Şimdi Ara

Fiyat \ Performans Hifi Sistemi (Raspberry pi3 ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
3
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepimiz bu cihazları seviyoruz ve evimiz - ofisimiz vb bir yerde barındırıyoruz.
    Ama son zamanlarda uçan döviz kurları bu sistemleri kullanmayı çoğumuz için daha zor yaptı.
    Ayrıca her zaman fp ürünlere ilgi de vardı.
    Bu arada bir kısmımız da farklı lezzetler aradı

Dövizin fırlamasından önce aldığım Rega Elicit-r ve Dali Zensor 3 salondayken seans odam için (uzman psikoloğum) oluşturduğum ve henüz ilkel zamanlarında olan sistemi sizlerle paylaşmak istedim. İlk önce fotolar.

Sistemde amazondan alınan 4' Micca mb42ler var ve amfisi Topping tp32ex dac olarak da Topping d30 ile şu "anda kullanmasam da Teradak es9023 HAT dac.
    Ama oynatıcı da Raspberry Pi3. Ve ona microsd kart yardımıyla kurulmuş Volumio sadece müzik çalmaya yarayan işletim sistemi. Nerdeyse her formatı çalabiliyorum sayesinde ve telefon tablet vb farketmeden sadece aynı networke bağlı istediğiniz cihaz tarafından kontrol edilebili4yor. Ayrıca yapısı modüler, coax ve toslink çıkışlar barındıran kartlar alınabilir veya bendeki gibi rca çıkışlı edinilebilir.

Farkedebilirsiniz ki şu anda çok şey stok. Yani fabrika çıkış halde. Ayrıca elektrik beslemesi de henüz pil değil.
    Sadece amfi pi3 arasındaki altın-gümüş rca kablosu, usb 3.0 harddisk kablosu Audioquest Forest ve Jitterbug adında gürültü önleyici takılı.

Bu sistem ilk günlerinde çok daha basitti. Sadece hop (bi müzik setinin küçük hopları) ile amfi (tripath 2020) ile o beyaz müzikçalar vardı. Çok basit telefondan bile amfiye gidilebileceğine göre, hemen hemen 500 liraya hifi kurulabilir arkadaşlar teknoloji ve Raspberry Pi sağolsun

Ses kalitesi için ofisime gelip dinleyebilir veya vatsapptan yollayacağım kayda bakabilirsiniz.
    Raspberry temelli hifi sistemlerinin yaygınlaşması adına aklınıza gelen soruları sorabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamunaleykum hocam.

Sistemin hayırlı olsun. Benim asıl sistemimin kalbinde raspberry pi 3 ve volumio var. Bu cihazı Ali hocam (stakanar) vasıtasıyla tanıdım. Sağ olsun kendisi kurdu, ayarladı ,gönderdi. Hrt HD DAC ve Triangle color hoparlorlere kullaniyorum.Ses kalitesi ciddi manada çok iyi.

Ben Spotify ile kullaniyorum . Yalnız tek şarkı çaldıktan sonra duruyor. Sıradaki şarkıyı çaldırmak için bir ayar falan var mı? Bir de Tidali volumio ile kullanabiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam.

Volumio ile Tidal şu an olmuyor. Spotify da ben denerken devam ediyordu diye hatırlıyorum ama ezbere konuşmayayım.

Benim kullandığım sistemse fotoda görebilirsin. Ve ufak odama volumio destekli 4inç hopların nasıl güzel uyduğunu da bir ses kaydıyla anlatırım yarın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda Rasperry pi ile kurulacak müzik sistemi için bilğiyi çok aradım fakat ulaşamadım bu konunun teknik yönünü oluşturmak için bir başlık açıp konuyu geliştirseniz çok sevinirim ilgim tamamen hobi düzeyinde selamlar

• hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Ben bu başlık o görevi görür diye düşünmüştüm. Ama dediğiniz da doğru. Yeni bir başlık açıp sabitlemek en iyisi olabilir.

• Bende bu minik cihazı ilk stereo sistemim için steamer olarak kullanmak üzere satın aldım. Ürün elime yeni ulaştı, geçen akşam runeaudio yazılımını sd karta yazıp cihazı hazır hale getirdim. Son olarak aliexperssten sipariş ettiğim pifi dac+ v2 ve pi3 için tasarlanmış case'nin gelmesini bekliyorum. Bakalım nasılmış bu minik arkadaş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 21 Şubat 2017; 12:37:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana konusu açılmış ve tüm konuşma muhabbet vs oradan devam edecektir.
    https://forum.donanimhaber.com/raspberry-pi-3-ile-muzik-dinleme--124191068#124191307
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Güzel güzel

Konu dağılmayıp tek yerde konuşulsun diye bu konu kitlenmiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.