Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
10
Favori
24.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filinta dizisi gayet güzel gidiyor. En başından beri severek izliyorum. Başlardaki fantastik bölümler bende çizgi roman izlenimi oluşturuyordu ayrıca beğeniyordum. Şimdi biraz daha ayakları yere basmaya başladı. Bazı yerleri gereksiz uzatıyorlar ama sonuçta bir dizi olacak o kadar. Merak unsurunu iyi kullanıyorlar. TV de izlediğm tek dizi. Eğer birileri sırf siyasi nedenlerle bu diziyle uğraşıyorsa yazıklar olsun derim. Kırk yılın başında beğendiğim bir dizi çıkmıştı onun da başını yemezler umarım. Bence şu anda yayında olan en başarılı dizlerden birisi. TRT1 de yayınlandığı için ön yargı ile yaklaşılıyor.
  • sırf trtde die millet siyaseti karıştırmaya çalışıyor dizi kusursuz bi şekilde ilerliyor ha hakettiği ilgiyi görmüyor bence
  • doctor_bey D kullanıcısına yanıt
    Cekimlerde alexa kullaniliyor. Evet digiflame ekibindenim. Donanim olarak toplama bilgisayarlar hepsi. Comp yapan makinarda i7 islemci, 16 ile 32GB arasi ramler bulunuyor. Yine ekran karti olarak nvdia kullaniliniyor. Modelleri her bilgisayara gore degisiyor belirli bi ekran karti modeli yok. 3D makinalarda ne var tam olarak bilmiyorum bu sisteme yakin sistemler onlar da. Ama cift ekran karti kullanan var vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekoksoy kullanıcısına yanıt
    Artık her yerde Alexa görüyorum ama kullanmayı bilen pek olmuyor tabi, Filinta'da aşmışlar kendilerini, dizi görsel olarak çok iyi

Set nerede peki, konumu biliyorsanız yeşillendirir misiniz? Ayrıca digiflame de ne olarak çalışıyorsunuz? (Sorgu gibi oldu kusura bakmayın, çok sey sordum )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi hakkında çıkan haberler var belli ki bazı kesimleri rahatsız etmiş. Bölüm başı 5 milyon dolar çok yüksek bi rakam bunu yazan arkadaş hayal gücünü fazla zorlamış belli ki. bölüm başı 5 milyon dolar ne demek ya komik olmasınlar :D evet standart türk dizilerine göre pahalı ama bu kadar uçacak kadar değil yani. Diziyi ilk bölümünden beri takip eden biri olarak çok mutluyum keyifle ve merakla bekliyorum her haftayı. Böyle haberlerin çıkış kaynağına bakmak lazım ordan asıl maksat ortaya rahatlıkla çıkabilir. Bu arada dizi seka eski kağıt fabrikasındaki platoda çekiliyor izmitte sekaparkın arka tarafında bizzat seti ziyaret ettim ve ağzım açık kaldım çok güzel
  • effect68 kullanıcısına yanıt
    Aslında emir olduğu bize daha önce söylenmişti 4. bölümde yeraltı tünelleriyle alakalı bölümde borise bi kutu gelmişti ve içinden bir metelik ve bi not çıkmıştı ' emir sen bu işe karışma senin değerin bu metelik kadardır diye' aslında burdan bile dizinin ne kadar komplike bi senaryoya sahip olduğu belli olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: keymo

Aslında emir olduğu bize daha önce söylenmişti 4. bölümde yeraltı tünelleriyle alakalı bölümde borise bi kutu gelmişti ve içinden bir metelik ve bi not çıkmıştı ' emir sen bu işe karışma senin değerin bu metelik kadardır diye' aslında burdan bile dizinin ne kadar komplike bi senaryoya sahip olduğu belli olabilir

Teşekkür ederim hocam. Siz söyleyince şimdi hatırladım. :) dizi çok harika gidiyor. Bende herhafta diziyi iple çekiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekoksoy kullanıcısına yanıt
    Merhaba üstadım benimde bazı sorularım olacaktı. Öncelikle dizi ekibinden birisi olarak forumu takip etmeniz beni çok sevindirdi. Dizide gerçekten büyük bir emek var her hafta severek izliyorum. Dizideki görevinizi bende merak ettim açıkçası :) yukarıdaki yazılanlardan anlayabildiğim kadarıyla görsel effectlerle ilgili birimlerle ilginiyorsunuz heralde? Bazen kendimi hollywood yapımı filmin içerisinde zannediyorum :) görsel effectler gerçekten şahane. Dizinin yapımcısı ve senaristleride forumu takip ediyorlar mı? Buradaki izleyicilerin görüşlerini öğrenerek diziyi hazırlamaları daha iyi olur diye düşünüyorum. İmkanım olsa dizi setini takip etmek isterdim. Her şeyin hayırlısı :) iyi çalışmalar diliyorum.

Senaristlerin ergenlerin kaynadığı forumda pek işinin olacağını sanmıyorum.

Ayrıca senaristlerin izleyici görüşlerini umursadığınıda sanmam.
    Bu dizinin senaristi dönem hakkında ciddi okumalar yapmış birisi.

Mesela ilk Bankamız olan National Bank of Turkey yada ilk petrol şirketimiz olan Turkish Petroleum Company şirketlerinin nasıl oluştuğu anlatıyor dizide.
    Bu şirketlerin kuruluşunda yer alan ailelerin çalışmalarınada gönderme yapıyor.

Haliyle böyle araştırmaları yapan birisinin niyeti izleyicinin diziyi beğenip beğenmemesi olmaz daha doğrusu geçmişte kalan bazı mevzuları gündeme getirmeye ve önemli mevzuları hatırlatarak araştırmaya itmek olur.

Osmanlının yıkılışı,yıkılırken neyin yok olduğu maalesef hiç ilgimizi çekmeyen mevzular.
    Ama biz kendimizi tanımak istiyorsak nerede yıkıldığımızı ve kimler tarafından yıkıldığımızı iyi bellememiz gerekir.

Aksi takdirde kendimizi hic tanımamış oluruz.Yazarın niyetinde bu bence.Kendini sorgulamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafam çoo güzel -- 23 Nisan 2015; 22:23:50 >

• Diziyi benim gibi bu gözle izleyenleri görmek beni çok mutlu etti. Osmanlı devleti nasıl kuruluşunun Süreci: Diriliş Ertuğrul, nasıl yıkıldığı da : filinta dır

Yok yahu ne yapimcisi ne senaristi hic sanmam:) ben sadece merak edenler olur, ilgilenen arkadaslar olur onlari yonlendirmek icin kendimi yesilledim biz filinta ve yine turkiyedeki bir cok dizi ve filmin gorsel efektlerini,seslerini animasyonlarini, kurgularini yapan bir sirketiz. Ben de bu sirkette seninde dedigin gibi gorsel efekt biriminde calisan biriyim . Filinta bizim de her hafta bekledigimiz heycanli islerden biri gercekten. Sagolun tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekoksoy -- 23 Nisan 2015; 19:34:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam çoo güzel K kullanıcısına yanıt
    Şuan için dizi iyi gidiyor fakat aynı şeyi diriliş için söyleyemiyeceğim. Devaml işlenen aşk, halep çıkmazı konuları ve amatör bazı şavaş sahneleri yüzünden biraz soğudum. Bu noktada bana göre diziyi hazırlayanların izleyici görüşlerine başvurmaları gerekir. Çarşamba günü biraz açıp izleyim dedim. Süleyman Şah Kurtoğlunun kelleyi aldığı sahneyi görünce tamam dedim aksiyon tavan yapıcak yeni mecralara sürüklenecek derken tabi sonu hüsran oldu :) şimdi biz oturduğumuz yerden eleştiriyoruz ama hakikaten çok masaraflı emek isteyen bir iş gece gündüz demeden çalışıp konu bulmak zor. Diriliş ve Filinta tarihimizde yaşananları tüm gerçeklikleriyle günyüzüne çıkarıyor. Günümüzde kitap okuma oranlarının azlığınıda göz önüne alırsak, tarihimizle ilgili bu diziler bir çok kesime ulaşarak izleyici bilinçlendiriyor. Umarım Trt ilerleyin günlerde tam gaz buna benzer kaliteli işlere imza atmaya devam eder. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ekoksoy

Yok yahu ne yapimcisi ne senaristi hic sanmam:) ben sadece merak edenler olur, ilgilenen arkadaslar olur onlari yonlendirmek icin kendimi yesilledim biz filinta ve yine turkiyedeki bir cok dizi ve filmin gorsel efektlerini,seslerini animasyonlarini, kurgularini yapan bir sirketiz. Ben de bu sirkette seninde dedigin gibi gorsel efekt biriminde calisan biriyim . Filinta bizim de her hafta bekledigimiz heycanli islerden biri gercekten. Sagolun tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin

Devamlı sizi buralarda görmek isteriz hocam. :) Bu arada çalıştığınız şirket dizi seslerini ve stüdyoda dublaj kayıtlarıda alıyor mu? Yoksa film müzikleri, ses effectlerini mixleme gibi... Işlerlede uğraşıyor musunuz?

He ya diriliş öyle.
    Ama yanlışın var halk böyle şeyleri seviyor.
    O yüzden Filinta reytinglerde sürünürken diriliş daima ilk üçte.

Dirilişin senaryosu Filinta kadar olamasa da başarılı bir senaryo hakkını yemeyelim.
    Genel olarak mevzuyu uzatma olarak gördüğümüz şeyler olması gerektiği için var.Onlar olmasa işleyecek mevzu kalmıyor çünkü kayıların o dönemi hakkında doğru dürüst kaynak yok.
    Zaten bunları anakonuya yazmışım.

Ama aşk mevzusu bence rezil bir durum.Çünkü Ertuğrul Gaziyi karı kız peşinde olan ve evlenmeden birine aşık olan biri diye işlemek o tarihi şahsiyete hakarettir.

Genede izliyoruz.Son bölümlerde biraz kendine geldiler.Zaten ikinci sezon ana konu başlıycak bu sezon gereksiz bence.

• Mesele alim olmak değil hiç olup aleme dalmaktır.(Kadı Gıyasettin)

• korkuyorum valla reytingi düşük diziyi kaldıracaklar diye
  • Dirilis behlulden bir gomlek,daha ustun olan bu dizinin en azindan dirilis behlul kadar ilgi cekmemesi cok yazik olmus.

Behlul osmanli ve ibnul arabi sayesinde kirtariyor yoksa ertugrulun ask kesmekesi kusturma,noktasina coktan geldi.

• yine güzel bölümdü,
  • Kadı efendinin kısa ibretlik sözler harika. bundan sonraki bölümlerde Lara'da büyük kişilik deişiklikleri yaşanacak gibi karşımıza daha acımasız bir karakterle çıkabilir. Yani Boris=Lara olacak :) diziyi izlerken aklıma geldi. Rıza morfin bağımlısıydı bu aralar pek dizide işlenmiyor kötü örnek olur diye heralde. Gelecek bölümü çok merak ediyorum. Boris işlerini hapishaneden kızı lara aracılığıyla yönetecek gibi. Bankayı sizce kim kucaracak? Süreyya'ya bu işi verirler mi? Nedersiniz?

Spoiler ibaresini düşseydin.Çoğu kişi dizinin bu bölmünü izlememiştir.

Büyük ihtimal bankayı süreyyaya kurdurcaklar.Bu sezon finaline doğru boris iyice güçten düşer onun yerine Süreyya gelir.Sonrada Mayer Süreyyayı destekler ve Süreyya aracılığıyla bankayı ele geçirmeye çalışcak gibi.Tabii ters köşe olabiliriz.Süreyya İngilizlerlede işbirliği içinde olabilir.Yada hiçbişey çıkmayabilir.
    Laraya dönersek büyük ihtimal sezon finalinde Mustafaya sıkacak.Demedi demeyin.

Ayrıca National Bank Of Turkey ortadoğudaki petrolü ele geçirmek için kurulmuş bir bankadır.Dizide işlenen neft yataklarını ele geçirmek için bu banka çok önemli.

Abdulhamid Hanın tahttan indirilmesi doğrudan bu bankayla ilgilidir.Meşrutiyet,baskıcılık falan sebebiyle tarihe geçen olaylar dizini aslında bu banka sebebiyle olmuştur.

Ve Abdulhamid tahttan indirildiğinden hemen sonra yeni iktidar Turish Petroleum Company ve bu banka aracılığıyla bütün petrolümüzü dış güçlere vermiştir.

http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=3336568

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.