Şimdi Ara

Hwmonitor aşırı sıcaklık göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcimde bir sıcaklık sorunu olduğundan hwmonitor ile kontrol ediyorum oyun oynerken fakat bazen Max sıcaklık derecesi akıl almayacak kadar yüksek gözüküyor. Örneğin en fazla 70 küsür derecelerde göstermesi gerektiği yerde 200-300 derece arasında gösteriyor.

Benim sorum sizce bu doğru olabilir mi ? Anlık olsada o sıcaklığa ulaşabilir mi bir işlemci ? Yoksa programda hata mı var ?

Ve birde kasanın arkasında kendiliğinden gelen fan çok yavaştı kendi aldığım fanı onun yerine taktım fanda sorun yok fakat gene hwmonitor rpm yi bir sıfır gösteriyor birde olduğu normal hızı gösteriyor. Buda mı program hatası acaba ?

• smnknc S kullanıcısına yanıt
    O fahrenheit sıcaklığı gösteriyor 1 derece yaklaşık 18 fahrenheit oluyor ! 200-330 ü ona göre hesapla işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesafesiz -- 1 Temmuz 2014; 15:12:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesafesiz

O fahrenheit sıcaklığı gösteriyor 1 derece yaklaşık 18 fahrenheit oluyor ! 200-330 ü ona göre hesapla işte

hayır öyle olsa gene iyi dediğim gibi santigrat olarak 200-300 hatta gene oldu resmini çektim bu sefer koyuyorum

Hwmonitor aşırı sıcaklık göstergesi

• bende "74 dereceyi yüksek sanıyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: şimşekyıldırımcanakanten

bende "74 dereceyi yüksek sanıyodum

valla bende öyle sanıyodum sitesinde max operating temp 70 derece yazıyor fakat ben battlefield 3 filan oynarken 84 olduğunu hatırlıyorum niye böyle aşırı ısınıyor bu işlemci anlamış değilim
  • Hocam kafaya takılacak bir durum yok merak etmeyin.O sıcaklıklara çıkma olasılığı yok zaten.İşin kötüsü aynı durum bende de var fakat benim anakarttaki sıcaklıklardan biri hatalı.Neden böyle bir durum çıkar ki ortaya hiç anlamam.Sensör bozuk diyeceğim de başka zaman normal gösteriyor.Belirli bir sıcaklığın üzerine çıktımı sapıtıyor sensör.Ne yaptılar dandik sensör mü kullandılar bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam kafaya takılacak bir durum yok merak etmeyin.O sıcaklıklara çıkma olasılığı yok zaten.İşin kötüsü aynı durum bende de var fakat benim anakarttaki sıcaklıklardan biri hatalı.Neden böyle bir durum çıkar ki ortaya hiç anlamam.Sensör bozuk diyeceğim de başka zaman normal gösteriyor.Belirli bir sıcaklığın üzerine çıktımı sapıtıyor sensör.Ne yaptılar dandik sensör mü kullandılar bilemedim

bende bir bozukluk vardır diye düşünüyorum fakat çokta anlayan birisi değilim makine bozulursa ben öyle sandım da denmez o yüzden en iyisi soriyim diye düşünmüştüm
    mesela koyduğum resim incelenirse 1300 küsür rpmlerde durduğunu görmediğim fan için minimum 0 demiş ve işlemci minumum ısı için 0 derece demiş heralde buda çok zor bir ihtimal çünkü şimdiye kadar gece soğukluğunda fanlar max çalışırken bile en fazla 9 dereceye düşürebilmiştim

neyse konuyu cevaplanandı sayılır sanırım fakat bir kaç kişinin daha görüşünü almak isterim şahsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smnknc -- 2 Temmuz 2014; 0:14:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu arada bilgisayarınızın kasasını buzdolabına sokmadıysanız 9 dereceye düşmesi imkansız.İsterseniz 100 tane fan takın gaz soğutma kullanmadıkça oda sıcaklığının altına düşüremezsiniz.Sensör yanlış okumuştur
    Başka program ile bak bu hatalı gösteriyor olabilir! Yada algılayıcı arızalıdır o sıcaklık zaten imkansız 100 derecede kendi kapanması lazım!
  • şansa bakın internette benimle aynı sorunu yaşayan bir adam buldum
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2113642/amd-6100-temp-monitor.html
    işlemci aynı ekran kartıda aynı fakat 1-2 hafta önce bozulunca yenisini aldım hatta bende de bf3 te aşırı ısınma oluyor

neyse ordakiler sorun psu'dan diyor fakat bende thermaltake 600 W lık var ve alırken 80 plus diye seçmiştim benim psu'da sorun yoktur heralde ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.