Şimdi Ara

fizik!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben sınava seneye gireceğim.

çok ayrıntıcı ve takıntılıyımdır. bu sorular böyle çözülür deyip geçemiyorum desem de unutuyorum o konuyu ve böyle böyle ön yargı oluştu fiziğe karşı. yıllardır fizik hep askıda kaldı o yüzden. artık çözmem lazım bu sorunu. şimdi sorum şu,, fiziğe tam anlamıyla hakim olmak, daha meşhur ifadeyle "mantığını kavramak" için ara sınıf kitap almak daha mantıklı olabilir mi? 9-10-11-12 diye mi toplasam?bunlardan hangisi palme, esen? soru tipi görmek için karekök. ne bileyim işte kaç kitapsa kaç ama artık fiziği yiyip bitirmek istiyorum daha da gecikirsem o yapacak bunu bana:)

bir de çözümlü fizik soru bankası önerisi istiyorum yazın çözmek için. internet vs olmayacak köyde kalırız 1 ay o sırada çözeyim. çözemediğim soruya gidip 1 saat takılıyorum ruh hastası gibi de o yüzden:)

• Ben geçen sene güvender almıştım 9. sınıfta ancak anlayamamıştım kitaptan daha çok örnek olmasını istiyodum. Bu sene ilk esen fizik aldım 10. sınıf yinede örnekler az geldi şimdi yarıyıl tatilinin başında palme aldım gerçekten çözmeye başladım örneklerden baka baka. Gerçi herkese göre farklı ama ben palmeyi tavsiye ederim.
  • palme ara sınıf kitaplarını mı al diyorsun yani? bol çözümlü örnek var mı? bir de normalde soru bankası biraz üst seviyeymiş ara sınıf kitapları nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilenciii -- 5 Şubat 2012; 21:28:59 >
  • Eğer iyice öğrenmek istiyorsan her seneninkini al bence. Ben 9 da güvender almıştım ama onda az örnek ve alıştırma vardı memnun kalmadım. Bu sene esen aldım esendede alıştırma var ama örnek yok çok fazla. Palmede ise hem çok örnek hemde alışma var ayrıca kolaydan zora göre sorular örneğin her ünitenin sonunda 6-8 sayfa alıştırmalar, problemle test, boşluk doldurma var. Bu yüzdenben palme almayı düşünüyorum fizik için önümüzdeki senelerdede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ımogen -- 5 Şubat 2012; 21:33:00 >
  • baya tuzlu olacağı için çeşit çeşit almadan önce emin olmak istiyorum. o yüzden sordum soruları nasıl diye, mantığını kavratıyor mu ne bileyim 0'dan birisi tek başına çalışır anlar mı? tabi nereden bileceksin anlar mı anlamaz mı o ayrı da ortalama zekada biri için diyelim:)
  • bencede palme al bende ygs-lys si var kitapta her türlü soru var tavsiye ederim
  • Benim geçen sene fiziğim kötüydü hiçbirşey anlayamamıştım. Bu sene bende geç olsada anlamaya başladım. Bir nevi sıfırdan gibi şimdi çok şükür baya baya çözüyorum palmeden. Bence birde ekol hoca diye bir site var. Ben ordanda yararlanıyorum fizik için. İlk ordan dinleyip kitaptanda biraz bakıp soruları çözmeye başlayabilirsin. Çözdükten sonra fizik gerçekten çok ama çok eğlenceli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ımogen -- 5 Şubat 2012; 21:38:47 >
  • @06turan06 sağolasın ama konu anlatımı olarak sordum ben.

@ımogen ben ekol hocadan baktım geçen iş güç enerjiyi üç beş basit örnek çözdü e tamam bunda bi şey yokmuş dedim sonra aldım elime birey in fizik soru bankasını pel pel baktım ilk bir kaç soru dışında. yani konu anlatımını bir kitaptan yapmam lazım. böyle gerekirse yaza kadar sadece fizik çalışıp bitirmek istiyorum çünkü en büyük korkum o. gerçi mat 2 de de çok eksiğim var ama onu çalışınca yapıyorum. fizik sanki çalışsam da olmayacakmış gibi geliyor..
  • Bence kesinlikle fizikten anlayan arkadaşın veya çevrenden herhangi birisine anlattır. Sonrası geliyo zaten. Fizikte tüm konular bağlantılı eğer cos,sin içeren koordinat sisteminden başlayıp işte kuvvet ve hareket sonra sürtünme kuvveti. Hepsi bağlantılı. Ve kendini buna zorlamalısın inan çok seviceksin sonra. Yani Umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dilenciii

@06turan06 sağolasın ama konu anlatımı olarak sordum ben.

@ımogen ben ekol hocadan baktım geçen iş güç enerjiyi üç beş basit örnek çözdü e tamam bunda bi şey yokmuş dedim sonra aldım elime birey in fizik soru bankasını pel pel baktım ilk bir kaç soru dışında. yani konu anlatımını bir kitaptan yapmam lazım. böyle gerekirse yaza kadar sadece fizik çalışıp bitirmek istiyorum çünkü en büyük korkum o. gerçi mat 2 de de çok eksiğim var ama onu çalışınca yapıyorum. fizik sanki çalışsam da olmayacakmış gibi geliyor..

o zaman kesinlikle ekip yayınlarının çözümlü soru bankasını al ben de başlarda senin gibiydim yazın ygs sini bir kaç konu dışında bitrdim çok faydası oldu tavsiye ederim

• konu anlatım olarak ne diyorsun peki palme 9-10-11-12 şeklinde mi alayım? sonra da çözümlü bir soru bankası almayı düşünüyordum zaten ekip e bakacağım çıkınnca.
  • ımogen çok anlayan biri yok çevremde maalesef. bir de biri anlatınca kasılan biriyim zaten. ben ağır ağır güzel bir konu anlatımlı kitaptan çalışıp sonra basit sorularla aşinalık kazanıp en son artık kaliteli sorulara yönelebileceğim bir fizik stratejisi geliştirmeye çalışıyorum şu an:)
  • ee başka yok mu tavsiye verecek olan?
  • Fizik emek isteyen bir ders . Öncelikle fiziğin mantığını direk kavrayabileceğini düşünmüyorum ki fizik askıda kaldı demişsin. Önündeki süreci iyi kullan. Hemen asılma yavaş yavaş yüklen ayrıca şunu da söyliyeyim ki fizik konu anlatımlı kitaplarla öğrenilmez bizzat hocalarından dinlemelisin.Yine de kendimi denemek istiyorum diyorsan başlangıç olarak esen YGS al çünkü soruları orta seviyede ve gayet öğretici.Umarım fiziği en kısa sürede halledebilirsin :)
  • teşekkür ederim maalesef kendim başarmam lazım param olursa bile ancak birkaç ders alabilirim anlayamadıklarımı onun dışında kendim çalışmam gerekecek. çok ağır grip geçiriyorum kendime gelir gelmez başlayacağım, sağol tavsiye için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.