Şimdi Ara

Film arşivi için en iyi format hangisidir ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bi süredir 1080p arşivi yapmaya başladım,internetin hızını 54mb yapınca, ama şöyle bir sorun var, filmlerimi 37inclik yani 92 ekranlık bir lcd tvde izliyorum ama bazı filmler full ekran olmuyor, kalite 1080p ama altdan üstden kesilmiş biçimde? bu sorunmudur? çözüm felan?
  • Hayır , ripleyen kişinin yaptığı format ya öyle ya da filmin orjinal halide o şekildedir. Sorun bizim tv lerden kaynaklı değil. Genelde 1080p ler 1920x800 lerde oluyor. Bende çok nadir rastlıyorum tam ekran olanlara bu 720p içinde geçerli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

Bende bi süredir 1080p arşivi yapmaya başladım,internetin hızını 54mb yapınca, ama şöyle bir sorun var, filmlerimi 37inclik yani 92 ekranlık bir lcd tvde izliyorum ama bazı filmler full ekran olmuyor, kalite 1080p ama altdan üstden kesilmiş biçimde? bu sorunmudur? çözüm felan?

Filmlerin hepsinde görüntü oranı aynı değil. Piyasaya sürerken farklı sürüyorlar.

1080p diye adı geçenleri düşündüğümüzde,

1920 x 1080 ve 1920 x 800 olanlar var mesela. x800 olanlar alt ve üstten kırpılmış gibi görünür standart monitörlerin veya tvlerin oranına uymayabilir.

Konuya cevaben, x264 + DTS olarak kodlanmış, genelde mkv taşıyıcısında verilenleri tercih edebilirsiniz, ancak bitrate de çok önemlidir, 1.5-2 saatlik bir 1080p film için 7GB ve üzeri boyut ayırmanızda fayda var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sözümü çiğneme sakın 3.20 ni asfalta kazırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShinQda -- 30 Aralık 2010; 22:46:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

bende mkv formatında 720 ve 1080 bir cok fılm var mesela avatarı arşivledim 1080p olarak mkv formatında boyutu 900mb yı gecmıyor ,goruntu kristal berraklıgında
    sızlerın mkv nasıl 4-5gb oluyor anlayamadım...

Onlar çakma 720p bende çok sefer denk geldim bakıyorum 720p yazıyor boyut 800-900mb merakımdan indirdim 1 kere çözünürlük gerçekten 1280x688 fakat bitrate yerlerde görüntü çamur
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

Sözümü çiğneme sakın 3.20 ni asfalta kazırım..

Emir abi burda mıydın. 3.20 değil 3.30Ci

Bu arada, 1GB'lık 1080p 'den bahsedilmiş.
    Arkadaşlar 1GB boyuta kaliteli bir 1080p kaydı yapılması imkansızdır. Videodaki görüntünün kalitesini sadece çözünürlük belirlemez. Çözünürlüğe yetecek bitrate olmalı.
    Aynı zamanda kaynak dosyanın kalitelisi de önemlidir.

Bluray'dan yapılan 1080 -> 480 dönüşümü ile 720p'den yapılan 720-> 480 dönüşümü bir olmaz mesela.

Diğer mesajımda da belirttiğim gibi 1080p 90-120dk'lık bir video için 7-10gb ayrılmazsa ona 1080p demek, diğer 1080p'lere hakaret etmek olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Bende bi süredir 1080p arşivi yapmaya başladım,internetin hızını 54mb yapınca, ama şöyle bir sorun var, filmlerimi 37inclik yani 92 ekranlık bir lcd tvde izliyorum ama bazı filmler full ekran olmuyor, kalite 1080p ama altdan üstden kesilmiş biçimde? bu sorunmudur? çözüm felan?

Filmlerin hepsinde görüntü oranı aynı değil. Piyasaya sürerken farklı sürüyorlar.

1080p diye adı geçenleri düşündüğümüzde,

1920 x 1080 ve 1920 x 800 olanlar var mesela. x800 olanlar alt ve üstten kırpılmış gibi görünür standart monitörlerin veya tvlerin oranına uymayabilir.

Konuya cevaben, x264 + DTS olarak kodlanmış, genelde mkv taşıyıcısında verilenleri tercih edebilirsiniz, ancak bitrate de çok önemlidir, 1.5-2 saatlik bir 1080p film için 7GB ve üzeri boyut ayırmanızda fayda var.

O zaman bunları sorun etmemek gerekiyor? sonuçta arşiv için tek çare torrent, torrentdede geniş bir yelpaze yok, hızın bile hakkını veremiyor, istediğin biraz eski filmin bile 1080p sürümünü bulman nerdeyse imkansız, ve ben buna acayip üzülüyorum, demeki 54mb hız gereksizmiş, yanılıyormuyum?

• mkv değil bence. mkvde renkler .ok pastel tonlara kaçıyor. boyut düşürebilmek için. bence babalar gibi bdrip xvid koleksiyonu yap.
  • quote:

O zaman bunları sorun etmemek gerekiyor? sonuçta arşiv için tek çare torrent, torrentdede geniş bir yelpaze yok, hızın bile hakkını veremiyor, istediğin biraz eski filmin bile 1080p sürümünü bulman nerdeyse imkansız, ve ben buna acayip üzülüyorum, demeki 54mb hız gereksizmiş, yanılıyormuyum?

Arşiv yaparken sizin beklentileriniz de önemli. Neyle izleyeceğiniz de önemli. Eğer HD standartında bir tv veya monitörde izleyecekseniz, hakkını verip 1080p arşivlemekte fayda var. En azından 720p olmalı.

Eski filmlerin 1080p kaydı olmayabilir, DVDRip olarak bulunurlar genelde. Bazı eski filmler sonradan hayranları için bluray halinde tekrar piyasaya sürüldü veya HDTV üzerinden yayınla sunuldu.
    Bluray veya HDTV kaynaktan 1080p riplendi bu sayede 1080p ripleri de bulunabiliyor.

50Mbit internetiniz varsa, her kaynaktan o hızla indirememeniz doğal çünkü 50Mbit ciddi bir hız ev kullanıcısı için.

• @ Okaliptys

Arşiv için tek çare torrent değil; bünyesinde RS, NL, MU gibi barındırıcıları bulunduran sağlam bir site işini görür.
  • Kalite istiyorsan remux bdlere bakacaksın ama boyutları 20-30gb olucaktır. En mantıklısı hem kaliteli olsun hem daha az yer kaplasın dersen bu saatten sonra mkv'nin haricinde düşünmeyeceksin.Şu an piyasada satılan ve yeni çıkan tüm monitorler artık Full HD ,tabi tvler de aynı şekilde. Yani minimum 720p olmak üzere 1080plere yoğunlaşmak önemli nokta. 720p için 4,37gb minimum olmalı ,1080p ise 7,8gb 'tan aşağı düşülmemeli. Klasik dediğimiz baba filmleri ise en iyi kaliteden seçmeyi önemserim. Misal biraz evvel Aliens filminin 19 gb'lık 1080p mkv'sini indirdim. Daha evvel hdtv sürümü vardı direk delete oldu Full HD tv ya da monitorün varsa tam hakkını vermek lazım.Ama izleme mesafen fazlaysa 720p'de işini görecektir.Dediğim gibi onda da 4,37'lik boyutları tercih etmelisin minimum. Dizileri bile hd izliyorum.1-2 mbit ile baya arşiv yapmıştım şimdi de 5mbit var çok rahatlıkla yapılabiliniyor tabi film izlemeyi seviyorum bunun da payı büyük. Yer sorunu evet bir sorun olabilir ama herşeyin bir maliyeti vardır hayatta, kaliteli bir şekilde film izlemek istiyorsanız bunun da maliyetine katlanacaksınız. Sıfır maliyet istiyorsanız net üzerinden izleyeceksiniz.Tabi kalite falan aramayacaksınız. Orjinal blu-ray alsanız bir maliyeti hesaplayın 100 film ya da 500 film üzerinden bir de bu yolla bir de hesap yapın hdd'lere verdiğiniz para çok cüzi kalacaktır. Hem de hemen hemen aynı kalite de izlemiş olacaksınız.Maddi durumu iyi olan tabi ki orjinal alsın hem sevidği filmin yapımcısını falan ödüllendirmiş olur.Ama her filmi orjinal alacak parası olmayan kişi de hem kalite isteyip hem de hdd parasından dert yanmasın

• Onları bulmakda zor, 10 film bulamazsın arasan,torrent le, ben aliensi 45gb lık boxseti indirdim, 1080p, görüntü kalitesi harika remux la arasında pek fark bulacağımı sanmıyorum doğrusu, keşke tam hızdan verim alabilseydim, bazılarını sadece, seedi iyi olanları, 10gb tı 2 saata inmenin güzelliği başka :)
  • Aylık hotfile alın, bir sürü sağlam Türkçe site var bluray arşivi yapan 720p 1080p true bluray kayıtları mevcut buralarda. torrent kasmaya gerek görmüyorum bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShinQda -- 31 Aralık 2010; 8:58:25 >
  • Yorumlarınız için teşekkür ediyorum beyler.Aydınlattınız beni 720 p işimi görür gibi sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: apeka

mkv değil bence. mkvde renkler .ok pastel tonlara kaçıyor. boyut düşürebilmek için. bence babalar gibi bdrip xvid koleksiyonu yap.

mkv her türlü daha iyidir brrip xvid arşivimde var genelde fazla beğenmediğim ama arşivimde bulunsum dediğim filmleri boyutununda düşük olmasından dolayı 720p brrip xvid çekiyorum ama mkvlerle kıyaslanamaz kesinlikle 3.50gb üstü brrip xvidler 720p mkvlere yakın bir görüntü kalitesi oluyor ama yinede mkv çok daha kaliteli
  • 1080p sıkıştırılmamış formatta arşiv yapsan bile bundan 5-6 sene sonra , şuanki 1tb fiyatına 5-10 tb lik hdd ler satılcak, piyasada 2160p filmler olucak ve internet hızmız minimum 10-20 mbit olucak. Bu yüzden çok da kaptırmaya gerek yok bence arşiv için :) Çok sevdiğiniz 10-20 filmi evladiyelik olsun diye saklarsınız orası ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

1080p sıkıştırılmamış formatta arşiv yapsan bile bundan 5-6 sene sonra , şuanki 1tb fiyatına 5-10 tb lik hdd ler satılcak, piyasada 2160p filmler olucak ve internet hızmız minimum 10-20 mbit olucak. Bu yüzden çok da kaptırmaya gerek yok bence arşiv için :) Çok sevdiğiniz 10-20 filmi evladiyelik olsun diye saklarsınız orası ayrı.

İçimi kararttın kardeş ya Hevesimi kırdın valla

• quote:

Orijinalden alıntı: lordofthemic

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

1080p sıkıştırılmamış formatta arşiv yapsan bile bundan 5-6 sene sonra , şuanki 1tb fiyatına 5-10 tb lik hdd ler satılcak, piyasada 2160p filmler olucak ve internet hızmız minimum 10-20 mbit olucak. Bu yüzden çok da kaptırmaya gerek yok bence arşiv için :) Çok sevdiğiniz 10-20 filmi evladiyelik olsun diye saklarsınız orası ayrı.

İçimi kararttın kardeş ya Hevesimi kırdın valla

Hocam ama öyle değil mi gerçekten de. 3-5 Sene önce özene bezene yapılan dvdrip arşivleri şimdi teker teker silinmiyor mu? Kralında 320 gb hdd vardı. En fazla 2 mbit hız vardı. Yetiyordu yani, şimdi arşive kim dvd rip koyuyor ?

• @ALAK_ aslında haklısın eskiden dvdrip arşiv yapardık sonra tüm arşivi silip 2gb'lık brriplere yöneldik sonra onları sildik 720p mkvler sonra 1080p derken bu böyle devam edip gider bunun sonu yok her zaman daha iyisi çıkacaktır
  • İzleyeceğiniz yere göre değişir.
    19" monitör için 720p bile fazlayken 40" LCD TV'de izleyecekseniz 1080p uygun olur. Tabii bunlar da 4 ila 20 gb arasındadır boyut olarak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.