Şimdi Ara

Fizik okumak istiyorum lisansı Türkiye'de okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi fizik okumak istiyorum ama lisansı Türkiye'de okumak çok mu şey kaybettirir bana ? Lisansı yurtdışında burslu okumak için SAT, Toefl gibi sınavları ve birçok başvuru şartını daha istiyorlar biraz zor bir süreç. Özellikle yks'yi bırakıp bunlara hazırlanmak benim için çok büyük bir risk olur. İngilizcemin de çok iyi seviyede olduğunu söyleyemem. Bilkent veya ODTÜ gibi okullarda okursam yüksek lisans ya da doktora programlarında eksiklik çekmekten de biraz korkuyorum.

Bilgisi olan ya da lisansı yurt dışında okumayı düşünmüş olan var mı?

Hatta direk fizik okumak isteyen de okuyan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 24 Mayıs 2020; 10:40:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Lisans eğitimi, akademik yaşam için uzun ve önemli bir süreç. Bu süreçte bireysel çaba birçok şeyin ötesinde. Bu bireysel çabanın temelinde bol bol ders çalışmak yatıyor. ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent ve Koç gibi üniversitelerde verilen lisans eğitiminin programıyla Harvard'ın ya da Cambridge'in programı neredeyse birebir aynı. Lisans eğitimi açısından bakıldığında laboratuvar imkanları da pek farklı değil. Kütüphane olarak da hepsinde lisans düzeyinde ihtiyaç duyacağın şeylerin çok daha fazlası var.

Harvard ile Boğaziçi'ni aynı kefeye mi koyacağız? Aslında 4 yıllık lisans öğretimi için inan pek bir fark yok. Saydığım Türkiye üniversitelerinde de çok başarılı akademisyenler var. Aradaki en büyük fark bu okulların tarihi, havası, atmosferi (Akademisyenlerin zaten lisans öğrencileriyle özel olarak ilgilenmediğini düşünerek söylüyorum). ODTÜ'de dünyaca ünlü bilim insanlarının heykeli var, ama oralarda o insanların zamanında çalışmalar yaptığı odalar var. Bu kıymetli bir şey. Ama oralarda maddi olarak zorlanarak okuyacaksan Türkiye'de kalman senin için daha iyi olur.

Oradaki okullardan daha iyi öğrenciler çıkar (ortalama olarak). Ama ortalama bir üniversitenin rektörünü falan ilgilendirir, bireysel olarak seni değil. 4 yılını verimli geçireceğin bir okul seç kendine oraya git. Çok sağlam matematik öğren. Çok iyi not ortalaması yap. İngilizce'ni özenle geliştir. Türkiye'de kalırsan etrafına çok aldanma. Kendinle yarış. Bu motivasyonun varsa gerisi gelir.

Akademideki insanların en büyük sorunu, sistemli çalışamamak, yorulmak, sıkılmak bana sorarsan.https://en.wikipedia.org/wiki/Grigori_Perelman bir ara bu hocamızın hayatını inceleyebilirsin :)

Kendini tanı, kendimi mutlu edecek tercihler yapmaya çalış. Nerede olduğun kadar kim olduğun da önemli.
  • Hocam bence ertan hocayla gorusun

• Fizik öğretmeni miydi o ? Tam da bilmiyorum ama ulaşmaya çalışırım teşekkür ederimm

• Türkiye'de lisans okuyup yurtdışında doktora yapan bir sürü bilim insanımız var. Odtü, Bilkent ve Boğaziçi öne çıkıyor fizikte. Bunları kazandıktan sonra yurtdışına çıkmak büyük oranda sizin kendizi geliştirmenize kalıyor.
    Lisanstan sonra yurtdışına çıkanlara örnek:
    Furkan Öztürk Bilkent Fizik->Harvard Doktora,
    Tansu Daylan ODTÜ EE+fizik->Harvard Doktora.

• Odtu de doktora yapiyordu hocam lisansi da orda yapmis fizikci ogretmen degil ama ders veriyor

• Fizikde orta doğunun en iyisi bilkent seçilmişti makalede görmüştüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan'ın youtube kanalı:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • darthrevani D kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam çok izledim daha önce videolarını takdir edilesi bence.

• Üniversitelerin bölümlere göre olan rankinglerinde boğaziçi ve odtünün çok gerisinde kalmış ama kriterler ne onu bile bilmiyorum tabi

• Anladım evet ona da bir danışabilirim teşekkürler

Evet biraz kendi çabama kalmış bir şey. Furkan öztürk daha lisansının ilk yılında indiana üniversitesine staja gitmiş.. açıkçası dilekçesidir niyet mektubudur e mailidir öyle şeylerde pek deneyimli değilim bilmem pek yani. Umarım üniversitede çözerim o işleri de :D

• Onları lisede bilmeniz mümkün değil zaten 😅

Öyle tabi bilen de çok yoktur heralde ama ilk sınıfta da bileceğimi sanmıyorum :/

• Hocalara yakın gidersen alanınla ilgili klüplere gidersen projelere katılırsan olmayacak şey değil İTÜ de 1 veya 2 sınıfta Nasaya giden bir öğrenci vardı hocaların sayesinde gitmişti.
  • Birinci sınıfları stajlara nadir alıyorlar zaten.

• Çalışmak kadar sosyal ilişkiler de önemli galiba. Özel üniversitede az kişi olması açısından hocayla bire bir çalışmada daha rahat ederim gibi geliyor

• Türkiye'de lisans eğitimi yurtdışından daha kapsamlı bilgi eksikliği çekmen gibi bir durum olamaz. Önemli olan not ortalaman ve dinamik bir lisans dönemi gecirmen bunları yaparsan Üniversitenin bir değeri kalmaz. Kesişen Yollar YouTuBe kanalında Türkiye'den çıkmış bilim insanları ile eğitimlerine ve calismalarina dair sohbetler yapılıyor kanala bakmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bogazici fizikte yanilmiyorsam en iyi 66. universite secilmisti
    bilkent boun odtude okuyup yurtdisina gore calisirsan neden olmasin

• istatistik ve analizyoutube
    Boğaziçi'nden Stanford'a
    https://www.youtube.com/watch?v=WZ8beGezM2A&feature=youtu.be

daha once izlemediysen boundan stanforda fizik doktorasina giden bir ogrenci

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.