Şimdi Ara

Fiorino'ya Müzik Sistemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.Fiorinoma orjinalliğini bozmadan orjinal teybi uzerinden ufak caplı bir tesisat yapmak istiyorum.Tesisatdan beklentim cok bom bom vurmasa da tatlı bir bası olsun.Cok fazla bir beklentim yok anlayacagınız..arabada ara sıra yuk tasındıgından ayrıca biraz tuzlu oldugundan kabin bass tarzı seyler dusunmuyorum.Blue&me,direksiyondan kumanda vb.orjinal teybe baglı oldugundan teybi degistirmeden on kapıdaki ve arkadaki kolonların yerine ne takılabilir(teybi yakmadan tabi )bide orjinal teyp üzerine amfi takıp işi biraz daha saglama alabilirmiyiz? (cok cahilim bu konuda napiim )

kitapcıkta teyp ve kolonların ozellikleri soyle yazıyor.

Teyp

*Maksimum güç 4 x 30 w

Ön Hoparlörler

*kapı ayna yakınında 2 tweeter
    *kapılar uzerinde 13 cm capında 2 mid-woofer

Arka Hoperlörler

*Arka şapkalık üzerinde 10 cm capında 2 full-range hoperlör.

simdiden tesekkurler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiorino'ya Müzik Sistemi Kurulumu: Hoparlör Önerileri ve Kurulum Kılavuzu

Fiorino aracına müzik sistemi kurmayı planlıyorsanız, hoparlör ölçüleri konusunda doğru bilgilendirmeye sahip olmanız gerekir. Bu rehberde, Fiorino'nun farklı konumları için uygun hoparlör ölçülerini ve kurulum önerilerini sunacağız.

• Ön Kapı Hoparlörleri: Fiorino'nun ön kapılarındaki orijinal hoparlörler genellikle 16,5 cm çapındadır. Bu alana 16,5 cm'lik hoparlörler kolayca sığar.
    • Arka Kapı Hoparlörleri: Arka kapılarda da 16,5 cm çapında hoparlörler bulunur. Bu nedenle, arka kapılar için de 16,5 cm'lik hoparlörler tercih edebilirsiniz.
    • Ön Kapı Paneli Hoparlörleri: Fiorino'nun ön kapı panellerinde genellikle 10 cm çapında hoparlörler bulunur. Bu alana 10 cm'lik hoparlörler sığacaktır.

Hoparlörleri kurmadan önce, mevcut hoparlör ızgaralarını dikkatlice çıkarın. Ardından, yeni hoparlörlerin bağlantı uçlarını orijinal hoparlörlerinkilerle eşleştirin. Yeni hoparlörleri orijinal konumlarına takın ve hoparlör ızgaralarını değiştirin.

Kurulum sırasında, hoparlörlerin doğru şekilde hizalandığından ve sıkıldığından emin olun. Ayrıca, kablo bağlantılarının güvenli olduğundan emin olun. Hoparlörleri kurduktan sonra, müzik sisteminizi açın ve sesi test edin.

Fiorino'ya uygun hoparlör ölçülerini bilerek, aracınızın ses sistemini kolayca yükseltebilirsiniz. Yukarıdaki önerileri izleyerek, aracınızda keyifli bir müzik deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bütçenide söylersen daha iyi yardımcı olabilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Capiton_

Bütçenide söylersen daha iyi yardımcı olabilirim...

maksimum 300 ytl uygun olur.
  • İstersen şöyle birşey yapılabilir. Kapıdakiler pioneer coaxiel hoparlörler ile değiştirilip arka tarafa sağlam ovaller koyup bir de 2 kanallı amfi takarsan istediğin sesi yakalarsın...

pioneer TS-E1396 13 cm önler için
    Pioneer TSG-1009 10cm arkalar için

Bunlar olabilir şimdilik. İlerde eğer dersen ki bir takım oval istiyorum ve bir de bass olsun tatlı tatlı dinleyeyim dersen o aman daha detaylı yardımcı olurum...
  • Oncelikle aracınızın orj teyıbının anfı cıkısı varmı _?
    eger yoksa kolon cıkısını anfı cıkısına donusturucu almanız lazım daha sonra taktığınız extra kolonları besleyebılecegınız bı anfı 1 takım mıd 1 takım kolon takabılırsınız
    sistemi şöyle sıralayabiliriz :
    pioneer TS-A 132C 115 YTL
    pioneer TS-G 1002 İ 42 67 YTL
    alpın-usa-212.2 kanal 120 ytl
    toplam : 302 ytl

www.elektrotuning.com
  • güzel olmasına güzelde arabanın kıyısına kölşesine 25 cmlik bi subwoofer sıkıştırabilirsen birde arkadaşların yazdıklarını eklersen asıl bekledigin sese o zaman olaşırsın.. 10cmlik hoparlörlerden hiç bi şekilde bass sesi bekleme. Oval hoparlör takarsan bi nebze olsun bu beklentini karşılayabilir yalnız yetersiz gelecektir. neden dersen

bende kangoo var önce arka hoparlörlerde 10cm çapında. Pioneer teyp var hoparlörleride pioneer olarak degistirdim. bu 4 hoparlör tweeter li modeldir. bass sesi hiç yok.. ama normal sesler çok güzel.. elimde çok eskiden kalma Millennium marka 20cm lik woofer var. bir adette dandik ötesi Alpin usa-334 anfi var. bu wooferi sisteme dahil ettiğimde seste öyle bi değişiklik oluyorki ancak müzik dinlediğimin tadına varıyorum.

bende JBL in 30cm çapındaki GT-4 subwoofer i ile birlikte Infinity REF-475 a vardı. köprülü şekilde 150 watt RMS gücünde. çok güzel yüksek bass vuruyordu ama woofer daki o temiz bass sesi yoktu. uğultuya benzer bişeydi.

• quote:

Orjinalden alıntı: bartu dayı

Oncelikle aracınızın orj teyıbının anfı cıkısı varmı _?
    eger yoksa kolon cıkısını anfı cıkısına donusturucu almanız lazım daha sonra taktığınız extra kolonları besleyebılecegınız bı anfı 1 takım mıd 1 takım kolon takabılırsınız

www.elektrotuning.com

Alpin amfi önerilir mi yaw kafayı mı yedin adamın parası boşa gitcek...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010 YENİ DOBLO SES SİSTEMİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

güzel olmasına güzelde arabanın kıyısına kölşesine 25 cmlik bi subwoofer sıkıştırabilirsen birde arkadaşların yazdıklarını eklersen asıl bekledigin sese o zaman olaşırsın.. 10cmlik hoparlörlerden hiç bi şekilde bass sesi bekleme. Oval hoparlör takarsan bi nebze olsun bu beklentini karşılayabilir yalnız yetersiz gelecektir. neden dersen

bende kangoo var önce arka hoparlörlerde 10cm çapında. Pioneer teyp var hoparlörleride pioneer olarak degistirdim. bu 4 hoparlör tweeter li modeldir. bass sesi hiç yok.. ama normal sesler çok güzel.. elimde çok eskiden kalma Millennium marka 20cm lik woofer var. bir adette dandik ötesi Alpin usa-334 anfi var. bu wooferi sisteme dahil ettiğimde seste öyle bi değişiklik oluyorki ancak müzik dinlediğimin tadına varıyorum.

bende JBL in 30cm çapındaki GT-4 subwoofer i ile birlikte Infinity REF-475 a vardı. köprülü şekilde 150 watt RMS gücünde. çok güzel yüksek bass vuruyordu ama woofer daki o temiz bass sesi yoktu. uğultuya benzer bişeydi.

subwoofer fikri guzel de arabayı babamla ortak kullandıgım icin babamın cok fazla arabada degisiklik sezmeyecegi seyler yapabilirim anca.zira kendisi hala arabanın en guzel halinin orjinalligine dokulmamıs hali oldugunu dusunuyor.subwoofer olmadan sanki paranın karsılıgını alamayacagız gibi gorunuyor :).

• bass olarak belentiye girmeyin :) ama sesin netliği ve saflığı konusunda çok yol kat edeceğiniz bi gerçek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Capiton_

quote:

Orjinalden alıntı: bartu dayı

Oncelikle aracınızın orj teyıbının anfı cıkısı varmı _?

www.elektrotuning.com

Alpin amfi önerilir mi yaw kafayı mı yedin adamın parası boşa gitcek...

300 ytl bütçem var dedi ne yapıyım ne önermemi istersin
    pioneer GM-5300T
    pioneer GM-6300T

xetec V-200.4

jbl 75.4

hangisini öneriyim

• askvesen kullanıcısına yanıt
    bende 2009 fio var. elimde pionerr 900 lük bass var ve harward 1000 lik 5 kanal anfi var aracın teypini ve hoparlörlerini değiştirmek istemiyorum sadece bir bir bir anfi takmak istiyorum verimli ses alabilir miyim böyle. hoparlör ve teype ellememe şartıyla sadece bir bas bir anfi ile tatminkar bir ses alınabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: chiki

Merhaba arkadaslar.Fiorinoma orjinalliğini bozmadan orjinal teybi uzerinden ufak caplı bir tesisat yapmak istiyorum.Tesisatdan beklentim cok bom bom vurmasa da tatlı bir bası olsun.Cok fazla bir beklentim yok anlayacagınız..arabada ara sıra yuk tasındıgından ayrıca biraz tuzlu oldugundan kabin bass tarzı seyler dusunmuyorum.Blue&me,direksiyondan kumanda vb.orjinal teybe baglı oldugundan teybi degistirmeden on kapıdaki ve arkadaki kolonların yerine ne takılabilir(teybi yakmadan tabi )bide orjinal teyp üzerine amfi takıp işi biraz daha saglama alabilirmiyiz? (cok cahilim bu konuda napiim )

kitapcıkta teyp ve kolonların ozellikleri soyle yazıyor.

Teyp

*Maksimum güç 4 x 30 w

Ön Hoparlörler

*kapı ayna yakınında 2 tweeter
    *kapılar uzerinde 13 cm capında 2 mid-woofer

Arka Hoperlörler

*Arka şapkalık üzerinde 10 cm capında 2 full-range hoperlör.

simdiden tesekkurler...

Ön kapılara otjinalliğini bozmadan kapı içine çerçeve ekleterek 16 cm takabiliyorsun dışarıdan hiç bir şekilde belli olmuyor.

bass için ise slim bass yada aktif bass dedikleri basslar var ön yolcu koltuğunun altına yerleştiriyorlar.

arkadaki 10 cm likler 1 halta yaramıyor. o hoparlörler yerine mecburen dışaran görünecek şekilde müdahale yapman lazım yoksa bir halta yaramaz. ancak 10luk hoparlörün olduğu kısıma müdahale edersen yani kesip biçersen içeriden 13lük mid takılabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.