Şimdi Ara

Nem Ve Sıcaklık İlişkisi (Hissedilen Sıcaklık) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazın hep derler ya. Nemli bölgelerde hava sıcak olduğunda hissedilen sıcaklık, ölçülen sıcaklıktan fazladır diye.

Peki bu durum kışın evin iç ısındada böylemidir. Ben evde doğalgazlı kombi ile ısınıyorum.
    Bilindiği üzere kışları özellikle evin içilerinde nem oranı çok düşük. Zaten belli bir nem oranı sağlık açısındanda çok önemli.

Soruma gelecek olursak. Ben kışın kombiyle ısınırken. Evin iç nemini arttırırsam hissedilen sıcaklıkta artış olurmu?

• Hocam muhakkak bir artış olacaktır ancak doğalgaz kullanımınıda artıracağını düşünüyorum. Yinede bilgili şahısların yorumlarına ihtiyaç var.
  • Arkadaşlar bu konu hakkında. Bilgisi olan yokmu?
  • Sıcak ve nemli hava koşullarında terimizin havadaki nemden ötürü çabuk buharlaşamamasından dolayı rahatsız oluruz. Bunu da hissedilen sıcaklığın fazla olması şeklinde en kestirmeden açıklaması yapılır, anlatılmak isteneni anlatır sonuçta. Tabi ki hissedilen sıcaklık termometrenin ölçtüğü değil, ilgili dönüşüm tablosunda bulunan bir karşılık değerdir.
    Yazın yaşanan bu fiziksel olayı ve bunu algılanmasını, kışa uyarlayarak 22-23C sıcaklığın ortamdaki bağıl nem oranının artmasıyla daha yüksek hissedileceği beklentisi, bu ortamı oluşturup denemeye değer kılıyor. Ama nemin sıcaklığını da oda sıcaklığı değerine getirmek gerekir zannediyorum. Yoksa oda soğuyacaktır. Nemlendirici özelliği olan klimaya ihtiyaç var gibime geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Sıcak ve nemli hava koşullarında terimizin havadaki nemden ötürü çabuk buharlaşamamasından dolayı rahatsız oluruz. Bunu da hissedilen sıcaklığın fazla olması şeklinde en kestirmeden açıklaması yapılır, anlatılmak isteneni anlatır sonuçta. Tabi ki hissedilen sıcaklık termometrenin ölçtüğü değil, ilgili dönüşüm tablosunda bulunan bir karşılık değerdir.
    Yazın yaşanan bu fiziksel olayı ve bunu algılanmasını, kışa uyarlayarak 22-23C sıcaklığın ortamdaki bağıl nem oranının artmasıyla daha yüksek hissedileceği beklentisi, bu ortamı oluşturup denemeye değer kılıyor. Ama nemin sıcaklığını da oda sıcaklığı değerine getirmek gerekir zannediyorum. Yoksa oda soğuyacaktır. Nemlendirici özelliği olan klimaya ihtiyaç var gibime geliyor...

Cevap için tesekkurler.
    Yani bu hissedilen sıcaklığı hissetmek. Için oda isisina uygun nemlendirme yapmak gerekiyor.
    Fazla nemlendirme yaparsak usuruz.
    Fakat oda ısına göre uygun bir nemlendirme yaparsak. Hissedilen sıcaklıkta artış gözlebiliriz.
    Yanlisim varsa düzelt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

quote:

Sıcak ve nemli hava koşullarında terimizin havadaki nemden ötürü çabuk buharlaşamamasından dolayı rahatsız oluruz. Bunu da hissedilen sıcaklığın fazla olması şeklinde en kestirmeden açıklaması yapılır, anlatılmak isteneni anlatır sonuçta. Tabi ki hissedilen sıcaklık termometrenin ölçtüğü değil, ilgili dönüşüm tablosunda bulunan bir karşılık değerdir.

Cevap için tesekkurler.
    Yani bu hissedilen sıcaklığı hissetmek. Için oda isisina uygun nemlendirme yapmak gerekiyor.
    Fakat oda ısına göre uygun bir nemlendirme yaparsak. Hissedilen sıcaklıkta artış gözlebiliriz.
    Yanlisim varsa düzelt.

Fazla nemlendirme değil oda sıcaklığından daha düşük sıcaklıkta nemlendirme olmamalı. Malum nem dediğimiz su buharı, 0-100C arası her sıcaklıkta oluşabilir. Oda sıcaklığını arttırabilecek olan ise ortama göre daha sıcak su buharı. Isı vererek oda sıcaklığını arttırması beklenir.
    Bunun dışında, yazları havadaki bağıl nemin yüksek olmasından dolayı terimizin zor buharlaşmasına bağlı bunaltı şeklinde bir ısınma duyusunu kışın yaşamamıza olanak yok...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

quote:

Cevap için tesekkurler.
    Yanlisim varsa düzelt.

Fazla nemlendirme değil oda sıcaklığından daha düşük sıcaklıkta nemlendirme olmamalı. Malum nem dediğimiz su buharı, 0-100C arası her sıcaklıkta oluşabilir. Oda sıcaklığını arttırabilecek olan ise ortama göre daha sıcak su buharı. Isı vererek oda sıcaklığını arttırması beklenir.
    Bunun dışında, yazları havadaki bağıl nemin yüksek olmasından dolayı terimizin zor buharlaşmasına bağlı bunaltı şeklinde bir ısınma duyusunu kışın yaşamamıza olanak yok...

arkadaşla ben devamlı nemlendirme cihazı kullanıyorum. oda ortamı genel olarak %50-60 nemli olması gerekli olduğu cihazların kullanım kılavuzlarında yazar % 55-60 gibi nem gayet ideal insanın solunum yollarını kurutmuyor. %60ı geçmemeli. odada ısı olduğu sürece bu derecede nemi sabitlemek bana göre şart.

cihazlar hakkındada bilgi vereyim. elimde bir dolu cihaz var sıcak olanlar daha faydalı bence mikrop üretmiyor. bakımı daha kolay. fakat ömürleri kısa 1 yıl içinde elektrodları bitiyor. birazda benim gibi tembel olursanız zarar görmesi daha çabuk oluyor. soğuk buhar üreten cihazlar övülsede. hem mikrop üretiyor hemde temizlenmesi zahmetli. bunada çözüm buldum kendime göre. su haznesine 2 damla gliserin damlatıyorum mikrobu kırması için. fakat ortalığı kireç yapmasına çözüm yok hele siyah bir tv niz varsa resmen tv çok daha belirgin bu kireç. mutlaka insanada zararı vardır tahmin ediyorum.

en güzel ısıtma sistemi sobadır. eskiden soba üstünde çay kaynardı nebilim bir güğüm su kaynardı ve evde böyle boğaz burun kuruması yaşanmazdı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.