Şimdi Ara

Fizik ısı sıcaklık sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deniz seviyesinde ısıca yalıtılmış bir kapta bulunan 0 C deki suya bir parça buz bırakılıyor.
    Sistem ısıl dengeye ulaştığında

I. Buzun kütlesi azalmıştır.
    II. Suyun kütlesi değişmemiştir.
    III. Su ve buz arasında ısı alışverişi bittiğinde oluşan denge sıcaklığı 0 C dir.

A) Yalnız I B) Yalnız II C)I ve III D) II ve III E) I, II ve III

• D tabii ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knife Party

D tabii ki

anlatır mısınız hocam
  • Sıvı0 derecedeyse buz olabilir yada sıvı buz karışımı olabilir. Buzu -5 derece olarak alırsan (atıyorum) buz kütlesi artar suyun kütlesi azalır . Buzu 0 derece alırsan su zaten 0 derece o yüzden 0 derecede kalır ve hiçbirinde değişiklik olmaz buz kütlesinde hiçbir türlü azalmaz ama erime noktası 0 derecenin üstü zaten

Edit: değişmez yazmışım düzelttim kafan karışmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Stalker Batman -- 29 Şubat 2016; 20:43:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goIem

Sıvı0 derecedeyse buz olabilir yada sıvı buz karışımı olabilir. Buzu -5 derece olarak alırsan (atıyorum) buz kütlesi artar suyun kütlesi azalır . Buzu 0 derece alırsan su zaten 0 derece o yüzden 0 derecede kalır ve hiçbirinde değişiklik olmaz buz kütlesinde hiçbir türlü değişmez ama erime noktası 0 derecenin üstü zaten

saol kardeşim sınavda çözdüm ama şimdi hatırlayamadım nasıl çözdüğümü nedense saol yardımın için :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.