arkadaşlar daha önce hiç fireworks ile çalışmadım. şu anda c# ile local network üzerinde çalışacak bir program yazıyorum. Bu program benim için çok önemli, çünkü şu zamana kadar yazdığım en kapsamlı ve karmaşık programım olucak. o yüzden arayüzü, buton textbox ı filan fireworks da hazırlarsam daha kalite bir çalışma olacağı söylendi. ve benim en kısa zamanda eğitici ve kolay anlaşılır kaynaklar ve fikirlere ihtiyacım var. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
azıcık paraya kıyabiliyorsan ve birazcık da İngilizcen varsa, lynda.com adresinde (çalışma dosyaları ile birlikte) aylık 37,5 $ bir ücretle, fireworks CS5'e dair birçok video izleyebilirsin. Daha önce hiç kullanmayanlar için çok iyi bir görsel eğitimdir. Ayrıca sadece fireworks ile sınırlı değildir. dilediğin herşeyi, bir ay boyunca izleyebilirsin.
ben şu anda staj yapıorum ve cok kısıtlı bır vaktım var. site için çok tesekkurler. boyle bı sıte arıyordum zaten. ama su warkı dırek bodozlama dalmam lazım programa , ayrıntıların tamamını öğrenemem. hemen bir arayüz tasarlayıp kullanabılecegım bır kaynak ögrenmek istiyorum.
Bu tür olayların hiçbirinde bodoslamadalmak yoktur. Çünkü öğrendiğin şey sadece programın işlevleridir. Fireworks ya da Photoshop öğrenmek demek anında muhteşem arayüzler ortaya çıkarabileceğin anlamına gelmez. Bu kısmı biraz yetenek, görsel hafıza, el göz koordinasyonu, zihinsel etkinlik ve perspektifle alakalıdır. Zaten program işlevleri dışında hiçbir öğretim seti sana nasıl resim çizildiğini öğretmez. Adreste izleyeceğin videolardan birisi, zaten Fireworks kullanılarak geliştirilmiş örnek bir arayüz üzerinden öğretiyor. İşe yarayacağından emin olabilirsin.
siteyi inceledim ücretsiz izleyebildiğim videoları izledim. hatta lynda nın hayatını bıle arastırdım daha oncesınden photoshopla birazcık uğraşmışlığım oldu. ama fireworks hiç açmadım bile. şimdi farkındayım biraz çingene işi gibi oldu ama ortada bir mecburiyet söz konusu olunca seve seve öğrenicem. ben bu süreyi nasıl kısaltabilirm veya nasıl yapcağım programa benzer bir arayüz bulabilirm diye bakıyorum.
hocam bide şunu sorim. ben kendimce bir arayüz hazırladım. buton falan koydum. şimdi bu hazırladığım png dosyasını programın arayüzü olarak kullanmak istiyorum. bu dosyayı arayüz arkaplanı olarak nasıl ayarlayabilirm? ve de buton özelliğini nasıl verebilirim??
İşin özü C#'tan hiç anlamam. Ama HTML tarzı bir arayüz giydirme olayı söz konusu ise o zaman Fireworks'te buton olarak kullanmak istediğin kısımları kesip "Export" edebilirsin. Ama formatın PNG olmasına dikkat et. Fireworks Export sırasında JPEG, GIF, PNG 8-16-32 gibi seçenekler sunuyor çünkü. Bunları buradan anlatmak biraz zaman alır açıkçası.
şöyle bir çakallık buldum. c# arayüz tasarlarken fireworksdeki çalışmama göre ayarlıcam. textbox ı buton filan. arka planıda transparan yapıcam . hiç bir farkı olmıcak
vidobu. com var tamamen yerli fireworks, ai ve air uygulamalarıyla ilgili bir çok ders var üstelik sıra tabanlı birbiriyle alakalı dersler var bi bölümü bedava bir bölümü ücretli kesinlikle tavsiye ederim.
elimdeki işi bitirdiğim gibi başlıcam zaten lynda da çok hoşuma meb inde eğitim videoları var. onlarada baktım biraz. bu siteyide inceleyim o zaman
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme