Bildirim
Film izlemek için monitör tavsiyesi.
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
rgb monitör denedin mi bilmem ama süper bişey ben bi fotoğrafcıda gördüm adamın durumu iyi belli dükkanda süper monitör var onun hakkında konuştuk bende sana rastladım istiyorsan sende bi incele cok ilgimi cekti maddiyat sıkınıtın yoksa kardeşim
http://www.gameekstra.com/urun/31-5-fotograf-monitoru-adobe-rgb-sw320 -
quote:
Orijinalden alıntı: kubilayyy1
rgb monitör denedin mi bilmem ama süper bişey ben bi fotoğrafcıda gördüm adamın durumu iyi belli dükkanda süper monitör var onun hakkında konuştuk bende sana rastladım istiyorsan sende bi incele cok ilgimi cekti maddiyat sıkınıtın yoksa kardeşim
http://www.gameekstra.com/urun/31-5-fotograf-monitoru-adobe-rgb-sw320
Durumum iyi fiyat önemli değil rgb monitör farkı ne oluyor ? Araştırmalırma göre va panel ips panelden daha iyi diyorlar film için yardımcı olabilcek varmı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: gencten277
quote:
Orijinalden alıntı: kubilayyy1
http://www.gameekstra.com/urun/31-5-fotograf-monitoru-adobe-rgb-sw320
Durumum iyi fiyat önemli değil rgb monitör farkı ne oluyor ? Araştırmalırma göre va panel ips panelden daha iyi diyorlar film için yardımcı olabilcek varmı ?
Arkadaş gönderdiği linkteki firma çalışanı .Dikkat forumda konusu var
-
sırf film izlemek için arıyorsan ips panel de ya da va panel'de alabilirsin, almaman gereken tek panel tn panel'dir renk ve siyah beyaz dengesi anlamında berbattır, bunun dışında yukarıda öneri sunan arkadaş baya sapıtmış prof. fotoğrafçıların iş için kullandığı monitörü film için öneriyor.
dediğim gibi multimedya içerik için ips veya va panel'de alınabilir. her iki panelli monitör'de kullandım aşırı derece film izlerim orta düzeyde de oyun oynarım şunları söyleyebilirim. va panel'in en önemli artısı siyah ve beyaz'ı en iyi veren panel dir bunu film izlerken çok rahat fark edersin özellikle karanlık sahnelerde işte aradığım düzey siyahlık bu dersin bu siyahlık diğer panellerde griye ve sarımsı bir renge kaçıyor. bu da kötü bir görüntü oluşturuyor. bu durum tn'de çok fazla ips'de orta derecede diyebilirim, İps panelle renk anlamında eşittir. 16.7 milyon renk verir ama renk sıcaklığı canlılığı açısından İPS'den 1 adım geridedir.
burada karar senin en iyisi deneyimleyerek almanı tavsiye ederim. vatan bilgisayar v.s. gibi mağazalara gidersen monitörleri test edebilirsin
tavsiyem 600-1000 tl arası bütçe için
Va panel için Samsung CF390 Curved tavsiye ederim. yeni üretim win 10 sertifikalı freesync desteği vs.
İps panel için Asus VZ serisi vz249,vz239 gibi daha ucuz modellerde var ama büyük ihtimalle eski seri olduğu için vx239 mesela ben olsam daha yeni üretim modelini tercih ederim
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34
sırf film izlemek için arıyorsan ips panel de ya da va panel'de alabilirsin, almaman gereken tek panel tn panel'dir renk ve siyah beyaz dengesi anlamında berbattır, bunun dışında yukarıda öneri sunan arkadaş baya sapıtmış prof. fotoğrafçıların iş için kullandığı monitörü film için öneriyor.
dediğim gibi multimedya içerik için ips veya va panel'de alınabilir. her iki panelli monitör'de kullandım aşırı derece film izlerim orta düzeyde de oyun oynarım şunları söyleyebilirim. va panel'in en önemli artısı siyah ve beyaz'ı en iyi veren panel dir bunu film izlerken çok rahat fark edersin özellikle karanlık sahnelerde işte aradığım düzey siyahlık bu dersin bu siyahlık diğer panellerde griye ve sarımsı bir renge kaçıyor. bu da kötü bir görüntü oluşturuyor. bu durum tn'de çok fazla ips'de orta derecede diyebilirim, İps panelle renk anlamında eşittir. 16.7 milyon renk verir ama renk sıcaklığı canlılığı açısından İPS'den 1 adım geridedir.
burada karar senin en iyisi deneyimleyerek almanı tavsiye ederim. vatan bilgisayar v.s. gibi mağazalara gidersen monitörleri test edebilirsin
tavsiyem 600-1000 tl arası bütçe için
Va panel için Samsung CF390 Curved tavsiye ederim. yeni üretim win 10 sertifikalı freesync desteği vs.
İps panel için Asus VZ serisi vz249,vz239 gibi daha ucuz modellerde var ama büyük ihtimalle eski seri olduğu için vx239 mesela ben olsam daha yeni üretim modelini tercih ederim
Yorumunuz için teşekkürler , Bu iki monitör arasından hangisini tavsiye edersiniz ?
www.hepsiburada.comDell UltraSharp U2414H 23.8" 8ms (DVI+2xHDMI+Display+USB) Fiyatıhttp://www.hepsiburada.com/dell-ultrasharp-u2414h-23-8-8ms-dvi-2xhdmi-display-usb-full-hd-ips-led-monitor-p-BD801327www.hepsiburada.comAsus MX259H 25" 5ms (Analog+2xHDMI) Full HD IPS Monitör Fiyatıhttp://www.hepsiburada.com/asus-mx259h-25-5ms-analog-2xhdmi-full-hd-ips-monitor-p-BD804459
-
asus -
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34
asus
ips almaktan vazgeçtim , cf390 alıcaktım fakat bu karşılaştırmada Dynamic contrast cf390 1 milyon iken GW2470Hm 20 milyon. Bu iki monitör arasında kaldım görüntü kalitesi açısından acaba hangisi daha iyi ? Yardımınız için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakır91 -- 5 Kasım 2017; 12:52:7 > -
dinamik kontrast oranının yüksek olmasının hiçbir önemi yok, önemli olan statik kontrast değeri ki, her iki monitörde de 3000 olduğu için her ikisi de tercih edilebilir burada araya ekstra özellikler vs. gibi durumlar giriyor.
her ikiside va panel
samsung cf390 curved dizayn ve daha yeni üretim, win 10 uyumlu, freesync desteği, 4 ms tepki süresi, tepki süresini ayarlama, panel yapısı belli değil (yani 8 bit mi yoksa 6bit FRC'mi üretici sayfasında bilgi yok) renk gamutu %72 ntsc, 3000 statik kontrast
GW2470HM ise normal dizayn, windows 10 uyumu var mı üretici sayfasında detaylı bilgi yok, 5 ms tepki süresi, 8 bit panel, renk gamutu %72 ntsc, 3000 statik kontrast,dahili hoparlör
tercih sizin hangisi kafanıza yatıyorsa artık özellik,fiyat bakımından
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 5 Kasım 2017; 21:27:57 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X