Şimdi Ara

fısteyken pıl cıkarılmalı mı yoksa takılı mı kalmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar laptobu fıste kullandıgım zaman pılı cıkarayım mı yoksa takılı mı kalsın

• yaw şimdi onu bende araştırmıştımda.çoğu kullanıcı çıkart der pil ömrünü kısatlma felan diye ama.bide biri araştırmalardan söz etmişti.normalde laptop fişteyken pilden akım geçmiyormuş gibi bişeydi.yani etki etmiyo gibi bişey.ben hiç çıkartmıyom fişteyken ama sen bilirsin istersen çıkart.
  • çıkart
  • yüzlerce ytl lik bir bilgisayar alnıyor, (belki binlerce), bunu yapan adamların, siz bu bilgisayarı fişe taktığınız zaman pili koruyacak bir sistem koymadıklarınımı zannediyorsunuz? fişe taktığınız zaman pil boşsa şarj olur, dolduktan sonra pilin bağantısı kesilir, pil herhangi bir zarar görmez, arkadaşarım bazı firmaların öneri olarak pili çıkarın dediklerini söyledi,belki oluşabilecek voltaj dalgalanmasından korumak içindir, piliniz taklıkalabilir, bir yenimezun elektronik mühendisi olarak benim bile aklıma birçok koruma yöntemi geliyorsa , yıllarca deneyimi olan bu insanlarım çok güzel v etkin koruma yöntemleri budukları kesindir. içiniz rahat olsun

buaradahttp://h20239.www2.hp.com/techcenter/battery/Battery_max.htm (HP nin sitesi) de bulduğuma göre 2 haftadan uzun süre kullanmayacaksanız(kapalı kalacaksa) ve 2 haftadan uzun süre fişetakılı kalacaksa pili çıkaınız,
    ayrıca sitede belirtilene göre pili en az 3 ayda bir kalibre ediniz deniyor,
    kalibre için:
    1- windows Power Management(güç denetimi?) in kapatınız
    2- pili tamamen doldurunuz
    3- pili tamamen boşaltınız

Power Management açıkken pil boşalmadan önce uykuya geçiyor sanırım.

bana görede eğer çok uzun zaman boşta kalıcaksa pili çıkarırım, ama günlük olarak eve gelince fişe takıyorsan kesinikle çıkarmam, zaten bizim buradaki elektrik kesintilerinden bilgisayarı koruyan ve o andaki verilerimi kaybetmememi sağayan şey takılı olan pil.

ingilizceniz varsa burada da güzel bilgiler var
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=91846#post1696317
    umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Will -- 22 Ağustos 2008; 9:38:37 >

• Will hocam çok güzel açıklamışsın. Bende elektrikte kullanırken çıkartmıyorum bataryamı...
  • Hocam internette gördüm bir kaç kişi pili çıkarıp performans da artış gösterdiğini dediler , doğru mu ?
  • Ben pili çıkartarak kullanıyorum fakat akım korumalı priz ile kullanmak faydalı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demeter07 kullanıcısına yanıt
    yalan... güç ayarını yaparsan fark etmez + batarya şarj olsada olmasada bozuluyor... tasarımı öyle yapmışlar... 6 ayda garanti verip yeni al diyorlar...
  • Will arkadaşımız çok güzel açıklamış aslında.
    Bataryaların asıl amacı biz bataryada kullanalım diye değil zaten. Bataryaların ömrü 12-18 aydır zaten Laptop alırken laptopa 2 yıl bataryasına 1 yıl garantiyi boşuna vermiyor çakallar

Bataryanın asıl amacı will arkadaşın dediği gibi ani voltaj yükselmelirini yada düşüşlerini emen alettir. Batarya takılı olmassa voltajı emen bir alet olmucağından, ani bi şekilde elektrik gidip gelirse bu laptopa kalıcı kullanılamaz hasarlar verebilir. O yüzden takılı kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.