Şimdi Ara

Fiziktedavi ve Rehabiltasyon okuyacagım hangi üniversiteyi seçmeliyim yardımlarınızı bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
15.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9 eylülün sitesine baktım okul tıp fakültesinin yanında :) çevresi ve binası falan çok iyi.

http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=91
  • quote:

Orijinalden alıntı: heathley

quote:

Orijinalden alıntı: BayNapolyon

Dokuz Eylül Tıp Alanında iyi olduğu için orayı öneririm.
    Gezmeyi seviyorsan da Muğla'ya git. gez toz eğlen hayat sana güzel olsun.
    Üniversitenin sosyal etkinlikleride fazla ve güzel. bir daha mı gelecen bu dünyaya.
    Elibe Diline Beline hakim olduktan sonra git Muğlaya

Muğlada şehir olarak turistik falan diye biliyoruzda sitelerde ufak çapta araştırma yaptım köy gibi bir yer diyor orada okuyanlar. Hayal kırıklıgına ugrarsınız yazanlar olmuş.

zaten oraya giden devlet memurları şehir merkezinde kalmıyormuş. diyecen ben öğrenciyim farketmez. sende şehir merkezinde kalmazsın bu kadar basit.
    Artı ilçeleri ve köyleri şehir merkezinden güzel. artı sende üniversiteye yakın bir köyde kal doğa ile iç içe yaşamış olursun. daha ne sitiyorsun. beton yığınları içerisinde üzerindeki negatif enerjiyi, çıplak ayaklarındala toprağa basıp bir nevi topraklama yaparak atar daha sağlıklı yaşarsın fazla düşünme derim. yaz muğla inşallah gelir. pişman olmazsın. daha sonra keşke deme

• quote:

quote:

quote:

Dokuz Eylül Tıp Alanında iyi olduğu için orayı öneririm.
    Gezmeyi seviyorsan da Muğla'ya git. gez toz eğlen hayat sana güzel olsun.
    Üniversitenin sosyal etkinlikleride fazla ve güzel. bir daha mı gelecen bu dünyaya.
    Elibe Diline Beline hakim olduktan sonra git Muğlaya

Muğlada şehir olarak turistik falan diye biliyoruzda sitelerde ufak çapta araştırma yaptım köy gibi bir yer diyor orada okuyanlar. Hayal kırıklıgına ugrarsınız yazanlar olmuş.

zaten oraya giden devlet memurları şehir merkezinde kalmıyormuş. diyecen ben öğrenciyim farketmez. sende şehir merkezinde kalmazsın bu kadar basit.
    Artı ilçeleri ve köyleri şehir merkezinden güzel. artı sende üniversiteye yakın bir köyde kal doğa ile iç içe yaşamış olursun. daha ne sitiyorsun. beton yığınları içerisinde üzerindeki negatif enerjiyi, çıplak ayaklarındala toprağa basıp bir nevi topraklama yaparak atar daha sağlıklı yaşarsın fazla düşünme derim. yaz muğla inşallah gelir. pişman olmazsın. daha sonra keşke deme

Bende öyle köy gibi yerleşimleri sevmiyorum doğa ile içiçe kısmı kulağa hoş gelsede yaşamaktan keyif almam gibi geliyor. Yinede zaman ayırıp yorum yazdığın için teşekkür ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

9 eylülün sitesine baktım okul tıp fakültesinin yanında :) çevresi ve binası falan çok iyi.

http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=91

Evet dedigin gibi cok iyi görünüyor sınırdayım izmir için inşallah gelir :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: r�ß�llisch

vay be tam da bu konuyu açacaktım. Benim de ikinci bölümden pek umudum yok, fizik tedai yazsam mı diye düşünüyorum. ygs 2 puanım 446 sıralama 8200 okul puanıda 63 , toplam 509 oluyor. Dokuz eylül çok sınırda büyük ihimalle orası gelmez ama denizli ve altı gelir diye düşünüyorum. Ama fizik tedavi nassı bi bölümdür açıkcası bilmiyorum. Bende bu konunun takipçisiyim

Ne tesadüf sıralamamız çok yakın olacak sanırım benimde aynı puan oluyor. Bende aynı düşüncedeyim izmirin dışındakiler gelir gibi görünüyor. İzmirinde aslında gelme ihtimali ciddi anlamda var cünkü geçen sene 512 ile kapamış bu seneki sınav daha zor üniversite puanlarının düşmesi çok muhtemel yani. Ama ben İzmir dokuz eylüldeki kampüsün şehir merkezinden uzak köy gibi bir yer diye duydum eğer aslı astarı varsa izmiri yazmayı düşünmüyorum.
    Pamukkale üniversitesi (denizli) eğitim ve donanım olarak çok iyi diye duydum. Şehirde çok büyük değil çok kücük degil yaşanabilir diyorlar. Ama sınıf geçmek biraz zor diyenler oldu, çalışınca yaparsın diyorlar ama o konudada kendimden şüphelerim var (: diğer üniversiteleri de biraz biraz araştırdım ama pek kafama yatmadı. Ablam kırşehirde ftr okuyor orayı düşünüyorum diğer bir alternatif olarak.
    Bu arada sitede de bu ünilerde okuyanlar varsa bizlere birazcık yardımcı olurlarsa çok makbule geçer.

heathley deu de arkadaşım var cidden köy gibi bi yermiş, gelişiyormuş ama.. Ege nin kampüsü süper diyor :) Ablan da f.t.r okuyormuş sana bikaç sorum olacak bana pm ile ulaşırmısın

• quote:

Orijinalden alıntı: r€ß€llisch

quote:

quote:

vay be tam da bu konuyu açacaktım. Benim de ikinci bölümden pek umudum yok, fizik tedai yazsam mı diye düşünüyorum. ygs 2 puanım 446 sıralama 8200 okul puanıda 63 , toplam 509 oluyor. Dokuz eylül çok sınırda büyük ihimalle orası gelmez ama denizli ve altı gelir diye düşünüyorum. Ama fizik tedavi nassı bi bölümdür açıkcası bilmiyorum. Bende bu konunun takipçisiyim

Ne tesadüf sıralamamız çok yakın olacak sanırım benimde aynı puan oluyor. Bende aynı düşüncedeyim izmirin dışındakiler gelir gibi görünüyor. İzmirinde aslında gelme ihtimali ciddi anlamda var cünkü geçen sene 512 ile kapamış bu seneki sınav daha zor üniversite puanlarının düşmesi çok muhtemel yani. Ama ben İzmir dokuz eylüldeki kampüsün şehir merkezinden uzak köy gibi bir yer diye duydum eğer aslı astarı varsa izmiri yazmayı düşünmüyorum.
    Pamukkale üniversitesi (denizli) eğitim ve donanım olarak çok iyi diye duydum. Şehirde çok büyük değil çok kücük degil yaşanabilir diyorlar. Ama sınıf geçmek biraz zor diyenler oldu, çalışınca yaparsın diyorlar ama o konudada kendimden şüphelerim var (: diğer üniversiteleri de biraz biraz araştırdım ama pek kafama yatmadı. Ablam kırşehirde ftr okuyor orayı düşünüyorum diğer bir alternatif olarak.
    Bu arada sitede de bu ünilerde okuyanlar varsa bizlere birazcık yardımcı olurlarsa çok makbule geçer.

heathley deu de arkadaşım var cidden köy gibi bi yermiş, gelişiyormuş ama.. Ege nin kampüsü süper diyor :) Ablan da f.t.r okuyormuş sana bikaç sorum olacak bana pm ile ulaşırmısın

ben izmir ekonomi üniversite'sini bıraktım. eğer dokuz eylül tıpın olduğu yer ise iki okul yakın ve siz köy görmemişsiniz bence. evet doğru, tam o noktadan bakarsanız köydür, ama 1 km ileride agora, kipa, best buy, koçtaş vesaire yan yana dizilmiştir ki izmir'in tüm alışveriş merkezlerinin neredeyse 3/4'ü oradadır. ayrıca balçova diğer semtlere oranla daha güzeldir mimari olarak. izmir'in iç kısmına doğru iyice dökükleşir ama balçova yine bir nebze iyidir. köy olmaması için ne gerekiyor başka bilmiyorum. böyle köye can kurban.

• quote:

Orijinalden alıntı: r€ß€llisch

quote:

quote:

dostum ben özel mesaj yollayamıyorum şuanda telefonla onaylanma falan lazımmış telefonum tamirde kapalı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heathley -- 6 Mayıs 2011; 14:30:11 >

• Bu yazdığımız üniversiteler hakkında az çok bilgisi olan paylaşabilirse çok mutlu olacağız.
  • konuyu güncel tutayım lazım bize
  • Kardeş benim kendi fikrim bunlar baştan söyleyeyim. hataya hiç bulaşmayın. 1-2 tane fizyoterapist açmış bölümü eğitim kadrosuna bakın. 2. öğretimi bile var. bir insansağlık bölümünde 2. öğretim açılıyorsa bence işin içinde biraz para kazanma arzusu var. bu bölümü seçecekseniz, özelde çalışacağım diyorsanız kendinizi geliştireceksiniz. okul bitince fizyoterapist olmuyorsunuz. indir kaldırcı diyorlar. eğitim kursları var manipülasyon mobilizasyon, lenfs drenajı, osteopati, kinezoteyp vs vs gibi kurslara gidip kendinizi geliştireceksiniz. bunun içinde temeli iyi almak gerekiyor. sözün kısası okuldaki hocalardan ne kadar çok fizyoterapist varsa temelini o kadar sağlam olur. sıralama olarak ilk başta 30 tane prof. fzt ile hacettepe var. istanbul bolu dokuz eylül diye gidiyor sıralama. marmara gazi ünileri falanda var oralarada bakın. araştırın. gidingörün memleketleri. sağlık forumlarında bu okulları okuyanlara ortamları sorun öyle kararınızı verin. dersler boluda dokuz eylülde ağır mesela. kütahya afyon nispeten daha kolay. ama mesela afyonda temel meslek dersleri hocaların fizik tedavi doktorları anlattıkları için sadece elektroterapi(arta kalan derslerde patoloji fizyolojihistoloji gibi derslerle dolduruyorlar sanki biyoloji bölümü okuyor gibi) öğreniyorlar. (masaj, analiz,hemipleji gibi dersler almıyorlar). anlat anlat bitmez bunlar arkadaşlar. gidin bir hastaneye bir fizyoterapisti yakalayın sorun fikirlerini. tatmin olmadınız başka biriyle görüşün. ne yapıyorlar gidin bir bakın. hoşunuza gider mi gitmez mi ölçün biçin. internette araştırmak yetmez bence.

tekrar söylüyorum, yanlışım eksiğim, yanlış bildiğim olabilir arkadaşlar. siz kendiniz araştırın kendi kararınızı verin. ama söylediklerimi düşünün. 5 yıl sonra bu meslek ölecek bitecek diyenlerede takılmayın. hangi mesleğin geleceği belli ki? doktorlara bile 2015te kpss geliyor diyolar(peh). isteyen insan hangi iş olursa olsun karnını doyurur merak etmeyin. işinizi sevin yeter.

İyi akşamlar.

• güzel konu olmuş teşekkürler bende beklemedeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canber_k

Kardeş benim kendi fikrim bunlar baştan söyleyeyim. hataya hiç bulaşmayın. 1-2 tane fizyoterapist açmış bölümü eğitim kadrosuna bakın. 2. öğretimi bile var. bir insansağlık bölümünde 2. öğretim açılıyorsa bence işin içinde biraz para kazanma arzusu var. bu bölümü seçecekseniz, özelde çalışacağım diyorsanız kendinizi geliştireceksiniz. okul bitince fizyoterapist olmuyorsunuz. indir kaldırcı diyorlar. eğitim kursları var manipülasyon mobilizasyon, lenfs drenajı, osteopati, kinezoteyp vs vs gibi kurslara gidip kendinizi geliştireceksiniz. bunun içinde temeli iyi almak gerekiyor. sözün kısası okuldaki hocalardan ne kadar çok fizyoterapist varsa temelini o kadar sağlam olur. sıralama olarak ilk başta 30 tane prof. fzt ile hacettepe var. istanbul bolu dokuz eylül diye gidiyor sıralama. marmara gazi ünileri falanda var oralarada bakın. araştırın. gidingörün memleketleri. sağlık forumlarında bu okulları okuyanlara ortamları sorun öyle kararınızı verin. dersler boluda dokuz eylülde ağır mesela. kütahya afyon nispeten daha kolay. ama mesela afyonda temel meslek dersleri hocaların fizik tedavi doktorları anlattıkları için sadece elektroterapi(arta kalan derslerde patoloji fizyolojihistoloji gibi derslerle dolduruyorlar sanki biyoloji bölümü okuyor gibi) öğreniyorlar. (masaj, analiz,hemipleji gibi dersler almıyorlar). anlat anlat bitmez bunlar arkadaşlar. gidin bir hastaneye bir fizyoterapisti yakalayın sorun fikirlerini. tatmin olmadınız başka biriyle görüşün. ne yapıyorlar gidin bir bakın. hoşunuza gider mi gitmez mi ölçün biçin. internette araştırmak yetmez bence.

tekrar söylüyorum, yanlışım eksiğim, yanlış bildiğim olabilir arkadaşlar. siz kendiniz araştırın kendi kararınızı verin. ama söylediklerimi düşünün. 5 yıl sonra bu meslek ölecek bitecek diyenlerede takılmayın. hangi mesleğin geleceği belli ki? doktorlara bile 2015te kpss geliyor diyolar(peh). isteyen insan hangi iş olursa olsun karnını doyurur merak etmeyin. işinizi sevin yeter.

İyi akşamlar.

Dediğin gibi bende hatayı hiç düşünmüyorum ablam kırşehirde okuyor ve orası varken aynı düzeyde hatta daha altında gördügüm hatayı yazmayı bende düşünmüyorum. Çok iyi noktalara deginmişsin haklısın ögretim kadrosu ne kadar genişse egitim daha iyi oluyor.
    Ayrıca 5 yıl sonra ölecek diyenler meslek yasasınında cıktıgını gördükten sonra tek kelime dahi edemiyorlar. Fizyoterapistlik türkiyede gelecegi en parlak bölümlerden birisi araştırdıgım ve okuduklarım kadarıyla.

• meslek yasası çıktı devlette 2bin lira maaş alırken 2250-2500(döner sermaye ile) olacak yasa tam anlamıyla yürürlüğe gidrdiğinde. zaten devlet hastanelere talep olmayınca anında okulları artırdı ve yasayı çıkarıp maaşlarda düzenlemeler yapıyor. herşeyin hayırlısı ya. şimdi güzel şartlar ileride ne olur bilmem. bir 8-9 yıl daha kpss atamasında sıkıntı olmaz bence. ama özelde çalışacaksanız tıpkı bir mühendis bir veya doktorlar gibi kendinizi iyi geliştirmeniz ve isminizi duyurmanız gerekir. derdiniz para olmasın, karşıdaki hastaya HASTA gözüyle baktığınızı gösterin başarıyı kısa sürede yakalarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canber_k -- 10 Mayıs 2011; 20:38:35 >
  • quote:

meslek yasası çıktı devlette 2bin lira maaş alırken 2250-2500(döner sermaye ile) olacak yasa tam anlamıyla yürürlüğe gidrdiğinde. zaten devlet hastanelere talep olmayınca anında okulları artırdı ve yasayı çıkarıp maaşlarda düzenlemeler yapıyor. herşeyin hayırlısı ya. şimdi güzel şartlar ileride ne olur bilmem. bir 8-9 yıl daha kpss atamasında sıkıntı olmaz bence. ama özelde çalışacaksanız tıpkı bir mühendis bir veya doktorlar gibi kendinizi iyi geliştirmeniz ve isminizi duyurmanız gerekir. derdiniz para olmasın, karşıdaki hastaya HASTA gözüyle baktığınızı gösterin başarıyı kısa sürede yakalarsınız.

Mesajlarını diğer konuda da okudum gayet akla yatkın ve mantıklı konuşuyorsun. Ne düşünüyorsam senden duyuyorum bunu gerçekten söylediğin gibi özelde çalışmak isteyen birisinin kendisini geliştirmesi şart. Herşeyin hayırlısı tabi üniversite seçimide önemli bence sınıf geçmekte çok zorlamayacak iyi eğitim veren bir üniversite etiket olarak olmasada temel olarak insana çok faydası olacaktır.

• quote:

quote:

meslek yasası çıktı devlette 2bin lira maaş alırken 2250-2500(döner sermaye ile) olacak yasa tam anlamıyla yürürlüğe gidrdiğinde. zaten devlet hastanelere talep olmayınca anında okulları artırdı ve yasayı çıkarıp maaşlarda düzenlemeler yapıyor. herşeyin hayırlısı ya. şimdi güzel şartlar ileride ne olur bilmem. bir 8-9 yıl daha kpss atamasında sıkıntı olmaz bence. ama özelde çalışacaksanız tıpkı bir mühendis bir veya doktorlar gibi kendinizi iyi geliştirmeniz ve isminizi duyurmanız gerekir. derdiniz para olmasın, karşıdaki hastaya HASTA gözüyle baktığınızı gösterin başarıyı kısa sürede yakalarsınız.

Mesajlarını diğer konuda da okudum gayet akla yatkın ve mantıklı konuşuyorsun. Ne düşünüyorsam senden duyuyorum bunu gerçekten söylediğin gibi özelde çalışmak isteyen birisinin kendisini geliştirmesi şart. Herşeyin hayırlısı tabi üniversite seçimide önemli bence sınıf geçmekte çok zorlamayacak iyi eğitim veren bir üniversite etiket olarak olmasada temel olarak insana çok faydası olacaktır.

kütahya iyi bir tercih olur sizin için o zaman.

• quote:

quote:

quote:

kütahyada ev kiraları cok pahalı diyorlar ve çok tutucular diye duymuştum şehir olarak pek istedigim biryer degil tabi okuyan ve tavsiye eden olursa fikrimi değiştirebilirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

kütahyada ev kiraları cok pahalı diyorlar ve çok tutucular diye duymuştum şehir olarak pek istedigim biryer degil tabi okuyan ve tavsiye eden olursa fikrimi değiştirebilirim

heryerde pahalı ev kiraları merak etme. öğrenci deyince 250 tl lik kira sana 350 oluyo nasıl olsa öğrenci kalacak 3-4 kişi kalır koymaz bu kadar para onlara deyip yüksek tutuyorlar. küçük şehirlerin hepsi tutucu, (kütahya afyon bolu gibi) ama o küçük şehirde o kadar çok öğrenci olduğu için sorun teşkil etmez merak etme. ha dikkat ederim rahatsız olurum ben dersen muğla yaz o zaman ama tavsiye etmem. orada nasıl bir eğitim veriliyor bahsetmiyorlar bile. tutucu şehir kısmından rahatsız olacağını sanmıyorum. git bir gör oraları bence. izmir kütahya bolu sırayla dolaş. kampüsleri gör. hangisi içine yatarsa orayı yaz. 4-5 yıl orada yaşacaksın çünkü. içine sinmesi lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

heryerde pahalı ev kiraları merak etme. öğrenci deyince 250 tl lik kira sana 350 oluyo nasıl olsa öğrenci kalacak 3-4 kişi kalır koymaz bu kadar para onlara deyip yüksek tutuyorlar. küçük şehirlerin hepsi tutucu, (kütahya afyon bolu gibi) ama o küçük şehirde o kadar çok öğrenci olduğu için sorun teşkil etmez merak etme. ha dikkat ederim rahatsız olurum ben dersen muğla yaz o zaman ama tavsiye etmem. orada nasıl bir eğitim veriliyor bahsetmiyorlar bile. tutucu şehir kısmından rahatsız olacağını sanmıyorum. git bir gör oraları bence. izmir kütahya bolu sırayla dolaş. kampüsleri gör. hangisi içine yatarsa orayı yaz. 4-5 yıl orada yaşacaksın çünkü. içine sinmesi lazım.

dogru söylüyorsun 4-5 yılımın geçecegi bir yeri gerçekten önceden gidip görmekte fayda var az bir zaman degil. Belki şehir hoşuma giderse oraya bile yerleşirim ben o da var. Kütahyayı da değerlendirmeye alıcam bir gidip dolaşırım tercihlerden önce muğlayı bende istemiyorum. Denizli kütahya kafama yatıyor şuanda gidip görücem tabi birde ondan sonra kararımı veririm

• Sizin sıralamalarınızı duyunca kendimden iyice şüphe ettim. ygs2 puanım 433 okuldan 61 puan geliyor olur mu sizce fizik tedavi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: animaniax

Sizin sıralamalarınızı duyunca kendimden iyice şüphe ettim. ygs2 puanım 433 okuldan 61 puan geliyor olur mu sizce fizik tedavi??

toplamda 494 ediyor geçen seneki en düşük fiziktedavi puanı 500dü (kırşehir-ahi evran üni) ama bu seneki sınav zor oldugundan okul taban puanları muhtemelen düşecek diyorlar. Olma ihtimali var ama çokta ümit vermek istemem sınırda gibisin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: animaniax

Sizin sıralamalarınızı duyunca kendimden iyice şüphe ettim. ygs2 puanım 433 okuldan 61 puan geliyor olur mu sizce fizik tedavi??

toplamda 494 ediyor geçen seneki en düşük fiziktedavi puanı 500dü (kırşehir-ahi evran üni) ama bu seneki sınav zor oldugundan okul taban puanları muhtemelen düşecek diyorlar. Olma ihtimali var ama çokta ümit vermek istemem sınırda gibisin

Anladim, bu yil puanlar dussede siralamalar yukselir cunku lys'ye calismayi birakan cok kisi var yani ygs ile alan bolumler onem kazanacak bence, neyse artik hayirlisi :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.