldir başarıdır tebrik ederim

• Çok saf insansın senin oturduğun ilçede bile dev ekran kuruldu.Belediyeler seferber oldu hala bok atma derdindesin.Allah beşiktaşlılıkla sınamasın kimseyi çok zor bir tık üstü ölü doğum zaten

Konuşmuyor unutuldu deyip duruyorsun ama hala konuda ağlanıp duruyorsun kupayı alalı kaç gün oldu? Senin başkanın ve teknik direktörün demeçlerinde konuşmalarından beşiktaştan çok fenerbahçe kelimesini kullanıyor aç say bakalım fiko bugün kaç kez fenerbahçe demiş.

Tiber kafası çok başka madem umursamıyorsunuz ne diye her platformda hala yorum yapıyorsunuz? Bırak yorum yapma millet konuşur konuşur gider zaten sanane? Ulan öyle taraftarsınız ki köprüdeki bayrağı bile hazmedemediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UsainBolt -- 31 Mayıs 2017; 4:2:22 >

• Bunlar baya bi level atlamış.

Bu kafayı tinerle açıklamak dünyanın düz olduğunu ispatlamaktan zordur.

• Kekillide duvara karşı :p

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Başkanımızın dediklerinin çoğuna katılıyorum. Eurolig çok prestijli bir turnuvadır, bütçesi sürekli yüksek olan takımların kendi aralarında oynadığı bir turnuvadır. Şampiyon olanların direk gittiği bir turnuva bir ara olmuştu. Sonra gene para babaları devreye girdi.

Baskette futbol gibi bonservis yok bir şey yok. Bir tek bilet paraları ile dönmez bu iş, o yüzden başarılı olunmazsa ölü yatırım olarak kalır.

Buna en iyi örnek ise senelerdir milyon eurolar harcayıp ne Avrupa'da ne de Türkiye'de başarılı olabilen Efes'tir.

Ama başarılı olunursa en azından o kadar para harcayıp bir karşılığını görürsün fb gibi.

Bonservis var

Buy-out deniyor

Fenerbahçe Kalinice buy out ödedi

Geçtiğimiz yıl Bjelica'dan 1 milyon dolar kazandı

Bu yıl da Bogdan'dan 1 milyon dolar kazanacak Nba'e giderse

Sponsor, yayın ve tribün gelirlerine reklam gelirleri ve fenerium gelirleri eklenirse kulübe zarar ettirmeyen tek şube euroleague'e katılan basketbol şubemiz olacak bu sene.

5000 liralık kombinede kuyruk var- millet alabilmek için adam sokuyor araya.

Basketbol severler için euroleague müthiş bir organizasyondur. Bodiroga'lar Diamantidisler neler var yahu anılarda.

Hiç boş yapmasın. Bizim gibi gelirleri arttırmanın yolunu bulsun.

• TheFormul kullanıcısına yanıt
    Yahu araştırdın iyi etmişsin de Nba de özel bir kuruluş onu da mı küçümsüyor başkan acaba - en ufak bir anlamı var mı "nba özel küçümse" "euroleague özel küçümse" demenin?

Fenerbahçe o dev bütçeyle bu sene zarar etmeyecek ama siz 15 liraya bilet sattığınız için zarar yazacaksınız elde de pınar karşıyakaya elenilmiş bir Avrupa maceranız kalacak. Sizinki sıfıra sıfır elde var sıfır. Biz de geçtik o yollardan.

• Bu herifin söylediklerinin %100'üne katılıyorum diyenlerle ilgili bir liste yapsın, boşuna bu saatten sonra yazdıklarını okumayalım, toplu blok çakalım.
  • yerden yere vurmuşlar seni hala direnmeye çalışıyorsun. sus otur daha fazla rezil olma
  • quote:

Orijinalden alıntı: o3

Olum Survivor kadar izlenmeyen bir finalden bahsediyorsun

Yarı finalini o gün Türkiye'de 7.olmuş.
    Finali 3. olmuş.

Bjk-Lyon maçı açık ara 1. olmuş Türkiye'de.
    http://www.medyafaresi.com/ratingler/2017-04-20
    UEFA çeyrek final rövanşı 2 katından fazla reyting almış.

182 ülkeymiş. 230 falan değil miydi azalmış sayı.
    2 milyar kişi izlemişti dimi
    Daha Türkiye'de izlenmeyen organizasyon için konuştuğunuz laflara bak.

8 falan diyor yazık ne hallerde. Anlat anlat açılırsın.

O gün kaç tane​ dev ekran kuruldu, biliyor musun? O yüzden reyting daha az.

• Fenerliler de durup dururken iki haftadır basketbol un ne kadar büyük ne kadar önemli olduğunu anlatmaya başladılar. Olay inşallah melek hu nun başarılarına kadar inmez

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Ya buy-out'u biliyorum da, futboldaki gibi değil ki o, hem çok düşük tutarlar hem de sen buy-out almak için basketbolcu yetiştirir misin?
  • pacasi_camurlu kullanıcısına yanıt
    Her sene hentbol şampiyonluğu kutlayanlara bak hele

• Allah beşiktaşlı görmemişliğinden korusun.
    Bu ülkede Fenerbahçe ve Galatasarayın gölgesinde kalmıştır beşiktaş.Hep 3. büyük olarak adı geçecek.
    Şu ana kadar ne başarın var? Futbol desen geridesin basket desen yoksun voleybol takımınız var mı bilmiyorum.Hentbol mu vardı neydi.

Her zaman bu ezilmişliğin altında kalacaksınız.
  • Padden kullanıcısına yanıt
    Sağdan soldan duyduğunu yazıyorsun da ne zaman hentbol şampiyonluğu ile ilgili bi konu gördün ya da bunu sağa sola ağzından salyalar akarak bi şeyler ispatlamaya calisarak anlatan Beşiktaş lı gördün😀😀😀

Hentbolcularin başarı ödülleri en fazla kol saati oldu. Kimse de öyle atıp tuttuğun gibi bi kutlamaya girmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Ya buy-out'u biliyorum da, futboldaki gibi değil ki o, hem çok düşük tutarlar hem de sen buy-out almak için basketbolcu yetiştirir misin?

Çin ligi de para akıtmaya başladı

Nba de eskisine oranlı trink diye paralar vermeye başladı

Yazdım işte bizim şube bu sene zarar etmeyecek.

Ayrıca ekşisözlükte müthiş bir yazı yazmışlar

Alıntı olarak koyayım yazanı da tebrik ediyorum

ben euroleague'e karşıyım euroleague hırsızlık

şükela: tümü | bugün

ben euroleague'e karşıyım euroleague hırsızlık

145 entry daha

eh işte, hem cahil hem hazımsız hem de yalancı olunca fikret orman gibi ipe sapa gelmez laflar yumurtlamak işten değil. peşine de bi dünya hırt takılıveriyor.

doğrudur eurolegue bir şirketin düzenlediği bir organizasyon ama bu organizasyonun sahibi "ispanya'da bir şirket" değil, lüksemburg'da bir şirket ve adı da euroleague properties s.a. aha buyur allahın kör cahili:https://opencorporates.com/companies/lu/b147373

peki bu şirketin sahibi kim? euroleague commercial assets s.a.

buyur:https://opencorporates.com/companies/lu/b114596

haa, halı saha kaçkını tribün amigosu çantası kılıklı hırt futbol fanatiğinin aklına burada eca'nın sahibi kim diye bir soru gelmeli ama gelmez. euroleague commercial assets'in yani euroleague ve eurocup organizasyonunun sahibi 11 "a lisanslı" kulüp ve değişen paylarla çeşitli lig organizasyonlarıdır. yönetim ve yürütme kurullarını bu kulüplerin temsilcilerinden seçilenler oluşturur yani doğrudan kulüpler ve vtb-aba gibi ülke federasyonlarından bağımsız örgütlenmiş yerel ligler. kafan almıyor di mi çok uluslu yerel ligler var ve kontrolleri ülke federasyonlarında değil. tamamen bağımsızlar. aha sana e.c.a ve tüm diğer şirketlerin yapısı, buyur:http://www.euroleaguebasketball.net/…-sept-2016.pdf sayfa 9. definitions içinde örgütlenme biçimi anlatılmış.

"ispanya'da kurulu şirket" dedikleri ise eurolegue basketball s.l. bu şirket de organziasyonların yürütülmesini ve operasyonun yönetilmesini, e.c.a yani kulüpler tarafından verilen izin ve rızayla, belirli şartlara bağlı kalınması koşuluyla üstlenen firma. eski ceo'su, şimdi başkanı jordi bertomeu. ispanya basketbol federasyonunda 15 yıl kadar yöneticilik yapmış namlı bir idareci.

işin özü, euoleague ve eurocup organizasyonunun tüm kontrolü e.c.a'nın yani kulüplerin elindedir. fiba gibi gözünü kariyer hırsı ve güç sevdası bürümüş vampirlerin cirit attığı, eurocup ve euroleague'in çanına ot tıkamaya and içmiş bürokrat kılıklı hırtların at koşturduğu ve kıta basketbolunu bir adım dahi ileriye götürememiş hantal ve kaz kafalı bir yapıdan katbekat evladır.

haa gelelim para meselesine. cahil ve hazımsız bir futbol idarecisinin ardına dizilmiş koyunlar sanıyor ki milyar eurolar dönüyor da "ispanya'da bir şirket" paraları hüplettiği için ne ödüller ne de diğer gelirler yükseliyor.

oysa ortada uefa şampiyonlar ligi veya avrupa ligi ile kıyaslanacak en küçük bir gelir yok. gerizekalı fiba sağolsun 50 senede bir adım ileri götüremediği için kulüpler bundan 15 yıl kadar önce fiba'dan koparak kendi organizasyonlarını kendileri düzenlemeye başladılar ve fiba'ya siktir çektiler.

her neyse bugün ödül olarak dağıtılan meblağın düşük olmasının sebebi, organizasyonun toplam gelirlerinin, bu denli büyük bir spor organizasyonuna göre ceviz kabuğunu doldurmaması. ulan en büyük sponsoruna isim hakkını senelik 5-6 milyon euro'ya satabilmiş bir kupa bu. thy, isim hakkı için yıllık 5-6 milyon euro ödüyor ve fiba'nın 50 senede yapamadığı başarıldığı, isim hakkına sponsor bulunduğu için koskoca euroleague yıllık gelecek 5 milyon euro'yu tarihi başarı sayıyor. aha size en büyük gelir kaynağı. 5 milyon euro. bir de "ispanya'da bir şirket" kulüplerden çalıyor demiş. ya rabbi, yarattın bari takip et.

euroleague bu yıl kupaya katılan takımlara 36 milyon euro dağıttı. şampiyonluk ödülü 1 milyon euro. yayın anlaşmalarına göre dağıtılan gelirler, ufak da olsa galibiyet ve maç başı ödemeleri vs dışında toplam gelirin önemli kısmı kulüplere dağıtıldı. kalan kısımlar reklam ve tanıtım amaçlı etkinlikler ile idari ve organizasyonel giderlere ayrılıyor. mali dneetim yine e.c.a (yani kulüpler) tarafından yapılıyor.

peki çok matah bulduğunuz ülke federasyonları yani fiba tarafından, bu yıl eurocup'a ve gelecekte de euroleague'e rakip olsun diye ittire kaktıra, kulüpleri ve ülke federasyonlarını tehdit ede ede düzenlenen fiba şampiyonlar liginin dağıttığı toplam para nedir? 4,5 milyon euro. buyur:http://tr.eurosport.com/…ark_sto5330682/story.shtml

haa daha euroleague ile img arasında yapılan uzun soluklu ve toplamda yarım milyar euro bütçe yaratması hedeflenen anlaşmadan bahsetmedim bile.

şimdi isteyen, eurocup yerine uyduruk fiba şampiyonlar ligi'ne katılsınlar diye federasyonları ve kulüpleri tehdit eden, hiçbir itibarı ve hatta kendine bile faydası bulunmayan kupasını utanmadan "şampiyonlar ligi" adıyla satışa çıkaran fiba'nın kupalarına katılabilir.

euroleague organizasyonunda kulüpler soyuluyor diye aptal saptal konuşmak isteyeni de tutan yok. yalnız bir kupaya katılmayınca şampiyonu da olamıyorsun hani ben diyeyim de, sizin ne bok yiyeceğiniz belli olmuyor:http://www.hurriyet.com.tr/…gu-kazanabilir-28348220

bilen birine denk gelirsiniz, sağda solda konuşmayın, millet götüyle güler, üç kuruşluk aklınızı bilmediğiniz işlere yormayın.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hakaretlerle bezenmiş bir yazı olmuş. Üstelik Fiba'nın daha ilk organizasyonu bu, ileride her şey daha da oturur.

Fenerin eurolig başarısı küçümsenecek bir başarı değil, ben seyredebildiğim kadar seyrettim, gerçekten çok güzel basket oynayarak kazandılar ve tebrik mesajlarım da var.

Ama, getirisi olarak, popülerlik olarak futbol ile kıyaslanamaz. Bu tüm dünyada böyledir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o3

Çakma reytinglerle yerden yere vurma

Survivor ve 1 adet dandik Türk dizisi kadar izlenmeyen finalin her tarafı büyük deseniz palavra.
    Yarı final dediğin 7.olmuş.

Kendiniz çalın kendiniz oynayın.

Gerçekler ortada.
    Rasyonel veriler belli.

Reyting, para ödülü falan herşey ortada.
    Ha ama Rıdvan gibi Kıbrıs dahil dimi diyip 2 milyar izledi diyen desin

Hadi senin dediğin gibi olsun.Euroleague dandik bir organizasyon ve kupa olsun.

Bunu küçümseyecek ne başarısı var senin takımının ?
    Futbol desen geridesin.Şampiyon olmuş olabilirsin bu sene.Totalde Fenerbahçe Futbol takımından daha başarılı değilsin.Basketbolu saymaya gerek yok.Voleybol takımın var mı ? Varsa orda neler yaptın ? Amatör branşlarda nerdesin ?

Bunların cevabını ver sonra konuşalım.

Şampiyon olmuşsunuz ama Fenerbahçenin aldığı kupaya bok atmakla meşgulsünüz.Bu da herşeyi açıkıyor zaten.

Unutmayın bu ülkede hep 3. büyük olarak adlandırılacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: pacasi_camurlu

Fenerliler de durup dururken iki haftadır basketbol un ne kadar büyük ne kadar önemli olduğunu anlatmaya başladılar. Olay inşallah melek hu nun başarılarına kadar inmez

2013-2014 sezonunda futbolda şampiyon olduk. Bak o sezondan örnek vereyim sana. Aynı gün Fenerbahçe-Gaziantepspor ve Fenerbahçe-Barcelona maçı vardı.

Futbol maçına 42300 kişi: http://www.mackolik.com/Mac/1192299/Fenerbahce-Gaziantepspor

Basketbol maçına 12800 kişi: http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=13&seasoncode=E2013

Görüldüğü gibi o sezon da basketbola ilgi vardı. Obradovic futbolda Beşiktaş şampiyon oluyor diye değil, büyük hedefler için geldi. Çıtayı öyle bir yükseltti ki F4 bile normal geliyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 31 Mayıs 2017; 14:41:57 >

• Adam haklı beyler Fiko başkan zarar edeceği işe girmez takımı denize döker yine çıkarmaz maçlara :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.