Şimdi Ara

Köyden doğal ürün satmak istiyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
22.785
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Orası öyle hocamda açıkta yağ içinde bunun bilincindedir sanıyorum. Köylüden alıyoruz tüccardan almıyoruz ki
  • soyken kullanıcısına yanıt
    ticaret işini pek bilmediğim için soruyorum :)
    yani bu durumda bir yaptırım olmaz mı diyorsunuz ?
    belki bu arkadaş gibi buna benzer iş yapmak isteyen olabilir ,bir bilgi paylaşımı olsun açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

hocam şöyle bir kötüsünden düşünelim :)

misal birisi faturasız ürün satıyor diye şikayet ederse ne olur ?
    yani ne cezası kesilir ve öder ?

Zirai faaliyetle uğraşan kişilerin faaliyetlerini icra ettikleri tarla, bağ, bahçe, çiftlik veya hayvancılık tesisleri bu işlerle uğraşanların iş yeri olup anılan yerlerde yapılan işler zirai faaliyet kapsamındadır. Bu itibarla, çiftçilerin kendi ürettiği zirai mahsulleri devamlılık arz etmeyecek şekilde dükkân ve mağaza açmadan pazar takibi suretiyle seyyar olarak mevcut pazarlarda ve pazarcı esnafının satış yerlerinden ayrı olarak oluşturulan bağımsız bölümlerde, günlük işgaliye harcı ödeyerek zirai ürün satmaları zirai faaliyetin devamı olarak nitelendirilecek, ticari kazançla ilişkilendirilmeyecektir.

Ancak, dükkân veya mağaza açmak ya da belediyece tahsis edilen yerlerde aylık veya yıllık kira bedeli karşılığı yer kiralamak suretiyle devamlılık arz edecek şekilde zirai ürün satmanız halinde ise faaliyetinizin ticari kazanç esasları çerçevesinde vergilendirilmesi gerekecektir.

Bunlardan fatura kesilmez maliye de uğraşmaz. Önemli olan devamlılık yani işi ticarete dökme burada arkadaşın bahsettiği civarda üretimler vergiye takılmaz istediği kadar şikayet etsinler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin07 -- 20 Mart 2017; 23:37:56 >

• ersin07 E kullanıcısına yanıt
    hocam bu bahsettiğiniz yasada internetten satış ile ilgili bir bilgi göremedim ,acaba ayrı bir kategori mi olur ,yoksa yine bu şartlara tabi mi olur ?

misal benim bildiğim n11 de bir satıcı var ve o da köylüden toplayıp sattığını söylüyordu ve fatura kesiyordu
    bu devamlılık maddesi de çok muallak gibi görünüyor (gerçi belki o şahsın aynı zamanda normal dükkanı falan da olabilir)

yani özetle benim anladığım ,çok göze batmayacak şekilde olan satışlarla maliye ilgilenmiyor (doğru anladıysam)

konuyu açan arkadaştan fazla sordum ama artık idare edin :)
  • quote:

hocam bu bahsettiğiniz yasada internetten satış ile ilgili bir bilgi göremedim ,acaba ayrı bir kategori mi olur ,yoksa yine bu şartlara tabi mi olur ?

misal benim bildiğim n11 de bir satıcı var ve o da köylüden toplayıp sattığını söylüyordu ve fatura kesiyordu
    bu devamlılık maddesi de çok muallak gibi görünüyor (gerçi belki o şahsın aynı zamanda normal dükkanı falan da olabilir)

yani özetle benim anladığım ,çok göze batmayacak şekilde olan satışlarla maliye ilgilenmiyor (doğru anladıysam)

konuyu açan arkadaştan fazla sordum ama artık idare edin :)

Hocam ben de sade bir vatandaşım sadece tarım sektörünün içindeyim az çok o yüzden size kesin net bilgi veremem , dediğiniz gibi göze batmayacak türde tarım satışına müdahale edilmiyor.

Biz toptancı haline veriyoruz mesala malı her ürüne 1kg da olsa 5kg da olsa fatura kesiliyor. Bizden çiftçi olarak vergide kesiliyor. Ama pazarcılar aşırı olmamak kaydıyla 1 2 kasa malı elden nakit alıp çıkıyorlar. Zaten bu işin peşine düşülse pazardan düşülür. Adamın getirdiği mal belli ya hiç fatura kesmiyor yada göstermelik fatura kesiyor. Maliye uğraşsa onlarla uğraşır.

Eğer faturalı mal alıyorsa fatura kesmek zorunda zaten . O yüzden kesiyordur.Çiftçi olarak giderimi gelirimden düşemiyorum fatura kesmediğim için , fatura kesmek imkanı olan için güzel aslında gider gösterirsin mazot gübre işçi giderleri bunların hepsini düşsen ben hep zarar gözükür vergi de ödemezsin. Ama devlet çiftçi bunlarla uğraşmasın muhasebe filan direkt halde belli oranda vergi keser bitirir işi.

• quote:

ticaret işini pek bilmediğim için soruyorum :)
    yani bu durumda bir yaptırım olmaz mı diyorsunuz ?
    belki bu arkadaş gibi buna benzer iş yapmak isteyen olabilir ,bir bilgi paylaşımı olsun açısından

İnternette her türlü yasak, daha doğrusu vergiye tabii. Ben tüketici nazarında olaya baktım.

Bu işler şikayet üzerine yaptırımı olan işler. Tüketici açıkta aldığı ev yapımı salça, ev yapımı tarhana gibi ürünlerde fatura aramamalı. İşin organiğine ters hocam :)

Yoksa her türlü gelir vergiye tabiidir.
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkürler
  • soyken kullanıcısına yanıt
    hah işte bende asıl bunu öğrenmeye çalışıyordum :)
    bana kalsa ben sormam da ,acaba başkası sorabilir mi ,bu biraz sıkıntı gibi

bilgi için teşekkürler hocam
  • Forumda kendi ürünlerini satan bazı üreticiler var. Misal en son alışveriş yaptığım da "değirmenden doğal tahin" başlığı ile satış yapıyordu, isteyene fatura kesiyor ve ücretsiz kargo seçeneği sunuyor.

Bu konuyu herkese sormak bence bilgi kirliliğine neden olur. Misal her bir üretici(el işi, tarım ürünleri vs gibi) bazı kanunlarla belirlenmiş olarak vergisiz yasal satış yapabiliyor. Bunun içeriğini ve sınırlarını öğrenmek size düşüyor.

Eğer ürettiğiniz ürüne güveniyorsanız, bence bu işi kovalayın derim. Ayrıca sizin oradan yani Çanakkaleden bu işi aracı olarak yapan bir firma dahi var. Belki onlarla görüşüp ürünlerinizi direk onların aracılığı ile satabilirsiniz. Reklama girmemesi açısından isterseniz pm ile firmanın adını yollayabilirim.
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    iyi güzel de 1 kg salça 20 lira yuh
  • İşte arkadaşın sorusunun cevabı da bu zaten.

Ambalajı kolisi vergisi faturası dükkanı bunlar hep maliyet

Burada pazarda salça var ilk elden köyden ama gonderecem dersen başka maliyetler çıkıyor.

Bir de ne kadar sürüm yapacaksın da ne kadar maliyetleri dusurebileceksin o kısmı var.
  • İyi de ben kendim satmayı düşündüğüm salçaya 20 değil 30 dahi veririm. Zaten satacak olsam 20 TL den 10 TL bile kar etsem bir sene de 100 kavanoz satsam ki zaten en fazla olduğu kadar yapabiliriz, 1000tl kar ediyor. Ay başına 100tl bile değil. Gerçekten o kadar emek verilmesini boşverin bana aylık 100 tl verilse kargoya bile zahmet edip gitmem açıkçası. Bunu köylerde direkt satanlar var ama o köye gidip gelmek de mesele. Aracım varken tekirdağ dan bazen alıyordum ama maliyetini geçtim şimdi gitmek bile mümkün değil.

Anlaşılan ağız tadıyla ufak bir ticaret yapamayacağız bu şartlarda. Benim satmayı düşündüğüm ürün mevsiminde toplanmış domatesle yapılan başka zaman yapılmayan salça. Zeytinyağı da kendi tarlalarından toplayıp yaptırdıkları yağ. Ama sırf ben değil o kadar kişi uğraşıp aylık 100tl için didineceksem bu sürdürülebilir bir ekonomi değil. Ancak seri üretim olur hakikaten firma açılır o da artık ek gelir yerine ana gelir oluyor.

Şimdi aklıma geldi, kermeslerde ben böyle ürünler görüyordum. Böyle kermesleri düzenleyen ortak bir platform var mı yani o gün gidip 20-30 kavanoz satıp geleceğim bir iki günlük işler?

• Letgo , sahibinden ve burada elden sat. İzmirde olsaydın ben satardım onları 50 fazla değilmş :D 5 felanda kendime alırdım fiyat çok abartı değilse.
  • hilmignc kullanıcısına yanıt
    Yok yahu zaten 50 TL ye satacak halimiz yok ama benim kendi psikolojik sınırım bunun için 30 olurdu. Şu an başka yerden almak zorunda olsam maksimum 30 veririm 35 yazsa bayağı düşünürdüm alırken. Yani sırf kendi görüşüm olarak diyorum bunun fiyatı 20-30 arası birşey olmalı. Hiç piyasasına bakmadım fazlaysa da azsa da kendi görüşüm
  • hocam merhaba. ben de ailemin yaptığı nar ekşilerini forumda ilanla sattım. zaten üründen emin olduğum için ve ilk defa sattığım için koşulsuz iade garantisi verdim. memnun kalmadım diyen veya iade etmek istiyorum diyen olmadı. referans da oldular saolsun arkadaşlar. kargo olayını da forumdan kodlar 9 tl ye hallettim. hem arkadaşlar yararlandılar hem de ailemin emekleri boşa gitmemiş oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xman54

hocam merhaba. ben de ailemin yaptığı nar ekşilerini forumda ilanla sattım. zaten üründen emin olduğum için ve ilk defa sattığım için koşulsuz iade garantisi verdim. memnun kalmadım diyen veya iade etmek istiyorum diyen olmadı. referans da oldular saolsun arkadaşlar. kargo olayını da forumdan kodlar 9 tl ye hallettim. hem arkadaşlar yararlandılar hem de ailemin emekleri boşa gitmemiş oldu.

Konunuzun linkini atar mısınız rica etsem? Kargo işini bilmiyorum o nasıl oluyor? Ben de ürüne güveniyorum milletle kapışmak istemem zaten, kendim de mideme biraz düşkünüm çok beğendiğim için böyle bir fikir aklıma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

İyi de ben kendim satmayı düşündüğüm salçaya 20 değil 30 dahi veririm. Zaten satacak olsam 20 TL den 10 TL bile kar etsem bir sene de 100 kavanoz satsam ki zaten en fazla olduğu kadar yapabiliriz, 1000tl kar ediyor. Ay başına 100tl bile değil. Gerçekten o kadar emek verilmesini boşverin bana aylık 100 tl verilse kargoya bile zahmet edip gitmem açıkçası. Bunu köylerde direkt satanlar var ama o köye gidip gelmek de mesele. Aracım varken tekirdağ dan bazen alıyordum ama maliyetini geçtim şimdi gitmek bile mümkün değil.

Anlaşılan ağız tadıyla ufak bir ticaret yapamayacağız bu şartlarda. Benim satmayı düşündüğüm ürün mevsiminde toplanmış domatesle yapılan başka zaman yapılmayan salça. Zeytinyağı da kendi tarlalarından toplayıp yaptırdıkları yağ. Ama sırf ben değil o kadar kişi uğraşıp aylık 100tl için didineceksem bu sürdürülebilir bir ekonomi değil. Ancak seri üretim olur hakikaten firma açılır o da artık ek gelir yerine ana gelir oluyor.

Şimdi aklıma geldi, kermeslerde ben böyle ürünler görüyordum. Böyle kermesleri düzenleyen ortak bir platform var mı yani o gün gidip 20-30 kavanoz satıp geleceğim bir iki günlük işler?

Kermeslere hiç bulaşma...Adı üstünde "kermes"...Yani bir yere (okula,camiye,her neyse) gelir kazandırma işi...Kermese gidersen o salçaları senden bedava vermeni ister kermesi düzenleyenler...

• Merhabalar, bu ihtiyaçlar için Evdeki Pazar diye bir uygulama var ordan satın bence. Bireysel satıcılar satıyor, zaten bu işten elde ettiğiniz gelir yıllık 20bin'in altındaysa devlet sizden vergi istemiyor. Direk resimleri yükleyip satabilirsiniz.
  • çok teşekkür ederim bir miktar turşu sattık sahibinden üzerinden. Miss pickle diye arayabilirsiniz. uygulamayı inceliycem
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.