Şimdi Ara

Flaş Bellekten Win 7 Kurarken Önyükleme İçin Bir Tuşa Basın Yazısı Gelmiyor! Çok Acil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BIOS ta ıde/ahci için ncq seçeneği olması lazım büyük ihtimal sorun orada açabiliyorsanız biosu açın IDE/AHCI gibi bi seçenek varmı bakın
  • AHCI Mode COntrol var Auto modunda
  • ahcı ye alıp denermisin ? kaydedipte çıktıgına emin ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufoylum

ahcı ye alıp denermisin ? kaydedipte çıktıgına emin ol

AHCI Mode Control de auto ve manual seçenekleri var
  • manuele al hocam
  • quote:

manuele al hocam

manual yapınca aşağısında set AHCI Mode açıldı onda da Enabled Disabled seçenekleri var
  • hocam enable yapıp kaydet çık olmazsa tekrar eski haline al
  • quote:

hocam enable yapıp kaydet çık olmazsa tekrar eski haline al

olmadı hala marka ekranın da kalıyor :((((((((
  • quote:

hocam enable yapıp kaydet çık olmazsa tekrar eski haline al

Fast Bios Mode diye bşi var onu disabled yaptığımda flaş bellği f10 ile görüyor onu enable yaptığımda usb yi tanımıyor
  • birde öyle dene hocam donanımsal bir sorun yada biosta bi sıkıntı var
  • quote:

birde öyle dene hocam donanımsal bir sorun yada biosta bi sıkıntı var

araştırdım da hardiski yeni taktığım için onu biçimlendirmek gerekiyormuşş ubntu kur biçimlendir dedidiler öle yapıyım diyorum ama c ye kurulan sistemi açılınca nasıl biçimlendirilecek tam olarak bilmiyorum ama denicem bakalım
  • Win 7 kurulumda zaten biçimlendirebiliyorsun hdd yi
  • quote:

Win 7 kurulumda zaten biçimlendirebiliyorsun hdd yi

biliyorum onu da yaptım aslında biçimlendir diyip daha sonra kuruluma geçtim ama yinede bi deneyim farklı bir sistem kursam olur mu ki diye. öff :(
    hardiskle ilgili olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amine_38 -- 25 Temmuz 2015; 13:10:08 >
  • Hocam kurulum esnasında var olan harddisk bölümünün üzerine mi kuruyorsunuz? Eğer öyle yapıyorsanız gördüğünüz bütün bölümleri silin. Bir tane tanımlanmamış bölüm kalacak geriye. Yeni yazısına tıklayarak temiz bir bölüm oluşturun ve buraya kurmaya deneyin. Kendiliğinden 3 tane bölüm daha açacaktır o bunlar windows'un kendine ayırdığı bölümlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krapcher

Hocam kurulum esnasında var olan harddisk bölümünün üzerine mi kuruyorsunuz? Eğer öyle yapıyorsanız gördüğünüz bütün bölümleri silin. Bir tane tanımlanmamış bölüm kalacak geriye. Yeni yazısına tıklayarak temiz bir bölüm oluşturun ve buraya kurmaya deneyin. Kendiliğinden 3 tane bölüm daha açacaktır o bunlar windows'un kendine ayırdığı bölümlerdir.

aynı şekilde yaptım. ama kurulum devam etmiyor.
    şimdi ubuntudan açtım pc yi hardikskin içine baktım win 7 dosyalarının içi açılmış kurulmaya başlamış yani. ama işte sorun win 7 kurulumun devam edememesi
  • amine_38 A kullanıcısına yanıt
    Pc de önceden hangi sistem kurulmuştu
    Eski hdd üzerinde windows hangi sürümdü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vavien1 V kullanıcısına yanıt
    windows 7
  • ubuntu sorunsuz kuruldu ve çalışıyor ama buna windows u neden kuramıyorum ya
  • Bilgisayarınızdaki aygıtlardan biri bu probleme neden oluyor olabilir. İndirdiğiniz windows 7'de bir sorun olabilir ya da harddisk problemi olabilir.

Windows 7 kurulumunun ilk aşamasını normal şekilde yapın. Bilgisayara reset atıldıktan sonra bilgisayarı güvenli modda açın. Karşınıza windows kurulumunun tamamlanmadığı ve güvenli modda tamamlanamayacağıyla ilgili bir hata mesajı gelecektir bu mesajı kapatmayın. Shift ve f10 tuşlarına basarak cmd'yi çalıştırın. Cmd ekranına "compmgmtlauncher" yazıp (" işaretleri yok) enter'a basın. Biraz bekledikten sonra karşınıza bilgisayar yönetimi ekranı gelecektir. Soldaki kutudan Aygıt Yöneticisi'ni seçin. Burada kurulumu engelleyen aygıtları geçici olarak durdurabilirsiniz.

Bu sorununuzu çözmezse HDD'yi tamamen temizlemeyi deneyebilirsiniz. HDD'ye tamamen 0 yazıyor bu yöntem ve güvenli silme işlemi olarak çevirilebilir Türkçe'ye. HDD üzerindeki bütün bilgileri kalıcı olarak kaybedeceksiniz yani hiçbir şekilde geri döndürülemeyecek. Zaten böyle bir derdiniz olmadığını düşünüyorum. Bu defa kurulum esnasında cmd'ye gireceğiz. Windows 7 kurulumu yaparken size dil, zaman ve klavye seçimi yapmanızı istediği ekranda shift ve f10 tuşlarına aynı anda basın. Cmd açılacak burada "diskpart" yazıp enterlayın. "list disk" yazarak tekrar enter'a basın. Burada bilgisayara bağlı harddiskleri göreceksiniz. Temizlemek istediğiniz harddisk'i "select disk #" yazıp (# yerine hdd numarasını yazın) entera basarak seçin. Disk # seçildi şeklinde bir mesaj gelmeli. Doğru diski seçtiğinizden emin olduktan sonra "clean all" yazarak enter'a basın. Fare imlecinde bir hareketlenme olmalı. Bir süre bekledikten sonra diskin temizlendiğiyle ilgili mesaj almalısınız. "exit" yazıp enter'a basın ve diskpart'tan çıkın. Tekrar aynı işlemi yaparak cmd'den çıkın ve kuruluma devam edin.

Probleminiz halen çözülmediyse farklı bir iso dosyasıyla kurmayı denemenizi öneririm orijinal değil zaten sanırım kurduğunuz windows. Orijinal ise zaten direk microsoft ile iletişime geçin ücretsiz destek sağlama zorunlulukları var ürünlerini satın alan insanlara karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raepheles -- 25 Temmuz 2015; 15:19:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raepheles

Bilgisayarınızdaki aygıtlardan biri bu probleme neden oluyor olabilir. İndirdiğiniz windows 7'de bir sorun olabilir ya da harddisk problemi olabilir.

Windows 7 kurulumunun ilk aşamasını normal şekilde yapın. Bilgisayara reset atıldıktan sonra bilgisayarı güvenli modda açın. Karşınıza windows kurulumunun tamamlanmadığı ve güvenli modda tamamlanamayacağıyla ilgili bir hata mesajı gelecektir bu mesajı kapatmayın. Shift ve f10 tuşlarına basarak cmd'yi çalıştırın. Cmd ekranına "compmgmtlauncher" yazıp (" işaretleri yok) enter'a basın. Biraz bekledikten sonra karşınıza bilgisayar yönetimi ekranı gelecektir. Soldaki kutudan Aygıt Yöneticisi'ni seçin. Burada kurulumu engelleyen aygıtları geçici olarak durdurabilirsiniz.

Bu sorununuzu çözmezse HDD'yi tamamen temizlemeyi deneyebilirsiniz. HDD'ye tamamen 0 yazıyor bu yöntem ve güvenli silme işlemi olarak çevirilebilir Türkçe'ye. HDD üzerindeki bütün bilgileri kalıcı olarak kaybedeceksiniz yani hiçbir şekilde geri döndürülemeyecek. Zaten böyle bir derdiniz olmadığını düşünüyorum. Bu defa kurulum esnasında cmd'ye gireceğiz. Windows 7 kurulumu yaparken size dil, zaman ve klavye seçimi yapmanızı istediği ekranda shift ve f10 tuşlarına aynı anda basın. Cmd açılacak burada "diskpart" yazıp enterlayın. "list disk" yazarak tekrar enter'a basın. Burada bilgisayara bağlı harddiskleri göreceksiniz. Temizlemek istediğiniz harddisk'i "select disk #" yazıp (# yerine hdd numarasını yazın) entera basarak seçin. Disk # seçildi şeklinde bir mesaj gelmeli. Doğru diski seçtiğinizden emin olduktan sonra "clean all" yazarak enter'a basın. Fare imlecinde bir hareketlenme olmalı. Bir süre bekledikten sonra diskin temizlendiğiyle ilgili mesaj almalısınız. "exit" yazıp enter'a basın ve diskpart'tan çıkın. Tekrar aynı işlemi yaparak cmd'den çıkın ve kuruluma devam edin.

Probleminiz halen çözülmediyse farklı bir iso dosyasıyla kurmayı denemenizi öneririm orijinal değil zaten sanırım kurduğunuz windows. Orijinal ise zaten direk microsoft ile iletişime geçin ücretsiz destek sağlama zorunlulukları var ürünlerini satın alan insanlara karşı.

şimdi de yeniden başladıktan sonra aşağıdaki yazı siyah ekran üzerinde çıkıyor
    error: unknown filesystem
    grup rescue>

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.