Şimdi Ara

FinFET Tabanlı Zen CPU'ların ve Arctic Adaları GPU'ların Tasarımı Tamamlandı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd CEO'su Lisa Su iyi tasarım ve mühendisliğin önemini vurguladı,2016'da yeni nesil zen mimarisinin yanında fin fet 14-16 nm ile yeni nesil grafik işlemcilerininde tasarımlarının tamamlandığını açıkladı.

Böylece Amd uzun bir süre sonra ilk kez intelin nanometrik üretimine yakın rekabetçi işlemcilerle büyük bir çıkışa hazırlanıyor,işlemci performansının eksavatör çekirdeğinden %40 daha iyi olduğu söyleniyor.

Yeni işlemcilerle AM4 sokete geçilecek DDR4 gibi yeni teknolojiler desteklenecek,ayrıca Amd hem FX için hem Apular için tek soket kullanacağıda söylenmekte.

Bakalım AMD 2016'da yaptığı çıkışlarla pc pazarını yeniden canlandırıp,eski karlı günlerine dönebilecekmi?

Kaynak:http://wccftech.com/amd-confirms-taping-finfet-chips/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 18 Temmuz 2015; 17:12:55 >

• Şimdi amd sistem toplasam anakart am3 soket olduğu için zen işlemcileri desteklemeyecek öyle mi :(
  • Nicol N kullanıcısına yanıt
    Am3 soket çok eskide sırf o nedenle bile intel öneriliyor. Bence doğru hamle bu kadar aradan sonra. Zaten ddr4 için farklı ram slotu şart mecburlar bir yerden sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IBM, Samsung, Global Foundries'den oluşan Common Alliance Grubundaki IBM, 7 nm ışın-basım ile ürettiği transistörleri ve EUV Sınır Morötesi ışın-basım teknolojisini duyurdu. EUV özellikle büyük önem arz ediyor, Intel de seri üretimde kullanabileceği bir EUV lazer sayesinde 450 mm çaplı silikon külçeleri üretime sokmanın hedefini koşuyor diye biliyorum.
  • Vay amd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

IBM, Samsung, Global Foundries'den oluşan Common Alliance Grubundaki IBM, 7 nm ışın-basım ile ürettiği transistörleri ve EUV Sınır Morötesi ışın-basım teknolojisini duyurdu. EUV özellikle büyük önem arz ediyor, Intel de seri üretimde kullanabileceği bir EUV lazer sayesinde 450 mm çaplı silikon külçeleri üretime sokmanın hedefini koşuyor diye biliyorum.

mete konuyu senin başlatman gerkirdi ayıp ettin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: globalcorporationsltd.

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

IBM, Samsung, Global Foundries'den oluşan Common Alliance Grubundaki IBM, 7 nm ışın-basım ile ürettiği transistörleri ve EUV Sınır Morötesi ışın-basım teknolojisini duyurdu. EUV özellikle büyük önem arz ediyor, Intel de seri üretimde kullanabileceği bir EUV lazer sayesinde 450 mm çaplı silikon külçeleri üretime sokmanın hedefini koşuyor diye biliyorum.

mete konuyu senin başlatman gerkirdi ayıp ettin

quote:

Yeni ekran kartı serisi Kutup Adaları ismini alırken, zirvesindeki ekran kartı çipinin kod adı Grönland olacak. Bu seri, gelecek sene ikinci nesil HBM belleklerin eşliğinde, yeni bir 14/16 nm FinFET üretim sürecinin eseri olacak,

Konuya katkılarını bekliyorum.
    [Kaynak]

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.