Şimdi Ara

Fiziktedavi ve Rehabiltasyon okuyacagım hangi üniversiteyi seçmeliyim yardımlarınızı bekliyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
15.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: animaniax

quote:

Orijinalden alıntı: heathley

quote:

Orijinalden alıntı: animaniax

Sizin sıralamalarınızı duyunca kendimden iyice şüphe ettim. ygs2 puanım 433 okuldan 61 puan geliyor olur mu sizce fizik tedavi??

toplamda 494 ediyor geçen seneki en düşük fiziktedavi puanı 500dü (kırşehir-ahi evran üni) ama bu seneki sınav zor oldugundan okul taban puanları muhtemelen düşecek diyorlar. Olma ihtimali var ama çokta ümit vermek istemem sınırda gibisin

Anladim, bu yil puanlar dussede siralamalar yukselir cunku lys'ye calismayi birakan cok kisi var yani ygs ile alan bolumler onem kazanacak bence, neyse artik hayirlisi :)

Ben sıralamaların cok fazla yükselecegini düşünmüyorum. Sonuçta ilk 15- 20 bindeki tıp eczacılık mühendislik isteyenler sıkı bir şekilde çalışmışlardır diye düşünüyorum. Hayırlısı diyelim yinede

• Konu kaybolmasın lazım bize
  • Konu cok altlara düştü biraz güncel tutayımda gören birisi olur belki
    Arkadaşlar pamukkale üniversitesi (denizli) de okuyan yada mezun olan varsa bu konu altından bana ulaşırsa iyi olur sormam gereken şeyler var üniversite hakkında.

Diger yazdıgım üniversiteler hakkında da bilgi lazım onlarda yazarsa buradan soracaklarımızı sorabiliriz ama denizli en lazım olanı bana.
  • Konu kaybolmuş güncel tutayım.
    Birde hem ftr mesleği hakkında hemde üniversiteler hakkında yorum yazabilirsiniz. Yardımcı olacakları bekliyorum.
  • Fiziktedavi ve rehabilitasyon bölümü hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar konu güncel
  • Arkadaşlar özellikle şu anda bu bölümde okuyanlar bize bir yardımda bulunun sizce yazmalı mıyız bu bölümü ilerde durum ne olur şu anda durum ne lütfen yardım :))
  • ben paü'de okuyorum paü de öğretim üyesi çok hoca sıkıntısı yok, dersler öyle eğitim fakültesi okuyor gibi değil tabiki biraz zor vize haftası 1 aydan aşağı olmaz 1. sınıf hariç, çoğu üniversitede olduğu gibi kendimize ait bir binamız yok, okulun yanında kyk yurdu var, hocalar ana dersleri sınavlarını klasik yapıyorlar, tıptan gelenler test yapar, kampüs yeni yeni gelişiyor, hazırlık var bende okudum ingilizcesine güvenen ya da şimdiden kursa gidip hazırlık atlama sınavına girebilirsiniz, hazırlık okursanızda o senenin tadını çıkarın çünkü zorlu bir 4 sene sizi bekliyor olacak umarım yardımcı olmuşumdur...
  • An itibariyle hangileri ygs hangileri lys ile alıyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: canber_k

Kardeş benim kendi fikrim bunlar baştan söyleyeyim. hataya hiç bulaşmayın. 1-2 tane fizyoterapist açmış bölümü eğitim kadrosuna bakın. 2. öğretimi bile var. bir insansağlık bölümünde 2. öğretim açılıyorsa bence işin içinde biraz para kazanma arzusu var. bu bölümü seçecekseniz, özelde çalışacağım diyorsanız kendinizi geliştireceksiniz. okul bitince fizyoterapist olmuyorsunuz. indir kaldırcı diyorlar. eğitim kursları var manipülasyon mobilizasyon, lenfs drenajı, osteopati, kinezoteyp vs vs gibi kurslara gidip kendinizi geliştireceksiniz. bunun içinde temeli iyi almak gerekiyor. sözün kısası okuldaki hocalardan ne kadar çok fizyoterapist varsa temelini o kadar sağlam olur. sıralama olarak ilk başta 30 tane prof. fzt ile hacettepe var. istanbul bolu dokuz eylül diye gidiyor sıralama. marmara gazi ünileri falanda var oralarada bakın. araştırın. gidingörün memleketleri. sağlık forumlarında bu okulları okuyanlara ortamları sorun öyle kararınızı verin. dersler boluda dokuz eylülde ağır mesela. kütahya afyon nispeten daha kolay. ama mesela afyonda temel meslek dersleri hocaların fizik tedavi doktorları anlattıkları için sadece elektroterapi(arta kalan derslerde patoloji fizyolojihistoloji gibi derslerle dolduruyorlar sanki biyoloji bölümü okuyor gibi) öğreniyorlar. (masaj, analiz,hemipleji gibi dersler almıyorlar). anlat anlat bitmez bunlar arkadaşlar. gidin bir hastaneye bir fizyoterapisti yakalayın sorun fikirlerini. tatmin olmadınız başka biriyle görüşün. ne yapıyorlar gidin bir bakın. hoşunuza gider mi gitmez mi ölçün biçin. internette araştırmak yetmez bence.

tekrar söylüyorum, yanlışım eksiğim, yanlış bildiğim olabilir arkadaşlar. siz kendiniz araştırın kendi kararınızı verin. ama söylediklerimi düşünün. 5 yıl sonra bu meslek ölecek bitecek diyenlerede takılmayın. hangi mesleğin geleceği belli ki? doktorlara bile 2015te kpss geliyor diyolar(peh). isteyen insan hangi iş olursa olsun karnını doyurur merak etmeyin. işinizi sevin yeter.

İyi akşamlar.

2002 yılı mezunu bir Fzt olarak söylüyorum, 5 yil sonra bu mesleğin bu puanları hakedecek bir pozisyonu kalmayacak.... İstihdam limitinden çok daha fazla mezun verecek.... Bilgi isteyen pm atsın..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.