Şimdi Ara

Fiyatlar Eşitlendi E8500 mü Q6600 mü ???? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • p testi koyan arkadaşım bence o test hikaye nedenderseniz e8500 hadi q6600u geçti nasıl qx9770i geçer
  • quote:

Orjinalden alıntı: hornet512

Baba parasıyla alacaklar: Q6600
    Çalışanlar: E8500

• Valla 2 ay önce de buraya girdigimde aynı tür konular vardı şimdide herkes kendine göre kanıtlıyor ama benim de işlemciyi uzun süre kullanacagım için secimim q6600 olacak.
  • Q6600 4 tane var çitleği :D
  • Yav neyi tartışıyosunuz? Yok geleceğin teknolojisi Quad 4 Çekirdek falan.
    Kardeşim P45 anakartların alayı hem Core2Duo'yu hemde Quad'ı desteklemiyor mu. Eee daha ne?

Şimdi E8500'ümü alırım oyunları en iyi performansla oynarım. Gelecekte baktım 2 çekirdek kurtarmıyor, 2 çekirdekli işlemciyi satar, Quad'ın gelecekteki en iyi modelini alır oyunları daha performanslı oynarım.

Geleceğe bakma, Vodafone gibi anı yaşa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zafa

Yav neyi tartışıyosunuz? Yok geleceğin teknolojisi Quad 4 Çekirdek falan.
    Kardeşim P45 anakartların alayı hem Core2Duo'yu hemde Quad'ı desteklemiyor mu. Eee daha ne?

Şimdi E8500'ümü alırım oyunları en iyi performansla oynarım. Gelecekte baktım 2 çekirdek kurtarmıyor, 2 çekirdekli işlemciyi satar, Quad'ın gelecekteki en iyi modelini alır oyunları daha performanslı oynarım.

Geleceğe bakma, Vodafone gibi anı yaşa

işte ben de dahil herkesin mali durumu sizinki kadar iyi değil. Tr de insanlar aldıkları sistemleri 2-3 sene kullanıyorlar. dolayısıyla aldıkları işlemcileri en az 2-3 sene kullanacaklar. kaldı ki p45 bu seneki quadları destekliyor. seneye çıkacakları değil. sen seneye işlemcini satdıp 4 çekirdekli almak istediğin zaman anakartınla uyumlu 4 çekirdekli işlemci bulman çok zor olacak.

• aslında tartışılmaz bi konu var oda q6600 olması lazım ama oyunları 4 çekirdeğe optimize etmiolar
  • benim amacım oyunda değil 3d program vs de değil sadece açık birsürü program vs olduğunda kasmasın istiyorum oc yapmayı bilmiyorum en azından bi 2 sene kullanacağım hangi işlemciyi önerirsiniz (heryeri okudum ama hala bir karara varamadım )
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2P@C

benim amacım oyunda değil 3d program vs de değil sadece açık birsürü program vs olduğunda kasmasın istiyorum oc yapmayı bilmiyorum en azından bi 2 sene kullanacağım hangi işlemciyi önerirsiniz (heryeri okudum ama hala bir karara varamadım )

bunun için senin hiç düşünmeden 4 çerikdekli(Q6600) alman gerekir. çünkü ben de sistemimi aynı senin mantığınla kullanıyorum.
  • e8500 ;)
  • oc yaparsın hocam q6600 al 3.4 ghz de kullan daha ne
  • yazılım konusunda birşey bilmeden x çekirdek desteğinden bahsedenler yazılımdaki gelişme süreciyle donanımdaki teknolojideki gelişme sürecinin aynı ivmede olmadıgını bilmiyorlar. çekirdek sayısı çok diye bir yazılım direk o kadar parçaya bölüp çalıştıramazsınız. yazılımın bütünlüğünün ve tutarlılığının sağlanması için belirli yerlerde 1 koldan devam eder yazılım belirli yerlerde daha fazla kola ayrılıp devam eder. 6-8 çekirdekli işlemciler çıksada o hızda yazılımların çıkması çokta olası değil onlarda şu anki gibi gereksiz teknoloji olur çoğu zaman. hatta çoğu çıkacak x çekirdekli yazılım çok optimize edilemeden büyük farklar getirmeyebilir çekirdek sayısına ve işlemci maliyetiyle karşılaştırıldıgında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreamwalker

yazılım konusunda birşey bilmeden x çekirdek desteğinden bahsedenler yazılımdaki gelişme süreciyle donanımdaki teknolojideki gelişme sürecinin aynı ivmede olmadıgını bilmiyorlar. çekirdek sayısı çok diye bir yazılım direk o kadar parçaya bölüp çalıştıramazsınız. yazılımın bütünlüğünün ve tutarlılığının sağlanması için belirli yerlerde 1 koldan devam eder yazılım belirli yerlerde daha fazla kola ayrılıp devam eder. 6-8 çekirdekli işlemciler çıksada o hızda yazılımların çıkması çokta olası değil onlarda şu anki gibi gereksiz teknoloji olur çoğu zaman. hatta çoğu çıkacak x çekirdekli yazılım çok optimize edilemeden büyük farklar getirmeyebilir çekirdek sayısına ve işlemci maliyetiyle karşılaştırıldıgında.

zaten kimse 4 çekirdeğin 4 ü de aynı programı çalıştırsın diye düşünmüyor. çünkü windows xp de bile arka planda çalışan en az 3-5 program oluyor. bunlar haliyle en az bir işlemci çekirdeğini meşgul ediyor. üzerine siz de 2-3 programı aynı anda çalıştırmayı seviyorsanız 2 çekirdekli işlemci yetmiyor. tarafımca tecrübe edilmiştir. kaldı ki bir oyun çalışırken bile aynı andı 3-4 farklı işlem yapar. eğer işlemler zaman bağımsızsa çok kolay çoklu çekirdek optimizesi yapılabilir.(bknz Football Manager)

• quote:

Orjinalden alıntı: caver

oc yaparsın hocam q6600 al 3.4 ghz de kullan daha ne

stok fanla 3.4 ghz çalışabiliyorsa q6600 alabilirim ama önce oc yapmayı öğrenmem gerek
  • hocam oc cok kolaydır sadece öğrenmek gerekn birkaç ipucu var
    fsb*işlemci carpanı= MHZ
    fsb*2 = ram mhz

forumda birsürü kişi var seninle aynı anakarta sahiplerine
    hangi ayarlarda kullandıklarını sor
    direk uygula
    biosda
  • Ben uzun süreli kullanmak ve iyide bir işmeci istiyorum...Bunlardan hangisi iyidir?
    Dikkatinizi çekerim uzun yıllar kullanacağım...Ama hızıda iyi olsun....
    Hangisi sizce?
    Birde OC ne demek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araknafobia -- 11 Ekim 2008; 12:18:36 >
  • OC=OverClock yani hız aşırtma dır
  • quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

quote:

Orjinalden alıntı: 2P@C

benim amacım oyunda değil 3d program vs de değil sadece açık birsürü program vs olduğunda kasmasın istiyorum oc yapmayı bilmiyorum en azından bi 2 sene kullanacağım hangi işlemciyi önerirsiniz (heryeri okudum ama hala bir karara varamadım )

bunun için senin hiç düşünmeden 4 çerikdekli(Q6600) alman gerekir. çünkü ben de sistemimi aynı senin mantığınla kullanıyorum.

Evet tam benim dediğim gibi...Çok işlem yapacağım pc de onun için q6600 seçeceğim ama şöyle bir mesaj yazılmış...

quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

aslında tartışılmaz bi konu var oda q6600 olması lazım ama oyunları 4 çekirdeğe optimize etmiolar

4 çekirdek olunca ben fifa2009 yada pes2009 yada Call Of Duty 4 gibi oyunları oynayamayacak mıyım?
    Her oyun 4 çekirdek ile çalışmaz mı?

• Beyler render işleri için işlemci alacağım.
    E8400 Q6600 arasında hangisi daha mantıklı olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: araknafobia

quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

aslında tartışılmaz bi konu var oda q6600 olması lazım ama oyunları 4 çekirdeğe optimize etmiolar

4 çekirdek olunca ben fifa2009 yada pes2009 yada Call Of Duty 4 gibi oyunları oynayamayacak mıyım?
    Her oyun 4 çekirdek ile çalışmaz mı?

hayır çalışır sadece 4 çekirdeğin gereksiz olduğunu söylemek istemiş heralde
    sisteme karar verdim gibi ama hala araştırıyorum işlemciyi q6600 alıcam gibi
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.