Şimdi Ara

FİLTRE DEĞİŞTİRMEYİN PARANIZA SAHİP ÇIKIN!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
19.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unalgedik

SELAMLAR ARKADAŞLAR BUNDAN 2 YIL ÖNCE İKİ ADET 5.23 BMW ARACA LPG TAKTIK ARAÇLAR FRANSIZ PLAKALI 2 YILDIR SORUNSUZ KULLANMIŞLAR GEÇENYIL UÇAKLA TÜRKİYEYE GELDİKLERİNDE HİÇBİR SORUNU OLMADĞINI SÖYLEDİLER BUSENEDE ARAÇLARI İLE GELDİLER TATİLE, SADECE FİLTRELERİNİ DEĞİŞTİRDİK AMA BİRDE GÖRDÜKKİ FİLTRELER TERTEMİZ DEĞİŞMESEDE OLURMUŞ DEDİK YAKLAŞIK 60000 KM YOLYAPILMIŞ ANCAK BİZİM ÜLKEMİZDE LPG GERÇEKDEN BERBAT 10.000 KM YAPMIŞ ARAÇ FİLTRELERE BİR BAKIYORUZ LEŞ GİBİ YAĞLANMIŞ BÜZÜLMÜŞ VE FİLTRELİKDEN ÇIKMIŞ BU DURUMDE NE OLUYOR TIKANAN FİLTRE ZAMANLA ENJEKTÖRLERE YANSIYOR ZAMANLA ARAÇ DAHA SESLİ ÇALIŞIYOR DAHASONRA ENJEKTÖRLER BİRER BİRER BOZULUYOR EĞER SİSTEMİNİZİ UZUN SÜRE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ MUTLAKA FİLTERELERİNİZİ DEĞİŞTİRMENİZ GEREKİR FİLTERLERİ ZAMANINDA DEĞİŞMİŞ BİR SİSTEMLE ZAMANINDA DEĞİŞMEMİŞ BİR SİSTEM ARASINDA ENAZ 70-80 BİN KM FARK OLUR.BİRDE LPG SİSTEMİNİZİN ENJEKTÖRLERİNİN YAPISI ÇOK ÖNEMLİ ENJEKTÖR TAMİR TAKIMI DEĞİŞEBİLİR CİNS İSE 80-100 YTL İLE YIRTTINIZ EĞER ENJEKTÖR TAMİR TAKIMI DEĞİŞEMEYEN CİNS ENJEKTÖRLERE SAHİPSENİZ YANDINIZ SİSTEMİNİZİN 1/3 FİYATINA ENJEKTÖRLERİNİZİ YENİLEMENİZ GEREKECEK...SAYGILAR...

Alıntıları Göster
    bencede filitre degişimi önemli
    quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

SELAMLAR ARKADAŞLAR BUNDAN 2 YIL ÖNCE İKİ ADET 5.23 BMW ARACA LPG TAKTIK ARAÇLAR FRANSIZ PLAKALI 2 YILDIR SORUNSUZ KULLANMIŞLAR GEÇENYIL UÇAKLA TÜRKİYEYE GELDİKLERİNDE HİÇBİR SORUNU OLMADĞINI SÖYLEDİLER BUSENEDE ARAÇLARI İLE GELDİLER TATİLE, SADECE FİLTRELERİNİ DEĞİŞTİRDİK AMA BİRDE GÖRDÜKKİ FİLTRELER TERTEMİZ DEĞİŞMESEDE OLURMUŞ DEDİK YAKLAŞIK 60000 KM YOLYAPILMIŞ ANCAK BİZİM ÜLKEMİZDE LPG GERÇEKDEN BERBAT 10.000 KM YAPMIŞ ARAÇ FİLTRELERE BİR BAKIYORUZ LEŞ GİBİ YAĞLANMIŞ BÜZÜLMÜŞ VE FİLTRELİKDEN ÇIKMIŞ BU DURUMDE NE OLUYOR TIKANAN FİLTRE ZAMANLA ENJEKTÖRLERE YANSIYOR ZAMANLA ARAÇ DAHA SESLİ ÇALIŞIYOR DAHASONRA ENJEKTÖRLER BİRER BİRER BOZULUYOR EĞER SİSTEMİNİZİ UZUN SÜRE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ MUTLAKA FİLTERELERİNİZİ DEĞİŞTİRMENİZ GEREKİR FİLTERLERİ ZAMANINDA DEĞİŞMİŞ BİR SİSTEMLE ZAMANINDA DEĞİŞMEMİŞ BİR SİSTEM ARASINDA ENAZ 70-80 BİN KM FARK OLUR.BİRDE LPG SİSTEMİNİZİN ENJEKTÖRLERİNİN YAPISI ÇOK ÖNEMLİ ENJEKTÖR TAMİR TAKIMI DEĞİŞEBİLİR CİNS İSE 80-100 YTL İLE YIRTTINIZ EĞER ENJEKTÖR TAMİR TAKIMI DEĞİŞEMEYEN CİNS ENJEKTÖRLERE SAHİPSENİZ YANDINIZ SİSTEMİNİZİN 1/3 FİYATINA ENJEKTÖRLERİNİZİ YENİLEMENİZ GEREKECEK...SAYGILAR...

• quote:

Orijinalden alıntı: triger

bencede filitre degişimi önemli
    quote:

Orjinalden alıntı: unalgedik

Alıntıları Göster
    Geçen hafta LPG filtresini değiştirttim. Kitapçığında her 15binde değişecek diyordu, ben 20 bin olunca gittim. Çıkan filtreyi açtırıp baktım. Sararmıştı biraz, tabi usta hemen " ooo çok kötü olmuş, normalde bembeyazdır, iyiki gelmişin" dedi. Ancak görünüme göre bence halen belki bi 10bin km daha kullanılabilir durumdaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

Geçen hafta LPG filtresini değiştirttim. Kitapçığında her 15binde değişecek diyordu, ben 20 bin olunca gittim. Çıkan filtreyi açtırıp baktım. Sararmıştı biraz, tabi usta hemen " ooo çok kötü olmuş, normalde bembeyazdır, iyiki gelmişin" dedi. Ancak görünüme göre bence halen belki bi 10bin km daha kullanılabilir durumdaydı.

Alıntıları Göster
    Türkiyede benden daha kötü LPG alma alışkanlığı olan yoktur.90 .000 de değiştirdiğim filtre elbette ilk günkü gibi değildi ama kanımca filtre parçalanıp kendi parçaları enjektöre gitmedikten sonra bişey olmaz.Parçalanacak bir metaryal gibide durmuyor.Ayrıca pompa istasyonlarında filtre yokmu,araca koyulurken bu gaz filtre edilmiyormu.Ne olabilirki bu gazın içinde.Eğer gazın kimyası bozuksa zaten filtre buna engel olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

Türkiyede benden daha kötü LPG alma alışkanlığı olan yoktur.90 .000 de değiştirdiğim filtre elbette ilk günkü gibi değildi ama kanımca filtre parçalanıp kendi parçaları enjektöre gitmedikten sonra bişey olmaz.Parçalanacak bir metaryal gibide durmuyor.Ayrıca pompa istasyonlarında filtre yokmu,araca koyulurken bu gaz filtre edilmiyormu.Ne olabilirki bu gazın içinde.Eğer gazın kimyası bozuksa zaten filtre buna engel olamaz.

Alıntıları Göster
    Filtre değiştirmek için kilometrey bakmam.

Açar bakarım, kirlendiyse atarım ve yenisini takarım.

Sürekli asfaltta kullanılan bir araçla, topraklı yollarda kullanılan araçların filtreleri eşit kilometrelerde kirlenmez.

2-3 yıl değiştirilmeyen filtreler, tozu süzemez. O toz nereye gider sizce ?

Edit : Ekleme

Ayrıca motorunuza giden hava azalır. Yakıt iyi yanamaz.

Nasıl ustalarla çalışıyorsunuz arkadaşlar? Şunların isimlerini verin de yanlış yapmayalım.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 20 Aralık 2008; 2:22:19 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kenfat10

Gazınızın yanı sıra, onun yanabilmesi için hava da girer motorunuza.

Havayla birlikte, toz, toprak ve diğer partiküller (parçacıklar, kirler)

Adı üstünde "hava filtresi"

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

Gazınızın yanı sıra, onun yanabilmesi için hava da girer motorunuza.

Havayla birlikte, toz, toprak ve diğer partiküller (parçacıklar, kirler)

Adı üstünde "hava filtresi"

Selamlar.

Alıntıları Göster
    LPG filtresinden bahsediyorduk ama...Bilgilendirme için teşekkürler yinerde

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Pardon ya, ortadan bodoslama girdik, yanlış anşamışım.

Bu arada LPG filtresi tıkanırsa aracınız çalışmaz zaten.

Filtreyi ben de 40 bin oldu değiştirmedim. Bi sorun yok.

Ama yakında değiştirip bir ayarlattırmayı düşünüyorum.

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

quote:

Pardon ya, ortadan bodoslama girdik, yanlış anşamışım.

Bu arada LPG filtresi tıkanırsa aracınız çalışmaz zaten.

Filtreyi ben de 40 bin oldu değiştirmedim. Bi sorun yok.

Ama yakında değiştirip bir ayarlattırmayı düşünüyorum.

Selamlar

Alıntıları Göster
    artı bende eklemek isterim her firma aynı boyutta ve aynı kalitede filitre üretmez yada müşterisine ulaştırmaz buda bu tür sorunları ortaya çıkartır birkere iyi bir filitre ezilip büzülmez etrafında delikli saç yada elekteli bulunurki filitre deforme olursa (ki içinde su geçmedikce iyibir filitre kendini salmaz )bu parcacıklar enjeksiyonlara ulaşmasın diye yukarıda brc filitre gördüm brc türkiye disbiratörü seçici bir firmadır. bu basit bir filitre bile olsa kalitesiz bir ürünü müşterisine vermez ama montörlerimiz için aynı şeyi söyleyemiyecegim malesef!!!! onlar kafalarına yada maliyeti işlerine gelen filitreyi takabilirler burdada görev biraz bizlere düşüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K

artı bende eklemek isterim her firma aynı boyutta ve aynı kalitede filitre üretmez yada müşterisine ulaştırmaz buda bu tür sorunları ortaya çıkartır birkere iyi bir filitre ezilip büzülmez etrafında delikli saç yada elekteli bulunurki filitre deforme olursa (ki içinde su geçmedikce iyibir filitre kendini salmaz )bu parcacıklar enjeksiyonlara ulaşmasın diye yukarıda brc filitre gördüm brc türkiye disbiratörü seçici bir firmadır. bu basit bir filitre bile olsa kalitesiz bir ürünü müşterisine vermez ama montörlerimiz için aynı şeyi söyleyemiyecegim malesef!!!! onlar kafalarına yada maliyeti işlerine gelen filitreyi takabilirler burdada görev biraz bizlere düşüyor

Alıntıları Göster
    sıralı sistem filtre çok pahalı birşey değil...
    10 binde bir değişmesi gerekir...

her zaman en temiz yerlerden lpg alırım (genelde mehmetçik petrol)
    ona rağmen 10 bin de çıkan filtreye baktığımda biraz kirlendiğini görüyorum...
    küçük masraftan kaçıcam derken başınıza büyük iş açmayın...

birde sürekli ayar yapılmasından bahsediliyor bu mikserli sistemdemi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

sıralı sistem filtre çok pahalı birşey değil...
    10 binde bir değişmesi gerekir...

her zaman en temiz yerlerden lpg alırım (genelde mehmetçik petrol)
    ona rağmen 10 bin de çıkan filtreye baktığımda biraz kirlendiğini görüyorum...
    küçük masraftan kaçıcam derken başınıza büyük iş açmayın...

birde sürekli ayar yapılmasından bahsediliyor bu mikserli sistemdemi acaba?

Alıntıları Göster
    bence arkadaşlar olayı biraz büyütmüşsünüz gibi geldi bana araç bakımınıda gittiğnizde söktürüp baktırısanız kirlendiye değiştirisiniz değilse devam ama 80.000-90.000 km biraz fazla bence.ben devamlı aygazdan alıyorum gazı ve 25.000 km falan değiştiriyorum.bu birazda şeye benziyor araç lastik ömürleri adamlar 40.000 km de değiştirin diyor ama 70-80 bin km kullanıp benim lastiklerde canavar gibi diyenler var yani.birde bu parça ankarada 20,00 ytl ye değişen bir parça değiştir gitsin yani aklın kalacağına.

• quote:

Orijinalden alıntı: borabilgic

bence arkadaşlar olayı biraz büyütmüşsünüz gibi geldi bana araç bakımınıda gittiğnizde söktürüp baktırısanız kirlendiye değiştirisiniz değilse devam ama 80.000-90.000 km biraz fazla bence.ben devamlı aygazdan alıyorum gazı ve 25.000 km falan değiştiriyorum.bu birazda şeye benziyor araç lastik ömürleri adamlar 40.000 km de değiştirin diyor ama 70-80 bin km kullanıp benim lastiklerde canavar gibi diyenler var yani.birde bu parça ankarada 20,00 ytl ye değişen bir parça değiştir gitsin yani aklın kalacağına.

Alıntıları Göster
    35.000 YTL ye değiştirdim ben...Lastik benzetmesi yanlış bence.Fren sistemi,direksiyon sistemi ve lastikler apayrı konudur.Diğer parçalar bozulur yolda kalırsın.Bunlar bozulursa 4 kolluya binersin...

• quote:

35.000 YTL ye değiştirdim ben...Lastik benzetmesi yanlış bence.Fren sistemi,direksiyon sistemi ve lastikler apayrı konudur.Diğer parçalar bozulur yolda kalırsın.Bunlar bozulursa 4 kolluya binersin...

Alıntıları Göster
    Herkese Merhabalar...

Arkadaşlar filtre değişimi hakında oldukca cok yorum yapılmıs... Kımı dogru kımı yanlış. Ama ben soyle bır ornek vermek ısterım.. fıltrenın degısım suresınden uzun sure kullanılması bır ınsanın tek burnunu tıkayıp kosmasına benzer o zaman mı ne oluyor? Daha az nefes alabılırken Daha cok nefese ıhtıyacınız oluyor ve kendınızı yoruyorsunuz. bununla bırlıkte aracınızda yapılmıs olan lpg donusum kıtındekı fıltrelerınızın degısım km si ortalama alınarak 10000 ıla 15000 km arasındadır... Yapılması halınde evet aracınızın lpg ayarları degısır bunuda zaten fıltre degısımınden hemen sonra pc ye baglanarak kontrollerı yapılıp teslım edılır.(sıralı sıstem ıcın) duz sıstemde ıse arkadasımız yazmıs '' ustam benım bıle degıstırebılecegımı soyledı '' Ustanıza sormak ısterım fıltre degısımı esnasında gaz kacırmaya baslayan araca yapılması gereken uygulamayıda anlattımı? bılıyorsunuz sayıyorum ve baska bı soru soruyorum pekı degıstıkten sonrakı aracın gazı alma oranı fazlalasıcak bunu kendınız ayarlayabılecekmısınız rolantı ayarıda dahıl? eger cevabınız evet ıse... Tamamen yanlıs bılyor ve yenıden bılgılenmenızı ve yardım ıstemenızı tavsıye edıyorum...

Sonuç olarak, filtre degıstırmekten gelen para ile gecınen işletme, Filtre degısımı ıle verdıgı paradan dolayı buyuk maddı kayıba ugramıs kımselerı gormedım bu gune kadar ama enjektor bozulmasından dolayı 150 YTL odeyerek ''keske fıltrenızı degıstırseydınız'' dıye tesellı ettıgım musterılerımız cok oldu...

Aracınızdakı sıstem ne marka olursa olsun, bu ne yenı sıstem teyıp'e nede celık jant veya aksesuara benzeyerek sadece para harcama degıl, yaptıgı tasarrufla kendını amortı etmekle bırlıkte sızı artı bakıyeye cıkaran bır yatırımdır. Bunu dusunerek hareket etmeyı onerıyorum... herkeze basarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut-ilsay -- 23 Aralık 2008; 14:43:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut-ilsay

Herkese Merhabalar...

Arkadaşlar filtre değişimi hakında oldukca cok yorum yapılmıs... Kımı dogru kımı yanlış. Ama ben soyle bır ornek vermek ısterım.. fıltrenın degısım suresınden uzun sure kullanılması bır ınsanın tek burnunu tıkayıp kosmasına benzer o zaman mı ne oluyor? Daha az nefes alabılırken Daha cok nefese ıhtıyacınız oluyor ve kendınızı yoruyorsunuz. bununla bırlıkte aracınızda yapılmıs olan lpg donusum kıtındekı fıltrelerınızın degısım km si ortalama alınarak 10000 ıla 15000 km arasındadır... Yapılması halınde evet aracınızın lpg ayarları degısır bunuda zaten fıltre degısımınden hemen sonra pc ye baglanarak kontrollerı yapılıp teslım edılır.(sıralı sıstem ıcın) duz sıstemde ıse arkadasımız yazmıs '' ustam benım bıle degıstırebılecegımı soyledı '' Ustanıza sormak ısterım fıltre degısımı esnasında gaz kacırmaya baslayan araca yapılması gereken uygulamayıda anlattımı? bılıyorsunuz sayıyorum ve baska bı soru soruyorum pekı degıstıkten sonrakı aracın gazı alma oranı fazlalasıcak bunu kendınız ayarlayabılecekmısınız rolantı ayarıda dahıl? eger cevabınız evet ıse... Tamamen yanlıs bılyor ve yenıden bılgılenmenızı ve yardım ıstemenızı tavsıye edıyorum...

Sonuç olarak, filtre degıstırmekten gelen para ile gecınen işletme, Filtre degısımı ıle verdıgı paradan dolayı buyuk maddı kayıba ugramıs kımselerı gormedım bu gune kadar ama enjektor bozulmasından dolayı 150 YTL odeyerek ''keske fıltrenızı degıstırseydınız'' dıye tesellı ettıgım musterılerımız cok oldu...

Aracınızdakı sıstem ne marka olursa olsun, bu ne yenı sıstem teyıp'e nede celık jant veya aksesuara benzeyerek sadece para harcama degıl, yaptıgı tasarrufla kendını amortı etmekle bırlıkte sızı artı bakıyeye cıkaran bır yatırımdır. Bunu dusunerek hareket etmeyı onerıyorum... herkeze basarılar...

Alıntıları Göster
    fotoğraflar burda
    http://forum.donanimhaber.com/m_28768532/tm.htm

• quote:

fotoğraflar burda
    http://forum.donanimhaber.com/m_28768532/tm.htm

Alıntıları Göster
    Bende her zaman yaptığım gibi 9.000 km sonra lpg filtresini değiştirdim aracımın...Sıralı sistem BRC...

Her zaman opetten lpg alıyorum...
    Hatta büyük çoğunluğu Mehmetçik Petrol den alınıyor...

yeni ve çıkan 9.000 km lik filtrenin resmi

FİLTRE DEĞİŞTİRMEYİN PARANIZA SAHİP ÇIKIN!!

• quote:

Bende her zaman yaptığım gibi 9.000 km sonra lpg filtresini değiştirdim aracımın...Sıralı sistem BRC...

Her zaman opetten lpg alıyorum...
    Hatta büyük çoğunluğu Mehmetçik Petrol den alınıyor...

yeni ve çıkan 9.000 km lik filtrenin resmi

FİLTRE DEĞİŞTİRMEYİN PARANIZA SAHİP ÇIKIN!!

Alıntıları Göster
    cirlop ötesi filtreyi boş yere değiştirmişin hacım valla.Aslında dikkat ettim alta gelen kısımda yağ lekesi oluşuyor sadece filtre ters çevrilip kullanılabilir ama değmez.

• quote:

cirlop ötesi filtreyi boş yere değiştirmişin hacım valla.Aslında dikkat ettim alta gelen kısımda yağ lekesi oluşuyor sadece filtre ters çevrilip kullanılabilir ama değmez.

Alıntıları Göster
    Sıralı sistemde 2 filtre var micro filtre denen filtre yani pahalı olan aslında mali degeri 5tl olan
    ve lpgcilerin 50 ytl ye satmaya çalıştıkları kirlenmesi daha zor olan 2. filtredir.
    ilk filtre regulatörün onundeki gaz valfinin altındaki keçe veya kağıt filtredir ve mali değeri 1-2 Tl. dan fazla değildir.
    Ucuz gaz alıyorsanız filtre bakımına ozen gösterin. Normal standartlarda gaz alıyorsanız bence uygun periyot 15000 km.
    Saygılar.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

çok pahalı birşey olmayınca riske giresim yok...
    motor yağına 180 ytl verince böyle şeylerden kaçmak mantıksızlaşıyor

• quote:

quote:

çok pahalı birşey olmayınca riske giresim yok...
    motor yağına 180 ytl verince böyle şeylerden kaçmak mantıksızlaşıyor

Alıntıları Göster
    Değiştirmediginiz filtreniz sonucu lpg sisteminizin garanti kapsamından cıkacagını unutmayın. Eger bir sorun yaratırsa ve siz de bakımları geciktirdiyseniz. Sizden arızanın giderlimesi icin ucret talep etme hakkına sahipler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mprivateturun

Değiştirmediginiz filtreniz sonucu lpg sisteminizin garanti kapsamından cıkacagını unutmayın. Eger bir sorun yaratırsa ve siz de bakımları geciktirdiyseniz. Sizden arızanın giderlimesi icin ucret talep etme hakkına sahipler.

Alıntıları Göster
    tekrarlıyorum filtrelerinizi kendiniz değiştirin

kendi kendinizi kazıklatmayın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafacec

tekrarlıyorum filtrelerinizi kendiniz değiştirin

kendi kendinizi kazıklatmayın .

Alıntıları Göster
    bahsettiğin 50liralık filtre lpg nin gaz filtresiyle ben geçen değiştirdim,, 5lira verdim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.