Şimdi Ara

Fiyatlar Eşitlendi E8500 mü Q6600 mü ???? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ramazzotti

quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

quote:

Tartışmanızı bölmek istemem ama birşey sormak istiyorum, örnek olarak q6600 almaya gittiğimde, Örn. xx bilgisayarcısından aldığım cpu'nun oc yapılmama gibi bir durumu olabilirmi, yani oc için bir kilit koymuş olabilirlermi ne önerirsiniz yoksa tüm core quadlar direk oc yapılabilen seridemi üretiliyor.

oc için bir kilit sözkonusu değil. ancak aldığınız işlemcinin oc için bir garantisi yok. 3ghzde de tıkanabilir. veya 3.6ghze de çıkabilir. biraz şansa kalmış. ama şu da bir gerçek ki yeni tarihli Q6600 lar daha düşük oc potansiyeline sahip.

teşekkür ederim cevap için, örnek olarak q6600 yazdım alacağımdan değil. Araştırıyorum 45nm bir corequad alacağım sanırım.. 45nmlarda q6600ların üstü bir modele tekabül ediyor galiba, gerçekden yeni üye oldum ama işlemci anakart bölümünü bir süredir okuyorum çok faydalı bilgiler aktarıyorsunuz.

Q6XXX serisi E6XXX serisinin, Q9XXX serisi ise E8XXX serisinin ikili olarak paketlenip işlemci haline getirilmiş versiyonlarıdır. sonuçta bir üst model sayabiliriz. fiyatları biraz ucuzlarsa Q9550 de fena bir işlemci değil.

• core i7lere duacıyız çıksınlar piyasaya quadların fiyatları hızlı şekilde düşer inşalllah. dediğin model 714lira falan baktım şimdi, gerçekten tuzlu.
  • quote:

core i7lere duacıyız çıksınlar piyasaya quadların fiyatları hızlı şekilde düşer inşalllah. dediğin model 714lira falan baktım şimdi, gerçekten tuzlu.

dediğim gibi şu an en ucuz çekirdekli Q6600 ve açık ara en ucuzu. değerlendirirken fiyatına göre değerlendiriyoruz zaten. ve fiyat baz alındığında en iyisi Q6600. çünkü şu an olabilecek en düşük fiyatta. sonra da satıştan kalkar zaten.
  • Q6600 ün 9x çarpanı sayesinde rahat bi şekilde yüksek saat hızlarına çıkabiliyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_34

Q6600 ün 9x çarpanı sayesinde rahat bi şekilde yüksek saat hızlarına çıkabiliyorsun

Evet çıkabiliyorsun ama 2,4'ten 3,0'a gelince Crysis'te 2fps farkediyor sadece.
  • ağırlıklı olarak oyun için kullanacaksanız Qxxxx işlemcileri tavsiye etmiyorum, bunun yerine e8400/8500 ile iyi bir anakart ve ram sizi daha mutlu edecektir...
  • 300 dolara i920 geliyormuş yeni duydum, hiç güleceğim yoktu yav OC testleri de muhteşem, görmüşsünüzdür... Hem de Q9xxx'ten ucuz, yalan oldu Q6600!ler Tabi anakart ve ram sorumuz var artık o ayrı konu ama bundan sonra kimse çıkıp Q6600 geleceğe yatırımdır demesin rica ediyorum...
  • Q6600 I AL DERİM KARDEŞŞ
  • 300$ anakart(920)
    300$ işlemci(x58)
    200$ 2*2gb ram(ddr3)
    --------------------
    800$+kdv

100$ anakart(p35)
    190$ işlemci(q6600)
    100$ 2*2gb ram(ddr2 crucial ballistix)
    -------------------------------------------
    390$+kdv

http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-q3-2008/compare,821.html?prod%5B2271%5D=on&prod%5B2194%5D=on
    Q6600 ün 10 birim performans verdiği testte İ920 18 birim performans veriyor.

Q6600 f/p= 390/10= 39
    İ920 f/p= 800/18= 44,4
    f/p de Q6600 hala önde.

bu şartlar altında zengin olmayan bir insan için Q6600 hala geleceğe yatırımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 8 Ocak 2009; 9:41:02 >

• Mesajlar uçmuş yine
    Neyse...
  • ne kadar gereksiz adamlar var ya..

bazıları hala 2,4ghz'Lik eski teknoloji işlemciyi 3,16'lık 45nm işlemciye karşı savunuyor ve geleceğe yatırım yap gelecekte oyunalar 4 çekirdek ister diyor.

1.si 4 çekirdek kullanan gta4 gibi devasa bi oyun bile tam olarak 4 çekirdeği kullanamıyor.yani 2 kat fazla çekirdek var diye 2 kat hızlı olacak diye bişey yok.fark 4-5 fps.ayrıca stok hızlarda e8500 q6600'dan daha iyi sonuç veriyor.ileride yetmediğini düşündüğünüz takdirde 80 tl verip ortalama bi soğutucuyla bu işlemci rahatlıkla 4ghz kullanılır ve yine q6600'ü siler..

2.si gelecekte 4 çekirdek isteyen oyunların sayısı fazla artmayacaktır ancak gta4 tarzı geniş alan oyunlarında 4 çekirdekler üstün olacaktır.fark yine 2 kat fazla olmaz.max 10 fps.durum böyle olunca hiç bi anlamı kalmıyor.bi kaç oyunda 3-5 fps fark için değmez.

eğer oyun performansı istiyorsanız daha yeni teknoloji,daha kaliteli ve yüksek saat hızına sahip core2duo quad'a tercih edilir.
    ama render,video sıkıştırma tarzı işlerle sürekli uğraşan biriyseniz zaten q6600 alırsınız.

• E8500 alırdım ben olsam
  • quote:

Orjinalden alıntı: thermalshock

ne kadar gereksiz adamlar var ya..

bazıları hala 2,4ghz'Lik eski teknoloji işlemciyi 3,16'lık 45nm işlemciye karşı savunuyor ve geleceğe yatırım yap gelecekte oyunalar 4 çekirdek ister diyor.

1.si 4 çekirdek kullanan gta4 gibi devasa bi oyun bile tam olarak 4 çekirdeği kullanamıyor.yani 2 kat fazla çekirdek var diye 2 kat hızlı olacak diye bişey yok.fark 4-5 fps.ayrıca stok hızlarda e8500 q6600'dan daha iyi sonuç veriyor.ileride yetmediğini düşündüğünüz takdirde 80 tl verip ortalama bi soğutucuyla bu işlemci rahatlıkla 4ghz kullanılır ve yine q6600'ü siler..

2.si gelecekte 4 çekirdek isteyen oyunların sayısı fazla artmayacaktır ancak gta4 tarzı geniş alan oyunlarında 4 çekirdekler üstün olacaktır.fark yine 2 kat fazla olmaz.max 10 fps.durum böyle olunca hiç bi anlamı kalmıyor.bi kaç oyunda 3-5 fps fark için değmez.

eğer oyun performansı istiyorsanız daha yeni teknoloji,daha kaliteli ve yüksek saat hızına sahip core2duo quad'a tercih edilir.
    ama render,video sıkıştırma tarzı işlerle sürekli uğraşan biriyseniz zaten q6600 alırsınız.

niye hortlatıyorsun bitmiş bir konuyu ?

artık gına geldi gerçekten bu konulardan anlatmaktan etmekten , zaten bitti sayılır q6600 ün üretimi kurtuldunuz işte

q6600 eski işlemci , onu alacağına alırsın e8500 basarsın 5 ghz o.cyi q9650 yi bile geçer değil mi ya ?

core2duoya para vereceğime e5200 , e7400 alırım 4 ghz o.c basarım stok fanıyla hemde gider e8500 ü geçer

bırakın bunları o.c kapasitesinin arkasına sığınıp kendinizi tatmin etmeyi 2 çekirdek ölmüş mezarını sulamışlar siz hala önerip duruyorsunuz ...

yanlış anlaşılmasın kastım pahalı iki çekirdeklere yoksa giriş ve orta seviyede hala tercih edilmesinde bir sakınca yok ama gidipte 300 dolara e8600 alanın aklından şüphe ederim bu devirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 25 Nisan 2009; 20:45:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

artık gına geldi gerçekten bu konulardan anlatmaktan etmekten , zaten bitti sayılır q6600 ün üretimi kurtuldunuz işte

q6600 eski işlemci , onu alacağına alırsın e8500 basarsın 5 ghz o.cyi q9650 yi bile geçer değil mi ya ?

aynı ghzlerde 4çekirdek 2 çekirdek olsa 4 çekirdeki tercih etmen senin deli olmadıgını gösterir.
    Ama 65nm 2.4 Q6600 yerine 45nm 3küsür e8500 tercih etmen senin pc yi %70 oyun %30 ıvır zıvır için kullandıgını gösterir.

Misal ben , 3.0 da e5200 mis gibi.

Ayrıca nie hort bu yahu ?

• quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

aynı ghzlerde 4çekirdek 2 çekirdek olsa 4 çekirdeki tercih etmen senin deli olmadıgını gösterir.
    Ama 65nm 2.4 Q6600 yerine 45nm 3küsür e8500 tercih etmen senin pc yi %70 oyun %30 ıvır zıvır için kullandıgını gösterir.

Misal ben , 3.0 da e5200 mis gibi.

Ayrıca nie hort bu yahu ?

8 ocakta bitmiş konu , hala deşiyorlar

ekleme yaptım zaten yanlış anlaşılma olmasın diye

quote:

yanlış anlaşılmasın kastım pahalı iki çekirdeklere yoksa giriş ve orta seviyede hala tercih edilmesinde bir sakınca yok ama gidipte 300 dolara e8600 alanın aklından şüphe ederim bu devirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 25 Nisan 2009; 20:48:05 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.