Şimdi Ara

Filmleri neden tam ekran izleyemiyorum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
47.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum eğer t0rrentten indiriyorsan, filmi açtıktan sonra sağ tıklayıp görüntü sekmesinden 16.9 ekran oranını seçersen hallolur sorunun(vlc)
    -diğer media oynatıcılarında da aynı şeyi uygularsan olur

edit: ben şu şekil kullanıyorum, bulamadığım altyazı filmler için b.s açıp indiriyorum altyazıyı sonra vlcden devam ediyorum
    indirdiğim altyazı b.s playerda hd çıkmıyor çünkü ama vlc playera atınca çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Troll Biliği -- 18 Kasım 2013; 18:21:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troll Biliği

dostum eğer t0rrentten indiriyorsan, filmi açtıktan sonra sağ tıklayıp görüntü sekmesinden 16.9 ekran oranını seçersen hallolur sorunun(vlc)
    -diğer media oynatıcılarında da aynı şeyi uygularsan olur

edit: ben şu şekil kullanıyorum, bulamadığım altyazı filmler için b.s açıp indiriyorum altyazıyı sonra vlcden devam ediyorum
    indirdiğim altyazı b.s playerda hd çıkmıyor çünkü ama vlc playera atınca çıkıyor

evet dediğini yapıcnca ekranı kaplıyor yani sorun düzeliyor ama bu seferde orjinal görüntü bozuluyor yani görüntü üstten ve alttan tutulup çekilmiş gibi uzuyor buda pek hoş durmuyor neyse böyle izlemeye alışmalıyım galiba

• dostum hayır, sen ilk defa böyle izlediğin için sana öyle geliyor
    1-2 kere izle 16.9 olarak sonra tekrar alttan/üstten basık haline geri dön dediğimi anlayacaksın, iyi seyirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troll Biliği

dostum hayır, sen ilk defa böyle izlediğin için sana öyle geliyor
    1-2 kere izle 16.9 olarak sonra tekrar alttan/üstten basık haline geri dön dediğimi anlayacaksın, iyi seyirler

evet olabilir , ben deneyeyim ozaman tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc nin çözünürlüğünü 1280x720 ye ayarla siyah boşluklar kalmaz
  • alfonso_ A kullanıcısına yanıt
    6 yıllık konuyu diriltmişsin helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_can

6 yıllık konuyu diriltmişsin helal olsun.
    yıllardır pc yi tv ye bağlayıp kullanıyorum bu basit şey hiç aklıma gelmemişti .belki biri faydalanır diye yazdım .
    Ne alaka?

• Yeni nesil filmler genelde 3d kameralarla çekildiğinde onların en boy oranları 21:9. Evde kullanılan monitörlerin de %99 16:9'dur o yüzden tam ekran izleyemezsiniz. İzlemek istiyorsanız 21:9 monitör almanız lazım.

Diziler öyle değil mesela normal kamerayla çekim yapıyorlar o da 16:9 olduğunda tam ekran izleniyor. 1080p game of thrones izlemek film izlemekten daha keyifli.

Şu 3d olayı iyice baymaya başladı zaten. Film karanlık olur, takipte zorlanırsın, gözün başın ağrır. Endgame'e bileti 2d aldım sırf bu yüzden.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Genelde 1024 çözünürlük de kullanırdım pc yı videoları tam ekran yapınca alttan üstten keserdi siyah tv nin yarısını kullanıyordum sadece. Sadece 1280 x 720 yaparak çoğu filmi videoyu tam ekran izleye bileceğimi çözünce şimdi bana kaybolan yillarimi verseler diye üzüldüm belki benim gibi farkında olmayan vardır farkeder diye burda paylaşmak istedim kapış?

Tamam ama şunun için yazdım. Çözünürlüğü 1280 x 720 yapın demişsin. Senin sorunun tamamen sana özgü dolayısıyla çözümü de sana özgü. Mantıksal bir açıklaması yok, sadece " böyle yaptım, oldu."dan öteye gidemiyor. Burada 6 yıllık konudaki sorulan sorunun cevabı filmlerle monitör-tv ekranlarının en-boy oranların farlılığı aslında. Olay tamamen bundan ibaret. Burada da seçrnekler belli. Ya filmin en-boy oranını bozmadan görüntünün tamamını görecek ama ekrandaki siyah boşlukları da göreceksiniz ya filmin tam ortasından ekranı kaplayacak şekilde bir zoom alacak ama filmin kenarlarından görüntü kaybı yaşayarak filmi seyredeceksiniz ya da filmin görüntüsünü sahip olduğunuz monitörün-tv'nin tün ekranına yay diyerek filmin en-boy oranını bozacaksınız ve uzun ya da grniş suratlarla filmi izleyeceksiniz. 3 ana alternatif var. Ben şahsen ne sağdan soldan görüntü kaybını tercih ederim ne de en-boy oranı bozulmuş bir film görüntüsünü.

Sizdeki sorunu da anlayamadım ayrıntı vermemişsiniz. Monitörünüzün en-boy oranı nedir? Maksimum çözünürlüğü nedir? İzlediğiniz filmin en-boy oranı ve çözünürlüğü nedir? Hangi medya oynatıcıyı kullanıyorsunuz?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    3 adet hd tv de denedim bu olayı 1 tanesi fhd diğer ikisi hd. Bu tv ler vga ile biride hdmi ile pc ye bağlı görüntüyü pc den alıyorum . Hepsindede aynı sonucu aldım pc nin görüntü ayarlarını 1280x1024 yapınca youtubedeki olsun yada normal benim pc de kayıtlı olan videolar olsun bir çoğunu kenarda hiç boşluk kalmadan izleye biliyorum . Tvlerin büyüklüğü 46 inç 48 ve 49 inç

• Bende devam edeyim, bugün torrenten aklıma düştü logan indirip izleyim dedim, film ayrıntılarının çoğu hep yarım ekran, yemin ederim midem bulanmaya başladı, netflixde yeni yayınlanan bir eski film var, hayvan mezarlığı oturup açıp izleyim dedim, 4k tvde 55 ekranda full ekranı kapladı, ne alta boşluk ne üstte boşluk var, ekran çözünürlüğü 4k film ise full hd bile değil ama görüntü tam ekranı kapladı. Film ise normaldi, ne uzayan adamlar ne üstten alttan çekme durumu vardu, ne bu şimdi, zahmet edip şu zıkkımları tam ekrana uyarlamak çok mu zor arkadaş, sürekli programlarda ayarlamak zorundamıyız, işlerinemi geliyor böyle yapmak anlamadım bi türlü. Anasını satayım 55 ekran 4k tvde koskoca üstte ve altta simsiyah yer oluyor nefret ediyorum. Bana gelipde çözünürlük bilmem demeyin, hepsi düzmece, firmaların işinemi gelmiyor tahminim öyle. o üstte ve altta olan siyah ekranda ayrı film oynar yemin ederim. O derece kafayı yediler yapımcılar artık. Neyse içimi dökeyim dedim :) selametle

• Sinema tv'leri var 21:9 oranında onlardan alabilirsiniz.

• Hayalci kullanıcısına yanıt
    Aspect ratio 16:9 yapın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.