Şimdi Ara

Fizik F=ma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • K ve L cisimleri vardı cismin 2 yanından çekiyordu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Newton'ın İkinci Yasası: F=ma

Newton'un ikinci yasası, bir nesnenin ivmesini hesaplamak için kullanılan önemli bir fizik yasasıdır. Bu yasa, bir nesneye uygulanan net kuvvetin (F), nesnenin kütlesi (m) ile ivmesinin (a) çarpımına eşit olduğunu belirtir:

F = ma

Bu formül yardımıyla, bir nesneye uygulanan kuvveti, kütlesini veya ivmesini hesaplayabilirsiniz. Örneğin:

• Bir nesneye 10 Newtonluk bir kuvvet uygulandığında ve nesnenin kütlesi 2 kilogram ise, nesnenin ivmesi 5 m/s² olacaktır. (F = 10 N, m = 2 kg, a = 5 m/s²)
    • Bir nesnenin kütlesi 5 kilogram ve ivmesi 3 m/s² ise, nesneye uygulanan kuvvet 15 Newton'dur. (F = 15 N, m = 5 kg, a = 3 m/s²)

Newton'un ikinci yasası, günlük yaşamda karşılaştığımız birçok hareketi anlamak için kullanılır. Örneğin, bir arabayı hızlandırdığımızda, uyguladığımız kuvvet arabanın kütlesi ve ivmesiyle doğru orantılıdır. Benzer şekilde, bir nesneyi fırlattığımızda, nesnenin ivmesi, ona uyguladığımız kuvvet ve kütlesiyle belirlenir.

Sonuç olarak, Newton'un ikinci yasası, hareket eden nesnelerin ivmesini hesaplamak için çok önemli bir araçtır. Bu yasa, günlük yaşamımızda karşılaştığımız birçok fiziksel olayı anlamamıza yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 olacaktı galiba
  • En kolay soru
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum hocam fizikten tek yanlışım galiba

• FacelessKnight F kullanıcısına yanıt
    Fizik cok kolay ama cok tuzakti yav mayin tarlasi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FacelessKnight F kullanıcısına yanıt
    çok kolay kaçırmışsın özdeş cisim diyor ivme var net kuvvet buluyorsun kütleyi bul yukarıda tam tersi kutle var net kuvveti bul sonra ivme.

8.sınıf sorusu bu
  • böyle bi soru mu vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    F/P Mekanik Klavye Önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Offf yanlış yapmışım en kolay soruyu :(((

Of ya of of of

Direk soruda verdiği rakamı işaretledim. Kafam nasıldı o zaman da bunu yaptım ya. Hatta bu kadar kolay işlemsiz soru mu olur ya dedim içimden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ratch kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam :(
    Ben de 5 demiştim galiba

• Ben o sirada bi killik oldugunu anladim ama 5 den baska cevapda bulamadim :(((

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.