Şimdi Ara

FinePix S2000 HD (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fujifilm FinePix S2000hd dijital kamera ile karşılaştırdığın Canon ve Nikon modellerini şöyle bir araştırdım da... Mesela Nikon D90 fiyatı 2850 TL den başlıyor.

Bence bir karşılaştırma yaparken FİYAT/PERFORMANS dengesini de gözönüne almak lazım...

Fujifilm FinePix S2000HD -----> 450TL

Nikon D90 ---------------------> 2850TL

Yanlış anlaşılmasın benim böyle bir makinem yok.
    Ben de almayı düşünenlerdenim.
    Ama bütçeme göre en iyisini almak düşüncem...
  • Güzel kardeşim sen yanlış anladın ben canon derken bir dslr den bahsetmedim normal bir kompact makine fiyatlarıda gayet makul fujiye vereceğin parayla kat kat üstün 4- veya 5 megapiksel bir kompact makine alabilirsin kaliteside fujiden kat kat üstün bunu kullanarak iddaa ediyorum 450 tl ye iyi bir canon alabilirsiniz arkadaşım 5 megapiksel derken bu fujinin yazdığı 10 megapiksele eşdeğer,belkide fazlasıdır bende canon veya nikondan beklediğim performansı bekledim ama sonuç hüsran yani canonun en sıradan 4 megapiksel bir makinesiyle kıyaslanabilir bilmemanlatabildimmi
  • Arkadaşlar bende s2000hd almak ıstıyorum ama onun ıcın psp'mı satmam lazım ,almak ısteyen olursa veya bu makıne ıle takas etmek ısteyen olursa ıkıncı el bölümünde ilanım var ordan bana ulasabılır.
  • Arkadaslar s2000 hd bende aldım,bunu kullananlardan bısıler ogrenmek ıstıyorum.Ilk kez böyle bi makıne kullanıyorum,teknık tabırlerını tam olarak bılmıyorum,bu dıyafram ve estantene ayarlarını tam olarak nasıl yapcas,bıde bu ayarların fotograf ustunde ne kadar etkısı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emircanalp
    Arkadaslar s2000 hd bende aldım,bunu kullananlardan bısıler ogrenmek ıstıyorum.Ilk kez böyle bi makıne kullanıyorum,teknık tabırlerını tam olarak bılmıyorum,bu dıyafram ve estantene ayarlarını tam olarak nasıl yapcas,bıde bu ayarların fotograf ustunde ne kadar etkısı oluyor.

takıldığınız yerleri tam olarak yazarsanız size yardımcı olabilirim
  • Mesela arka tarafı bulanık yapıp ondekı nesneyı nasıl net yapabılırım.Bıraz ogrendım ama yınede tam olmuo gıbı.Bıde makınede kac fotograf cekıldıgını nasıl gorebılıyorum,nasıl sıfırlayabılıyorum bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emircanalp
    Mesela arka tarafı bulanık yapıp ondekı nesneyı nasıl net yapabılırım.Bıraz ogrendım ama yınede tam olmuo gıbı.Bıde makınede kac fotograf cekıldıgını nasıl gorebılıyorum,nasıl sıfırlayabılıyorum bunu.

Mrb arkadaşım birinci sorunuza cevap arka planı bulanık yapmak istiyorsanız focus seceneklerini kullanmanız lazım 2. sorunuz ise kaç resim dediniz makinenin üzerindeki f tuşuna basınız karşınıza f-kip listesi çıkacaktır ordan ISO - Nitelik-Finepixrenk secenekleri bulunmakdadır nitelik seceneğine gelip okey tuşuna basınız acılan pencerede size çekim secenekleri sunulmaktatır kullandığınız hafıza kartınızın kapasitesine göre çekebileçeğiniz resim adetleri verilmişdir bu sayı çözürlüğe göre değişmekdedir en yüksek çözünürlükde çekim sayısı azdır çözünürlük düşdükçe çekim sayısını artırabilirsiniz mesela ben 4GB kat kullanıyorum en yüksek çözünürlükde 780 kare çekebiliyorum 2 GB olursa 360 kare eder çözürlüğü düşürürseniz bu sayı artar birde nasıl sıfırlayabilirim diye sormuşsunuz menüye girip temel ayarlar bölümüne geliniz biçimle menüsünü bulup burdan kartınızı biçimlendire bilirsiniz tabii bu ara resimleriniz yedekleyip almanız gerekmekdedir çünkü herşey silinecekdir veya bilgisayarlada biçimleyip kartınızı sıfırlaya bilirsiniz yardımcı ollabildiysem ne mutlu bana hayırlı yıllar

• Focus ayarlarını nasıl yapıcam onu bılmıyorum.Fotograf sayısı derken sen benı yanlıs anlamıssın.Anlatmak ıstedıgım makınede cekılen fotograf adetını merak edıyorum.Fotografı cekıp play tusuna basıp daha sonra estantene tusuna(sag alttakı tus) bastıgımızda yukarda sag ust kosede 5bın ıle baslayan bı sayı var,cektıgım fotograf sayısı ıle orantılı olarak bu sayıda 5001,5002,5003... dıye artıyor.Bu makıneyı yenı aldım 5bın fotograf cekmedım.nasıl 5bınden baslıyor bunu anlatmak ıstedım.
  • resmı cektıkten sonra play tusuna basınca sag ust kosede yazıyor bu sayı.bende suan 5623-5624 oldu.2 hafta oldu alalı.toplam 200 resım falan cekmısımdır.Bu 5bin sayısı normal mı??sızde kac bu sayı. Veya bunu sıfırlama sansımız yokmu.makıneyı temel ayarlardan sıfırlayınca ıse yaramıyor.
  • arkadaşlar bu makinayı s1500 ile karşılaştırırsak sizce aralarında büyük bir fark var mı?GG'den almayı düşünüyorum fiyatı ortalama ne kadar bunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless_1

arkadaşlar bu makinayı s1500 ile karşılaştırırsak sizce aralarında büyük bir fark var mı?GG'den almayı düşünüyorum fiyatı ortalama ne kadar bunun?

resim kalitesi olarak çok büyük bir fark yok sanırım. ama video kalitesi oldukça iyi s1500 e göre. s1500 max. 640x480 , s2000 720p (hd ready) 1280x720 video çekebiliyo.
  • kullanan arkadaslar bıde bana yardım etse,bilgi verseler sevincem.bence s1500 alma ,bende bunu yenı aldım 450 tl ye falan alabılırsın .hatta sahıbınden comda bı arkadas 399 tlye getırıyordu bu aralar.
  • benim için video pek önemli değil o yüzden sorun değil yaniayrıca siparişimi verdim s1500 için
  • burdakı ınsanlar cevap verene kadar ben buldum kendı cevabımı.bu sorunla karsılasan olursa belkı yardım ederım ;)
  • arkadaşlar böyle dantik makinelerle uğraşmaya kafa yormaya değmez sıradan en alt model bir canon al dğer makinelerin en üst seviyesine ulaşırsınız, en amatörü ile bile ayar mayar bunlar hikaye s2000hd var elimde bir halta yaramaz canonla takas etmek isteyen olursa takas edebilirim
  • Bu makina ile manual ayarda uzun pozlama suresi ile gece cekimi fotograflari ornekleri koyabilir misiniz ? Maksimum kac saniyeye ayarliyabiliyorsunuz pozlama suresini menuel ayarla ? 8 mi ? Konuyu acmis konusmussunuz 2 tane ornek foto koyan olmamis. Yoska bu makina fotograf makinasi degil mi ? Mp3 player mi :p
  • sitede cevap yazan yokki arkadas ,sadece soru soranlar var.Bence konuyu kımse okumuyo bıle ,sen bıde fotograf ıstıyorsun :) Bakalım kac ay sonra sana cevap gelıcek...
  • Arkadaşlar s2000hd alalı 1 ay oluyor. Cihazdan çok memnunum. Fiyatına göre profesyonel amatörler için ideal bir makina. Sitelerdeki resimlere baktığımda uzaktan kumandası olduğunu da görüyorum. Bu kumandyı nereden temin edebileceğimiz konusunda bi tavsiyeniz var mı?
  • Arkadaşım mrb uzakdan kumantası sadece İngiltere pazarına sunulmuş yurt dışında tanıdık falan varsa temin edebilirsiniz ama uzakdan kumandaya neden ihtiyac duydunuz bek anlamadım yurt dışından getirdiyseniz kutusunda kumandası olmalıydı
  • Kumanda sayesinde makinaya dokunmadan fotoğraf çekebilirsiniz, böylelikle titreşim sıfıra iner ve daha net pozlar yakalarsınız. Ayrıca makinanın temel işlevlerini de (fotoğraf çekme, video kaydetme, kayıtlı resimleri görebilme, yüz tanıma teknolojisi v.b) kumanda sayesinde yapabilirsiniz. Ayrıca makina TV veya PC ye bağlandığında kumanda sayesinde fotoğraflarınızı ve videolarınızı slayt haline getirip makineye dokunmadan koltuğunuzdan yönetebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.