Şimdi Ara

FİNEPİX S2960 & BENQ GH600 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
6.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: harun5525

güncel

Hocam sizin elinizde ne kadar para var ve nasıl bir makine istiyorsunuz. Makinede en çok istediğiniz 3 özelliği söyleyin, derdinize bi çare bulalım:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncell
  • Efendim hocam?
  • kusura bakmayın da BenQ kim oluyorda birde foto mak. segmentinde yarışmaya çalışıyor. Hiç olmazsas fuji , yılların fujisidir. Bu segmentte ilklerdendir.
  • Hocam fuji yılların fujisi ama gözleri paradan başka birşeyi görmüyo bilmem farkettiniz mi? Artan fiyata karşın kalitede tam gaz düşüş gösteriyorlar. Hs ve 29.. serileri o kaliteye o parayı hakediyor mu sizce! İnceleyin bakın çamur gibi resimler... Benq nin makineleri fujinin çoğu makinesi ile yarışacak konumdadır-hatta geçecek-; ama fujinin efsanevi makineleri vardır ve o makinelerin karşısına benq u çıkamaz yani...

2-3 efsane makine kurtarıyo fujiyi, fujinin geri kalanı foss...!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 6 Eylül 2012; 22:54:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Benq nin makineleri fujinin çoğu makinesi ile yarışacak konumdadır-hatta geçecek

Kesinlikle aynı fikirdeyim.
    + Daha önce de belirttiğim gibi Benq'nun bazı modellerinde Pentax lensler kullanılmıştı, ayrıca sensörlerin hemen hemen tamamını Panasonic'den tedarik ediyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 7 Eylül 2012; 5:56:34 >
  • şimdi fark ettim konuyu açan arkdaş da harun muş :)
    neyse, ne yapıyoruz BenQ GH600 alalım mı, bana daha kaliteli geldi çekimler,
    tek sorun benq ISO3200 fuji 6400 gece benq zayıf mı kalır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun1077

tek sorun benq ISO3200 fuji 6400 gece benq zayıf mı kalır?

Merhaba,
    Bu sınıf makinelerin yüksek ISO değerleri sizi yanıltmasın, sensör boyutları DSLR sistemlere göre çok küçük olduğu için ISO konusunda yeterince iyi sonuçlar alamazsınız.
    Ayrıca çok istisna çekim şartları dışında bu kadar yüksek ISO seviyelerine ihtiyacınız olacağını da pek sanmıyorum...
  • Bu ve benzeri kompakt makina sensörü taşıyan makinalar için ISO 1600 bile çok geliyor. 3200 hele hele 6400 sadece kağıt üzerinde yazılan, makina yazılımına konan fakat uygulanacak şeyler değiller.
    -
    Misal olması açısından bakalım...

* TIKLAYIN ISO3200 ÖRNEKLERİNE BAKIN *

• Kodak z990 makinem var ve 6.400 e kadar artan iso değeri var makinemin ama ben iso değerini en fazla 400 de kullandım. Işık miktarını arttırmak için iso ya yükleniyoruz ve sonuç fecaat!!! Yani diyorum ki iso ya önem vermeyin; iso arttıkça fotoğraf kalitesi düşer ve ortaya çamur gibi bir görüntü çıkar.

Günün sözü : ''Azı yarar olabilir ama çoğu çok zarar'' (isonun) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 7 Eylül 2012; 23:22:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihancndn

HB de bu ürün şu anda 292,95 TL almayı düşünenler için uygun bir fiyat olabilir.

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-16-mp-dijital-fotograf-makinesi-/productDetails.aspx?productId=ftkombenqgh600&categoryId=248&intcamp=GununTeklifi#Gorseller

arkadaşlar benq 600 alınırmı 299 liraya yoksa canon sx150 mi alayım

ikisinide 299 liraya alabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: endülüs_faruki

quote:

HB de bu ürün şu anda 292,95 TL almayı düşünenler için uygun bir fiyat olabilir.

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-16-mp-dijital-fotograf-makinesi-/productDetails.aspx?productId=ftkombenqgh600&categoryId=248&intcamp=GununTeklifi#Gorseller

benq makineniz arızalandığında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: traveller10

quote:

quote:

Merhaba,
    Distribütör garantili satılan her markanın olduğu gibi Benq'nun da yetkili bir teknik servisi var;http://www.mascom.com.tr/Primary/index.php?option=com_content&view=article&id=67&Itemid=115&1117e0805a77e07e62a8592388269a82=eaa0a171f0209b9ea6100d72e9d0db5c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 24 Ekim 2012; 1:34:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

quote:

quote:

Merhaba,
    Distribütör garantili satılan her markanın olduğu gibi Benq'nun da yetkili bir teknik servisi var;http://www.mascom.com.tr/Primary/index.php?option=com_content&view=article&id=67&Itemid=115&1117e0805a77e07e62a8592388269a82=eaa0a171f0209b9ea6100d72e9d0db5c

tabiki var. ancak bir canon teknik servisiyle kıyaslayabilirmiyiz?
    benq firmasının fotoğraf piyasasında ne kadar süre kalacağını kim söyleyebilir?
    Kodak' n bile çekildiği piyasada benq markalı bir ürüne yatırım yapmak ne kadar doğru?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

tabiki var. ancak bir canon teknik servisiyle kıyaslayabilirmiyiz?
    benq firmasının fotoğraf piyasasında ne kadar süre kalacağını kim söyleyebilir?
    Kodak' n bile çekildiği piyasada benq markalı bir ürüne yatırım yapmak ne kadar doğru?

Tekrar merhaba,
    Yanlış anlamayın ama bence teknik servis konusunu biraz fazla abartıyorsunuz.Canon'un veya diğer öncü markaların teknik servislerinin çok mükemmel olduğunu sanmayın.
    Benim kullandığım dijital ekipmanlar (dslr dahil) şimdiye kadar hiç arıza yapmadığı için teknik servislik bir durum olmadı, ama bu forum ve diğer benzer platformlarda hemen hemen bütün markaların teknik servisleriyle ilgili sayısız olumsuz yorumlar yapıldı.
    "Yatırım" konusuna gelince; Eğer konu dslr sistem olsaydı çok haklı olduğunuzu söyleyebilirdim, çünkü lensler vb ayrıntıları dikkate almak gerektiğinden dolayı marka tercihi çok önemli olabilirdi ama söz konusu bu gibi sabit lensli makineler olunca "yatırım" konusunun pek bir önemi kalmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 24 Ekim 2012; 15:07:31 >

• quote:

quote:

quote:

tamir edilmesini 20 iş günü içinde tamir edilmezse birebir ürün değişimini düşünüyorum

hayırdır benq nun teknik servisi hakkında olumsuz şeylermi duydunuz.benim bildiğim mascom güzel ve guven veren bir garantördür

ürün değişimide olmazsa para iadesi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 24 Ekim 2012; 14:28:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

tamir edilmesini 20 iş günü içinde tamir edilmezse birebir ürün değişimini düşünüyorum

hayırdır benq nun teknik servisi hakkında olumsuz şeylermi duydunuz.benim bildiğim mascom güzel ve guven veren bir garantördür

ürün değişimide olmazsa para iadesi olur

Üstad, kimse hakkında bir şey duymadım.
    sadece size yol göstermeye çalışıyoruz.
    para sizin, gönlünüz ne istiyorsa onu alırsınız tabi ki
    ben olsaydım bu kriterleri göz önüne alırdım.
    benq'i incelemedim ama özellikleri neredeyse aynıysa canonu tercih ederim.

• @traveller10 KARDEŞ ELBETTE AYNI ÖZELLİKTEYSE CANON TERCİH EDİLİR AKLIN YOLU BİRDİR

ama benq 600 acaip bir makineye benziyor. eğer canon sx150 den daha üstün özellikte bir makinemi fotoğraf kalitesi daha iyimi tabi ben bunları bilemiyorum

bu işlerden anlayan 2 makineyide tanıyan arkadaşlardan yol göstermelerini istiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 24 Ekim 2012; 15:57:00 >
  • 25 mm geniş açı- 21x optik zoom ve panaromik çekim kağıt üzerinde sx 150 den üstün olduğu kısımlar. ancak çekim kalitelerini kıyaslayamadım. dpreview sitesinde henüz literatüre alınmamış sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.