Merhaba, ben d5100 kullanıyorum.Çogu filtreler hakkında bilgim var ama özellikle birkaç filtre sormak istiyorum. -nd200-nd400 Filtre: gündüz uzun pozlama yapmaya yarıyor diye biliyorum. Benim sormak istedigim Taksim gibi kalabalik yerde atıyorum enstantene'yi 1-3 arasına ayarlayp nd'yi en yüksege alıp aşırı uzun pozlama gibi yapmıs olurmuyuz yani arka taraf birleşik gibi... -nd4, nd8 vs.: Bu filtreler tam olarak ne işe yarıyor güneş işigini yumusatıyor diye biliyorum ben. nb200-nd400 filtre aldıgımda buna gerek var mi yani digeri bunun işini görmez mi ? -Cpl Polarize vs onlar tam olarak ne işe yarıyor yukardakilerin hafifletilmiş hali mi ?
Sormak istediklerim bunlar tam bir bilgim yok uv filtre kullandım sdce bugune kadar gündüz uzun pozlama yapmak istiyorum ve gündüzün pratik fotograf çekerken o parlaklıgını almak istiyorum tercihim ne olmalidir tek filtreyle halledebilirmiyim ? Birde lensim 18-135 ve 18-55 var suan 135i satabilirim .Bu 2sinden birine almayı düşünüyorum bunları (Degmez onlara demeyin bütcem vs yok) sizce ne yapmalıyım ?
-Birde macro fotograf çekmek istiyorum ucuz yollu ...Bu internette satılan +10 close-up'lar işe yarar mi çok mu fotograf kalitesi bozulur ? Yada macro tüplerinden mi almak lazm ? Nasil yarı prof macro çekebilrim en ucuz yollu ?
ucuz yollu makro close up dan sa makro tupleri tercih etmelisin. ama bol ışık gerekir f i bayagı kısman gerekecek cunku. close up lara gore tup lerde kalite bozulmaz ama net alan daralır. açını falan iyi ayarlamalısın burada anlatıalcak akdar kısa degil, netten biraz bakmanda fayda var. crp polorize su cam veya parlak yuzeylerdeki tersten gelen yansımanın etkisini kaldırır. 1 stop kadar da nd ozelligi ekler ama nd gibi kullanmak icin cok gucsuz kalır o amacla kullanılmaz.
tek nd ile ortalama bir uzun pozlama yapabilirisn diyaframıda kısarak tabiki. nd 3 falan gibi bir sey yetecektir. Ama bunlar bir tık daha ileri amator konular, tripodla kullanımı ısık bilgisini biraz gelistirmek lazım, kumanda kullanmak cogu zaman titresimi azaltır mesela... vs vs vs...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme