Şimdi Ara

FinePix S2000 HD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arama yaptım ama bulamadım konuyu o yüzden açtım,
    eğer aynı konu varsa silinebilir,

Arkadaşlar daha önce s5700 kullanıyordum ,
    fakat özellikle video çekimide iyi olan bir makina arayışına girdim,
    alışveriş sitelerinde gezinirken bu ürünü gördüm ve spariş ettim,
    FinePix S2000 HD Amerika'dan gelicek ürünü satan kişi 10 gün içinde elimde olacağını söyledi,
    özellikleri bulabildiğim kadar aşağıya yazdım,
    sizinde bu anlamda düşünceleriniz çok önemli benim için sizce doğru bir seçim mi? yaptım

ÜRÜNÜ ALDIĞIM İLANDAKİ AÇIKLAMA AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:

Fujifilm FinePix S2000hd dijital kamera : Görünen o ki, Fujifilm Kanada'da birileri düğmeye çok erken basmış. Fakat tüm dünyada herkes Fujifilm'in olası yeni ürün serisinden söz ederken Fujifilm'den hiç kimsenin bu konuda doğru bilgi sağlama anlamında tek bir söz etme zahmetine katlanmaması sonucunda bizler de bu söylentileri kaynak almak zorunda kalıyoruz. Bu söylentilerde ismi sızan modeller arasında Fujifilm FinePix S2000hd dijital fotoğraf makinesi de yer alıyor. Teknik özelliklerine şöyle bir göz attığımızda Fujifilm S2000hd modelinde 14.7x optik zumlu 28 - 414 mm (35 mm fotoğrafçılık eşdeğeri) odak uzaklık değerlerine sahip objektif, geliştirilmiş Yüz Tanıma sistemi ve 1920 x 1080 çözünürlükte 16:9 MPEG-4 formatlı HD (High Definition) video kayıt özelliğinin bulunduğunu megazum bir kamera olduğunu görüyoruz.
    Fujifilm S2000hd - Yüz Tanıma
    Fujifilm S2000hd dijital fotoğraf makinesinin tümleşik yüz tanıma teknolojisi kadrajı oluşturan karedeki insan yüzlerini tespit ederek pozlama ve netlemeyi maksimum kaliteyi elde edecek şekilde otomatik olarak ayarlıyor. Gelişmiş yüz tanıma sistemi aynı zamanda kırmızı göz etkilerini de tespit ederek ortadan kaldırıyor. Bu gelişiş fonksiyon sayesinde kalabalık insan gruplarını fotoğraflanması son derece kolay hale geliyor. Sadece kadrajı oluşturmanız yeterli, geriye kalan tüm işleri yüz tanıma fonksiyonu yerine getiriyor. Yüz tanıma fonksiyonu on kişiye kadar yüzleri tespit edebiliyor ve çekim işleminin ardından izleme modunda her bir insan yüzünü zum yaparak inceleyebiliyorsunuz. Bu fotoğraflarda portre olarak ayırmak istediğiniz kişi varsa bunu işaretlediğiniz takdirde o kare kırpılarak ayrı bir portre fotoğrafı şeklinde kaydediliyor.

Fujifilm FinePix S2000hd megazum - LCD ekran ve yardım fonksiyonu
    Fujifilm FinePix S2000hd dijital fotoğraf makinesinin LCD ekranı yansıma önleyici kaplama özelliği ve geniş görüş açısı ile maksimum izleme kalitesi sunuyor. Ekran üzerindeki yardım fonksiyonu ayarlar, çekim modları ve hazır çekim programları hakkında kısa yardımcı bilgileri anında görüntülüyor. Yardım rehberi kafa karışıklığını önleyerek fotoğraf çekme işlemine konsantre olma sürecini de kısaltarak kolaylaştırıyor.

Fujifilm FinePix S2000hd - Çekim modları
    Kameranın mod kadranı ile çeşitli çekim modlarına direkt ulaşım sağlanıyor. Ortama uygun modun seçilmesinin ardından çekim hızı, pozlama ve beyaz ayarı gibi detaylar otomatik olarak kameranın kendisi tarafından gerçekleştiriliyor. Fujifilm FinePix S2000hd çok yönlü çekimlere olanak tanıyan genel amaçlı bir megazum model.

• demekki kullanan yada bilgi sahibi olan yok,
    neyse yaygınlaşmasını bekleyeceğiz ,
    elime geçtiği gün kapsamlı bir inceleme yazmaya çalışırım.
  • Bende sizin sipariş ettiğiniz ürünü alışveriş sitelerinde gördüm fakat garantili resmi olarak ülkemizde sanırım satılmıyor;fazla bir kullanıcısı olduğunuda zannetrmem daha yeni çıkan bir ürün ama özelliklerine baktığımızda video çekimi noktasında sizi fazlasıyla memnun edecek gibi duruyor;
    tabi son kararı sizi ve sizingibi kullananlar verecektir;makinanız geldiğinde bizde sizden kapsamlı bir inceleme bekleriz
  • Makina elinize ulaştı mı? Görüşleriniz neler? Ben de bu makinadan almak istiyorum fakat kullanan birinin düşüncelerini öğrenmek isterim.
  • Bu makina GG'de satılıyor ama burada hiç inceleyen falan görmedim, nasıl bir makina merak ettim gerçekten.
  • Başlığı canlandıralım. Sahiden kimse yok mu aramızda Fuji s2000hd kullanan ve makina hakkında yorum yapabilecek olan?
  • Evet arkadaslar bilen abiler :) bir cevap su konuya bilgilendirin bizleri bende S2000 HD almayı düşünenler listesine girdim.
    Yanlız GG dekileri inceledim. Adamlar Hong Kong dan getiriyoruz filan diyor, yani Türkiye'de satılmayan bir makine almak ne derece mantıklı olur?? veya bu tarz makinelerde cok sıkıntı yaşanıyormu? Çünkü aynı özellikteki diger makinelerle karşılastırınca bariz üstünlüğü fiyat ve özellik açısından var, başta S1500 dü planım ama sitelerden bu makineyi inceleyince kararım bu makine olacak gibi. Bilgisi olanlar paylaşabilirse sevirim. Simdiden Teşekkürler...
  • Ben makinayı aldım yakında elimde olur. Genel olarak yabacı forum sitelerinde ve kullanıcı yorumlarında fiyat/performans olarak hakkını veren bir makina diyorlar S2000Hd için. Ben de çok merak ediyorum umarım ihtiyacımı karşılayacak bir makina olur. Türk forum sitelerinden herhangi detaylı bir bilgiye rastlamadım pek fazla. Ha sadece bir sitede ortalama bir makina demişlerdi ne derece doğru bilmiyorum. Daha evvel s1500 almıştım ama ölü pixelden dolayı iade etmek zorunda kalmıştım. Mesela s1500de auto modu çok kötüydü ama manuel modda güzel kareler yakalayabilmiştim -gerçi makineyi 1 gün kurcalama şansım oldu sadece- S2000HD'de olmasını istediğim tek özellik panaroma ama yok maalesf. Videoda HD kalitesi olması beni çok fazla çeken bir özellik değil ama sonuçta bir artı. Bakalım nasıl bir makina :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan.

Ben makinayı aldım yakında elimde olur. Genel olarak yabacı forum sitelerinde ve kullanıcı yorumlarında fiyat/performans olarak hakkını veren bir makina diyorlar S2000Hd için. Ben de çok merak ediyorum umarım ihtiyacımı karşılayacak bir makina olur. Türk forum sitelerinden herhangi detaylı bir bilgiye rastlamadım pek fazla. Ha sadece bir sitede ortalama bir makina demişlerdi ne derece doğru bilmiyorum. Daha evvel s1500 almıştım ama ölü pixelden dolayı iade etmek zorunda kalmıştım. Mesela s1500de auto modu çok kötüydü ama manuel modda güzel kareler yakalayabilmiştim -gerçi makineyi 1 gün kurcalama şansım oldu sadece- S2000HD'de olmasını istediğim tek özellik panaroma ama yok maalesf. Videoda HD kalitesi olması beni çok fazla çeken bir özellik değil ama sonuçta bir artı. Bakalım nasıl bir makina :)

Merhaba Ugurcan deneyimlerini paylaşırsan buradan cok sevinirim, gerçekten çok gidip geliyorum almak yada almamak :) yani tek gözümü korkutan bu ürünün Türkiye'de (anlam veremediğim bi şekilde) olmaması, bir arıza filan olduğunda parça temini nasıl olucak kfamda bu sorular var. Birde panaroma özelliği yok demişsin :S bu biraz garibime gitti, bununda doğruluğu nedir ne değildir cevabını bekliyorum. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim :)

• Arkadaşlar makine elimde. Şarj edilebilir pil almam gerekiyor araştırma içindeyim. Kurcalayabildiğim kadarı ile güzel bir makine. HD özelliğini daha deneyemedim -yani LCD'ye takıp- Ancak diyafram öncelikli mod yok yani A modu. Panaroma özelliği maalesef yok, olmasını gerçekten çok isterdim. Ama arka arkaya yanlış hatırlamıyorsam 33 kare çekebiliyor bu da güzel bir özellik, kaçırmak istmediğiniz anları çok rahat yakalayabilirsiniz. Pil olmadığı için daha PC'ye fotoğraf da yükleyemedim maalesef. Ama en kısa zamanda birkaç deneme çekimi yollayacağım merak edenler için.
  • Evet birkaç deneme çekimi yüklüyorum. Şarj edilebilir pillerime hala kavuşamadım Alkaline'lerle idare ediyorum şimdilik :)
    15 optik zoom örneği

FinePix S2000 HD

FinePix S2000 HD

• Birkaç makro örneği

FinePix S2000 HD

FinePix S2000 HD
  • İncelemelerini bekliorum ugurcan :) bakalım ne gibi hünerleri, ne gibi eksileri var daha bu makinenin. Yani S1500 - S2000HD arasında HD kayıt haricinde ne gibi farklar var. Malum Türkiye'de satılmıyor S2000 Ancak yurtdşından spot getirebiliyorlar, riske girmeye degermi acaba?? Sonuçta garantisi olmayacak.
  • Arkadaşlar sınav haftam foruma hiç örnek foto ekleyemedim kusura bakmayın. Çanta almak istiyorum yakın bir tarihte hangi marka/modeli önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan.

Arkadaşlar sınav haftam foruma hiç örnek foto ekleyemedim kusura bakmayın. Çanta almak istiyorum yakın bir tarihte hangi marka/modeli önerirsiniz?

Lowepro Rezo 120 AW,tavsiye ederim çok kullanışlı ve ucuz+kaliteli bir çantadır fiyatı 30$ çivarı.
     FinePix S2000 HD
  • Mrb arkadaşlar benimde elime yeni geçti bu s2000 hd daha önce bir canon eos 400d ve nikon d90 kullanıcı olarak aralarında ki farkı ayırt etme şansım oldu öncelikle yarı profesyoneller için ideal bir makine fiyatıda gayet uygun ama bir canon veya nikonla kıyaslarsak yanlarına bile yanaşamaz hd video çekimi normal bir amatör digital video kamera ile eşdeğer en beğendiğim özelliği 1 cm den çekebildiği süper makro özelliği seri çekim yapabiliyorsunuz dosya boyutları 10mp ye göre gayet makul 3.5mb gibi 3648x2432 çözürlükde bir jpegin kapladığı alan. canonda bu 5.5mb gibi.Birde en beğendiğim özelliklerinden biriside çekim modlarında makinenin size yardım sayfasını acması bu modda neler yapabileceğinizi hatırlatması dört kalem pille çalışması hoş bir özellik 3000mAh pillerde yaklaşık 600 foto çekeliyorsunuz flaş kullanırsanız 400 civarı buda gayet güzel bir özellik.Keskinlik ve netlikde tatmin ettimi beni hayır çünkü kompact makine ile bu kadar daha önce kullandığım dslr makinelerin yanında biraz sönük kalır ama 18-55 bir nikkor lensin fiyatına baktından sonra bence yinede hoş bir makine detaylı kullandım sorusu olan arkadaşlar varsa yazabilirler vardığım son kanı şu arkadaşlar 5megapiksel bir canon kompact digital makine ile aynı ayarda sorusu olan yada yardımisteyen arkadaşlar mail atabilir..

• merhaba arkadaslar ben de bu makineden almak istiyorum, alan arkadaslar nerden aldıklarını ve aldıkları fiyatları yazabilirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rescue
    merhaba arkadaslar ben de bu makineden almak istiyorum, alan arkadaslar nerden aldıklarını ve aldıkları fiyatları yazabilirler mi?

ben internetten Mersin den bir mağazan aldım 500 tl civarı bir makine,ama 500 tl ye 2 el bir canon veya nikon dslr alına bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: vergo

quote:

Orijinalden alıntı: rescue
    merhaba arkadaslar ben de bu makineden almak istiyorum, alan arkadaslar nerden aldıklarını ve aldıkları fiyatları yazabilirler mi?

ben internetten Mersin den bir mağazan aldım 500 tl civarı bir makine,ama 500 tl ye 2 el bir canon veya nikon dslr alına bilir

cevap için teşekkürler gittigidiyorda 475e garantisiz buldum(%5 inidirim çeki ile 451.25e geliyor), sizinki garantili mi? Hd olması bana cazip geliyor; video da çekmek istiyorum, nasıl aldığınıza memnun musunuz değer mi sizce bu fiyata
  • Mrb arkadaşım önceki mesajlarımı okumadınız galiba ben dslr makine kullandım halen elimde nikon d90 var canonun kompakt modellerindende kullandım s2000 hd, canonun 5megapiksel makinesiyle eşdeğer bu makinenin tek artısı 1cm den süper makro çekmesi ve 4 kalem pille çalışması başka hiç bir artı özelliği yok ben garantili olarak aldım 2 el bir canonla takas edebilirim 450tl ye daha kat kat iyi bir canon kompakt makine alabilirsiniz tavsiye etmem benim görüşüm bu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.