Arkadaşlar merhaba.Ben flaş diski pc yi formatlarken bilgisayar arkasında unuttum ve flaş diskne oldu bilmiyorum ama bilgiler gitti.Dosya sistemi raw olmuş,ne içine girebiliyorum ne biçimlerdirebiliyorum.İçindeki bilgiler benim için çok önemliydi.Bu bilgileri kurtarabilirmiyim.Yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.
bazı veri kurtarma programlarıyla kurtarabilirsin, bende data recovery isimli küçük bir program var, onunla bazen yanlışlıkla sildiklerimi tekrar alıyorum
aynı olay bende de olmuştu çok uğraştım ama kurtaramıştım. recovery programlarını denemekte fayda var bence
Arkadaşlar teşekkürler ancak sorun şu ki flaş bellek dosya türü olarak raw gösteriyor.ve bu programlar açmıyor
quote:
Orjinalden alıntı: serkin
Arkadaşlar teşekkürler ancak sorun şu ki flaş bellek dosya türü olarak raw gösteriyor.ve bu programlar açmıyor
"raw" dosya sistemli bir aygıta bişey yapamazsınız. İçindeki belgeleri kurtarmanız mümkün değil. benim 60gb lık dökümanım bu nedenle heba oldu. En son çare olark şu programı kullanın:
daha sonra verdiğim linkdeki (yukardaki)programlardan birini kullanarak dosyalarınızı geri getirmeye çalışınız.
bendede aynı sorun var sanıyordum baya bir arama yaptım tek bulabildiğim mac bir pcde format atmak deniliyordu. fakat bende ki daha moral bozucu bişi çıktı aldığım ürün fake çıktı. Sony vaio nun 8 gblik flashı yokmuş hiç öyle bişi yapmamışlar.