Şimdi Ara

Flac Müzik Ve Mp3 Arası Fark Ve MP3 128 KBPS İLE 320 KBPS ARASINDAKİ FARK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
5.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben seçiyorum abi,, youtubeden music indireceğim mesela, gördüğümü indirmiyorum.. sırayla dinliyorum. iyi tonda olanları seçiyorum.. seçtim diyelim 2 adet kaldı,, o ikisi arasındada tizleri net olanı seçiyorum.. net dediğimde tam net olmuyor.. Tizler sanki bir yere çarpıp üsten kırılıyormuş gibi hissediyorum.. yada net çalsada tizler suya girmiş gibi çok hafif ş sesine kayıyor,, onada kulak verip, en net olanını indiriyorum. hinede hiç biri orjinale yaklaşamaz, orjinalini bulsanda iyi sistemle dinlemedikten sonra hine dinlememiş oluyoruz.. kimsenin beğenmediği hoparlör çifti sağdece 100tl oda, en alt segmant, ney sekmanmı yok triger kayışı segment tabikide

• dustdevil D kullanıcısına yanıt
    http://www.soundliaison.com/all-categories/6-compare-formats

Buradan orijinal kayıtları dinleyebilirsiniz.
  • pij harvey kullanıcısına yanıt
    Üyelik istiyor download için, siteyi inceledim ilk link çalışmayınca.. sorun değil de bir kaç audio forumunda aynı çalışmayan link var format karşılaştırma ayağına email bilgisi alıyorlar (potansiyel müşteri veritabanı için) deniyor, hepsi aynı şeyi yapıyor gerçi ama bugün sırf tembellikten denemedim diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    "Yabancılarda mp3 dinleyen kalmadı" derken, yabancılardan kastınız Etiyopyalılar mı? Çünkü bildiğim kadarıyla ABD, Avrupa ve Uzak Doğu müzik piyasasında hâlen kayıplı format hakim. iTunes, Spotify, Amazon MP3 Store örneklerini geçtim herhangi bir Torrent sitesinde bir albüm aratın bakalım karşınıza kaç tanesi mp3 kaç tanesi Flac çıkacak? İlk 10'da 8 tanesinin kayıplı format olduğunu görünce "abi yabancılarda mp3 dinleyen kalmadı ama demek ki Yozgatlılar torrenti ele geçirmiş" demiyorsunuz umarım. Yahu oradaki flac formatları da orijinal kayıt olsa, çoğu çöp ama bizim heyecanlı gençler "flac indirdim abi, daha önce hiç duymadığım sesleri duyuyorum abi" diye kendinden geçerek dinliyor bunları. Korsan piyası böyleyken yasal satış sitelerinde zaten kayıpsız formatın mp3'ü silmesi gibi bir durum yok. Daha satış rekorları kıran pek çok albümün kayıpsız formatı yok. Herkes albümlerini Hdtracks, Linnrecords, Qobuz ve sair sitelerden alıyor da benim mi haberim yok?

Yeni oynatıcılar bunları çalıyormuş, hangisi meselâ? Sokağa çıkalım sen bir tane Ibasso, ColorFly, Astell&Kern, FiiO, HiFİMan markalarından bir tanesini bul, ben sana karşı bulduğun her oynatıcı için 100 tane mp3 çalar bulamazsam senin dediğini kabul edeceğim.

• pij harvey kullanıcısına yanıt
    Sokağa çıkalım soralım muhabbeti boş hocam.O zaman soralım bakalım sokaktan çevirdiklerine,GoldenEar,Definetive,Paradigm,Klipsch,Focal,Dali vb.kaç kişi bunların ne olduğunu bilecek..

• quote:

Orijinalden alıntı: pij harvey

"Yabancılarda mp3 dinleyen kalmadı" derken, yabancılardan kastınız Etiyopyalılar mı? Çünkü bildiğim kadarıyla ABD, Avrupa ve Uzak Doğu müzik piyasasında hâlen kayıplı format hakim. iTunes, Spotify, Amazon MP3 Store örneklerini geçtim herhangi bir Torrent sitesinde bir albüm aratın bakalım karşınıza kaç tanesi mp3 kaç tanesi Flac çıkacak? İlk 10'da 8 tanesinin kayıplı format olduğunu görünce "abi yabancılarda mp3 dinleyen kalmadı ama demek ki Yozgatlılar torrenti ele geçirmiş" demiyorsunuz umarım. Yahu oradaki flac formatları da orijinal kayıt olsa, çoğu çöp ama bizim heyecanlı gençler "flac indirdim abi, daha önce hiç duymadığım sesleri duyuyorum abi" diye kendinden geçerek dinliyor bunları. Korsan piyası böyleyken yasal satış sitelerinde zaten kayıpsız formatın mp3'ü silmesi gibi bir durum yok. Daha satış rekorları kıran pek çok albümün kayıpsız formatı yok. Herkes albümlerini Hdtracks, Linnrecords, Qobuz ve sair sitelerden alıyor da benim mi haberim yok?

Yeni oynatıcılar bunları çalıyormuş, hangisi meselâ? Sokağa çıkalım sen bir tane Ibasso, ColorFly, Astell&Kern, FiiO, HiFİMan markalarından bir tanesini bul, ben sana karşı bulduğun her oynatıcı için 100 tane mp3 çalar bulamazsam senin dediğini kabul edeceğim.

Sizin dünyadan haberiniz yok ! diyeceğim ama kullandığınız dac/amp 'dan bu işi bilmeniz gerekir diye düşünüyorum ...bu işin yıllardan beri önderi olan head-fi'da bakın bakalım millet ne tür ekipmanlar kullanıp hangi formatları dinliyor ? Flac'ları nereden indireceğinizi iyi bilmeniz gerekir public trackerlardan indirdikleriniz mp3 den Flac'a çevrilenlerle dolu .. dsd ve dxd çalmayan dac ve player kalmadı gibi yeni modellerde .. sizin what.cd gibi sitelerden haberiniz var mı ? yoksa netten 320kbps mi indiriyorsunuz ? Siz Flac'lara ulaşamıyorsunuz diye herkes ulaşamayacak sanmayın arşivimde 2.5tb'a yakın %100 orjinal flac albümler var ... mp3 hiç yok indirmeye tenezzül bile etmiyorum , Siz genele göre niye konuşuyorsunuz ki ? buradaki tartışma mp3'ün flacdan bir farkı yok demeniz zaten bunu dedikten sonra sizinle yazışmaya gerek görmüyorum ...

Maverick Audio DAC/Amp->GradoSr80i bu setup'da aradaki farkı anlayamıyorsanız o sistemi satın bence , yani o sistemde mp3 mi dinliyorsunuz siz şimdi ? , ya sizin kulağınızda kesin birşey var ya da boşuna para vermişsiniz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 23 Ocak 2015; 19:03:50 >

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Bilmez hocam, bu işin meraklısı haricinde kimse bilmez. Zaten bu firmaların sunduğu ürünlerin kalitesini ortalama biri anlamaz bile. Atıyorum Kırlangıç, Tariş ortalama zetin yağı tüketicisini elinde tutarken Savrandere'nin, Avundukzade'nin müşterisi damağı gelişmiş, zeytinyağındaki aromaları tek tek anlayabilen insanlardan oluşur. Benim anlatmak istediğim de bu; sanki bu kayıpsız formatlar herkese hitap ediyormuş gibi konuşuluyor. Kulağı iyi olan bunu hobi edinmiş adam ya da mesleği bu olan adam elindeki ekipmanların imkânları dahilinde kayıpsız formatlardan verim alabilir ama ortada "mp3 dinleyen kalmadı, herkes flac dinliyor" gibi bir durum yok. Zaten aralarında bu kadar fark olsaydı bu konu sürekli tartışma konusu olmazdı, atıyorum kimse 480p ile 1080p arasındaki farkı tartışıp durmaz, ortalama bir insan baktığı zaman tak diye görür farkı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Sizin dünyadan haberiniz yok ! diyeceğim ama kullandığınız dac/amp 'dan bu işi bilmeniz gerekir diye düşünüyorum ...bu işin yıllardan beri önderi olan head-fi'da bakın bakalım millet ne tür ekipmanlar kullanıp hangi formatları dinliyor ? Flac'ları nereden indireceğinizi iyi bilmeniz gerekir public trackerlardan indirdikleriniz mp3 den Flac'a çevrilenlerle dolu .. dsd ve dxd çalmayan dac ve player kalmadı gibi yeni modellerde .. sizin what.cd gibi sitelerden haberiniz var mı ? yoksa netten 320kbps mi indiriyorsunuz ? Siz Flac'lara ulaşamıyorsunuz diye herkes ulaşamayacak sanmayın arşivimde 2.5tb'a yakın %100 orjinal flac albümler var ... mp3 hiç yok indirmeye tenezzül bile etmiyorum , Siz genele göre niye konuşuyorsunuz ki ? buradaki tartışma mp3'ün flacdan bir farkı yok demeniz zaten bunu dedikten sonra sizinle yazışmaya gerek görmüyorum ...

Maverick Audio DAC/Amp->GradoSr80i bu setup'da aradaki farkı anlayamıyorsanız o sistemi satın bence , yani o sistemde mp3 mi dinliyorsunuz siz şimdi ? , ya sizin kulağınızda kesin birşey var ya da boşuna para vermişsiniz ...

Hocam kırıcı olmak istemem ama Türkçe anlama konusunda biraz sıkıntınız var gibi. Başına numara koyarak basit cümleler ile son kez yazayım:

1- "Mp3 ile flac arasında fark yoktur" gibi bir iddiam yok.
    2- Mp3 ile flac arasındaki farkın iyi ekipmanlarla ve iyi kulakla anlaşılabileceğini söyledim ki insanlar yanlış yönlendirilmesin.
    3- Kullandığım ekipmanları söyleyerek "acaba ne kadar yatırım yaparsam bu farkı hissederim" diye düşünenler için rehber olsun istedim. Benim deneyimime göre 500 dolarlık bütçelerle olmuyor yani.
    4- Mp3 formatının terkedildiğinin yurtdışında herkesin flac dinlediğinin saçmalık olduğunu söyledim.(dünyayı head-fi'dan ibaret sanıyorsanız, Amerikalıların avcılık forumlarına takılmayın derim yoksa dünyada herkesi Arizona çöllerinde tilki peşinde koşuyor sanabilirsiniz)
    5- Arşivimin hangi formatlardan oluştuğu ve bu albümleri nerelerden satın aldığım konusunda bilgi vermedim, bu kısımları kafanızda kurguladınız galiba.
    6- Kulaklarımın bu ayrımı anlayacak kadar iyi olmadığını iddia etmekte biraz geç kaldınız çünkü onu yukarıda ben kendim söylemiştim zaten.

• Herkese merhaba

Bahsettiğiniz formatlar arasında farkı anlayabılmek için dengeli ve orta seviye bir sistemin gerekli oldugunu daha oncede bir cok format uzun sürelerle tecrübe edilmiş olması gerektıgını dusunuyorum

fark yok demek kayıt yapılan studyolara yapan muhendıslere tonemaister lere siz bosa calısıyosunuz bosa arge yapıyosunuz demek gıbı olur bence arastırıp okumak lazım bu kadar ınsan yanılıyor olamaz tecrube ederek bısey anlayamamak bence sahsa ait diye dusunuyorum
    Nasıl plak kaset cd ve dvd audionun arasında belirgin bir fark varsa bu formatlarda digital olarak plak kaset cd dvd demektir bence bir cok albumu lossles audio formatlarında dinledigım için aradaki fark bence fazlaca belli 128Kbps bi Mp3 parca 4 5 mb iken DSD 2800Mbps bi parca 800 900 mb olabiliyor bu kadar mb farkı bosu bosuna olamaz bi kere data olarak imkansız
    Bastada soyledıgım gıbı dınledıgınız sıstemle hatta parcayı caldıgınız player ve codecleriyle DS veya Wasapi kullanmanızla bile farkeder

Paylastığım bu linkteki parcalarla test edebilir tecrube edebilir ve sahsen farkı net bı sekılde anlayabılırsınız dıye dusunuyorum

http://www.2l.no/hires/

Tesekkurler

• Michael Jackson flac albümü var maroon flac albümü var son çıkan isterseniz upload edebilirim test etmek isteyen varsa
  • Bir test parçası ben ekleyeyim...

Kaynak: hibrit SACD'nin CD layer'i. Yapılan işlem: gizli :)

İstenen bilgi: mp3 mü çalıyor cd mi.

Gizli bilgiler: parçanın bir kısmı mp3 bir kısmı cd kalitesinde aslında, ses analiz programına bakmadan (bakan kendini kandırır ama buna bakacak için ters köşe durumu da olabilir) hangi bölümü cd hangi kısmı mp3 belirtelim. mp3 çok bariz bozuk ses veriyor ise ABX testi yapmadan parça esnasında rahatsız olunup anlaşılıyordur herhalde.

Link:http://ge.tt/3UyQK092/v/1?c

Parçanın mp3 halinin orjinali ile ABX'i, 13/20 yaptım ama pek birşey ifade etmiyor, önemli olan %95 doğruluğun üzerine çıkmak.

Flac Müzik Ve Mp3 Arası Fark Ve MP3 128 KBPS İLE 320 KBPS ARASINDAKİ FARK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 24 Ocak 2015; 17:36:06 >

• Daha erken ama parça örneğini bir kişi download etmiş. Nedense hararetli tartışmalarda konu bu tür elle tutulur denemelere gelince ilgi aniden azalıyor.

Özellikle konuyu açan arkadaş cevaplarsa sevinirim, kendi upload ettiği mp3 8 db daha kısıktı, seviye yakın olunca ne duyuyor acaba...

Ne yapmaya çalıştığınızı inanın anlayamadım bu kadar kişiyi mesaja çağırarak neyi vurgulamaya çalıştığınızı da anlayamadım benim konuya yorumumdan sonra takip bile etmedim taki siz çağırana kadar ama görüyorum ki klasik dh savaşları volum 1246532163 değişen bir şey yok yani... ayrıca konuya mesajlar geliyor ve okunuyor ilgi var yani ama ben sizin tepkinizi ve vurgulamak istediğinizi daha doğrusu ne yapmaya çalıştığınızı pek anlam veremedim iyi günler
  • Bir önceki mesajımda mention etmem gerekirdi, mp3-flac konusunda iddialı olanları seçtim kulakları veya sistemleri iyi diye. Amaç konuya dikkat çekmek, en azından örnek dosya hazırladık boşa gitmesin.

Ustat bu boyle olcak bir sey degil verdiginiz ornegin ne oldugu. Neyle oynandı gi bilinmiyor gerek yok ayrıca Zaten fark anlamak için iki iki dosya al aynı Parca biri flac digeri mp3

Farkını duzgun bir sistem de almayan adam yok tur zaten yani bir caba içerisinde sınız ama ABD yeniden keşfetmeye gerek yok

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    quote:

parçanın bir kısmı mp3 bir kısmı cd kalitesinde aslında

Farkı açıkladım, ayrıntıya girersek örnek parçanın bir bölümü - korsana çok karşı değilim yeni gruplar bulma adına ama - parası verilip alınmış orjinal SACD'nin CD tabakasındaki 16 bit 44.1 khz parça, bir bölümü ise 320 kbitlik bir mp3. Başka bir oynama yok dosyada.

Doğrusu iki ayrı dosya ile ABX yapmak ama buradaki kaç kişini bu testi yapacak bilgisi ve niyeti var... konuyu açan kişi örnek koymuş ama mp3 dediği orjinal halin yarısı kadar kısık sesli.

mp3-orjinal arasında fark yok değil, iddia bu değil ama fark duymuyorum diyen arkadaşa çıkışacak kadar fark var ise kulağı sistemi iyi olanların anında bu farkı anlaması gerekmez mi... Parça dinlenirse müzik olarak birbirini tekrar eden bölümler var.

• quote:

Bilmez hocam, bu işin meraklısı haricinde kimse bilmez. Zaten bu firmaların sunduğu ürünlerin kalitesini ortalama biri anlamaz bile. Atıyorum Kırlangıç, Tariş ortalama zetin yağı tüketicisini elinde tutarken Savrandere'nin, Avundukzade'nin müşterisi damağı gelişmiş, zeytinyağındaki aromaları tek tek anlayabilen insanlardan oluşur. Benim anlatmak istediğim de bu; sanki bu kayıpsız formatlar herkese hitap ediyormuş gibi konuşuluyor. Kulağı iyi olan bunu hobi edinmiş adam ya da mesleği bu olan adam elindeki ekipmanların imkânları dahilinde kayıpsız formatlardan verim alabilir ama ortada "mp3 dinleyen kalmadı, herkes flac dinliyor" gibi bir durum yok. Zaten aralarında bu kadar fark olsaydı bu konu sürekli tartışma konusu olmazdı, atıyorum kimse 480p ile 1080p arasındaki farkı tartışıp durmaz, ortalama bir insan baktığı zaman tak diye görür farkı.

çok güzel demişsin. normal bi monitörde 480p hatta 720p vs 1080p farkı bariz görülürken standart bi hoparlörde flac vs mp3 farkını neden anlayamıyoruz. illa 10000 dolarlık sistem mi almamız gerek. bende daha önceden denedim flac-mp3 karşılaştırmasını en ufak fark yok. dediğin gibi tartışıldığına göre olay hikaye. herkes flac dinliyor diyen arkadaş saçmalamış yok öyle bi dünya kardeşim

• Jude Law kullanıcısına yanıt
    Bu kafayla zaten mp3 den ötesi sizin için ziyan

Milyonlarca mp3 var gulegule dinleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Bu kafayla zaten mp3 den ötesi sizin için ziyan

Milyonlarca mp3 var gulegule dinleyin

sizde kendinizi kandırmaya devam edin dünya flac dinliyor çok fark var diyerek. öyle bi dünya yok
  • Jude Law kullanıcısına yanıt
    Yaw he he

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.