Şimdi Ara

Fişi takınca ghz düşüyor... :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar i5 güzel özellikleri olan bir laptopum var.. Lenovo g510 20238 fakat şöyle bir sorunum var uzun zamandır bu sorunu alıyordum ama tamamen anladım cpudan baktığımda bateri ile oynarken ghz 2.50e çıkıyor fişe taktığımda 0.75 den ileriye gitmiyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum yardım bekliyorum sizlerden. Gelişmiş güç ayarlarından bateriye ayarladım olmadı.. Bateriyi değiştirdim olmadı, adaptorü fişi herşeyi değiştirdim olmadı.. Lütfen yardım edin arkadaşlar :( Lol oyununu bateride 120 fps fiş takılı iken 30 fps oynuyorum zar zor. Facebookta bile kasma yapıyor arkadaşlar laptopum. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler..

• İyi geceler,öncelikle batarya. İlk başta önemli bir sorun değilmiş gibi geldi ama sonra fps düştü deyince.. Herneyse tavsiyem sadece fiş ile denemeniz. Böylece adaptör sadece bilgisayarı beslemeye çalışacak. Güç ayarlarından fişte takılıyken yüksek performans seçili ise başka bir şey düşünelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajiniz icin tesekkur ederim abi. Oyle de denedim bir fark olmamisti eklemeyi unutmusum. Yuksek performansta dogrudur. Anlamadigim sey bataryada 2.50 ghzyw cikan laptop neden fiste iken 0,75 e dusuyor? İnsallah cozecegim yardimlarinizla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama nedense hep 0.75 te.. Hic ilerleme kaydetmiyor. Bir de lenovo kullanicisiyim ve energy manager her fise taktigimda "Guc bagdastiriciniz yeterli dolumu saglayamiyorsa performans etkilenecektir" diyor. Ama degistirdim adaptoru yine ayni.

• Arkadaşlar yardım edebilecek yok mu? :(
  • O zaman başka bir ihtimal evin elektriği. Başka bir yerde dene mümkünse. ilginç bir durum gerçekten

• niloahs N kullanıcısına yanıt
    Normalde yüksek performansta olabilir ama fişe takınca değişiyor olabilir.Güç seçeneklerine girip hem prize takılı halinin hem de prize takılı olmadığı halinin performans ayarları aynı mı bakarmısın?
    Çünkü "fişe takıldığında orta ayara geç" gibi özelllikler var.Öyle birşey oluyordur belki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baska evde denedim,baska prizde denedim bir fark yok. Bir de energy manager var Lenovonun fisi taktigimda "bagdastirici yeterli dolumu saglayamiyorsa performans etkilenecektir" diyor. Anlamadim bu isi adaptoru tekrar mi yenilesem? Diger cevaba gelince, oyle bir fark olmuyor abi. Sagolun cevaplariniz icin yardimlarinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niloahs -- 7 Haziran 2015; 18:23:08 >
    Isı sorunu olabilir Speed fan yada Aida 64 ile kontrol edebilir misin değerleri şarjda pilde ayrı ayrı Bi kaç değer not al. Ayrıca ekran kartından olabilir oyunlarda fps düşüşü çift ekran kartı olan Notebook ise. Birde başka bir forumda voltaj yüksek geliyorsa olabilir demiş. Kaliteli adaptör ile çözdüm diyor ama sen denemişsin galiba

• Ayrıca Lenovo ların genelinde var galiba bu servise göndermektede yarar var

"bagdastirici yeterli dolumu saglayamiyorsa performans etkilenecektir" hatası çok kişide çıkmış galiba.Garantiye yollayın.Bunun için çok şikayet var internetten bulabilirsin.
    Pil arızasıymış sanırım.Garantiye veri kısa zamanda
  • Garantim maalesef yok arkadaşlar. :( Fakat servise göndersem ücret alıp yapabiliyorlar mı? O olayları hiç bilmiyorum. Adaptor olayına gelirsek hocam ben de değiştirdim adaptoru ama bir değişiklik olmadı. Yardımlarınız için teşekkür ederim, yardımcı olabileceğiniz bir durum olursa yine mesajınızı bekliyorum...
    imkanın varsa servise yolla.Malesef çoğu bilgisayarcıya güven olmuyor.
    Ama fazla masraf çıkabilir serviste, normal bir bilgisayarcıya göre.Tabi en azından güven içinde yollayabilirsin.Kargolarsan, paketlemeden önce detaylı resimlerini çek.Yolda veya onların elinde orası burası kırılır birşey olursa kanıt olarak kullanırsın.
    Maalesef son iki çözümüm ısı yada lenovo ların kronik sorunuydu

• Sag olun arkadaslar yardimlariniz icin.. Artik gondericez servise bir sekilde :) ama kendi hatalari degil mi sonucta? Cokta para gommezler sanki

• upplayalım arkadaşlar.. Bilen vardır belki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.