Şimdi Ara

Köyden doğal ürün satmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
22.416
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eşim Çanakkale li ve köyden arada kendi yaptığı domates salçası ve zeytin yağı getirir. Domates salçası dediğim tam salça değil ne deniyor bilmiyorum biraz sulu, kahvaltıya makarnaya vs. herşeye çok güzel giden bir salça. Şahsen ben ne varsa banıyorum.

Zeytinyağı ise kendi tarlalarından toplayıp makinada sıktırdıkları yağ. Lezzeti gerçekten güzel.

Bu ikisini biraz fazla yaptırıp satmak istiyoruz ama düşük miktarlar olacak mecburen ev yapımı olduğundan. Nasıl bir yol izlenmeli, ödemeleri güvenli bir şekilde nasıl alırız, kargo bedava nasıl olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tavsiyem hiç girişmeyin. Satışların sonucunda sizden fatura isteyen müşteri çıkacak haklı olarak. Ayrıca faturasız satsanız dahi kargolamada büyük sorunlar olacak, siz iyi paketleme yapsanız dahi ürün kargoda belki patlayacak, belki günlerce bekleyecek bozulacak, belki soğukta ya da güneşte kalacak ürün bozulacak.
    Yapabiliyorsanız yakın çevrenize satın, doğrudan elden verirsiniz ürün bir zarar görmez ama dostla ticarete girişmek de sizin kararınız, ben onu da tavsiye etmem. Kendinize yaptığınızın iki katını yapın evinizde dursun, beğenene hediye götürürsünüz.
  • eşe dosta gönderilene belki bir şey demezler ama miktar artınca vergi vs. çıkartırlarsa şaşmayın :)

gerçi ticari konulardan pek anlamam :)
  • Bence internet yerine çevrenize yönelin. Anladığım kadarıyla üretim miktarı internet satışını karşılayacak kadar fazla değil.
  • Tavsiyem hiç girişmeyin. Satışların sonucunda sizden fatura isteyen müşteri çıkacak haklı olarak. Ayrıca faturasız satsanız dahi kargolamada büyük sorunlar olacak, siz iyi paketleme yapsanız dahi ürün kargoda belki patlayacak, belki günlerce bekleyecek bozulacak, belki soğukta ya da güneşte kalacak ürün bozulacak.
    Yapabiliyorsanız yakın çevrenize satın, doğrudan elden verirsiniz ürün bir zarar görmez ama dostla ticarete girişmek de sizin kararınız, ben onu da tavsiye etmem. Kendinize yaptığınızın iki katını yapın evinizde dursun, beğenene hediye götürürsünüz.
  • Bende de koyde olduğum için doğal herşey var, dediğiniz gibi kargosuyla falan uğraşması zor gıda işinde bozulma riskide var uğraşmaz.

• Yani dediğim gibi zaten çok az bir miktar olur 50 kavanoz anca çıkar zaten. Zeytinyağı daha az ama orda güvenilir yüksek miktarda yapan yer de var ben de ondan almayı düşünüyorum hatta. Sadece İstanbul'da satsam kargoda bozulmaz aslında. Zaten kapağı açılmadıkça pek birşey olmuyor. Öyle çok kar edeyim amacında değilim biraz ufak bir kazanç çıksın ailesine de destek olur diye düşündüm. Forumda görüyorum bazen bu tip konuları ama işleyiş nasıl bilgim yok

• Ikinci el bölümünde sansini dene hem pratik yapmis olursun böylelikle devam edip etmeme karari verirsin

• Ürün zaten az ise sistem kurma ile uğraşılmaz. Bence büyük düşünün sizin gibi o ürünleri üreten köylüler ile birlik olup satmayı düşünün.
  • yapilmisi var

www.canakkaleden.com/
  • bu tür bireysel satışlarda en büyük sorun yüksek kargo ücretleri çıkması. bireysel müşterilere en uygun fiyatı ptt veriyor. türkiye'nin her yerine 9 tl ücretle kargo gönderebiliyorsunuz. tabi desi arttıkça yükseliyor. diğer şirketlerde mesafe arttıkça fiyat artıyor vs.. mesela ptt dışındaki bir kargo ile 3 kg.lık ürünü ankaraya gönderseniz, en az 20 tl kargo çıkar. bunu aşmanın yöntemi ya malum satış sitelerinde dükkan açıp sitenin kargo imkanlarından yararlanmaya çalışacaksınız. ya da tanıdık vs. üzerinden gönderi yapılacak.
  • Çevrene sat derim. İnternetten satarsın gider biri şikayet eder maliye kapını çalar.
  • Arkadaşlar sistemlik birleşmelik bir durum yok, 50 kavanoz salça zaten 10 TL kâr etsem 500tl paradan bahsediyorum. En iyisi cokbaska nın dediği gibi burda ikinci elde satmaya çalışmak. Umarım satılır normalde 20 kavanoz yapıyorlar bayağı da uğraştırıcı satamazsam gece gündüz salça yerim artık

• arkadaşım yapmak istediğnii anlıyorum ama, buraya konu açsan numune isterler bilmem ne isterler az kar edecem diye zarar biel edebilirsin. bizimde ceviz ve bal oluıyor genelde eşe dosta gidiyor kalmıyor bile, letgo gibi bir yerde satmayı dene yakın çevreden bakan gören olabilir. gıda konusunda bir kısıtlama varmı bilmiyorum ama en pratiği bu olur senin açından
  • valla ben köyden möyden olayına güvenmiyorum

rizede köylerde bahçesine suni gübre atmayan yok .
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Çanakkale de zeytinde de çok hileli durumlar var. Köylüler de kandırmanın yolunu bulmuş.

• ikinci elde iş yapmaz burda. burdaki kitle kargo bedava ister, en ufak sorunda çemkirir ürün de bende kalsın yenisi de gelsin der. envayi websitesinen benzer ürünler bulup senden daha ucuz bunlar der. sonuç hüsran olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 20 Mart 2017; 9:11:47 >
  • o kadar karamsar olma derim. Denemek için öncelikle sahibinden.com a koyabilirsin. DH ikinci el de güzel bir kaynak. Bir süre sonra size bir yol ayrımı çıkacak. ya homeofis bile olsa bir şirket kurmanız (ki bağkur + gecici vergiler + stopaj cıkar buna değmezse açmayın) ya da bırakmanız.
    Ben acıkcası sıcak bakıyorum bu tarz girişimlere. Kosgeb kadın girişimci desteği vs ile şirket kuruluşu ve çalışan desteği de alabilirsiniz.

100 tane çanakkale salcası satan olsun 101 yine olabilir, herkesin bir tarzı var. annem artık yaşlandı salça yapamadığı yıl oluyor. cevrede onlarca satılık ev salçası var sadece 1 kişinikini almaya razı. Girişimini bir dene belkide uğraştığıma demiyor diyeceksin. Belkide güzel olacak.

Biz bi keresidne bakkala bırakmıştık ev yapımı salca, Zabıra etiketi yok,son kullanma tarihi yok diye ceza yazarım kaldırın sunu demişti.
  • Çevrende sat,gerisini boşver...Ürünlerin kaliteliyse zaten kulaktan kulağa yayılır ve her yıl senin kapında bekler daha evvel ürün alanlar...
    Çevremde var,biliyorum...Birisi behçesinden ceviz getiriyor,her yıl millet sıraya yazılıyor ceviz almak için...
    Diğer ürünler de cabası...
  • Satabilirsin hocam hiçbir sıkıntı olmaz. İlana "köylüyüm, kendi imalatımız, tüketim fazlası" diye belirttin mi, fiyatı makul, kaliteyi yüksek tuttun mu kimse şikayetçi olmaz.

Açık zeytin yağında, açık salçada kim fatura gönermiş bugüne kadar.

Sanalpazar normalleşti, %5 komisyon ve ücretsiz ilan satış için ideal. Mühim olan şey satabilecekmisin? Fiyatı ne yapacaksın, malının arkasında ne kadar duracaksın gibi şeyler var.

Yoksa aç ikinci el ilanlara konu. Sanalpazar ilanı koy 1 litrelik makul fiyatlı ürün koy. Kargosu 5 lira tutar. Dersen ki 20 liraya 22 liraya satacam satılmaz benden demesi.

Kargoya fazla para vermek yerine sanalpazara yönelip komisyon vermek ve bu sayede yelpazeyi genişletmek en mantıklısı
  • soyken kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle bir kötüsünden düşünelim :)

misal birisi faturasız ürün satıyor diye şikayet ederse ne olur ?
    yani ne cezası kesilir ve öder ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.