Şimdi Ara

Flac Müzik Ve Mp3 Arası Fark Ve MP3 128 KBPS İLE 320 KBPS ARASINDAKİ FARK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
5.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tavsiyem playliste atın, fark bulursanız not alın. Sonrasında player'da random track seçeneğine ve devamlı çalmaya alın, ekrana bakmayın. Not aldığınız fark varsa bu farkı kör dinlene yaparken duyarsanız ekrana bakın doğru bildiniz mi diye. Eğer herhangi bir dosyayı her denk gelişinde biliyorsanız ya da yüksek oranda (20'de 15 gibi) tahmin edebiliyorsanız fark duyuyorsunuz demektir.

Alternatif olarak şu dosyayı daha çok tercih ettim de diyebilirsiniz, tabi şart değil birşey demek sadece öneri bunlar. Amaç eğlenmek, öğrenmek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 28 Ocak 2015; 22:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A -> apple aac 309 kbit/sec
    B -> 320 kbit LAME
    C -> lossy.flac 483 kbit/sec
    D -> opus 287 kbit/sec
    E -> musepack 259 kbit/sec
    G -> standard mp3'ten biraz daha büyük mp3, LAME 350 kbit/sec

İlgi için teşekkürler.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    :)):)))) hocam ben şey yapıyorum kickass diye bi site var ordan bakıyorum 192 minimum eğer 320 flac bulamazsam mecburen 192 ye bakıyorum ama onun öncesinde 320 kbps ye bakıyorum yoksa hiç biri 320 kbps download yazıp sese bakarak indiriyorum :D çoğu site zaten göz boyama yalancı 320 kbps ile dolu :D
  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    Kalitesiz olunca muzik dinlenmiyor,, kaliteli olunca muzigin berrakligina ve netligine kapilip sözleri ve anlamini duymuyoruz, enstrumanlarin netligini dinliyoruz.. Normal alistigimiz kbs de ise durum.esitleniyor ve muzigi tumuyle dinliyorum... Siz yuksek kbs li arsivi nerden indirdiniz...

• UTorrent indirin www.kickass.to ya girin arama motoruna hangi şarkıcıyı istiyorsanız yanına flac ekleyin. Mesela rihanna flac gibi. Oradan istediğiniz linkin üzerine tıklayıp download torrent deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 7 Haziran 2015; 1:48:55 >
  • Her istediğim şarkının Flac uzantılı olanını bulamıyorum , bu sorunu benim gibi yaşayan var mı ?

Ya da nerden nasıl istediğiniz ve dinlediğiniz şarkıların flac uzantılısını buluyorsunuz ?
  • arkadaşlar youtube genelde format olarak ne kullanıyor belli bir format varmı yoksa tamaman yükleyen kişinin insiyatifinde mi kalite olayı?bazen çok kaliteli müzikler oluyor bazen teneke gibi çıkıyor ses.
  • Son zamanlar bu konuyu kafama taktım. Şuan tüm mesajları okudum. Kimileri mp3 dinleyen kalmadı demiş, kimileri flacla mp3 arasında fark yok demiş. Ben de bazı şarkıları (Maroon 5) flac ve 320 kbs formatda temin edip ikisini de laptopta ve kulaklıkla dinledim. Dakikalarca dinlememe rağmen ne laptop, ne Iphone earpod kulaklıkla arada fark hissetdim. Belki ekipmanım yeteri kadar değildir, ya da kulaklarım bu farkı ayırabilecek kapasiteye sahip değil. Ama bunu açıkca söyleye bilirim ki, eğer normal kulaklıkla dinlenecekse 320 kbs şarkılar gayet iş görür. Her biri en az 30 mb flac dosyalar yer kaplamaktan başka bir işe yaramaz. Benim görüşüm bu yönde.

Ciddi ciddi arada farkı anlayan arkadaşlar, bir daha bildirmek isterim ki, eğer normal ekipmanla dinlenecekse fark anlaşılmaz dedim...

• flac ya da waw olayı stüdyoda kayıt edilen şekilde dinlemektir müziği, diğerleri ise bazı arka plan seslerinin kaybolmasıdır, flac müziğin zevkini alabilmek için audiophillerin kullandığı son model ses ekipmanları lazım, normal çalarlarda fark anlaşılamayabilir. Mesela 320 de şarkı söyleyenin söylemeden önce nefes almasını duyamayabilirsin ama flacta duyarsın.
  • Ne karışık konular bunlar yaw :D 2 dakikalık şarkıya 300 mb yer verdim hala farkı anlayamadım üstelik kulaklık da çok kötü değil Sennheiser kullanıyorum.
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz gibi çoğunlukla araçlarda MP3 dinleniyor..

Ben kaliteli sistem dinlemedim fakat, MP3 de 30 müzik yüklü ise bunun sadece 2-3 tanesi , kendimce tane ve net tize sahip, ...

Bilgisayarların CD rom dan *orijinal albüm* CD yürütsem, PC veya CD rom çıkışından, teybin aux bağlantı yapsam,

MP3 den daha kaliteli ses alırmıyım,

Çünkü bilirimki CD yi, marka disc playerde okutmak en iyisi, fakat bu sekilde , sesleri kırpılmamış olarak (MP3 ile kalitesi bozulmamış) dinlemek mümkünmü ,

Hayırlı Günler

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Kaliteli müzik dinlemek sadece cd ile bitmiyor maalesef şöyle kabaca bir zincir oluşturabiliriz. media-player-amfi-hop-kablo sorunuza gelince evet ekipmanınızı bilmiyorm ancak evet dinleyebilirsiniz ve mp3 den daha iyi olacaktır ama imkan var ise L-r şeklinde bağlantı yapınız.
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Orijinal kenwood aux girişli teyp var,

Ön kapılarda ve arka pandizotta birer çift orijinal Pioneer var.

Ön göğüs cam önünde ise eskilerin kalitelisi Pioneer tiz üniteleri var,,

Arkadaki pioneerlere ek olarak 20cm subwoofer var.

2*50 + 1*100w anfi mevcut.

Telefondan bugün line in den YouTube müzik açtık, öndeki tizlerimle sese hayran kaldım,,, iyi kayıt video ya denk geldim herhalde 😉

• Kayıt kalitesi ve Masterın başındaki adam o kadar önemli ki hiç tanışmadığımız ama herşeyi etkileyen o kişiye ait.

Bazı 2017 model kayıtlar üstünüze üstünüze gelir,masterdaki filtreler müziği katleder,
    Bazı 1975 model kayıtlar dinledikçe açar,uzar gider,

Çok ellenmeden iyi mikrofonlarla güzel bir editör işin başındaysa fevkalade.

Michael Jackson - Thriller 1982-1999 Remaster SACD günümüzün bir çok albümünü berraklıkta tartışmasız geçer.İnternet aleminde çok rahat bulursunuz.

EE güzel kayıtı bulduk,güzel digital kopyayıda bulduk,

Bu kayıt analog sinyale dönerken katledilebilir ortalama üstü iyi bir DAC çipi ve kaliteli komponentler lazım.

Ses kulaklığa gidecekse Amfi-Dac çözümleri gene daha ulaşılabilir.

Ve bu sesi kulaklığa,hoparlöre taşıyacak kablo

Kulaklık,Hoparlör.

Ben işin bit kısmındayım yeni kayıtlar artık teknik olarak master 32bit DXD sunulabilir.Bunu çalacak ekipmanlarımızda var Orginal ses sinyaline yaklaşmış oluruz.

Flac Müzik Ve Mp3 Arası Fark Ve MP3 128 KBPS İLE 320 KBPS ARASINDAKİ FARK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 26 Eylül 2017; 23:43:20 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.