Deneyeceğim teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Firefox v118 + DoH + ECH ile artık sansür yok (2. sayfa)
-
-
Çalışmıyor dostum, fıs çıktı. Ayrıca iyice katılaştırmaya başladılar sansürü 2 haftadır. Muhtemelen bulunan bu çözüm yolunu da kullandıkları filtre cihazına dahil ederler kısa zamanda... Adamlar DPI çalıştırıyor altyapıda...
-
Guzel haber
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çalışmıyor diyen arkadaşlar lütfen yazdığım gibi ayarlasın ve test ile doğrulasın. Ben de sorunsuz şekilde çalışıyor. Şunu unutmamak lazım, şimdilik sadece Cloudflare tarafından host edilen veya CDN olarak Cloudflare kullanan web sitelerine engelsiz giriliyor. Cloudflare dışı sitelere giremediğiniz için gelip çalışmıyor demeyin. Eminin diğer CDN ve hosting şirketleri de yakında ECH uygulamasına başlayacaktır.
-
Cloudflare tabanlı yasaklı site yazabilirmisiniz deniyelim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dün ilk kurduğumda çalışıyordu.1 saat sonra çalışmadı.firefoxu sildim.tekrar yükledim test sonucu şu şekilde (hala çalışmıyor).sizde neden çalışıyor, bende neden çalışmıyor.
-
Keenetic modemi olan varsa konu sahibinin söylediği tarayıcı komutlarını girmek şartıyla modem arayüzüne erişip keeneti dot eklentisini yükleyin. detaylı kılavuzu burada. https://eksisozluk1923.com/entry/155260970
-
TürkTelekom altyapılı TürkNet ile çalışıyor. SoL aboneliğimle henüz denemedim.
-
Windows11 DOH test ederken tesadüfen farkettim Chrome 117'de varsayılan olarak aktif artık.
DOH'u Windows ayarlarından etkinleştirdiginizde tarayıcı üzerinden DOH'a gerek kalmıyor.
Güvenli DNS kapalı test ettim sorunsuz çalışıyor.
Merak edenler varsa MS Edge de aktif degil. Kullanılacak gibi degil zaten heryerinden adware fışkırıyor tarayıcının.
-
Teşekkür ederim
-
win11 pro 22h2 sürümündeyim.dns ayarlarında şifrelenmiş https , doh seçeneği artık yok. sadece kapalı açık el ile şablon seçenekleri var.siz verdiğiniz 2.resimdeki güvenli dns kapalı seçeneğine , hangi menüden , yoldan ulaştınız yazabilirmisiniz
-
DNS ayarları Açık Oto Şablon seçiliyse kendisi ayarlıyor DOH'u. Sadece Doh destekleyen DNS girin. ( resimde doğru şekilde ayarlamışsınız zaten )
Güvenli DNS, Chrome > Gizlilik Güvenlik > Güvenlik Kısmında.
-
Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Superonline bildiğim kadarıyla wireguard protokolünü kbps düzeyinde yavaşlatıyor diye biliyorum. Normalde bu bir protokol ama Adamlardaki yönetim bunu yasa dışı VPN aracı olarak görüyorlar. Çağ dışı bir yaklaşım bana göre ana yasanın iletişim hakkı engellenemez ilkesini çiğniyor ispler ama durdurabilen yok.
Diğer iss lerde çalışıyor mu?
yükledim superonline da çalışmadı
-
Yakinda Uydu intrrneti ucuzlayinca kimse yerli sansurculerle ugrasmayacak.
Öncelikle bilgi için konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Netspeed ile sorunsuz çalışıyor ancak netspeed'de zaten 1.1.1.1 DNS engeli bulunmuyor. Umarım Türk telekomda da çalışıyordur. Telekomda 1.1.1.1 DNS engelli malumunuz.
-
1.1.1.1 DNS engeli diye bir şey zaten yok. Aynı zamanda sadece 1.1.1.1 kullanmak plaintext DNS oluyor. Tek yararı DNSSEC. 1.1.1.1'i DoH ile kullanmak encrypted DNS oluyor, tam terimi DNS-over-HTTPS.
Bunu bir adım daha ileri götürmek için ECH var artık. Konuda herkes işin sansür kısmına takılmış ama ECH'nin en büyük faydası girdiğiniz sitelerin adresleri (www.example.com) artık ISP'ler tarafından görünemez oluyor. Gizlilik için inanılmaz derecede önemli bir şey. Zaten asıl amacı da o. Sansür kaldırması yan etkisi. SNI yani web sitesi adresi encrypted oluyor ECH ile. Şimdi şunu sorabilirsiniz, IP üzerinden nereye girdiğimizi öğrenemezler mi? Evet öğrenebilirler. Ama şunu da bilmek lazım. Yetişkin içerikli bir site ile sadece kedi fotoğraflarının olduğu bir site, hosting ve CDN şirketleri tarafından aynı IP adresini kullanabiliyor. Bu iki adet örnek oldu. Şimdi yüzlerce hatta binlerce sitenin aynı IP adresini kullandığını düşünün. ISP'ler zaten IP ile bloklamayı sevmez. Hem zordur hem de masum siteler de gider. Genellikle SNI ve DPI yaparlar. ECH ile bu artık imkansız denecek kadar zor, hatta imkansız. O yüzden global olarak ISP'ler son iki haftadır kıyamet günü modunda.
Kısaca DoH + DNSSEC + TLS 1.3 + ECH ile internette ne yaptığınız, hangi sitelere girdiğiniz artık ISP'ler tarafından bilinmesi mümkün değil.
Dipnot: Şimdilik sadece Cloudflare hosting veya Cloudflare CDN siteleri ECH'den faydalanabilir. Ama eminim yakın zamanda diğer şirketlerde ECH rollout yapmaya başlayacak ve kısa sürede bütün internet ECH ile gizlilikten faydalanabilecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 9 Ekim 2023; 18:48:3 >
-
hangi isp yi kullanıyorsunuz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X