Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
10
Favori
24.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bu kurgusal sahne tekrarları dizinin komplike bi senaryosu olduğunu vurgulamak için. Yeri geliyo 4. bölüme, bazen 8. bölüme gidiyolar. Bu bünye 1 hafta önce ne yazdığını unutan senaristlerde gördü :)
  • Klasik bir yazı olacak ama bu dizi 10 numara 10 yıldız çok süper bir dizi. Nasıl az ilgi görüyor anlamış değilim. Umarım ilerleyen günlerde hak ettiği ilgiyi görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok kaliteli bir dizi. Bu zamana kadar benim izlediğim en iyi dizi. İlgi neden zayıf anlamak mümkün değil. İnşallah devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde ilk beste dizi. Bu nedenle. Devam eder maliyetini. Kurtarıyor. Diye düşünüyorum.

• Sınavlardan dolayı ara vermek zorunda kaldım. En son 15.bölümü izledim, dizi mükemmel.. Hakettiği yerde olmadığı kesin bunun sebebi de ilk 8 bölümdür bence.. Çünkü ilk 8 bölümden sonra dizi kendini aşmaya başlıyor. Sınavlarım bitsin güncele yetişirim lakin yine TV den izlemem sanırım. Genelde indirip izleme daha cazip geliyor bana
  • Hep deriz ya bizim neden breaking bad, prison break , sherlock holmes gibi dizilerimiz yok diye. Ahanda bal gibi var işte adamlar Hollywood seviyesinde dizi yapıyorlar. Önce TRT de yayınlanmasından dolayı bi önyargıyla yaklaştım son dönem osmanlı furyası dandik dizilerden biri dedim ama filinta beni gerçekten şaşırttı. Televizyon izlemediğim için internetten takip ediyorum dizinin bölümlerini Lara sahnelerinide atlıyabiliyorum bu sayede. Hala daha kurtlar vadisinin arka sokakların izlendiği bir ülkede bu dizi aşmış gerçekten. Umarım devam eder ve bizde izlemeye devam ederiz

• Dizi tam gaz devam ediyor. Dünkü bölüm de hareketli bir bölümdü. İlginç gelişmeler oldu. Yanlız anlayamadığım bazı noktalar vardı.

İngilizler önceki suikast girişimleri başarısız olunca yeni bir deneme yapmaya karar verdiler. Ancak bu seferki girişimleri akılmalmaz derecede cüretkar idi. Bu kez Boris Zaharyas'ın casuslarından olan saray öğretmenini kullanmaya karar verdiler. O kadın da neymiş arkadaş.Yılanın ta kendisi. Bu arada Avrupalı dış mihraklar Borisi gözden çıkardılar. Durumu anlayan ve bir komplo ile karşı karşıya olduğunu farkeden Boris kaçamaya çalışırken Süreyya'nın adamları tarafından alıkonulup konağa getirildi. Burada Boris padişaha suikast yapılacağını söyleyince Süreyya hanım doğru Filinta Mustafa'ya koştu. Bunun üzerine Kadı Gıyasettin, Mustafa ve Ali saraya yetişip son anda padişahı kurtardılar. Ben, önce öğretmenin, padişahın yemeğine zehir falan koyacağını sandım. Sonra bıçağı görünce oha dedim. Bu ne cüret. Velev ki vurdun padişahı. O saraydan nasıl çıkacaktın. Dünyanın en iyi korunan mekanlarından birinden tek parça halinde çıkmak nasıl mümkün olabilir. Kuş olsan uçamazsın ulan o saraydan. Mümkün değildi,suiksatçinin ölmesi gerekiyordu ve öyle de oldu zaten. Mustafanın padişahın odasına girişi muhteşemdi. Filintasını ateşledi ve son anda kadını kalbinden zımbaladı. Derin bir oh çektik. Amma sonrası kafama takıldı.

Ulan adama sormazlar mı? Siz bu bilgiyi nerden öğrendiniz? Süreyyadan? Süreyya kimden öğrendi? Boristen .. ee..ne işi var onun orada. bütün zabitler bu herifi arıyor.Gerçi ortağını ziyarete gelmiş olabilir tabii ki. Süreyyanın ,Boris'in arandığını bilmesi gerekmiyor. Kadı Gıyasettin olayın boyutlarının farkında. Borisin kaçacağı delik kalmadı. Padişah bu işin niye üzerine gitmedi. İşin arkasında kimlerin olacağı niye sorgulanmadı. Bu çok önemli bir olay. Didik didik edilip olayın arkasındakileri öğrenebilmek için gerekirse İstanbulun yarısı falakaya yatırılır,işkenceden geçirilir yahu. Öyle basit mi bu işler. Sarayda taş üstünde taş, omuz üstünde baş kalmaz. Olay oradan itibaren çorap söküğü gibi çözülebilirdi aslında. Devletin bankasını kuracak olan adam derin bir komplonun tam ortasında. Padişah olayı çok soğukkanlı karşıladı bence. Yani belki de ben anlayamadım oradaki ayrıntıları bilemiyorum. Ayrıca bir de, padişahın kızı şahit olduğu travma yüzünden bir daha sittin sene öğretmenlere güvenemez artık. Pek memnundular muallime hanımdan. Ne güzel Fransızca dersleri veriyordu,"jön biyem..alevuu..malevuu.." diyerekten.. amma hıyaneti ortaya çıktı. Yavrucak ömrü billah unutmaz gari bu olayı..

Yeni bölümü merakla bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 20 Mayıs 2015; 9:55:12 >

• Dizinin Trtde olması çok iyi.Başka kanlada 10 bölümde çöpe gönderirlerdi.

Ama yinede TRT de olmasına güvenmemek lazım.
    Leyla ile Mecnunu gereksiz yere bitirdiler.
    Aynı şekilde Şubat gibi bir efsaneyide 10 bölüm erkenden bitirdiler ve muhteşem kurgu karambol oldu.
    Ne olaydıda 10 bölüm daha oynasaydıda şöyle karakterlerin dizinin gidişatını bozduğu postmodern bir kurgu izleseydik.
    Gene Bir Yusuf Masalınıda bitirdiler.Gayet eğlenceli bir mahalle dizisiydi.

Yani Trtnin dosyası kabarık.Fazla güvenmeyin.

Bu arada fragman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güzelfatsam -- 20 Mayıs 2015; 12:47:03 >

• güzelfatsam kullanıcısına yanıt
    merak etme dizi bitmeyecek film hem reyting alıyor hemde senaristi sağlam bir arkadaş dizi seti izmitte dilersen ziyaret edip kendin sorabilirsin

• Arkadaşlar ben uzun zamandır izlemiyorum diziyi. Bıçak ali geri dönmüş ve dolayısıyla mustafada yırttı değil mi?
    Yalan ifade verdiği için hasan neden hapiste değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 20 Mayıs 2015; 14:16:42 >
  • takip
  • Son bölümlerde padişah a yoğunlaştılar. O da çok iyi rolünün hakkını veriyor. Borisin üstünüde çizdiler ingilizler.
  • baya iyi yorumlar yapılmış ama 2 saat olması gözümü korkutuyor keşke başlarken başlasaydım diziye
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSamet1967

quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

Arkadaşlar ben uzun zamandır izlemiyorum diziyi. Bıçak ali geri dönmüş ve dolayısıyla mustafada yırttı değil mi?
    Yalan ifade verdiği için hasan neden hapiste değil?
    ilk olarak HASAN değil RIZA yalan ifade verdi.
    ALİ tam hatırlayamadığı için olaylar aydınlanmış değil

anladım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal adam

baya iyi yorumlar yapılmış ama 2 saat olması gözümü korkutuyor keşke başlarken başlasaydım diziye

İki saat ama seyreden iki saat bile kısa geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetdemirci kullanıcısına yanıt
    He ya.Yabancı diziler 40 dakka ama inanılmaz sıkıcı.
    Bunu dört saat izlesem sıkılmam.

• Dizi harika gidiyor.Diğer saçma sapan dizilerle kıyaslamak bile yanlış olur.
    Filintanın idam hükmü kaldırıldı.Artık Mustafa tamamen özgür.Boris tam bir ruh hastası çıktıBabasını annesini abisini yengesini öldürdü ve yeğenini öldürmek istedi.Boris ve Mustafa amca-yeğen çıktı bekliyordum böyle birşey ama bu kadarını beklemiyordum şaşırttı bayağı.Bala Hatun ortaya çıktı.Belki bundan sonra Boris iyi yöne doğru dönüşebilir.Düşmanları çoğaldı bayağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtillaHan1 -- 20 Mayıs 2015; 22:18:29 >

• Hele o padişah'ın suikastinin önleniş sahnesi beni bitirdi. Bala Hatun'un ortaya çıkışı inşallah dizinin sonunun yaklaştığının habercisi değildir. Birbiriyle bağlantılı yeni olaylar üretmeleri lazım. Geçmiş bölümlerin birinde -galiba 5 olması lazım- Boris'e gelen ardından onu durduran mektubun sahibi de bu arada hala gizemini koruyor. O olaydan sonra ona dair en ufak bir ipucuna bile rastlamadık.

Umarım değerli dizimiz daha uzar uzayabildiği kadar. Filinta candır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Son bölümlerde padişah a yoğunlaştılar. O da çok iyi rolünün hakkını veriyor. Borisin üstünüde çizdiler ingilizler.

Gerçekten padişah rolünün hakkini veriyor özellikle "ala ala" demesi Umarım her gecen bölüm suresini uzatirlar

• 17 ile 18 i peş peşe izledim daha yeni.

Türk dizi tarihinde bu kadar başarılı bir senaryoya sahip dizi sayısı bir elin parmak sayısını geçmez.

Bazen "yuuhh artık bu klişeyi de yapmasaydınız" diyorum , ulan 5 dk geçmiyor meğer işin içinde başka iş varmış. Her bölüm 3-4 kere ters keşö oluyorum , artık benim mallığım mıdır senaristin başarısı mıdır bilemem

Ama bu diziye çöp diyen varsa şuan televizyonda yayınlanan tüm dizileri toplayıp bir tenekeye atsınlar bu kadar da iddialıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 21 Mayıs 2015; 20:32:33 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.