Şimdi Ara

FIREFOX ta reklamın linkleri engellemesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • FIREFOX 2 kullanıyorum. Bazı sitelerde ve şu anda DonanımHaber in forum anasayfasında bir reklam var. üzerine geldiğinizde aşağı doğru uzuyor. Bu reklam uzadığı kısımda üzerine geldiği linkleri engelliyor. Örneğin ARAMA linkine bir türlü tıklayamıyorum. Yanlış anlaşılma olmasın, reklamın üzerinden mouse'u çektiğimde reklam eski haline dönüyor ve link tekrar görünür hale geliyor ancak linkin üzerine mouse'u götürdüğümde hiçbir kıpırdanma olmuyor. Ama bu reklamın etki alanı dışında kalan linklere tıklayabiliyorum. Bu konuda bilgisi olan ya da benzer sorunu yaşayan var mı? Nasıl aşabiliriz?

• ben öyle zamanlarda "sekmeyi tazele" yapıyorum...
  • Bende de aynı sorun oluyor bazen cross un üzerinden geçtiği relam karesi büyüyor ve öylece kalıyor altındaki linklere tıklayamıyorum, alttaki yazıları da okuyamıyorum..
    Bu sürekli olmuyor tabi bazen de kendi kendine düzeliyor..Bazı sitelerde grafikleri engelle şeklinde bir seçenek çıkıyor firefoxda ama yine bazı sitelerde çıkmıyor..Bilen varsa bilgi verirse sevinirim..Sinir bozucu bi şey
  • Bu durumda 2 seçeneğiniz mevcut.

1- FFox için Flashblock eklentisi.

Gezdiğiniz tüm sitelerde flash la yapılmış dosyalar çalıştırılmaz. Ancak üzerinde bir play tuşu vardır. Basarsanız sadece bastığınız flash animasyonu çalıştırılır.

(https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/file/17855/flashblock-1.5.4.1-fx+fl.xpi)

2- FFox için Noscript eklentisi.

Yine gezdiğiniz tüm sitelerde Flash dosyaları ve bunun yanında java script lerin tamamı çalıştırılmaz. Ancak siz siteye izin verirseniz bu izin daha sonraki ilgilisiteye girdiğinizde hatırlanır.İstemediğiniz flashları tek tek veya topluca kapatabilirsiniz.

(https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/file/18075/noscript-1.1.6.12-fx+mz+sm+fl.xpi)

Ben, Noscript eklentisini öneririm. Bu arada 2 eklemeyi aynı anda çalıştıramazsınız. Birini tercih etmeniz gerekiyor.

Yükleyeceğiniz .xpi dosyalarını FFox' da Dosya > Dosya Aç diyerek veya Araçlar > Eklentiler seçip, açılan pencereye sürükleyerek yükleyebilirsiniz.

• Tşkler ANUBIS Noscript i kurdum işe yaradı.Ayrıca ayrı ayrı engelleme seçenekleri mevcut.Geçici veya sürekli engelleme gibi..
  • arkadaslar, bu kelime reklamlarını engellemenin bir yolu var mı peki?yazıların ustunde acılıo ya hani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.