Şimdi Ara

Fiyatlar Eşitlendi E8500 mü Q6600 mü ???? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Q6600 kullananlar elbette Q6600 onerecektir, bundan dogal birsey olamaz, cunku bu sorularin cevaplarini zamaninda kendilerince yorumlayip secimlerini Q6600'den yana kullanmislardir. Simdi soranlara da bu tecrubelerini iletmelerinden dogal birsey yoktur, bu bir...

Kimin baba parasi yedigi, kimin kendisi kazandigi sizi hic mi hic ilgilendirmez, bu iki...

4 cekirdek yayginlastiginda Dual Core kullananlar islemcilerini kesinlikle degistirmek zorunda kalacak ama Q660 sahipleri bir sonraki revizyonu bile bekleme sansina sahip olabilecek, bu da uc...

Benim fikrimi sorarsaniz 2 sene icinde kesinlikle islemcimi degistirecegim ve sadece oyun amacli makina kullaniyorum diyen gucunun yettigi E serisini alsin, ben islemcimi 2 seneden fazla kullanirim, bilgisayarimi, bilgisayar gibi kullanirim diyen de Q6600 alsin...

Tesekkurler,

Hicks

Sayın Hicks,,

Mektubunuzu Dh olarak aldık.Size %100 katılıyorum.cidden.

Sağolasın,

alimdemir

• Sizi eglendirebildiysem ne mutlu bana...
  • quote:

Sizi eglendirebildiysem ne mutlu bana...

hocam estagfrullah,tarzınızdan ben memnunum latife olsun diye yazdım.selamlar
  • Derleyici bir yorum olmuş
    ama kullananlar onu önerecek diye birşey yok mesela pegasus e8400ü almış satıp q6600 almış alıp da memnun olmayanlarda olabilir
    Bende %90 q6600 alacağım şu sıralar son bir araştırma yapıyorum.
    malum bazı siteler e8400ü bazıları q6600ü ilerde gösteriyor testlerinde.
    Dolar daha da düşerse kebap olur ama bilemiyoruz.
    quote:

Merhaba,

Q6600 kullananlar elbette Q6600 onerecektir, bundan dogal birsey olamaz, cunku bu sorularin cevaplarini zamaninda kendilerince yorumlayip secimlerini Q6600'den yana kullanmislardir. Simdi soranlara da bu tecrubelerini iletmelerinden dogal birsey yoktur, bu bir...

Kimin baba parasi yedigi, kimin kendisi kazandigi sizi hic mi hic ilgilendirmez, bu iki...

4 cekirdek yayginlastiginda Dual Core kullananlar islemcilerini kesinlikle degistirmek zorunda kalacak ama Q660 sahipleri bir sonraki revizyonu bile bekleme sansina sahip olabilecek, bu da uc...

Benim fikrimi sorarsaniz 2 sene icinde kesinlikle islemcimi degistirecegim ve sadece oyun amacli makina kullaniyorum diyen gucunun yettigi E serisini alsin, ben islemcimi 2 seneden fazla kullanirim, bilgisayarimi, bilgisayar gibi kullanirim diyen de Q6600 alsin...

Tesekkurler,

Hicks

• quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

Q6600 diyenlere tek bir sorum var:

AMD 939 pin'de rekor kırarken herkes 64 bit olayını öne sürdü,kullanırsın vb diye..64 bit işletim sistemlerinin hali de malum,939 pin işlemcilerin de.. Sonuç ne oldu?

Diyeceğim;zaten 4 çekirdeği zorlayan yazılım ya da oyunlar piyasaya sürüldüğünde o Q6600'lere D805 muamelesi yapılır merak etmeyin..Alın 8500,keyfini sürün..

Aynen katılıyorum. 4 işlemci kullananan ne var ki. daha 3 sene de birşeyler olacağını sanmıyorum ben. o zaman da zaten 10 işlemci felan çıkar kesin
  • 4 işlemci kullananan birşey şart değil 4 çekirdekli q6600ün bütün avantajları için.şu an bile bilgisayarımda birçok işlem var farkı farklı programlara ait.q6600 4 işlem yaparken e8400 2 tanesine ancak yanıt verebiliyor.daha stabil ve güçlü.kaldı ki 4 çekirdek kullanan uygulamalar da hiç az değil.
  • Bu mantıkta bile q6600 alınır.çünkü ilerdeki 4 çek. desteğinde 2 çekirdekler bir halt edemezken q6600 iş yapacak ama az ama çok..
    çünkü araların performans bazlı çok fark yok.
    ancak dersiniz ki fiyatı ucuz olan e8200 yada e8400 o zman birşey demem.
    quote:

Orjinalden alıntı: snomask

quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

Q6600 diyenlere tek bir sorum var:

AMD 939 pin'de rekor kırarken herkes 64 bit olayını öne sürdü,kullanırsın vb diye..64 bit işletim sistemlerinin hali de malum,939 pin işlemcilerin de.. Sonuç ne oldu?

Diyeceğim;zaten 4 çekirdeği zorlayan yazılım ya da oyunlar piyasaya sürüldüğünde o Q6600'lere D805 muamelesi yapılır merak etmeyin..Alın 8500,keyfini sürün..

Aynen katılıyorum. 4 işlemci kullananan ne var ki. daha 3 sene de birşeyler olacağını sanmıyorum ben. o zaman da zaten 10 işlemci felan çıkar kesin

• Benim tercihim 8400 yana yeni sistem topluyorum en ekonomiği o, üç aşşağı beş yukarı diğer ikisinin yaptığı işi yapıyor. Arttırdığım parayıda ekran kartına yatıracağım....

Zaten 2009'un 2 çeyreğinde Nehalem mimarisine sahip 4 ve 8 çekirdekli işlemciler piyasaya çıkınca ne E serisini nede Q serisi kimse tartışıyor olmayacak. Hepimiz Nehalem, Nehalem diye iç çekeceğiz ve pek çoğumuzda 2 sene sonra şuan aldığımız işlemcileri ve ana kartları Nehalem ve ona uygun kartlarla değiştireceğiz.
  • Her şey tamam ama şu bilgisayarı oyun için değil, bilgisayar gibi kullanacaklar Q6600 alsını anlamıyorum. Nedir Q6600' ün E serisinden bu kadar büyük farkla yaptığı işler de Q bilgisayar, E oyun makinası oluyor? Yani kimseyi kırmak veya kızdırmak değil niyetim ama bu söylem nedense bana biraz garip geliyor. Bilgisayarı bilgisayar yapan video edit, müzik edit kullanımı mıdır? Hele hele bazı arkadaşlar eğer oyun oynarken bir taraftan venti, msni açıp internete gireceksen ve de aynı zamanda müzik de dinleyeceksen q6600 gerek diyorlar, gerçekten ilginç. Ben bunların hepsini aynı anda benim eski rescottumla bile sorunsuz kullanırdım birakın E8200' ü E8400'ü. Yanlış anlama olmasın kesinlikle E8400 - E8500, Q6600 daha iyidir veya kötüdür demiyorum. İkisinin de birbirine üstün olduğu yanlar var ancak benim kabul etmediğim olay 2 sene sonra q6600 E8500' den daha değerli olacak tezi. Nedir bu değer, açık 2. El fiyatlarından bakalım 2 sene önceki OEM parça fiyatlarına. Bakacağınız parçalardan biri 30 dolarsa diğer "daha iyi" dediğiniz 34 dolardır. 2 sene sonra q6600 daha performanslı olacak tezi de aynı şekilde, bilgisayar sektöründe 2 seneden bahsediyoruz arkadaşlar. 6 ay içerisinde bile aldığınız parçaların "eski" olarak adlandırıldığı bir sektör. Emin olun 2 sene sonra E8500' de, Q6600' da hepimize saç baş yolduracaktır, 2 sene içerisinde çıkan oyunlar, yazılımlar hep en son teknolojiye göre çıkacak ve bu teknolojide sadece 6 çekirdek 8 çekirdek olmayacaktır. Bu teknolojileri de ne Q6600 destekleyecek ne de E8500. Uzun lafın kısası bilgisayar geleceğe yatırım olarak alınmaz, şu an ihtiyacınızı en iyi hangisi karşılıyorsa onu almakta kanımca fayda vardır. Bu Q6600 ise onu alın, yok E8500 ise onu alın ama bence ben şimdiden alayım bunu 2 sene sonrada canavar gibi kulanırım mantığı ile alıyorsanız hayal kırıklığına uğramanız kuvvetle muhtemeldir. Tabi bunlar benim kişisel fikirlerim kimseyi bağlamaz :D

• 2 sene sonra e8500 ve q6600 beş para etmeyecek lafı çok komik.amd x2 serisi çıkalı 3 sene oluyor. ama hala gayet güzel iş görüyor. hala da satılıyor. dolayısıyla o iddadan vazgeçin. 4 sene önce çıkan pentium d serisi bile kullanılıyor. nasıl 3 sene önce çift çekirdekli alanlar tek çekirdekli alanlara göre şu an daha rahat ediyorlarsa, 2 hatta 3 sene sonrada Q6600 sahipleri E8500 sahiplerine göre daha rahat edecekler. zaman tekerrürden ibarettir. geçmişte olanları görmezden gelip keyfi modelleme yapmaya çalışmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 7 Ağustos 2008; 9:25:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

2 sene sonra e8500 ve q6600 beş para etmeyecek lafı çok komik.amd x2 serisi çıkalı 3 sene oluyor. ama hala gayet güzel iş görüyor. hala da satılıyor. dolayısıyla o iddadan vazgeçin. 4 sene önce çıkan pentium d serisi bile kullanılıyor. nasıl 3 sene önce çift çekirdekli alanlar tek çekirdekli alanlara göre şu an daha rahat ediyorlarsa, 2 hatta 3 sene sonrada Q6600 sahipleri E8500 sahiplerine göre daha rahat edecekler. zaman tekerrürden ibarettir. geçmişte olanları görmezden gelip keyfi modelleme yapmaya çalışmayın.

Sen ne istiyorsan onu alırsın. Kimse sana onu al bunu alma demedi. En azından ben demedim demem de. Söylediğim tek şey Bugün için ihtiyacınız en iyi hangisi karşılıyorsa onu almak en mantıklı hareket olacaktır.

"2 sene sonra e8500 ve q6600 beş para etmeyecek lafı çok komik"

Bu cümleyi yazımda nerde okudunuz ben baktım ve bulamadım da. Dediğim biri X lira olacaksa diğeri X + 10-15YTL olurdu. Ama eğer ikisi de saç baş yolduracak cümle mi kastediyorsanız ve bunu komik bulup aksini iddia ediyorsanız ben de sizin lafınızı komik buluyorum o zaman kusura bakmayın. 2 senelik hangi sistem size saç baş yoldurmaz? Kaldıki daha 1 hafta öncesine kadar prescott kullanıyordum, eski sistem kullanılmaz diye bir şey de demedim ve evet çoğu işimi de görüyordu ve bu işlemciyle neler yapabildiğimi de yazımda zaten ayrıca yazdım, ancak günümüz uygulamaları için yetersiz kaldığı da bir gerçek bunun aksini kim iddia edebilir? Eğer 2 senelik bir sistem bize saç baş yoldurmayacaksa yeni bilgisayar için niye 2000$ para veriyoruz? Paramız çok olduğu için mi? Tekrar söylüyorum ve bu iddiamdan da vazgeçmiyorum 2 sene sonra evet, bu iki işlemciyide alır kullanırsınız ama ikisi de o günün şartlarında yetersiz kalacaktır. Ama siz aksini iddia ediyorsanız, ona da bir şey diyemem, almışsınız kullanın 10 sene paşa paşa işlemcinizi, bizim gibi yeni sisteme boşu boşuna para vermeyin.
    Ayrıca yazdığım mesajda özellikle hiçbir işlemci diğerinden iyidir kötüdür demedim, kimseye senin işlemcin kötüdür, senin işlemcin 5 para etmez demedim ve kimseyede saldırmadım. Aynı hassasiyeti siz de gösterirseniz sevinirim, agrasif mesaj atma yarışması düzenlemiyoruz. Aksi teziniz veya düşünceniz varsa medeni şekilde yazın ve burada da düzeyli bir şekilde konuyu tartışalım, ilgilenen de okuyup konuyu kendince değerlendirip kararını ona göre versin.

• E8500 + o/c
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arkhandes

quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

2 sene sonra e8500 ve q6600 beş para etmeyecek lafı çok komik.amd x2 serisi çıkalı 3 sene oluyor. ama hala gayet güzel iş görüyor. hala da satılıyor. dolayısıyla o iddadan vazgeçin. 4 sene önce çıkan pentium d serisi bile kullanılıyor. nasıl 3 sene önce çift çekirdekli alanlar tek çekirdekli alanlara göre şu an daha rahat ediyorlarsa, 2 hatta 3 sene sonrada Q6600 sahipleri E8500 sahiplerine göre daha rahat edecekler. zaman tekerrürden ibarettir. geçmişte olanları görmezden gelip keyfi modelleme yapmaya çalışmayın.

Sen ne istiyorsan onu alırsın. Kimse sana onu al bunu alma demedi. En azından ben demedim demem de. Söylediğim tek şey Bugün için ihtiyacınız en iyi hangisi karşılıyorsa onu almak en mantıklı hareket olacaktır.

"2 sene sonra e8500 ve q6600 beş para etmeyecek lafı çok komik"

Bu cümleyi yazımda nerde okudunuz ben baktım ve bulamadım da. Dediğim biri X lira olacaksa diğeri X + 10-15YTL olurdu. Ama eğer ikisi de saç baş yolduracak cümle mi kastediyorsanız ve bunu komik bulup aksini iddia ediyorsanız ben de sizin lafınızı komik buluyorum o zaman kusura bakmayın. 2 senelik hangi sistem size saç baş yoldurmaz? Kaldıki daha 1 hafta öncesine kadar prescott kullanıyordum, eski sistem kullanılmaz diye bir şey de demedim ve evet çoğu işimi de görüyordu ve bu işlemciyle neler yapabildiğimi de yazımda zaten ayrıca yazdım, ancak günümüz uygulamaları için yetersiz kaldığı da bir gerçek bunun aksini kim iddia edebilir? Eğer 2 senelik bir sistem bize saç baş yoldurmayacaksa yeni bilgisayar için niye 2000$ para veriyoruz? Paramız çok olduğu için mi? Tekrar söylüyorum ve bu iddiamdan da vazgeçmiyorum 2 sene sonra evet, bu iki işlemciyide alır kullanırsınız ama ikisi de o günün şartlarında yetersiz kalacaktır. Ama siz aksini iddia ediyorsanız, ona da bir şey diyemem, almışsınız kullanın 10 sene paşa paşa işlemcinizi, bizim gibi yeni sisteme boşu boşuna para vermeyin.
    Ayrıca yazdığım mesajda özellikle hiçbir işlemci diğerinden iyidir kötüdür demedim, kimseye senin işlemcin kötüdür, senin işlemcin 5 para etmez demedim ve kimseyede saldırmadım. Aynı hassasiyeti siz de gösterirseniz sevinirim, agrasif mesaj atma yarışması düzenlemiyoruz. Aksi teziniz veya düşünceniz varsa medeni şekilde yazın ve burada da düzeyli bir şekilde konuyu tartışalım, ilgilenen de okuyup konuyu kendince değerlendirip kararını ona göre versin.

ben o mesajın hepsini size yazmamıştım ama sağlık olsun. ama şunlara cevap vereyim.

quote:

Orjinalden alıntı: Arkhandes
    Dediğim biri X lira olacaksa diğeri X + 10-15YTL olurdu.Ama eğer ikisi de saç baş yolduracak cümle mi kastediyorsanız ve bunu komik bulup aksini iddia ediyorsanız ben de sizin lafınızı komik buluyorum o zaman kusura bakmayın. 2 senelik hangi sistem size saç baş yoldurmaz?

2 sene önce insanlar amd x2 4800 aldılar hem de o şartlarda uygun fiyatlara. bu sorunuza cevap olarak bu işlemcileri örnek göstereyim. kaldı ki 2 sene önce satılan işlemciler şu an sadece farklı soketlerle satılıyorlar.kaldı ki o zaman ki fiyatları önemli değil çünkü işlenciyi satmayacaksınız kullanacaksınız.satılmayıp kullanılacak şeyin fiyatı önemli değil. iki sene sonra bu işlemciler saç baş yoldurtacak demeden önce insan bakar 2 sene öncekiler şu an saç baş yolduruyor mu?tabi ki hayır(c2d,amd x2 serisi). o zaman adama sorarlar neye dayanarak öyle bir iddiada bulunuyorsun diye? nasıl 2 sene önceki işlemciler şu an saç baş yoldurtmuyorlarsa şu an ki işlemcilerinde 2 sene sonra sorunsuz kullunılacağını tahmin etmek güç olmasa gerek. ama diyoruz ki nasıl 2 sene önce alınan çift çekirdekli ile tek çekirdeklinin performans farkı şu an bariz belliyse 2 sene sonrada 4 çekirdekli 2 çekirdekli arasındaki fark bariz belli olacaktır.

• Sayın Valenciaendoor, öncelikle özür dilerim, ben o yazının hepsini bana yazdınız diye algıladım ve ona göre cevap yazdım, yanlış anlama olmuş düzeltelim. Özellikle bana yazdığınızı belirttiğiniz kısama da genel olarak değineyim ancak çok detaya girmeyeyim kısaca ben hala fikrimin arkasındayım diyeyim :) Ne ben sizi ne de siz beni ikna edebileceksiniz uzatıp da birbirimizi kırmayalım :) 2 sene örneğini verdim çünkü benim fikrime göre o günün şartlarına ayak udurabilecek bir sisteme sahip olabilmek için sistemi 2 senede bir güncellemek gerek, tekrar söylüyorum bu benim şahsi fikrimdir, bilimsel, istatistiksel bir dayanağım yoktur, kişisel hayat tecrübesi diyelim :) Size hiçbir şekilde katılmıyorum da demiyorum, şunu yazdığımı da tekrar belirtmek isterim: Daha 1 hafta öncesine kadar 3.0ghz' lik Prescott kullanıyordum ki bu işlemci 3-4 senelik 2 senelik bile değil. İşimi görüyor muydu evet görüyordu ama tabi ki bir core 2 duo veya quad gibi değil. Prescottu şu anda da annemlere yolladım ve onlar kullanacak, yani bu 4 senelik işlemci bile hala birilerine hizmet verebiliyor ancak şu an bu işlemciyi kullananlar o makinayla internete girecek ve fal açacak :) Ama o işlemciyle bi HD film izlemeyi deneyin, uzunca bir makro yazıp excelde çalıştırmayı deneyin, işlemci ile doğrudan alakalı olmasa da bir Crysis, bir Bioshock oynayın, bir photoshop açın sizi bilmem ama ben saçımı başımı yolardım :) Bekleme süresi, yükleme süresi, açm- kapama süresi şu an kullandığım sistem ile kıyas kabul etmez.
    Özet olarak eski işlemciler 2 sene sonra, 4 sene sonra bir işe yaramaz demiyorum ancak kişisel beklentiler doğrultusunda yetersiz kalacaklardır diyorum ve artık daha fazla da uzatmıyorum gördüğünüz gibi kendimizi tekrarlayıp duruyoruz :)

Saygılar.

• Hala karar veremedim imzamdaki sistem için hangisi sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

Hala karar veremedim imzamdaki sistem için hangisi sizce?

dalga mı geçiyorsun arkadaşım?!? kaç gündür millet bunu tartışıyor forumda!daha bu yazılanlardan bir sonuç çıkaramadıysan sen işlemci falan alma! zaten alınca foruma "ben bu işlemciyi nerede kullanayım?" diye de başlık açarsın.bir insanda muhakeme gücü olur,yazılanlardan yorum çıkarır karar verir.her yazılan cevaptan sonra feryat figan "yardım edin ne alayım" diye sorup durmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 8 Ağustos 2008; 9:42:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: niyatovic

peki bu çoklu işlem performansını kullanabilen varmı...

Olacak desem
  • Sen en iyisi bi tane E8500 bi tane de Q6600 al sıkıldıkça değiştirirsin hem de bize kullanıcı testi yaparsın
  • quote:

Q6600 çakma dört çekirdek dört çekirdek diye zamanında müşterilere yüksek fiyattan kakaladılar.Q6600 testlerde E8400 ü geçebilir ama Q6600 alınmamalıdır bence E8400 teknolojik açıdan bakılırsa 45nm ile üretilmiş saat hızı iyi az güç tüketen ve ısınan Q6600 den kat ve kat daha iyi işlemcidir.Eğer yüksek hız istiyorum diyorsan dört çekirdeğim olsun diyorsan sözde Q6600 al yada yok ben yeni teknoloji kullanmak istiyorum az enerji tüketip az ısınsın ve hızlı olsun diyorsan E8400 kesinlikle alınmalıdır.

quote:

iki tane iki çekirdekli işlemcinin bir araya getirilmesi ile tasarlanan dört çekirdekli işlemci. fiyatları makul seviyelere geldiğinde gerçekten çok iştah kabartacaklardır bunlar. intel doğal dört çekirdekli 45nm işlemcilerini ise ilerleyen zamanda çıkartacaktır.

ve bu şu anlama geliyor aynı pentium D gibi nasıl pentium D 2tane prescotun yanyana konulup çift çekirdek denmesi gibiydi ve çok ısınıyordu ve haliyle core2duo ile gerçek çift çekirdeğe ulaştı Q6600 de aynı şekilde 4 çekirdeğin ilk işlemcisi yani ilk teknolojisi olarak aynı şey yapıldı kısaca kesinlikle Q6600 almayacağım ne zaman 45 nm lik Q serisi yaygınlaşırsa alacağım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selomcak -- 9 Ağustos 2008; 10:03:35 >

• e2160 al bence o.c yap ,quad corelar ucuzlayınca en kralından al
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.