Bildirim
fizik sorularım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 c mi? -
Evet c
1. soruda B ve D şıklarındaki şekillere göre K noktasından itibaren yalnız düşey eksende moment al.
birinin sola birinin sağa döneceğini göreceksin. O halde cevap ikisinin arasında bir noktayı içeren C seçeneği.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekteselli -- 26 Temmuz 2014; 1:48:02 > -
2. soruda moment şöyle
Kxcos37x3=Lx2
L=(3/2)xcos37xT
=6/5 T
A şıkkı. -
2
T.0,8.3=L.2
L=6T/5
o noktasina gore tork aldim.
quote:
Orijinalden alıntı: tekteselli
1. soruda B ve D şıklarındaki şekillere göre K noktasından itibaren yalnız düşey eksende moment al.
birinin sola birinin sağa döneceğini göreceksin. O halde cevap ikisinin arasında bir noktayı içeren C seçeneği.
Anladım, çok teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: Bireycmatik
2
T.0,8.3=L.2
L=6T/5
o noktasina gore tork aldim.
Teşekkürler
-
-
Buzlu soru şöyle
kapta 30 gram madde var bunlar eritildiğinde kapta hala 30 gram madde olacak.
+4 derecede hepsi su olacağından 30 gram madde 30 santimetre-küp hacim kaplar.
Edit: aşağıdaki cümlede yanlışlık yaptım. Suyun sıfır derecedeki özkütlesi verilmediğinden ilk hacim hesaplanamaz.
İlk durumda ise Isıl denge olduğundan buz da su da kesinlikle 0 derecedeler. Toplam hacimleri 29 cm3 ama soru bunu sormuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekteselli -- 26 Temmuz 2014; 2:00:47 > -
Ben 1'i farklı çözdüm. Bir cisim nerden asılırsa asılsın, ipin uzantısı ağırlık merkezinden geçer.
Ağırlık merkezi karenin ortası ile kenarı arasındaki çizgi üzerinde, ortasına daha yakın. 2/3 oranı var. Oradan yaptım -
quote:
Orijinalden alıntı: tekteselli
Buzlu soru şöyle
kapta 30 gram madde var bunlar eritildiğinde kapta hala 30 gram madde olacak.
+4 derecede hepsi su olacağından 30 gram madde 30 santimetre-küp hacim kaplar.
Edit: aşağıdaki cümlede yanlışlık yaptım. Suyun sıfır derecedeki özkütlesi verilmediğinden ilk hacim hesaplanamaz.
İlk durumda ise Isıl denge olduğundan buz da su da kesinlikle 0 derecedeler. Toplam hacimleri 29 cm3 ama soru bunu sormuyor.
Son yazdığın şeyi anlamadım ama şu 30 cmküp su bulundurmasını anladım.
quote:
Orijinalden alıntı: Nicotinell
Ben 1'i farklı çözdüm. Bir cisim nerden asılırsa asılsın, ipin uzantısı ağırlık merkezinden geçer.
Ağırlık merkezi karenin ortası ile kenarı arasındaki çizgi üzerinde, ortasına daha yakın. 2/3 oranı var. Oradan yaptım
Zahmet olucak ama ağırlık merkezini nasıl bulduğunu çizerek anlatabilir misiiin?
-
-
Önceki mesaja Son sorunun çözümünü de ekledim...iyi çalışmalar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahn -- 26 Temmuz 2014; 2:14:46 >
quote:
Orijinalden alıntı: Vahn
Önceki mesaja Son sorunun çözümünü de ekledim...iyi çalışmalar
Yardımların için çok teşekkürleer
quote:
Orijinalden alıntı: asldt
quote:
Orijinalden alıntı: Nicotinell
Ağırlık merkezi karenin ortası ile kenarı arasındaki çizgi üzerinde, ortasına daha yakın. 2/3 oranı var. Oradan yaptım
Zahmet olucak ama ağırlık merkezini nasıl bulduğunu çizerek anlatabilir misiiin?
iki dikey çubuğun ağırlık merkezi karenin ortasıdır. toplam ağırlık 2 gr
alttaki çubuğun ağırlık merkezi düşey kenarın ortasıdır. toplam ağırlık 1 gr
bu iki noktasal cismin ağırlık merkezi 2 gr ağırlığında olana yakın olacak şekilde 2/3 oranında mesafededir.
Benzer içerikler
- kimyasal özelliklerin aynı olması için
- sin kare x türevi
- nernst denklemi
- izmir"de ders çalışılabilecek kütüphaneler
- molekül sayısı nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X