Şimdi Ara

Flash atarken öldürdüğün telefonu tekrar çalışır hale getirme / deleted for orochi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aa ben telefonumu cfw yükler gibi kapalı olarak takmıştım.açık olarak mı takcaktık? :) kapalıdır diye düşünmüştüm zaten telefonu kapalı halde bulmaması normal ama c6 yı yüklerken öle yaptık diye burdada kapadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KucukKurbaga -- 7 Şubat 2011; 20:09:17 >
  • Telefon tabi ki kapalı olacak, ama kapatmadan önce telefonundan "pc suite" seçeceksin. ve sonra tekrar kapatacaksın.
  • :) tamam teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvado
    .......
    Eğer ki böyle bir görüntü oluştuysa yapacağımız tek bir şey kaldı.
    Telefonunuz öldüyse, yani çalışmıyorsa; "Dead USB" , "Normal Mode" , "Factory Settings" seçeneklerini aktif edin.
    Telefonunuza C6 yüklediniz ve geri dönüştürmek/orjinal firmware yüklemek üzereyseniz "Factory Settings" ve "Normal Mode" seçeneklerini aktif etmeniz yeterli.

Aang67'nin uyarısıyla: Bu işlemler bittikten sonra telefonunuzun bilgisayar ara kablosunu bağlayın ve PC Suite modunu seçin. PC Suite modunun aktif olması için bilgisayarınızda OVI Suite programının yüklü olması gerekmektedir. Bu işlemden sonra telefonunuzu kapatın ve FLASH butonuna basın. Karşınıza çıkan pencerede "evet" butonuna tıklayın ve telefonunuzun açma/kapama düğmesine kısa süreliğine basın. Bu safhada eğer ki bilgisayarınızda "donanım bulundu" şeklinde bir uyarı ile karşılaşırsanız iptal etmeyin. Yüklemeye çalışsın, büyük ihtimal yükleyemeyecek. Donanım bulunamadı dese bile kapatın ve tekrar flash butonuna basarak "evet" butonuna tıklayın, bu sefer yüklemese bile çalışıyor olması gerekir. İleride bir kaç aşama geçtikten sonra bir daha donanım bulundu diyecektir, burada yine iptal etmeyin. Eğer ki internet bağlantınız hızlıysa sürücüleri otomatik olarak yükleyip flash aşaması devam edecektir.

Eğer ki yapamadıysanız, olmadıysa "status and results" kısmındaki hataları buraya kopyalayın; hataya göre yeni bir işlem üretelim. Görüşmek üzere.

Altı çizili olan anlatımda bir tutarsızlık var sanki. (Ya da ben kafamda yerli yerine oturtamadım) Eğer telefon öldü ise/açılmıyorsa PCye bağladıktan sonra "PC Suite modu"nu nasıl seçeceğiz? Telefon açılmıyor ki USB kablo ile PCye bağlanınca ekranda "bağlantı modu" seçenekleri çıksın?

Saygılarımla.

• yok naptıysam olmuyo :( Reading SW version...Error reading rap ver!

telefonu bulsada bu hatayla karşılaşıorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KucukKurbaga -- 8 Şubat 2011; 2:42:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KucukKurbaga

yok naptıysam olmuyo :( Reading SW version...Error reading rap ver!

telefonu bulsada bu hatayla karşılaşıorm

art ardına 3-4 kere dene aynı sey daha once basıma geldi
    flash bas not found derse tekrar flash tekrar ve tekrar sorun kalkana kadar :D
  • yok olmuyo 10 kere 20 kere bastım ama bana mısın demedi :( hep aynı hata
  • ne haksızlığı bu merak ettim şimdi, geçmiş olsun bu arada öteki tarafta hesaplaşır ama sorun etmesin
  • quote:

yok olmuyo 10 kere 20 kere bastım ama bana mısın demedi :( hep aynı hata

arkadaşım geçmiş olsun. Bende cihazı göçerdim ama sonrada kaldırdım. Biraz rahatsızım yatıyorum Şu an cepten giriyorum. eğer yapamadıysan pc ye geçince sana yardımcı olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mh.

quote:

yok olmuyo 10 kere 20 kere bastım ama bana mısın demedi :( hep aynı hata

arkadaşım geçmiş olsun. Bende cihazı göçerdim ama sonrada kaldırdım. Biraz rahatsızım yatıyorum Şu an cepten giriyorum. eğer yapamadıysan pc ye geçince sana yardımcı olacağım.

teşekkür ederim yardımınızı bekliyorum. size de geçmiş olsun bu arada.
  • Sorunlu musun? Bir de deleted for orochi demiş

Şöyle yapıyoruz:

İlk olarak navifirm programını indirin, bu program ile orjinal firmware dosyasını indireceğiz. Navifirm 04 indirmek için tıkla

Programı indirdikten sonra kuruluma gerek yok, direk açılıyor zaten. navifirm_V0.4 dosyasına çift tıklayarak aç. Karşına boş 4 tane kolon gelecek, hiçbir şey yapmadan biraz bekleyin.

1- Yaklaşık 30 saniye-2 dakika arasında geçen zaman aralığından sonra "Products:" kısmında telefon modelleri çıkacak. Oradan telefonunun modelini, yani "Nokia 5800 XpressMusic RM-356"yı seçeceksiniz (Türkiyede satılanlar genelde RM-356 oluyor).

2- Biraz daha vakit geçtikten sonra yan tarafta sürümler çıkacak. Bu sürümlerden "52.0.7" sürümünü seçip biraz daha bekliyoruz.

3- "Variants" kısmında ülke dil seçenekleri çıkacak. Buradan "5800 RM-356 Country Variant Turkey RED(kendi renginizi seçin) V2 - MR (0579269)" yazan yazıyı seçin. Files kısmında gerekli firmware ile ilgili dosyalar çıkacak.

4- Files kısmının hemen solunda "mark all" diye bir buton var, ona basarak tüm hepsini seçiyoruz.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra aşağıda ki gibi bir görüntü olması gerekiyor.

Flash atarken öldürdüğün telefonu tekrar çalışır hale getirme / deleted for orochi.

Eğer ki böyle bir görüntü elde ettiyseniz "download with program" yazan butona basın ve yüklemelerin bitmesini bekleyin.

Yükleme bittikten sonra masaüstünde "firmware" adında bir klasör oluşması lazım. Klasörün içindekiler ise aynen görüntüdeki gibi olmalı.
     Flash atarken öldürdüğün telefonu tekrar çalışır hale getirme / deleted for orochi.

Şimdi bu klasörün içindekileri tamamen kopyalayın.
    32bit windows7'ler için C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356 adresine;
    64bit windows7'ler için C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products\RM-356 adresine yapıştırın ve jaf emulatörü çalıştırın.

1- Jaf Emulator'de BB5 sekmesini seçtikten sonra ilk olarak "Manual Flash"a basarak manual flash'ı aktif edin.
    2- Daha sonra yan tarafta bulunan CRT 308 tikini kaldırın.
    3- "Use INI"e basarak tikini açın ve biraz bekleyin. Karşınıza "Select Phone Model" şeklinde bir pencere gelmiş olmalı, buradan telefonunuz olan 5800'ı seçin. RM-356 firmware seçtiğimiz için nokia 5800d-1 yazanı seçmeliyiz. Seçtikten sonra OK'a basın

OK'a bastıktan sonra tüm her şeyi otomatik yerleştirmesi gerekiyor. yani aynen aşağıda ki şekildeki gibi seçili olması lazım her şeyin.

Eğer ki böyle bir görüntü oluştuysa yapacağımız tek bir şey kaldı.
    Telefonunuz öldüyse, yani çalışmıyorsa; "Dead USB" , "Normal Mode" , "Factory Settings" seçeneklerini aktif edin.
    Telefonunuza C6 yüklediniz ve geri dönüştürmek/orjinal firmware yüklemek üzereyseniz "Factory Settings" ve "Normal Mode" seçeneklerini aktif etmeniz yeterli.

Aang67'nin uyarısıyla: Bu işlemler bittikten sonra telefonunuzun bilgisayar ara kablosunu bağlayın ve PC Suite modunu seçin. PC Suite modunun aktif olması için bilgisayarınızda OVI Suite programının yüklü olması gerekmektedir. Bu işlemden sonra telefonunuzu kapatın ve FLASH butonuna basın. Karşınıza çıkan pencerede "evet" butonuna tıklayın ve telefonunuzun açma/kapama düğmesine kısa süreliğine basın. Bu safhada eğer ki bilgisayarınızda "donanım bulundu" şeklinde bir uyarı ile karşılaşırsanız iptal etmeyin. Yüklemeye çalışsın, büyük ihtimal yükleyemeyecek. Donanım bulunamadı dese bile kapatın ve tekrar flash butonuna basarak "evet" butonuna tıklayın, bu sefer yüklemese bile çalışıyor olması gerekir. İleride bir kaç aşama geçtikten sonra bir daha donanım bulundu diyecektir, burada yine iptal etmeyin. Eğer ki internet bağlantınız hızlıysa sürücüleri otomatik olarak yükleyip flash aşaması devam edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 5 Mart 2011; 20:06:50 >

• deleted for orochi
  • Ne sorunlu insanlar var memleketimde :)
  • ben pandoradan tekrar orjinal yazılımına dönderdim bu yöntemle, ancak şimdi bilgisayara bağladığımda bütün sistem 5800xm diyor, ovi suite c6 olarak görüyor.. ben direk 51.0.6 olarak döndürmüştüm.. şimdi wirelessten telefonu update et dediğimde uyumlu değil hatası veriyor, ayrıca oviyle de yapamıyorum sorun ne olabilir?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.