Şimdi Ara

FİLOYA BELEŞ.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalıştığım Şirkette Ford İle Anlaşmalı Yaklaşık 20 Küsür Ford Araç mevcut Onlarda Filo İndirimi İle Birlikte Almışlardı.Araçların Tümü Neredeyse 1 Yıl İçinde 70Bin Km'i Geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

10 kişi şirket kurarız herkes %10 paya sahip olur. 10 tane araç parası kadar şirkete borç verip sermaye koyarız. şirket adına 10 tane araç alırız. sona şirket batar alacağa karşılık arabalara haciz koyarız.

bu işlemin masrafı ne olur? değermi?

ne kadar uzatmışsın olayı, bir kişi şirket açar, araç alımı için şahıslarla sözleşme yapılır,

araçlar alındıktan sonra şahıslara devredilip anlaşma fesh edilir, bitti.

cahilliklten işte. peki bunun maliyeti ne olur?

Estagfurlah hocam ne cahilligi, sirket acmak icin ortalama 1-2Bin tl harcamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 15 Aralık 2013; 9:17:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    bu durumda filo indirimi almak için en az kaç araç almak lazım onu bulmak kalıyor geriye?
  • Sistem kodamandan yana

• Halka bindirim

• Fordlarda da aynı indirim söz konusu. Burası 80 milyon kişilik bir ülke ve sadece kamuya ve askeri personele satış yapsalar adamlara yetiyor zaten.
  • Akbak bayiye uğramıştım valla bize 55ten gelişi var diye yemin ediyordu adamlar
  • Gopluumit kullanıcısına yanıt
    Öyle bir niyetiniz var ise birçok şirket aralıkta filo araçlar alır vergiden düşer, ocak-şubat gibi max 10000 kmlerde hatta birçoğu 1000-2000 km arası direkt yok paraya satarlar. Ocak - şubatı bekleyip alabilirsiniz.
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Şahıs firması mı olacak? Limited açmak da kapatmak da çok zaman alana ve masraflı bir iş diye biliyorum

Siz firma açarsanız ben varım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

Öyle bir niyetiniz var ise birçok şirket aralıkta filo araçlar alır vergiden düşer, ocak-şubat gibi max 10000 kmlerde hatta birçoğu 1000-2000 km arası direkt yok paraya satarlar. Ocak - şubatı bekleyip alabilirsiniz.

O eskidendi.
    Kanunlar değişti. Binek araçlarda bu işlemin yapılmasının artık firmalara bir getirisi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • matematikcimm kullanıcısına yanıt
    Bunu biraz açar mısınız?

Şirket binek aracı kdv 'sini devlete ödeyeceği kdv 'den direkt düşemiyor, sadece amortismanı gider gösterip gelir vergisi matrahından düşüyor.

Yıl sonu alıp 1-2 ayda satmasının sebebi, avantajı nedir?
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sadece-5-bin-km-de-yeni-kokusu-uzerinde-dizel-otomatik-fluence-147149001/detay

Bu ve diğer ilanlarda da bir gariplik var, 5000 6000 km deki araçları satıyorlar sahibinden liste fiyatının 10 bin lira altına.

Demek ki reno bu modelde ciddi fiyat kırıyor el altından.

Aracı alırken tüketici maliyetine değil piyasanın o aracı kaça mal ettiğine bakar, eğer reno her yerde 56 değil 60 bin liraya satıyor olsaydı ve illa reno binerim diyecek kemik müşteri kitlesi de varsa yine satar yine satar. Ama saf tüketici bilmez, her modelin maliyeti reklam masrafı farklıdır. Tüm bunlar bir potada eritilir, eski fluansı alan adam yeni clioyu finanse eder, saolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 15 Aralık 2013; 13:48:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

Genel olarak söyledim dostum kemer takmıyorlar ki airbag olsun arabada demek istemiştim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Şahıs firması mı olacak? Limited açmak da kapatmak da çok zaman alana ve masraflı bir iş diye biliyorum

Hocam limited bela hic bulasmamak lazim 5yil suruyo kapanmasi. Sahis sirketini kapatmak 1 yil suruyo.

• bal974 B kullanıcısına yanıt
    Bizim bir tanıdığımız 2008 de yapmıştı, ben hala devam diye biliyorum. Zaten binek araçlarda KDV nin etkisi %1. İşin KDV esprisi pek yok ama, gelir gider dengesi için yapılıyor diye biliyorum ama teknik kısmı tam bilmiyorum.

• Halka reva cidden bize reva hocam.
  • nicknick N kullanıcısına yanıt
    Valla teknik kısmı tam bilemiyorum. Bir mali müşavirden bilgi alınabilir.

• tamam arkadaşlar kuralım şirketi, ticari alalım, madem böyle indirim var, bizde ticariye binelim, artık güzel ticarilerde var,
  • beyler ben mali musavirim limited sirket acip kapatmak en kisa bir yil surer şahıs isletmesi ise hemen acilip hemen kapatilabilir. ayrica binek tip araçların kdvsi indirim yapilamaz alis maliyetine eklenir ve bu maliyeti ise beş yilda gider olarak kurum veya gelir vergisinden indirim konusu yapilabilir. satarken ise binek araclar için yüzde 1 kdvli fatura kesmeniz gerekir. tabi indirdiginiz amortisman giderleri de satış esnasinda işletmenize gelir olarak yansiyabilir. ayrica sirketlet veya sahis isleymeleri kasim aralik ayinda arac alip bir yil gibi amirtisman ayiramazlar inceleme esnasinda matrah farkindan ceza yemek durumunda kalirlar. peki bu filo ile araç alanlarin karı nedir. bunlar uygun fiyata arac aldiklari icin uygun fiyata arac sahibi olmuş olurlar ve araclari sattiklaria ana kadar araclarla ilgili yakit masraflari bakim onarim gibi giderlrleri kurum kazancindan direk duserler.

eger boyle bir sirket kurmak isterseniz diyelimki 20 kisi alacaksiniz sirketin 20 ortagi olur esit paylarda 20 ortak 20 arac alinir herkes hissesine dusen bir araci kullanmis olur. ama yinede uyuşmazlıklar olacaktir insanın dogasinda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Hocam ben sirket kurmayi dusunuyodum da ayda hic yoktan 200 tl muhasebeci ucreti var, is yapip yapmayacagim belli degil o yuzden vazgectim. Pm atayim ordan konusalim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.