Şimdi Ara

Fizik çözerken kafayı yiyeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu ilk konum. Sorum da şu. fizikte dalgalar konusu var. Biz sınıfta not tutarken deftere dalganın hızı = dalga boyu x frekans yazmışız yani V=λ.f Bu formül çoğu soruda uygulanabiliyor fakat doğru yanlış soruları veya öncüllü sorularda frekansın artması atma hızını azaltır diyor ve bu öncül de doğru oluyor. Ben bir şey mi kaçırıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Fizik çözerken kafayı yiyeceğim Fizik çözerken kafayı yiyeceğim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hız sadece ortama bağlıdır. Hız bağıntısı V=λ.f olsa da dalgaboyu arttıkça frekans azalır, dalgaboyu azaldıkça frekans artacağından hız değişmez. sadece ortamla değişir.

ayrıca soruları inceledim yeni uyandığım için çok algılayamadım ama yer değiştirme ve sürat diyor o kelimelere de dikkat et fizik çözerken sakinliğini korumaya çalış
  • sorusoruyorum123 S kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler ama anladığım kadarıyla yer değiştirme genlik konum da dalga boyu mu oluyor ben öyle anladım 😂😂 uzun zamandır çözmeyince unutmuşuz yine de teşekkürler

• Ready2die.io R kullanıcısına yanıt
    bu söylediğinizle kafam daha çok karıştı ama ben öyle bi şey demek istemedim
  • sorusoruyorum123 S kullanıcısına yanıt
    Yok ben sizin dediğinizi anladım ama ben öyle zannetmiştim 😂😂

• Hocam 10. soruda yatay konuma göre yer değiştirme dediği Genlik oluyor. Yani o 12 genliği. 3 bölmeye ayrılmış çizgi her bölme 30/3 den 10 dur. 1 tam devir yaptığında yatayda aldığı yol ise 20 cm'dir, bu cepte. 1 tam dalganın üretilmesi için gereken süreye periyot denir ve periyot 1/frekans tır buna göre periyot 1/2 dir. Yani yatayda 20 cm yol alması 1/2 sn sürmüştür.

Hız=yer değiştirme/zaman olduğundan 20 bölü 1/2 den cevap 40 tır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simon Petrikov -- 13 Eylül 2018; 12:47:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simon Petrikov kullanıcısına yanıt
    Hocam o soruyu çözmüştüm zaten. Onu diğer fotoğrafa kanıt mahiyetinde ekledim. Yazdığınız çözüme göre frekans artarsa periyot azalır ve hız artmaz mı ben mi yanlış düşünüyorum. Asıl sorum diğer fotoğraftır yani. Yanıt için teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ready2die.io R kullanıcısına yanıt
    Hocam periyot azalırsa yer değiştirme de azalır. Yani hız sabit kalır. Örneğin 1/2 saniyede 20 cm yol alan bu atmanın periyot azaltılıp 1/4 yapılsa bu sefer 10 cm yol alacak, hızda değişim olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simon Petrikov kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum teşekkür ederim 💓💓

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.