Şimdi Ara

Film arşivi için en iyi format hangisidir ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi film arşivi yapmak istiyorum.Ancak en kaliteli format hangisidir merak ediyorum. Film boyutu önemli değil . Yüksek olsa da farketmez .Yeter ki kaliteli olsun :)

umarım konuyu doğru yere açmışımdır :)

• bir de hangi program ile çevirmek lazım? onu da ben sorayım.
  • mkv filmler şuan için arşiv için bana göre en ideal tercih , fakat film başına 4 gb gibi bir değer aldığı , hdd konusunda sıkıntı yaşatabilir ilerisi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

mkv filmler şuan için arşiv için bana göre en ideal tercih , fakat film başına 4 gb gibi bir değer aldığı , hdd konusunda sıkıntı yaşatabilir ilerisi için.

Cevap için teşekkür ederim.
  • yer sorunu yok dersen mkv 720p filmler şu an için en idealidir.Ama arşiv işine kendini kaptırıp film sayısı 150-200 lerde gezince ister istemez yer problemi yaşanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

yer sorunu yok dersen mkv 720p filmler şu an için en idealidir.Ama arşiv işine kendini kaptırıp film sayısı 150-200 lerde gezince ister istemez yer problemi yaşanıyor

:S evet hdd biraz problem çıkarabilir. :S
  • 4 TB'ı geçen 1080p film arşivim var. (6. HDD'yi almayı düşünüyorum) :)

Yeni başlayacaklar için 720p HD film arşivi idealdir bence. Zamanında ben de 720p arşivliyordum ama 1080p'de bir başka güzel oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 720 p daha iyi sanki 720p film sayısı fazla hemde arşiv niteliği kolay 4500 geçmicek sunumlarla dvdlere koyulunca görüntü bozmucak şekilde izlenebilir.
  • Kesinlikle mkv derim ama yer sorun oluyor gerçekten bende yeni başladım sayılır hd arşive filmine göre 720p 810p 1080p çekiyorum daha 50-60 civarı film çektim 1tb hdd'yi yarıladım
  • 720.p den şaşma bence 6 tb yakın hdd var eklimde 4 harici diğerleri sabit disk ve inan bana elinde plazma var ise 720.p den aşağı indirme ama yoksa Divx işini görür bende 500 yakın film var cidden Pazma ve LCD tv der izlemek çok zevkli gerçekten.
  • En kalitelisi AVC sunumlardır boyutları 20 ile 40gb arasında değişir, hız ve depolama problemi olmayanlar bu sunumları arşivler.
  • O zaman hdd dolana kadar 720 ye devam .. :)
  • Peki çevirici olarak neyi kullanıcaz. Elimizdekilerin kimi avi kimi wmv güzel bir video converter önerirmisiniz.
  • Total Video Converter..
  • En iyi film arşivi orjinal bluray tabi ki ama bu legal olan.

Korsan olarak 480p BRRİP ler senin işini hayli hayli görür. Ortalama boyutları 1.4 GB - 3 Gb arasında.
    Tabi yüksek internet hızın ve geniş HDD'lerin varsa 720p-1080p arşivde yapılabilir. Ama ben şahsen 1080p indirmeye uğraşacağıma gider blurayini alırım daha iyi.

Ekleme:

Çeviricilerle hiç uğraşma derim. Hem filmin kalitesini düşürürler hemde uzun vaktini alır. Artık her filmin her versiyonu çıkıyor. Sana uygun versiyonu bulup onu indirmen en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 30 Aralık 2010; 15:10:07 >
  • MKV! 1 TB HDD alırsın doldurursun..
  • bluray iyidir tavsiyem gidip orjinal almadan yana
  • Bencede Blu-Ray
  • bende mkv formatında 720 ve 1080 bir cok fılm var mesela avatarı arşivledim 1080p olarak mkv formatında boyutu 900mb yı gecmıyor ,goruntu kristal berraklıgında
    sızlerın mkv nasıl 4-5gb oluyor anlayamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

bende mkv formatında 720 ve 1080 bir cok fılm var mesela avatarı arşivledim 1080p olarak mkv formatında boyutu 900mb yı gecmıyor ,goruntu kristal berraklıgında
    sızlerın mkv nasıl 4-5gb oluyor anlayamadım...

O boyuttaki bir film 17-19" monitörlere kadar idare eder,hatta ideal.Ama benim gibi 23" full hd bir monitör kullanan veya full hd tv'sinde izleyen adam için çamurdan farksız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.