Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
10
Favori
24.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğru tahmin etmişiz aslında kadın konuşamadan öldü :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bölümün en etkileyici sahnesiydi bence

• ulan ali ne baktı Süreyya ya öyle ayıp lan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde şu saçma mustafa lara aşkına ara verdiler iyi oldu bence hep son vermeliler kadı giyasettinin baldızı mi yeğeni mi neyse onu yapın olsun bitsin

• spoilerin anası ağlamış keşke girmeseydim konuya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_Şahin

spoilerin anası ağlamış keşke girmeseydim konuya :)

Yerli dizilerde insanlar çok düşüncesiz.. Sırf bu yüzden konuyu takip etmiyorum bölümü izlemeden. Yöneticilerden Game of Thrones de gösterdikleri tepkiyi burada da görmek istiyoruz.. Geçen şikayet ettim kaç kişiyi iplenmedim bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

Bölümün en etkileyici sahnesiydi bence

Su nefes sesi yerinde kullanildiginda on numara oturuyor sahneye.
    Dizi harika gidiyor sezon finali yapacak olmasi iyi olmadi.
    Dirilisi senaristlerinin yetersizligi ertugrulun gegirmeleri yuzunden yapacak bir sey olmadiginda,filintayi ise yeni bolum gelsede izlesek diye izliyoruz,fark tamamen senariatlerden kaynaklaniyor.

• Maalesef öyle. Kitleler farklı galiba, yoksa aynı adam orda farklı burda farklı davranmaz heralde. 2-3 kere oldu da artık cümlenin başından anlarsam bırakıyorum okumayı:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_Şahin

spoilerin anası ağlamış keşke girmeseydim konuya :)

haklısınız gece 3 te yazdım hiç aklıma gelmedi spoilera almak normalde bende sinirlenirim böyle bir durumda :)
  • Bu nasıl Fragman böyle

• süreyyaya kıymasınlar üzülürüm nede güzel bakıştılar aliyle. Bide şu ingiliz sefiri öldüren süvari dedikleri adammıydı
  • Son 4 5 bölüm içinden en etkilendiğim bölüm buydu. Gelecek bölümün fragmanına bakılırsa yine muhteşem bir bölüm olacak. Senaryoda yeni olaylara zemin hazırlanması dizinin geleceği hakkında umut verici. Senaryo kalitesinden tut sözlerdeki kaliteye kadar her şey muhteşem. Ali ile Boris'in adamının bıçaklı kavgaları ve padişahın ingiliz elçisine had bildirişi de oldukça etkileyiciydi. Filinta'yı sevmemin bir yönü de tarihi değerlerimize sahip çıkıyor, onu yüceltiyor oluşu. Misal Padişah Abdülhamid'in o çıkışı insanı gururlandırıyor.
  • Bu hafta yayınlanan 24. bölümü de bir solukta izledik. Bu bölümüyle dizi kendini aştı. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama dizinin senaryosu yanı sıra müthiş bir kurgusu var. Paralel kurgu sık kullanılıyor ve izleyeni merak içinde ekrana çiviliyor adeta. Şu haliyle açık ara TV de yayınlanan yerli diziler arasında en iyi dizi budur diyebilirim. TV den yayınlandığı esnada izlemeyi seviyorum ama son bölümü TV'den izleme fırsatım olmadı. İnternetten izlemek de ayrı bir keyif oluyor. Bu şekilde bazı ayrıntıları daha iyi yakalayabiliyorum. Cıvımaya başlayan Filinta-Lara aşkına biraz ara vermeleri çok yerinde oldu. Gerektiği dozda hikayede yerini alır elbette ama fazlası sıkıyordu. Bıçak Ali Süreyya arasında ufukta bir aşk belirmeye başladı gibi.

Boris çok ilginç bir duruma sürüklendi. Hikaye karmaşık bir yöne kaydı. Çok güzel gidiyor. Londradan gelen ve babası öldürülen kıza nedense en başından güvenemedim. Nihayetinde en son sahne bunun ispatı oldu. Ancak, Süreyya'nın başına bir şey geleceğini sanmam. Zira dizinin en karizmatik temel karakterlerinden biri oldu. Benim için esas sürpriz, son sahnelerde Cemil'in gizlice Zabitlerden biriyle görüşmesi oldu. Ben en başından beri öteki zabitten şüpheleniyordum. Ters köşeye yattım. Geçen bölümlerde sahte belge hazırlayan kalpazanın zehirli kağıtla ölmesi zabitlerden birinin Borisin adamı olduğu düşüncemi pekiştirmişti ama yanlış adamı tahmin etmişim. Şaşırdım. Demek ki kimseye güvenmemek gerekiyormuş. Rıza'dan sonra başka bir zabitin ihaneti Filintayı çok üzecek. Bıçak Alinin, Borisin tetikçisi ile Haendelin Sarabande müziği eşliğinde yaptığı bıçak düellosu şahaneydi. Ama bir ara oha! ne oluyoruz lan dedim. Bıçak Ali ölüyor mu derken hoop sahne geri sardı ve olması gereken oldu. Bir oh çektik. Padişahın İngiliz sefire verdiği edep dersi muhteşemdi. Tipik Avrupalı küstahlığına karşı padişah okkalı bir cevap verdi. Bu kadar fitnenin fesadın içinde devlet yönetmenin zorluğunu ve yükünü ve padişahın zekice hamlelerini bir kez daha gördük.

Bir ara durağanlaşmıştı ama son dört, beş bölümdür dizi tam gaz gidiyor. Gene bizi heyecan ve merak içinde bırakan bir sahne ile gelecek bölümü iple çeker halde bıraktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 3 Haziran 2015; 22:49:39 >

• LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    bende bir kaç satır bir şeyler yazayım derken yorumunuzu okudum. Içimden geçenleri fazlasıyla aktarmışsınız hocam :) filinta tam gaz gidiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melinoz M kullanıcısına yanıt
    Aynen dizinin bir sonraki bölümünü iple çekiyoruz. Dizi sadece senaryo olarak değil oyunculuk çekim kalitesi dekor olarakta çok çok üst seviyede.

• gerçek anlamda rayına oturdu dizi bi ara biraz fantastik karakterlere ve olaylara yer veriyorlardı ama şimdi gerçeğe yakın olması beni daha çok çekiyor
  • Filinta O KADAR.İzlediğim en iyi dizi.
  • Dizinin şu anki çizgisi neredeyse mükemmel ve tabiki benim de görüşüm, gelmiş geçmiş en kaliteli Türk yapımı dizi olduğu yönünde.

Fakat ben eski fantastik bölümleri de begeniyordum açıkçası. Olay örgüsü zaten iyi kurgulanmış. Böyle fantastik olaylar da her hafta ayrı ayrı sürprizlere gebe olduğumuzu gösteriyordu.

Her neyse, aman nazar değmesin dizimize. Nice bölümler izleriz inşallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diziye bir kaç eleştiri yapacağım.
    - Şu "flashback" denilen önceki sahneleri tekrar gösterme mevzusu beni çok sıkıyor. Daha o bölümkü sahneler bile flashback oluyor.
    - Bazı sahneler çok kısa. Mesela adam tam bir şey söylecek başka sahneye geçiyor sonra tekrar adama dönüyor. Heyecan yapalım derken dizinin akışını bozuyorlar.
    - Lara ölsün artık. Boris Zaharas gibi çok zeki adamın bu kadar aptal bir kızı nasıl olabiliyor :)
    - Her psiliğin arkasında mutlaka İngileterenin parmağı vardır. Dizi bunu göstermeye başladı ama bu İngilizler rolündeki herifler tırt çıktı hep. Artık 2.sezonda bu kadar ezilmeyen bir İngiliz seferi gelsin.
    - Bazı karakterler çok sıktı. Son 2 bölümde dizide temizlik bekliyorum. Habire ölümden son anda kurtulan sahnelerde çok klişe oluyor.

Her şeye rağmen 10 numara dizi. Son bölümdeki Ali'nin fatalitysi çok güzel olmuş.
    Ramazan'da Çeyrek ve Zeyrek'i de merakla bekliyorum. Seviyorum o ikisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syodej -- 5 Haziran 2015; 10:29:27 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.