Şimdi Ara

Fiyatlar Eşitlendi E8500 mü Q6600 mü ???? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Beyler bir de şöyle birşey var 6600 ün stok fanı ile 3.6 yı çok rahat görürsünüz ancak 8500 de 3.4 ü bile zor geçersiniz stok fan ile..

Eğer 8500 ü full performans kullanacaksanız iyi bir soğutucu almayı da göze almalısınız..

Kaldıki hiçbir oyun 8500 ü full zorlayacak kapasiteye sahip değil.. Ben hiç oc yapmadım şimdilik, ancak Crysis Warhead gelince nimetlerinden fazlasıyla faydalanacağımı biliyorum..

Yeni alacak arkadaşlar artık şunu bir kenara bırakın.. Quad serisi ancak ve ancak render, texturing vs işlerle de uğraşacaksanız işiniz görecektir.. Yoksa günümüz oyunlarının çok ama çok az bir kısmı (Lost Planet gibi) Quad destekli olarak piyasaya çıkıyor.. Bu nedenle de cache leri yüksek, ghz frekansları yüksek duo lar çok daha verimli çalışıyorlar..

Hatta ileride oyunların GPU ya yönelik üretileceğini düşünürsek (PS3 ve XB360 daki gibi) Quad Duo tartışması çok ama çok gereksiz..
    Tamamen araç amaç ilişkisine göre alış verişnizi yapın..

bunu neye dayanarak söylüyorsun? ya da sen intel veya amdden daha mı iyi biliyorsun? sence amd ve intel 6-8 çekirdekli işlemciler hazırlarken sadece gpuya yüklenen bir oyunun piyasaya çıkmasına izin verirler mi?biraz mantıklı tahminlerde bulunmak lazım.
    nasıl 2 çekirdekliler yaygınlaştığında oyunlara çift çekirdek desteği geldiyse 6-8 çekirdekliler çıkınca da 4 çekirdek desteği gelecek. seneye hepiniz sıkıntı çekeceksiniz.zira bu sektörün patronu amd ve intel. onlar ne derse o oluyor.2 si birden çok çekirdekli işlemcilere ağırlık vermişken seneye oyunlara bu tür bir desteğin geleceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

• quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

quote:

bunu neye dayanarak söylüyorsun? ya da sen intel veya amdden daha mı iyi biliyorsun? sence amd ve intel 6-8 çekirdekli işlemciler hazırlarken sadece gpuya yüklenen bir oyunun piyasaya çıkmasına izin verirler mi?biraz mantıklı tahminlerde bulunmak lazım.
    nasıl 2 çekirdekliler yaygınlaştığında oyunlara çift çekirdek desteği geldiyse 6-8 çekirdekliler çıkınca da 4 çekirdek desteği gelecek. seneye hepiniz sıkıntı çekeceksiniz.zira bu sektörün patronu amd ve intel. onlar ne derse o oluyor.2 si birden çok çekirdekli işlemcilere ağırlık vermişken seneye oyunlara bu tür bir desteğin geleceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Hayır daha iyi bilmiyorum, sadece onların da bildiği birşeyi sizlerle paylaşıyorum.. Eğer siz bu görüşünüzde bu kadar ısrarcıysanız buyrun 15 çekirdekli bir işlemci satın alın, ben de diğer arkadaşlara boşa masraf yapmamalarını, yeni çıkacak ekran kartlarını beklemelerini söyleyeyim..

Bakalım hangimiz birşeyleri araştırıp, öğrenip paylaşma ihtiyacı duymuş ve hangimiz bilgilerini paylaşma ihtiyacı gören bir üyeye gereksiz veryansımlarda bulunmuş..

Dilediğiniz tahmini ve çıkarımı yapabilirsiniz, ben sadece doğruluğundan emin olduğum net bilgileri paylaşma ihtiyacı görüyorum forum içerisinde..

Eksik bilgilerinizi kapatmak içinse X Box 360 ve PS3 konularına bakmanızı ve bu ürünlerin donanımlarını incelemenizi, çalışma prensiplerine göz atmanızı öneririm nacizane..

İyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 17 Eylül 2008; 12:46:23 >

• arkadaşlar e8400 üde overclock yapıp 4050 ye q6600 ü de o.c. yapıp 4050 ye çıkarmış biri olarak oyunlardaki performansı söyleyeyim yine siz kararı verin.

e8400 4050 de crysis de 75 fps

q6600 4050 de crysis de 63 fps

test programlarında ise gerçekten uçurum fark oluyor. Oyun oynayacak iseniz 2 çekirdek tavsiyemdir. İş amaçlı (çizim vs.) ise tavsiyem q6600 dür.

ben şu an q6600 kullanıyorum oyunsever biri olarak keşke e8400 kalsaydı dedim.
  • usta bende MSI 945P serisinden 7176 var 2 seneden fazla kullanıyorum üsütnde tekçekerli D 630 VAR
    http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=945P_Platinum&class=mb
    8500 buna uyarmı.. uyarsa performans ne olur...
  • quote:

Hayır daha iyi bilmiyorum, sadece onların da bildiği birşeyi sizlerle paylaşıyorum.. Eğer siz bu görüşünüzde bu kadar ısrarcıysanız buyrun 15 çekirdekli bir işlemci satın alın, ben de diğer arkadaşlara boşa masraf yapmamalarını, yeni çıkacak ekran kartlarını beklemelerini söyleyeyim..

Bakalım hangimiz birşeyleri araştırıp, öğrenip paylaşma ihtiyacı duymuş ve hangimiz bilgilerini paylaşma ihtiyacı gören bir üyeye gereksiz veryansımlarda bulunmuş..

Dilediğiniz tahmini ve çıkarımı yapabilirsiniz, ben sadece doğruluğundan emin olduğum net bilgileri paylaşma ihtiyacı görüyorum forum içerisinde..

Eksik bilgilerinizi kapatmak içinse X Box 360 ve PS3 konularına bakmanızı ve bu ürünlerin donanımlarını incelemenizi, çalışma prensiplerine göz atmanızı öneririm nacizane..

İyi forumlar..

işte bu bir paragraf yazı yazıp hiçbirşeye cevap vermemenin çok güzel bir örneği. ne ileride oyunların gpu odaklı çıkacağı savını destekleyecek veya kaynak gösterecek bir cümle var paragrafta, ne de benim mesajımda XBOX360 VE PS3 ün çalışma prensipleriyle ilgili bir iddia var.anafikir sadece senden çok biliyorum kaynak bu.klasik yurdum insanı. soru basit.oyunların ileride sadece gpuya yönelik yapılacağı iddiasını neye dayanarak söylüyorsun? var mı kaynak? soruyu daha açık nasıl sorabilirim?oyun üreticilerinin böyle bir açıklaması mı var? zira piyasa tam tersi kulvarda gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 17 Eylül 2008; 14:42:18 >

• bu işin piri değilim ama ben işlemci alırken 3 sene önce p4 ler 3.6 ghz leriz bulmuştu ben gidip pd 2.8 almştım onu ilk gün yakınca pd 830 aldım halada o war..değiştirme düşüncelerim war en geç 1 ay içinde işlemci alacam..bnm işim daha garip oyun amaçlı kullansamda kafama esip crysisten çıkıp internette bisürü sayfa açmak msn açmak bu sırada bearshare flasget crptyload vs bilimum programın düzgün çalışmasını istiyorum..yeni işlemciler kadar olmasada dual core 3 ghz şuanlık aslında yetiyo+2gb 533 mhz ram+hd 4850 toxic war bnde...bn işlemci alırken demiştim en son..evet o zamanlar 3,6 ghz lık p4 ler oyun için öneriliyodu şimdi deniyo ki en dandik pd işlemci bile yüksek hızlı tek çekirdekten iyidir..ben 2 seneden önce sistem değiştirmeye karşıyım..maddi olarakta öğrenci olarak imkanım zaten yok..eski tecrübeme bakarak diyebilirimki 4 çekirkdek yaygınlaşacak ve oyunlar buna göre üretilmye başlayınca quad lar yada almayı düşündüğüm amd 9950 daha iyi bi duruma gelcek çift çekirdeklierle göre..ama e 8500 şuanda oyunlarda daha iyi bi performans verecektir..satl oyun oynarken en azından..kaç fps artırır bilemem ama 6600 dede sorun kesinlikle çıkmaz dediğim gibi ben dual core ile oynuorm hemde crysiste yüksek ayarlarda-assasins creed de hepsi full de oynuorm takılma yok..ama bi yandanda e serisi şuanki oyun performansı cezbediyo yinede..ama quad ta ilerde daha fazla kullanılabilr die düşünüyorum bunları düşününce yeniden başa dönüyorum..herkes bütçesine we kullanma amacına göre alsın...ben bi yolunu bulcam bnde öle yapacam

[quote=]usta bende MSI 945P serisinden 7176 var 2 seneden fazla kullanıyorum üsütnde tekçekerli D 630 VAR
    uymaz anakart değişcek arkadaşım bndede 955x war

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0623B36EB -- 17 Eylül 2008; 14:56:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mzarafet

usta bende MSI 945P serisinden 7176 var 2 seneden fazla kullanıyorum üsütnde tekçekerli D 630 VAR

Anakart çift çekirdek desteklemiyor haliyle Quadda desteklemiyor

Güzel bir p45le ya da 780(nvidia sli) çipsetli bir sistemle çok iyi performans alabilirsiniz e8500 işlemciyle

Bütçeyi aşacaksada p35 ikinci el bir anakart alabilirsiniz

• [quote=]usta bende MSI 945P serisinden 7176 var 2 seneden fazla kullanıyorum üsütnde tekçekerli D 630 VAR
    uymaz anakart değişcek arkadaşım bndede 955x war

sagol üsta..tşkler
    aslinda ben oyun için degilde film için düşünmüştüm..en son 1080p açmaya çalıştım dondu anladımki artık zamanı gelmiş...yoksa millet hangi kart kac fps derdinde iken ben bioshock cod4 .a cred.dmc4 gow xbox360 da bitirip rafa kaldırmıştım bile.....
    ama biraz daha izlemeye veririz olur biter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 17 Eylül 2008; 15:10:00 >

• kitapda dual core yazıyo sitede core yazıyo neden destelemiyo peki....
  • 945 çipsetli anakartlar bnm 955 gibi dual core desteklerler core duo. quad. core2 extreme gibi işlemcileri destekelmezler soket tipleri lga 775 aynı ama destekleri yok.core olarak sitede yazmış olabilir ordaki core çift çekirdek desteği anlamına geliyodur sen pd 805 820 830 840 gibi işlemciler kullanabilirsin..ikimiz içinde anakart değiştirme vakti yani bu core duo yada quad lar için
  • quote:

Orjinalden alıntı: free33

945 çipsetli anakartlar bnm 955 gibi dual core desteklerler core duo. quad. core2 extreme gibi işlemcileri destekelmezler soket tipleri lga 775 aynı ama destekleri yok.core olarak sitede yazmış olabilir ordaki core çift çekirdek desteği anlamına geliyodur sen pd 805 820 830 840 gibi işlemciler kullanabilirsin..ikimiz içinde anakart değiştirme vakti yani bu core duo yada quad lar için

USTAM ben bu anakar ve işlemci ile neler yaptım bi bilsen zamanında .inim inim inletmiştim. arkada virüs tarmasi cd yapma film izleme...hiç bizim merkep yük çok geldi demedi..taki bi film indirdim.1080p açamadı 8gb dı..720p açıyo a ayrı..şimdilerde donuyo pc formatta kar etmiyo.yemiyo artık D 950 var gözümden kaçan
    ben aldıımda daha çıkmamıştı. 375 USD idi..şimdi. tarih olmus 370 e şimdi 4 core var..
    galba bende upgrade sansı anca ekran kartında var...oda bu sisteme 3870 yazık olur...
    amd düşünüyorum ben intel çok somurdu bizi..bir kere alıp ta arkama bakmıcam...phenom..ta kara vermedim ama bi araştiricam..

• Baba parasıyla alacaklar: Q6600
    Çalışanlar: E8500

• quote:

Orjinalden alıntı: hornet512

Baba parasıyla alacaklar: Q6600
    Çalışanlar: E8500

ne alaka?laf söyledi balkabağı.

• Ne kadar gereksiz bir tartışma ...

İsteyen istediğini alır ( Kullanım alanına göre )

Birisi vardır sadece otobanda araba kullanır 300 vurur ... Diğeri vardır bilgisayarını 4x4 arabalar gibi dağda bayırda kullanır ...

Kısacası ikisininde alanları farklı ... Eğer PC de Film izlerseniz, oyun oynarsanız ... Kısacası tek yönlü işlemler yaparsanız ... ( x2 ). Ama bazılarıda ( benim gibi ) bilgisayarına 40 küsür program yükler ( 20 si pasif çalışır ... ) Üstüne sen bide 4-5 program açarsan tabi ki ... (X4)

Kısacası siz ferrari ile offroad yollarında gidemezsiniz ... Ferrari hızlıdır ama belli yerlerde sürülür ... 4x4 biraz yavaştır ama affetmez ! Önüne gelen her engeli aşar !

Umarım anlaşılmıştır

Değiştirme: imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BEF0F32F -- 18 Eylül 2008; 10:24:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xX_Warlock_Xx

Ne kadar gereksiz bir tartışma ...

İsteyen istediğini alır ( Kullanım alanına göre )

Birisi vardır sadece otobanda araba kullanır 300 vurur ... Diğeri vardır bilgisayarını 4x4 arabalar gibi dağda bayırda kullanır ...

Kısacası ikisininde alanları farklı ... Eğer PC de Film izlerseniz, oyun oynarsanız ... Kısacası tek yönlü işlemler yaparsanız ... ( x2 ). Ama bazılarıda ( benim gibi ) bilgisayarına 40 küsür program yükler ( 20 si pasif çalışır ... ) Üstüne sen bide 4-5 program açarsan tabi ki ... (X4)

Kısacası siz ferrari ile offroad yollarında gidemezsiniz ... Ferrari hızlıdır ama belli yerlerde sürülür ... 4x4 biraz yavaştır ama affetmez ! Önüne gelen her engeli aşar !

Umarım anlaşılmıştır

Değiştirme: imlâ

çok güzel baba parası tartışması hem bu yüzden anlamsız.. ikinci anlamsız olma sebebiyse bundan birkaç yıl sonra değiştirmedğinde 4 çekirdek+ yaygınlaştığında x4 alanaların avantajlı olacakları..bunu söyleyen ben e 8500 ü q6600 e tercih ederim onuda not düşeyim

• konu gereksiz uzamış herkes aslında olması gerekeni söylemiş zaten.
  • q 6600 tabıkı
  • Fiyatları aynı nasıl olsa tabiki Q6600 tartışamaya bile gerek yok bence.... performanslı ve kaliteli CPU varken aynın CPU düşük seviyesini aynı paraya neden alayımki .:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

eskiden 8400 q6600 tartışlamaları yapılırdı şimdi 8500 q6600 ler başladı sen q6600 al herkes 8000 serisi iyi der ama hepsi q6600 alır

aynen katılıyorum ben 8400 ü 4 ghz ye hız aşırttım ama performans tatmin edici deyildi

bu link herşeyi doğruluyo zatenhttp://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html

üstüne üstlük 8400 şuan yaşamıyor sizlere ömür garantide olduğu için gönderdim bakalım ne olacak eğer garantiye girmese artık intel işlemci ve intel çip setli anakartlardan uzak duracağım eski günlerde olduğu gibi amd ci olacağım

• quote:

Orjinalden alıntı: özgür_prens

quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

eskiden 8400 q6600 tartışlamaları yapılırdı şimdi 8500 q6600 ler başladı sen q6600 al herkes 8000 serisi iyi der ama hepsi q6600 alır

aynen katılıyorum ben 8400 ü 4 ghz ye hız aşırttım ama performans tatmin edici deyildi

bu link herşeyi doğruluyo zatenhttp://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html

üstüne üstlük 8400 şuan yaşamıyor sizlere ömür garantide olduğu için gönderdim bakalım ne olacak eğer garantiye girmese artık intel işlemci ve intel çip setli anakartlardan uzak duracağım eski günlerde olduğu gibi amd ci olacağım

bende 4050 mhz de e8400 kullandım gayet güzel sonuç veriyor bence

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.