Şimdi Ara

Fırsat Bulucu - Yapay Zeka Ajanı Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.089
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz fırsat kovalamak aldığımız şeyleri en uygun fiyata almak oldukça maliyetli. Bazen aylar süren araştırmalar ve fırsat takipleri ciddi zaman alan işler. Bunlara vakit ayıramadığımız, hızlıca satın aldığımız şeyler maalesef daha sonra üzebiliyor. Böyle durumlar için hem akakce, cimri gibi fiyat takip sitelerini, hem de tüm bankalara ait kampanyalar sayfalarını dolaşıp bir ürün fiyat olarak en iyi kombinasyonunu söyleyebilecek bir yapay zeka ajanı yazılabilir diye düşündüm.

Örneğin bir tablet alacağız hemen karar vermemiz gerekiyor, hem ürünün en uygun fiyatlı satıldığı yerleri hem bankaların sektörleri, kampanyaları ve komboları toplayabilecek bir ajan. Ne dersiniz güzel olmaz mı? Daha önce düşünen ve yazan olmuş mudur acaba?

Sizler yapacak olsanız hangi özellikleri eklersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 20 Şubat 2025; 8:4:56 >

• Mesela şu özellik olabilirdi

20 yıllık forum üyesi yanlis yere konu açmış bunu görmezden gel butonu olabilirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robot216 kullanıcısına yanıt

Sıcak fırsatlar konu dışını işaretlemiştim aslında.

• olur, hatta şunu alma bunu al, bu daha f/p gibi yorumlarda da bulunabilmeli.
    not= olur da fikir tutarsa, 100 milyon yatırım alırsan, beni de unutma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99 milyon yatırım alırsan, beni de unutma 

• İleri düzey yazılım bilgim var katkı sağlamaya hazırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Destekliyorum. Bununla alakalı üzerime düşen ne varsa destek olmak isterim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bankalar zaten katılım arttığı için hiçbir şey vermez oldu. Bu dediğin de olursa 10000 TL ye şok 50 TL gibi kampanyalar yaparlar artık 😀

• Yazılımcıyım ama şu söylediğin şeyi yapsam ücretsiz kullandırmazdım hiç kimseye.

Sebeplerini açıklayım;

Bunun için DeepSeek kullansak input - output veri için 1 milyon veriye $2.19 ödemek zorundasınız.

şimdi bir kullanıcı geldi yapay zekaya "tablet olsun şöyle böyle eğitim amaçlı iyi olsun f/p olsun vs yazdı" yapay zeka gidecek 3 farklı yerden 10 tane tablete bakacak ve bunları işleyip kullanıcıya 3 tane tablet dönecek.

En kötü ihtimalle tek bir sorgu başına 600 ile 1000 token arasında gidecektir.

Bu da 1000 sorguda 1 milyon tokeni hemen bitirecektir.

Yeni açılan bir sitede günde 500 kişi 2 kere ürün sorgulasa 1 milyon token 1 günde biter zaten.

Site tanındıkça buna token dayanmaz zaten.

Yeni açılan bir sitenin Sunucu + Domain + AI API ücretleri = Ortalama maliyet aylık $100 ~ $120

Öyle yaparım demekle yapılsaydı ben 1 haftada yapardım zaten.

• Shrikeen kullanıcısına yanıt

roman okur gibi okudum işin ehli olunca anlatan aslında bazı şeylerin ''bunu da böyle yapsınlar yaaa'' demeyle yapılmayacağını, lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini (sözüm meclisten dışarı) bir kez daha idrak ettim.

• içimizden bir arkadaş fiyatseyir diye bir uygulama yapmıştı ben de paralı almıştım hatta ama bu iş böyle olmaz, iyi yazılımcı varsa fikir babalığı ve ortaklık yapabilirim.

• Deepseeke gerek yok. Gemini 2.0 Flash 1 milyon token 0.4 dolar. %80 azaltir yapay zeka maliyetini.

Çok küçük bir düzeltme ekledim. Çünkü ürün bulucu değil fiyat bulucu ile kampanya bulucuyu birleştiren bir fırsat bulucu önerdim aslında. Yani "Şu işi yapan tableti bul" sorusunu başka yere sorabilir kullanıcı. Burada bizim istediğimiz input "Samsung S10 Plus 512GB" bunun üzerine üstte yazdıklarımı çalışıp bize sonuçları listeleyecek bir yapı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 20 Şubat 2025; 9:10:47 >
  • cimri, akakçe zaten yapıyor bunu?

• sonerta S kullanıcısına yanıt

Evet arkadaşın dediği kısmen doğru akakçe, müşteri sorgularına göre gruplandırıp trend sıralaması yapıyor zaten aramada üstte çıkıyorsa f/p ve çok satan üründür.

Herhangi bir dil modeli kullanmadan da açık kaynak olan deepseek bir verisyonunu da sunucu üzerinde kurup kullanabilirsiniz.

Ama bu defa da api maliyeti ortadan kalkıp sunucu maliyet(ler)i artacaktır.

Bunun dışında her ne olursa olsun ürün bilgilerini kendi veri tabanınızda tutmanız lazım. Ayrıca hem bilgi hem fiyat için düzenli güncellenmesi gerekiyor.

Bu daha işe başlar başlamaz TB seviyesinde database demek. Pandemi zamanı bi ara Hepsiburada'nın api üzerinden ürün bilgilerini çekeyim dedim o zaman 14 GB yer tutmuştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.