Şimdi Ara

Film izlemek zehir oldu {ÇÖZÜLDÜ}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar ben yakın zamanda stargate sg1 izlemeye başladım

şuan 9.sezondayım ama 8.sezonun başlarında bağzı problemler yaşamaya başladım
    her bölümde ram kullanımı düzenli olarak artıyor 4gb ramım var ama yaklaşık 3-4 bölüm izledikten sonra ram kullanımı %80 lere çıkıyor
    videoda fps kaybı oluyor
    en sonunda 8-9 fps lere kadar düşünce video izlenemeyecek kadar kasmaya başlıyor.

BsPlayer kullanıyorum alt yazıyı otomatik olarak indirmesinden dolayı.
    Media Player Clasic lede aynı sorunu alıyorum

yani 4 bölüm 1 rest gibi bişi oldu

ve dahada önemlisi bu ram kullanımını göremiyorum. görev yöneticindeki tüm işlemlerin bellek kullanımını topladım ama en fazla 2gb toplayabilidm

-------------------------------------------
    Player değiştirmek sorunu çözdü
    Splash pro ex player. öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omletster -- 19 Şubat 2012; 2:11:45 >

• dediğin gibi illumanitu
  • @omletster

Bahsettiğiniz problemin birden çok nedeni olabilir;

*Videoları izlerken torrent açıksa ve indirme hızı yüksekse HDD'den kaynaklı bir yavaşlık söz konusu olabilir.
    (4 bölümde bir bu problemi yaşamanız bu seçeneği biraz olanaksız kılıyor.)

*Direkt olarak HDD ile kaynaklı bir problem olabilir.

*RAM'ler ölmüş olabilir.

*Antivirüs programı kullanıyorsanız kasma yapıyor olabilir.

*Arka planda birden fazla BS Player açılıyor olabilir.

Sebebi tam olarak kestirebilmek gerçekten çok güç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@omletster

*Videoları izlerken torrent açıksa ve indirme hızı yüksekse HDD'den kaynaklı bir yavaşlık söz konusu olabilir.

*RAM'ler ölmüş olabilir.

dosyanın parçalanma ayarına gelmeşse ondanda olabılır başka bi yerden indirip izlemeyi denesen ?

• quote:

@omletster

*RAM'ler ölmüş olabilir.

bana 6 gb yi baştan indirmem gerektiğinimi söylüyorsun. ?

Sadece Film İzlerken ram artıyor.
    Antivirüs Programı yok.
    Tüm playerleri kapatsamda aynı ram kullanımı.
    Evet ölümüne neti sömüyorum 14mbit te ama hiçbir etkisi oldugunu zannetmiyorum. vede denedim olmuyor
    Şuan ram kullanımı. %76 filmde kasmalar var. pc ye rest atmaktan başka çağrem kalmadı filimin daha yarısındaım.

Bu forumda bilgili insanlar %5 gibi bişi
    inanırmısın adam pc klavyeyi çalıştırmıyor klavye işlev görmüyor dior
    altına biosa girip keyboardı enlable yaptınmı diyor yani o derece

biliginiz ram temizleme programları fln varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: omletster

bana 6 gb yi baştan indirmem gerektiğinimi söylüyorsun. ?

Sadece Film İzlerken ram artıyor.
    Antivirüs Programı yok.
    Tüm playerleri kapatsamda aynı ram kullanımı.
    Evet ölümüne neti sömüyorum 14mbit te ama hiçbir etkisi oldugunu zannetmiyorum. vede denedim olmuyor
    Şuan ram kullanımı. %76 filmde kasmalar var. pc ye rest atmaktan başka çağrem kalmadı filimin daha yarısındaım.

Bu forumda bilgili insanlar %5 gibi bişi
    inanırmısın adam pc klavyeyi çalıştırmıyor klavye işlev görmüyor dior
    altına biosa girip keyboardı enlable yaptınmı diyor yani o derece

biliginiz ram temizleme programları fln varmı ?

Alıntıları Göster
    @omletster

Bahsettiğiniz problemin konusunu biliyorum,USB klavyedeki tepkimenin geç olması gibi problemler nadir ve zor çözülen problemlerdir,o yüzden o konuyu hor görmemek lazım.
    Tabi forumun bu bölümünün post kasanlar için en uygun yerlerden birisinin olduğu da unutulmamalı.

Donanımsal olan problemleri bir kenara bırakıp yazılımsal noktalara yönelelim şu an.

Bilgisayarınızı yeniden başlatmadan önce Görev Yöneticisi'nden explorer.exe'yi sonlandırıp,yeniden çalıştırmayı deneyiniz.Kasılmalardan ve yüksek RAM kullanımından kurtulabiliyor musunuz?

Divx Plus Codec kullanıyor musunuz? Kullandığınız Codec yazılımı hangisi?

• quote:

@omletster

Bahsettiğiniz problemin konusunu biliyorum,USB klavyedeki tepkimenin geç olması gibi problemler nadir ve zor çözülen problemlerdir,o yüzden o konuyu hor görmemek lazım.
    Tabi forumun bu bölümünün post kasanlar için en uygun yerlerden birisinin olduğu da unutulmamalı.

Donanımsal olan problemleri bir kenara bırakıp yazılımsal noktalara yönelelim şu an.

Bilgisayarınızı yeniden başlatmadan önce Görev Yöneticisi'nden explorer.exe'yi sonlandırıp,yeniden çalıştırmayı deneyiniz.Kasılmalardan ve yüksek RAM kullanımından kurtulabiliyor musunuz?

Alıntıları Göster
    explorer.exe yi sonlandırıp başlatmak işe yaramıyor.
    İşlemlerde anormal ram kullanan uygulama görünmüyor.
    İlk başta -Lite Codec pack kullanıyordum.
    Ama bsplayer herhangibir codec pack kurdumu bilemiyorum
    Şuanda ram kullanımı : %83

Amd Phenom x4 3.4ghz +4x1gb ddr2 800 mhz ram kullanıyorum
    Videoyu küçülttüğümde kasmalar gidiyor. tam ekrana alınca başlıyor

anlayacağiniz pc yi %30 ram kullanımında açıp %85 e gelinceye kadar film izleyip rest atiyorum.

Buğün K-lite codec packın son sürümünü kurmayı deneyeceğim

• quote:

@omletster

Alıntıları Göster
    Ayrıca bunun bir windows açıgı oldugunu düşünüyorum. çünki ramı kullanan uygulama gözükmüyor
    sanki ram boşuna doluyor

Windows 7 sp1 64bit

• quote:

Ayrıca bunun bir windows açıgı oldugunu düşünüyorum. çünki ramı kullanan uygulama gözükmüyor
    sanki ram boşuna doluyor

Windows 7 sp1 64bit

Alıntıları Göster
    @omletster

Sanırım BURADA yer alan konudaki probleme sahipsiniz.
    İsterseniz belirttiğim linkteki adımları uygulayınız.

Sorununuz çözülmezse codec paketlerini tamamen silip,sadece bir adet codec yazılımı yükleyin.Birden fazla codec varsa çakışmaya yol açıyor olabilir.

• quote:

@omletster

Sanırım BURADA yer alan konudaki probleme sahipsiniz.
    İsterseniz belirttiğim linkteki adımları uygulayınız.

Sorununuz çözülmezse codec paketlerini tamamen silip,sadece bir adet codec yazılımı yükleyin.Birden fazla codec varsa çakışmaya yol açıyor olabilir.

Alıntıları Göster
    ben kalıcı bir çözüm istemiştim. onun sorunuyla benim sorunumun fazla bir ilgisi yok.
    Benim sorunum video izledikce artan ram kullanımı ve sonunda pc nin yavaşlaması ve yanıt veremez duruma gelmesi.

Codecleri sıfırlayıp yeniden yükledim. Sorun düzelmedi.

Film izlemediğim zamanlarda bilgisayarı çok ağır yükler altında bırakıyorum. saatlerce ama hiç birşey olmuyor
    ama video izleyince işler değişiyor

• quote:

ben kalıcı bir çözüm istemiştim. onun sorunuyla benim sorunumun fazla bir ilgisi yok.
    Benim sorunum video izledikce artan ram kullanımı ve sonunda pc nin yavaşlaması ve yanıt veremez duruma gelmesi.

Codecleri sıfırlayıp yeniden yükledim. Sorun düzelmedi.

Film izlemediğim zamanlarda bilgisayarı çok ağır yükler altında bırakıyorum. saatlerce ama hiç birşey olmuyor
    ama video izleyince işler değişiyor

Alıntıları Göster
    @omletster

Probleminizi anlıyorum ancak önerilebilecek şeyler belli neticede.Sistem normalde yük altında kalınca bir şey olmuyorsa,sadece video izlerken oluyorsa sorun ya RAM,ya codec yada en son ekran kartı ile alakalıdır ki bu da zor ihtimal.

Belirttiğim linkte artan RAM kullanımından bahsetmişler.Siz yine de verilen linkteki programı deneyin isterseniz.

• quote:

@omletster

Probleminizi anlıyorum ancak önerilebilecek şeyler belli neticede.Sistem normalde yük altında kalınca bir şey olmuyorsa,sadece video izlerken oluyorsa sorun ya RAM,ya codec yada en son ekran kartı ile alakalıdır ki bu da zor ihtimal.

Belirttiğim linkte artan RAM kullanımından bahsetmişler.Siz yine de verilen linkteki programı deneyin isterseniz.

Alıntıları Göster
    flv player yada gom player dene bence. birde advenced system care kur oradan ram temizlemeyi falan kullan
  • quote:

@omletster

Alıntıları Göster
    Anlaşılan bu durumda yapabileceğim şey yok.
    En son ekran kartı ile alakalıdır demek istedğinizden hiçbirşey anlamadım ekran kartım gtx 460 hawk ve en son driverler kurulu
    Sorun ramda olsaydı dediğim gibi başka uygulamalardada sorun alırdım.

birde advenced system care kur oradan ram temizlemeyi falan kullan ) demişsiniz yaptıgınız iş sistem kararlılığını bozmaktan başka bir işe yaramıyor
    ram kaybı bilgisayar restlenmeden geri gelmiyor.

not : advanced system care ye asla güvenmiyorum kayıt defterinde 1000+ üstünde sorun algıladı düzelt seçenieğini görünce düşünmeden bastım
    ama bilgisayar düşmüştü sadece. birdaha açamadım

• quote:

Anlaşılan bu durumda yapabileceğim şey yok.
    En son ekran kartı ile alakalıdır demek istedğinizden hiçbirşey anlamadım ekran kartım gtx 460 hawk ve en son driverler kurulu
    Sorun ramda olsaydı dediğim gibi başka uygulamalardada sorun alırdım.

birde advenced system care kur oradan ram temizlemeyi falan kullan ) demişsiniz yaptıgınız iş sistem kararlılığını bozmaktan başka bir işe yaramıyor
    ram kaybı bilgisayar restlenmeden geri gelmiyor.

not : advanced system care ye asla güvenmiyorum kayıt defterinde 1000+ üstünde sorun algıladı düzelt seçenieğini görünce düşünmeden bastım
    ama bilgisayar düşmüştü sadece. birdaha açamadım

Alıntıları Göster
    ben kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim çok yararı oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Madrolds

ben kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim çok yararı oldu.

Alıntıları Göster
    Film güzel mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ducatı corse

Film güzel mi ?

ayıpsın.
    Stargate SG1
    Stargate Atlantis
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ducatı corse

Film güzel mi ?

ayıpsın.
    Stargate SG1
    Stargate Atlantis

Benımde ınternet yavaş fazla izliyemiyorım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alvaro-Negredo

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bak sana açıklayım sen bütün gün çeşitli programlar kullanıyorsun ya bu programları kapattıktan sonra bi sonraki seferde programı daha çabuk açak için ram kendini hazırda tutuyor çaresi rest atmaktır başka çaresi varmı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkpower1-2

internetin hızına bağlı ve izlediğin film hd ise birde yavaşsa netin normaldir

hocam anlamıyorsan gidermisin şurdan ? ne interneti ne hızı ram kullanımı diyoruz şurda
  • quote:

Orijinalden alıntı: 427

bak sana açıklayım sen bütün gün çeşitli programlar kullanıyorsun ya bu programları kapattıktan sonra bi sonraki seferde programı daha çabuk açak için ram kendini hazırda tutuyor çaresi rest atmaktır başka çaresi varmı bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler ilğilendiğin için.

Sorunun Media Player Clasic ve BS playerde oldugunu fark ettim.
    Bir program yaptım, 2 ekranım var ama film izlerken tek birine odaklandıgım için ram artışını takip edemiyordum.
    Program ram kademeli olarak ram artığında her %10 da bilgi verdi ve bu 2 playerdede yaşandı en sonunda overload oldu resti bastım.

araştırmalarım sonucu Splash pro ex kurdum, gerçekten güzel program gpu hızlandırıcılı ve en iyi özelliği blur fln olması renk artırma, her neyse, bide onla dedim ram %55 sabit olarak durdu.

Sonuc olarak mutlu sona ulaştım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.