Şimdi Ara

Fizik okumak istiyorum lisansı Türkiye'de okumak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent fizik çok iyidir. Mete Atatüre bilkent fizik mezunu.yuksek lisans ve doktorayi yurtdişinda burslu yapmis. Şuan cambridge üniverstesinde profösor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent diğerlerine göre daha avantajlı gibi ama araştırmak için vaktim var nasılsa .Zaten yks yi bırakıp sat ye falan hazırlanmak korkutucu geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim denk gelmemiştim izleyeceğim şimdi

• cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    Okuduğun üniversite önemli bence. Ama bilkent de 20 kişi alıyor. Sanki birebir proje yapma ve yardım alma konusunda daha iyi olabilir gibi.Boğaziçi sıralamalarda baya yukarda gerçekten bilkente göre ama bilkentin lab. İmkanı da daha iyidir bilen birine sormak lazım. Diğer konuda da mecbur yurtdışı odaklı çalışacağım hiç istemesem de gitmek Türkiyede araştırma yapmak çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 24 Mayıs 2020; 14:50:8 >
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler oraya da göz atacağım mutlaka tekrar. Birkaç videosunu izledim daha önce

• Hocam temel bilim seçersen Türkiye'de akademik kariyer zor, yani bölüme Türkiye'de akademik kariyer yaparım diye girersen hata edersin ama olur da şans yüzüne gülerse araştırma gör. vs olursan o zaman kısmet buymuş deyip şükredebilirsin yoksa okulda araştırma görevlisi olarak kadro bulup doktoraya devam etmek mükemmel olur tabi ama bu çok çok düşük bir ihtimal.

Temel bilim okursan Türkiye'de lisans mezunu olarak maalesef iş bulma şansın yok. Lisansı çok iyi bir notla bitirip ya Avrupa'da yüksek lisanstan devam edeceksin ya da Amerika'da y.lisans/doktora bütünleşik programlardan kabul almaya çalışacaksın ki yüksek ortalama burada devreye giriyor. Çünkü Amerika'da bütünleşik programlara Asyalılar neredeyse 4.00 ortalamalarıyla saldırıyorlar ve kontenjanları dolduruyorlar, iyi okulların kabullerinde gpa ortalaması 3.80 falan çıkıyor yani Amerika için minimum 3.50 civarı ortalama yapman gerek. Ama bölümlere tutkulu olarak bağlıysan geceni gündüzüne katar yaparsın.

Temel bilim okuyup başarılı olursan seni bekleyen hayat yurtdışında temel bilimlere yoğunlaşman için her türlü imkanın sağlandığı bol ödenekli üniversitelerde bilim yapmak olacaktır. Hayatını rahatça yaşayacak kadar para kazanırsın ama normal bir para verirler yani normal yaşarsın işte zaten bu işin tatmini parada değil yapacağın işin mesleki tatminindedir, yayınladığın her makalede, her başarıda tatmin olursun. Sonra Türkiye'ye dönmek isteyip dönemeyebilirsin bile çünkü bizde temel bilimlerde o kadar istihdam yok mecbur yurtdışında devam edersin.

Ama sana tavsiyem gerçekten başaracağına dair inancın varsa, hayatımı buna adarım ben para pul hiçbir şey önemli değil dersen yaz. Başarılı bir biçimde gereken özeni ver ve mutlu olacağın işi yap.

Edit:Yazı alıntıdır ama kafandaki düsünceleri netlestirmesi acısından faydalı olabilir diye düşündüm.

Bende merkezi yatay geçiş yaparak bu sene ya itü uzay'a ya da boun fiziğe geçmeyi düşünüyorum açıkçası pek korkum yok iş vesaire kendime güvenim tam.

Fizik ilgin varsa Feynman Fizik dersleri serisini kullanabilirsin çok faydasını gördüm tam bir başyapıt ayrıca hocam Michio Kaku'nun kitaplarını da okumanı tavsiye ederim
    Aklına takılan bir şey olursa mesaj kutuma bir ileti bırak konuşuruz oradan. İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsitkütlecekimi -- 24 Mayıs 2020; 15:20:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizceniz ne kadar iyi bilmiyorum ama Reddit'ten r/physics, r/askacademia gibi subreddit'lere giderseniz hem fizik okumak hem de genel akademi hakkında bilgi alabilirsiniz.

• Lisans eğitimi, akademik yaşam için uzun ve önemli bir süreç. Bu süreçte bireysel çaba birçok şeyin ötesinde. Bu bireysel çabanın temelinde bol bol ders çalışmak yatıyor. ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent ve Koç gibi üniversitelerde verilen lisans eğitiminin programıyla Harvard'ın ya da Cambridge'in programı neredeyse birebir aynı. Lisans eğitimi açısından bakıldığında laboratuvar imkanları da pek farklı değil. Kütüphane olarak da hepsinde lisans düzeyinde ihtiyaç duyacağın şeylerin çok daha fazlası var.

Harvard ile Boğaziçi'ni aynı kefeye mi koyacağız? Aslında 4 yıllık lisans öğretimi için inan pek bir fark yok. Saydığım Türkiye üniversitelerinde de çok başarılı akademisyenler var. Aradaki en büyük fark bu okulların tarihi, havası, atmosferi (Akademisyenlerin zaten lisans öğrencileriyle özel olarak ilgilenmediğini düşünerek söylüyorum). ODTÜ'de dünyaca ünlü bilim insanlarının heykeli var, ama oralarda o insanların zamanında çalışmalar yaptığı odalar var. Bu kıymetli bir şey. Ama oralarda maddi olarak zorlanarak okuyacaksan Türkiye'de kalman senin için daha iyi olur.

Oradaki okullardan daha iyi öğrenciler çıkar (ortalama olarak). Ama ortalama bir üniversitenin rektörünü falan ilgilendirir, bireysel olarak seni değil. 4 yılını verimli geçireceğin bir okul seç kendine oraya git. Çok sağlam matematik öğren. Çok iyi not ortalaması yap. İngilizce'ni özenle geliştir. Türkiye'de kalırsan etrafına çok aldanma. Kendinle yarış. Bu motivasyonun varsa gerisi gelir.

Akademideki insanların en büyük sorunu, sistemli çalışamamak, yorulmak, sıkılmak bana sorarsan.
    en.wikipedia.org
    Grigori Perelman - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Grigori_Perelman
    bir ara bu hocamızın hayatını inceleyebilirsin :)

Kendini tanı, kendimi mutlu edecek tercihler yapmaya çalış. Nerede olduğun kadar kim olduğun da önemli.

• tr'den yurt dışı zor biraz, yazın yabancı üniversitede staj yapıp oradan referans almanız lazım. yani paranız varsa gidin yoksa kalın ama staj ayarlamaya çalışın. tr'den çıkmanın zor olma nedeni de düzgün eğitim veren üniversite olmaması. hepsi çok kötü. fizik okusan bile ezber yapacaksın. boş ver oyalanma burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 24 Mayıs 2020; 17:8:4 >
  • karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler paylaştığın için :) Yüksek ortalamayla bitirip yurtdışına yüksek lisans ya da doktora programlarına kabul almaya çalışacağım ama önce bir bölüme gireyim de. Para konusunda korkum yok öyle çok yüksek maaşlar hayal eden biri değilim zaten. Dediğin kitabın da ilk iki cildini sipariş verdim gelmesini bekliyorum ben de umarım işime yarar

• ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Bu güne kadar bu konuda hiç desteklenmedim ama artık destek alamasam da okumaya karar verdim küçüklüğümden beri ilgi duyup sevmeye ve araştırmaya devam ettiğim tek şey diyebilirim çünkü. Sabaha kadar araştırma yapmaktan ya da makale okumaktan da gocunmam aksine çok zevkli bence.Bölüme girdikten sonra yeterince kendimi geliştirirsem başarılı olacağımı düşünüyorum. Birkaç kişi fizik okuyacaksan yurt dışında oku tarzı yorumlarda bulununca kafam karışmıştı biraz. Ama lisansı dışarda okumak beni her yönden zorlayacaktır. Arada çok fark olmadığını söylemeniz beni rahatlattı :)
    Teşekkürler yazdığınız için,linki mutlaka inceleyeceğim

• owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Her fizik okuyanın ezber yaptığını nerden çıkardın ki?
    Türkiye'den yurt dışına gitmenin zor olduğunun da farkındayım, onu göze alarak yazacağım zaten. Gezmemden dolaşmamdan kısar çalışırım. Lisans düzeyinde inanılmaz bir eğitim beklemiyorum zaten ama Bilkent ya da ODTÜ yeterli eğitimi verebilir diye düşünüyorum. Not ortalamasını yüksek tutup yüksek lisans ya da doktoraya gidebilirim. Staj konusunda da mecburi stajlardan önce de bir iki kez gitmeye çalışacağım. Dil iyi bilir üzerine de kodlama öğrenebilirsem stajlara da kabul alabilirim erken dönemde.Yine de gereksiz olduğunu düşünüyorsanız saygı duyarım sizin görüşünüz

• darthrevani D kullanıcısına yanıt
    Müthiş olduğunu söyleyemem ama az çok anlarım sanırım bakıyorum şimdi teşekkürlerr

• Boğaziçi'nden Arif Bayırlı'nın lisans hakkında blogunu bırakayım. Az çok ne ile karşılaşacağını anlarsın:
    www.gokgunce.net
    Yeni Mezundan Lisans Tavsiyeleri
    http://www.gokgunce.net/p/yeni-mezundan-lisans-tavsiyeleri.html?m=1

• darthrevani D kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu bloga birkaç kez göz atmıştım teşekkürler yine de

• Hocam hem akademik kadro hem biraz daha lab. İmkanları gibi sebeplerden. Mezun olan bir iki kişiden de bilkent ve Odtü'nün daha iyi eğitim verdiğini duydum. Odtü belki bir tık daha iyidir boğaziçi üniversitesinden şimdilik bildiklerime göre o şekilde düşündüm. Bilkent de kontenjan az olduğu ve özel olduğu için hocaları da gayet iyi zaten.

• odtü dandik okul
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.