Şimdi Ara

Fiyat/kalite en iyi ses sistemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Projeksiyonu, playstationı, laptopu bağlayabileceğim aparman şartlarında çok fazla yüksek değil ama film izlendiğinde tatmin edici bir performans veren fiyat/kalite ürünü arıyorum her türlü öneri çok makbule geçer.

• comsolo C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hem playstation hem de laptopu rahatça bağlayıp, oradan da görüntüyü de tv yada projeksiyon tarzı bir cihaza aktarmak istiyorsanız sizin aradığınız ürün bir AVR ve ona uygun bir hoparlör takımıdır.

AVR'ler modeline ve seviyesine göre 3 ila 8 arası hdmi girişe sahip aynı şekilde de 1 ila 3 arası hdmi çıkışa sahip amfilerdir. Bu amfilere hdmi girişinden bağladığınız cihazların sesini kendi işleyip hoparlörleri beslerken, ps4 gibi kaynak cihazdan gelen görüntüyü de hdmi çıkışları sayesinde tv'ye yada projeksiyona aktarırlar. Daha fazla detay için forumu biraz araştırmanız yeterli olur.

Size bir sistem önermemiz için ise bazı detayları bilmek gerekir?

-Bu sistemi sadece projeksiyona mı bağlayacaksınız? Yoksa hem tv'ye hem de projeksiyona görüntü aktarmayı düşünüyor musunuz?
    Eğer böyle bir hedefiniz varsa 2 hdmi çıkışı olan orta seviye AVR'lere bakmanız gerekir, orta seviye AVR'ler de 2 ila 4 bin TL arası fiyatlardalar. Yada bir tane hdmi splitter alıp AVR'nin hdmi çıkışını çoklayacaksınız.

-Bu iş için belirlediğiniz bütçe nedir? 1300 TL'ye de set alabilirken 30-40 bin TL'ye de sistem kurulabiliyor. Misal bu işin en başlangıç setleri aşağıdaki gibi.
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_p%C4%B1oneer-htp-329-5-1-kanal-1000-w-ev-sinema-sistemi-1122865.html
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_harman-kardon-hd-com-1515-avr151-hkts5-5-1-kanall%C4%B1-ev-sinema-sistemi-1154738.html

Bu arada fiyatların bu kadar yüksek olduğu sistemlerde amaç sesin kalitesini arttırmaktır, apartman dairesinde ben onu ne yapacağım diye düşünmeyin. İşte o kısık seste o güzel detayları ve tınıları almak istediğinizde fiyatlar yükselmeye başlıyor

-Ve de bu sistemi kullanacağınız odanın toplam genişliği ne kadar?
    Eğer odanız 20m2'den küçükse yukarıdaki Harman Kardon setteki gibi uydu tipi hoparlörleri olan setler sinema ve oyun için yeterli olacaktır. Oda daha büyükse önleri raf tipi yada kule tipi olarak da tercih edebilirsiniz.

Bunun dışında ben sistemle müzik de dinlerim derseniz o uydu tipi hoparlörler müziklerde gerçekten çok başarısız. Bu sebeple ön hoparlörlerinizin minimum raf tipi yada kule tip olması gerekir. Ama önleri kule tipi yapmak için de odanın minimum 20-25m2 olması ve hoparlörün önünde herhangi bir engelleyici eşyanın olmaması gerekir.

Durum böyle. Bu detaylara göre önerilecek sistem değişkenlik gösterebilir.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Projeksiyonu direkt olarak ses sistemine bağlamayı düşünüyorum. Bütçe olarak 1000 liraya kadar olanlar olabilir çok fazla profesyonel sistemlere şimdilik gerek yok. Sadece izlediğim filmden keyif alayım hem de diğer işleri de görürken beni tatmin etsin yeter. Odam 20m2'den küçük o yüzden soundbarlara bakıyorum ama ne kadar iyi ne kadar kötü tam bir fikir oluşmadı açıkçası. Hem cebi hem de kulağı tatmin edecek bir sistem olursa çok iyi olur tabi aynısını aynı anda bulmak zor biliyorum.
    Soundbar'ları kafadan eleyin derim. Çünkü çevresel ses konusunda kesinlikle normal bir 5.1 sistem kadar başarılı olamaz. Diğer 1000 TL civarına satılan Samsung, LG vs gibi hazır ev sinema sistemlerinde de diğer cihazları bağlayabileceğiniz girişler olmuyor. Ki zaten elinizde playstation varken tekrardan bluray vs'li bir sistem almanın da mantığı olmaz.

Bu sebeple belki birazcık zorlanarak da olsa harman kardon seti almalısınız. AVR'de 4 tane hdmi girişi olduğu için tüm cihazlarınızı rahatlıkla bağlayıp istedğiniz şekilde ses ayarlaması yapabileceksiniz. Ki bu tarz bir setle film seyretmeye alıştığınız zaman başka sistemler artık yalan oluyor. Ayrıca odanız ufak olduğu için gayet de uygun ve yeterli olacaktır.
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_harman-kardon-hd-com-1515-avr151-hkts5-5-1-kanall%C4%B1-ev-sinema-sistemi-1154738.html

Bu arada bu set arada kampanya ile 1300 TL civarlarına iniyormuş, geçenlerde forumda öyle okumuştum. Bir süre daha da netten fiyatını takip edin, ona göre sipariş edersiniz.

Fiyat/kalite en iyi ses sistemi?

Diğer cihazları teker teker de bağlayabilirim çünkü hepsini aynı anda kullanmıyorum genelde öyle bir sistem daha uygun olur hem direkt hdmi ile projeksiyona bağlayıp ses sisteminden de yararlanabilirim. Söylediğiniz ürünün fiyatının biraz daha düşmesini beklemem gerekecek veya daha uygun modeller varsa onları da düşünebilirim. Bir kere almışken insan iyisinden alıp sonra uğraşmak istemiyor en iyi seçenek taksit gibi duruyor şimdilik en azından.
    Sahibinden'e bakarsanız hk 151 modelini sıfır gibi tertemiz satan bir arkadaş var 600 tl fiyat koymuş ama pazarlığa açık ve cihazı satmak istiyor. 500 tl yada biraz daha yukarı bir fiyata alabilirsiniz.nerdenmi biliyorum çünkü geçen haftalarda cihaz ararken kendisiyle konuşup cihazın kendi fotolarını istemiştim. Ben yamaha marka bir cihazı tercih ettim ama tamamen bana yakın olması ve fiyat sebebiyle yoksa bu cihazı almak isterdim. Alırsan önce 2 raf tipi hop. İle kullanırsın sonra sistemi geliştirebilirsin.

Not: yazdıktan sonra siteyi kontrol ettim o arkadaş satmış.

Bu ilanı incele istersen
    https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-internetli-harman-kardon-amfi-avr151-5kanal-hdmi-dts-dtshd-296337463/detay

Yada bunu ki bu daha iyi bence

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-vsx-329-5.1-av-receiver-24-ay-garantili-sokkk-fiyat-290546057/detay

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchuroom -- 27 Nisan 2016; 18:06:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam kablo söküp takma işi bildiğin ağır eziyet olur. O yüzden AVR'li bir sistem alıp bir kere kurup bir daha uğraşmamak sizin için en iyisi olur.

Misal 1000 TL civarına alabileceğiniz alttaki gibi bir hazır paket ev sinema sisteminde, hdmi giriş olmadığı için dışarıdan bir cihazı bağlama şansınız yok. Dışarıdan bağlantı için tek şansınız optik bağlantı.
    Playstationı optik ile bağlarsınız ama çoğunlukla laptoplarda optik ses çıkışı olmadığı için laptopu bağlama şansınız olmayacak. Laptopu bağlamak için de mecburen alttaki gibi bir usb ses kartı almanız gerekir, ona da 150-200 TL verdikten sonra bu sistemin bir esprisi kalmıyor. Üstüne üstlük bir de habire kablo sök tak ile uğraşacaksınız.
    http://www.teknosa.com/urunler/110100892/samsung-ht-j5150tk-bluray-ev-sinema-sistemi
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-xonar-u5-51-usb-ses-karti.html

Bunun dışında şöyle bir AVR'li set daha var ama bunun yerine ilk önerdiğim Harman Kardon olanı tercih edin derim. Çünkü bunda sub woofer pasif ve amfi tarafından besleniyor. Üstüne üstlük sub woofer pre out'u olmadığı için ileride bir değişiklik yapma imkanınız da olmaz. Ama yine de ben 1500 civarına çıkamam derseniz işinizi görebilir.
    http://www.teknosa.com/urunler/110100862/pioneer-htp-073-5-1-600w-ev-sinema-sistemi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi fiyat performans araba
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Çok ısrar ettin Onur bana aldıracan sonunda bu HK yışaka bir yana bu işlerde 100-200TL yi sistemden memnun kalmak adına sorun etmemek lazım..Hamama giren terler misali..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 27 Nisan 2016; 20:17:59 >
    Haklısınız aradaki fiyat farkı için çok uzun süre kullanılacak bir cihazsa hele hiç değmez. İlk gönderdiğiniz Harman'ın kampanyalarını takip edip alıcam şu anda kablolar her tarafta olduğu için sistemi kurduktan sonra etraf daha derli toplu daha düzenli olacak bir de en önemlisi tabi ki ana işlevini yerine getirecek. Çok teşekkürler yardımınız için aldıktan sonra buraya atıcam
  • uchuroom kullanıcısına yanıt
    İkisi de satışta görünüyor bende alırsam bunları ne tarz hoparlörlerle kullanabilirim? Aslında temiz bir cihaz bulduktan sonra ikinci el daha cazip gibi geliyor.
    Merhaba ben başka bir ilan için satılmış dedim. Sonradan koyduğum iki linki sizin için seçenek olarak koydum.

Mesela bu linkteki
    https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-vsx-329-5.1-av-receiver-24-ay-garantili-sokkk-fiyat-290546057/detay

Cihaz sıfır kapalı kutu ve adınıza fatura ediliyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-s-11-kolon-seti-sifir-150-tl-287887080/detay
    Bakın bunlarda kutulu ve kullanılmamış şekilde ve uygun fiyatlı.sinema için tamam ama müzik için çok şey beklememek lazım. Bu iki linktekiler 850 tl. Başlangıç için iyi fiyat bence.
    İlerleyen zamanda ön hoparlörleri raf yada kule ile değiştirebilirsiniz. Aktif bir sub alırsınız.o zaman müziktede istediğinizi alırsınız.Tabi zamanla maddi olarak imkan buldukça sırayla yaparsınız cebinizide yormaz.

• uchuroom kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler beklediğimden daha uygun olur açıkçası böylesi hele ki satıcıdan biraz daha düşürebilirsem Ancak satan kişi bana biraz uzak diğer yandan da arkadaşın dediğinin mağazadan kampanyaya girmesini bekleyeceğim kafam biraz karıştı bir düşüneyim hocam.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de 850 TL üzerine 2.el 400-500 tl'ye de sub alınırsa yine 1300 TL civarına geliyor. Üstelik hoparlörler de takım olmamış oluyor. Bu da daha sonra satarken sıkıntı yaratabilir. O yüzden harman kardon seti indirimde falan 1400-1500'e almak bana daha mantıklı geliyor. Üstelik harman'ın uyduları o pioneer hoparlörlere göre daha iyi.

Aydın, arkadaş sadece PlayStation bağlayacak olsa 700-800'e git hazır sistem al optikle bağla derdim de birden fazla cihaz (özellikle de laptop) olduğu için ve de odası küçük olduğu için harman gayet ideal bir ürün. Sen de oğlanın odasına alırsın :-)

Bu arada yakınlarınızda mediamarkt varsa gidip bir bakın. Bazen mağazaya özel indirimler olabiliyor, hatta pazarlıkla biraz indirim bile yapılabiliyor. Ona göre değerlendirme yapın derim.

Bende zaten senin HK fikrine katılıyorum o yüzden 3-5 bakmamak lazım dedim

Ben sadece bütçesine uygun hatta daha düşük fiyata tatmin olacağı bir fikir verdim. İkinci elde aktif sub. 150 -200 tl gibi(iş görecek kapasitede ).
    Arkadaş ilk mesajlarda 1000 tl bütçe ve soundbar dan bahsetmişti. Neyse arkadaşın kafasını daha fazla karıştırmıyım.

Dostum geç soundbarı
    Al 2. el HDMI girişleri olan bir avr bir de Canton Hoparlör seti al 2. el bak keyfine.F/P olarak Canton öneririrm 2. el oluşuna bakma gerçekten çok sağlam ve kaliteli settir tam apartman işi .
    Canton set var bende 600 e kargo benden bırakırım 400-500 e de avr alsan toplam 1000 tl ye gayet tatmin edici bir sistem kurmuş olursun kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.