Şimdi Ara

Fiziktedavi ve Rehabiltasyon okuyacagım hangi üniversiteyi seçmeliyim yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
15.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese selamlar arkadaşlar fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum
    bu sene benim 2.senem fiziktedavi ve rehabilitasyon bölümünü geçen senede istemiştim ama kazanamamıştım bu seneki puanım ve derecem şu şekilde
    YGS- 2 : 439,997 Başarı sırası: 10.702 (FTR ygs-2 ile aldıgı için sadece bu puan türünü yazdım)
    (Okuldan 69 puan geliyor bana okulla beraberde 509 puana yakın bir puanım olacak)
    Önceki senelerde (geçen senede dahil) taban puanları ve başarı sıralamalarına göre üniversiteleri inceledim şuanda
    ygs 2 ile alan toplam 9 devlet üniversitesi var bunlar ;

pamukkale üniversitesi (denizli)
    dokuz eylül üniversitesi (izmir)
    muğla üniversitesi (muğla)
    istanbul üniversitesi (istanbul)
    izzet baysal üniversitesi (bolu)
    afyon kocatepe üniversitesi (afyon)
    ahievran üniversitesi (kırşehir)
    mustafa kemal üniversitesi (hatay)
    dumlupınar üniversitesi (kütahya)

bunlardan istanbul üniversitesine kesin giremiyorum 8.640 derece ile kapatmış bana gelsede gitmeyi düşünmüyordum istanbula zaten
    izmir geçen sene 10.621 ile kapatmış derece olarak taban puanıda 512ydi. Bu seneki sonuçlardan sonra okulların taban puanlarının düşmeside muhtemeller dahilinde olduğundan izmir için sınırdayım demem cok da yanlış olmasa gerek
    geri kalan 7 üniversiteyi şuanda kazanmam yüksek ihtimal aksilik olmazsa hepsi geliyor gibi görünüyor.
    Benim şuanda etiketi olması bakımında izmir ilk tercihte düşündügüm üniversite , sonrasında denizliyi düşünüyorum ve ablam kırşehirde ahievran üniversitesinde fiziktedavi okuyor orasıda bana cazip gelen 3.yer . Hatay / Muğla / Afyon kesin olarak yazmayı düşünmüyorum. Ama fiziktedavide nereyi bitirdigin tıp gibi pek önemli değil diye duymuştum.
    Eğer bu yazdıgım üniversitelerde okuyorsanız yada herhangi birinde fiziktedavi okuyorsanız sizden şu konularda yardımlarınızı istiyorum
    - Üniversitede ögretim üyeleri ne sıklıkta az mı çok mu ?
    - Sınıf geçmek kolay mı zor mu hocalar ne kadar zorluyorlar ? Sınıf geçme puanları nelerdir yada nereden bulabilirim?
    - O şehirde ve üniversitede yaşam şartları pahalı mı ucuz mu?
    - Özel yurt fiyatları ne civardadır?
    - Hangisinin eğitimi daha iyidir ?
    Bu konularda bana yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Konuyu sürekli kontrol edip yazılanlara cevap vermeye çalışacağım.
    Bu arada şuanda fiziktedavi okuyan yada mezun olup mesleğe başlayanlarında fiziktedavi ve rehabiltasyon bölümü hakkında fikirlerini alabilirsem çok sevineceğim.
    Saygılar...

• Şuanda denizli üniversitesi hakkında çok iyi duyumlar aldım denizliyi düşünüyorum orada okuyanlar varsa üniversite ve şehir hakkında bilgi verebilirler mi ?
  • vay be tam da bu konuyu açacaktım. Benim de ikinci bölümden pek umudum yok, fizik tedai yazsam mı diye düşünüyorum. ygs 2 puanım 446 sıralama 8200 okul puanıda 63 , toplam 509 oluyor. Dokuz eylül çok sınırda büyük ihimalle orası gelmez ama denizli ve altı gelir diye düşünüyorum. Ama fizik tedavi nassı bi bölümdür açıkcası bilmiyorum. Bende bu konunun takipçisiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: r€ß€llisch

vay be tam da bu konuyu açacaktım. Benim de ikinci bölümden pek umudum yok, fizik tedai yazsam mı diye düşünüyorum. ygs 2 puanım 446 sıralama 8200 okul puanıda 63 , toplam 509 oluyor. Dokuz eylül çok sınırda büyük ihimalle orası gelmez ama denizli ve altı gelir diye düşünüyorum. Ama fizik tedavi nassı bi bölümdür açıkcası bilmiyorum. Bende bu konunun takipçisiyim

Ne tesadüf sıralamamız çok yakın olacak sanırım benimde aynı puan oluyor. Bende aynı düşüncedeyim izmirin dışındakiler gelir gibi görünüyor. İzmirinde aslında gelme ihtimali ciddi anlamda var cünkü geçen sene 512 ile kapamış bu seneki sınav daha zor üniversite puanlarının düşmesi çok muhtemel yani. Ama ben İzmir dokuz eylüldeki kampüsün şehir merkezinden uzak köy gibi bir yer diye duydum eğer aslı astarı varsa izmiri yazmayı düşünmüyorum.
    Pamukkale üniversitesi (denizli) eğitim ve donanım olarak çok iyi diye duydum. Şehirde çok büyük değil çok kücük degil yaşanabilir diyorlar. Ama sınıf geçmek biraz zor diyenler oldu, çalışınca yaparsın diyorlar ama o konudada kendimden şüphelerim var (: diğer üniversiteleri de biraz biraz araştırdım ama pek kafama yatmadı. Ablam kırşehirde ftr okuyor orayı düşünüyorum diğer bir alternatif olarak.
    Bu arada sitede de bu ünilerde okuyanlar varsa bizlere birazcık yardımcı olurlarsa çok makbule geçer.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebuzero -- 4 Mayıs 2011; 19:19:48 >
  • 1) Kardeş kütahyadaki fizik tedavi bölümü yüksek okulmuş .Peki bunun farkı ne?
    2) Ben sağlık meslek lisesinde okuyorum fizik tedavi bölümüne ek puan veriyorlar mı benim okula?
    YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebuzero

1) Kardeş kütahyadaki fizik tedavi bölümü yüksek okulmuş .Peki bunun farkı ne?
    2) Ben sağlık meslek lisesinde okuyorum fizik tedavi bölümüne ek puan veriyorlar mı benim okula?
    YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER....

1) Benimde yazdıgım üniversitelerin hepsi ygsden alıyor ygsden alan üniversitelerde yüksekokul diye geçer. Lysden alanlar ise fakülte diye geçer. Ama bunların arasında hiç bir fark yoktur. İki taraftanda mezun olanlar birbirine çok benzer (belki aynı) diplomalar alıyor ve aynı maaşla işe başlıyorlar. Zaten ygsden şuanda alan yüksekokullarında hepsi yakında fakülte olacak.
    2) Bu konuda bir bilgim yok ben anadolu lisesi çıkışlıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dokuz eylülün bu sene mf3 ten alma ihtimali yüksek diye duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: r€ß€llisch

dokuz eylülün bu sene mf3 ten alma ihtimali yüksek diye duydum

Öyle bir durum söz konusu. Fakülte olmak için başvuru yapmışlar. Yani lysden alma durumları olabilir. Ama ben seneye olur diye düşünüyorum bu senede ygsden alır gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heathley

quote:

Orijinalden alıntı: r�ß�llisch

Öyle bir durum söz konusu. Fakülte olmak için başvuru yapmışlar. Yani lysden alma durumları olabilir. Ama ben seneye olur diye düşünüyorum bu senede ygsden alır gibi geliyor.

neee? ben de lys'den umutlu değilim ama dokuz eylül garanti gibiydi ygs sonucunda. bunu nereden öğrenebiliriz? yani neyden alacakmış belli değil mi? ne saçma şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

quote:

neee? ben de lys'den umutlu değilim ama dokuz eylül garanti gibiydi ygs sonucunda. bunu nereden öğrenebiliriz? yani neyden alacakmış belli değil mi? ne saçma şey.

Tercihler zamanında belli olur ama öyle bir durum var evet. Bu arada puanın ve okul puanın nedir yazar mısın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tercihler zamanında belli olur ama öyle bir durum var evet. Bu arada puanın ve okul puanın nedir yazar mısın?

ygs2 puanım 445. okul puanım da 70. eğer dokuz eylül giderse bolu'dakine giderim ne yapayım. hepsi birden mf3'e geçmez herhalde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ygs2 puanım 445. okul puanım da 70. eğer dokuz eylül giderse bolu'dakine giderim ne yapayım. hepsi birden mf3'e geçmez herhalde.

Yok sadece dokuz eylül ün geçme ihtimali var diye biliyorum. Puanın iyiymiş istanbul üniversitesininde olma ihtimali vardır orayı düşünmüyor musun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok sadece dokuz eylül ün geçme ihtimali var diye biliyorum. Puanın iyiymiş istanbul üniversitesininde olma ihtimali vardır orayı düşünmüyor musun?

valla açıkçası ben nerede var nerede yok bilmiyorum. lys eğer iyi geçmezse ki geçmez herhalde, bunlardan birine gireceğim. daha araştırmadım bile. ne nedir bilmiyorum, o derece. bir bakayım istanbul üniversitesi'ndekine de.

• Anladım.. Bizde pek bilmiyoruz üniversitelerin durumunu öğrenmek için bu konuyu açtık zaten. Ama henüz yardımcı olan olmadı üniversiteler hakkında. Bekliyoruz yapacak bir şey yok :)
  • dokuz eylül hadisesini babama söyledim, araştırdı. bu fakülte olma işlemi kanun çıkmasıyla oluyormuş. şu ana kadar öyle bir kanun çıkmamış. zaten şu an meclis kapalı, yani bu sene de ygs ile alacak dersek yanlış olmaz.
  • Dokuz Eylül Tıp Alanında iyi olduğu için orayı öneririm.
    Gezmeyi seviyorsan da Muğla'ya git. gez toz eğlen hayat sana güzel olsun.
    Üniversitenin sosyal etkinlikleride fazla ve güzel. bir daha mı gelecen bu dünyaya.
    Elibe Diline Beline hakim olduktan sonra git Muğlaya
  • quote:

dokuz eylül hadisesini babama söyledim, araştırdı. bu fakülte olma işlemi kanun çıkmasıyla oluyormuş. şu ana kadar öyle bir kanun çıkmamış. zaten şu an meclis kapalı, yani bu sene de ygs ile alacak dersek yanlış olmaz.

gelecek seneye olur o zaman dediğin gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayNapolyon

Dokuz Eylül Tıp Alanında iyi olduğu için orayı öneririm.
    Gezmeyi seviyorsan da Muğla'ya git. gez toz eğlen hayat sana güzel olsun.
    Üniversitenin sosyal etkinlikleride fazla ve güzel. bir daha mı gelecen bu dünyaya.
    Elibe Diline Beline hakim olduktan sonra git Muğlaya

Muğlada şehir olarak turistik falan diye biliyoruzda sitelerde ufak çapta araştırma yaptım köy gibi bir yer diyor orada okuyanlar. Hayal kırıklıgına ugrarsınız yazanlar olmuş.
  • benim ygs2 sıralaması 5bin, ama lysm çok iydi değil eğer lys ile beraber ilk 10bin dışına çıkarsam istanbul üni fiziktedavi rehabilitasyon yazar giderim ygs2den

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirill -- 6 Mayıs 2011; 0:18:23 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.